چرا کسي به داد اجاره نشين ها نمي رسد؟
25 دی 1390 ساعت 21:16
بالا بودن هزينه مسکن در زندگي علاوه بر فشار آوردن بر خانوار براي تامين يکي از ابتداييترين نيازهايش، منجر به عدم امکان بهرهمندي از ديگر فرصتهاي سرمايهگذاري اقتصادي نيز ميشود
سهم مسکن در سبد کالاي خانوار ايراني بيشترين قسمت را به خود اختصاص داده است و بر طبق آخرين آمار بيش از50 درصد درآمد اجاره نشين ها به پرداخت اجاره اختصاص مي يابد.
به گزارش خبرنگار آريا، طول انتظار براي صاحبخانه شدن در ايران از 12 سال گذشته اين در حالي است که اين شاخص در شرايط استاندارد نبايد از عدد 5 تجاوز كند.
بالا بودن هزينه مسکن در زندگي علاوه بر فشار آوردن بر خانوار براي تامين يکي از ابتداييترين نيازهايش، منجر به عدم امکان بهرهمندي از ديگر فرصتهاي سرمايهگذاري اقتصادي نيز ميشود؛ که با توجه به اين امر نقش مسکن در رفع فقر اقتصادي خانوار بسيار تعيينکننده است.
از ديگر مسائلي که نقش مسکن را در رفع فقر اقتصادي خانوار پررنگ ميسازد، ارتباط مساله مسکن با اشتغال است؛ توليد مسکن منجر به ايجاد اشتغال قابل توجهي ميشود.
بخشهاي مختلف اقتصادي عموما يا درآمد خانوار را افزايش و يا هزينه خانوار را کاهش ميدهند اما بخش مسکن تنها بخشي است که در صورت اتخاذ سياستهاي اصولي افزايش توليد و عرضه مسکن ميتواند به صورت همزمان هزينههاي خانوارهاي فاقد مسکن را با تامين مسکن مناسب کاهش داده و درآمدهاي خانوار ناشي از اشتغال در بخش توليد مسکن را افزايش دهد.
توجه به اين نکته ضروري است که درآمد ناشي از اشتغال بخش مسکن به دليل اينکه توليد و عرضه مسکن را به همراه دارد منجر به تورم در اين بخش نميشود.
به گزارش آريا، مرکز آمار ايران در گزارشي از افزايش 24 درصدي نرخ اجاره بها در فصل بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال 89 خبر داد و تصريح کرده است که متوسط اجاره ماهانه به علاوه سه درصد وديعه پرداختي بابت اجاره يک متر مربع زير بناي مسکوني معامله شده از طريق بنگاههاي معاملات ملکي در شهر تهران 106727 ريال بود که نسبت به فصل قبل 2 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 24.1 درصد افزايش داشت.
کد مطلب: 3962
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.0bfurhb95iupr.html?3962