تيترآنلاين - سه ماه از سال گذشت! هنوز آب از آب تكان نخورده است! - نسخه قابل چاپ

سه ماه از سال گذشت! هنوز آب از آب تكان نخورده است!

5 تير 1391 ساعت 10:40

نويسنده : ابوالقاسم قاسم زاده

مردم تماشا مي‌كنند و در انتظار تا شايد از اين حجم تبليغاتي و گفتارها، نيم كرداري هم عيان گردد و گوشه‌اي از تحول بر اساس رهنمود رهبري معظم و سال ناميده شده به ثمر برسد


همه ساله در آغاز سال با نام‌گذاري خاص آن از سوي رهبري، همه مسئولين نظام پا پيش مي‌‌گذارند و خود را چنان آماده انجام كار براي سال ناميده شده از سوي رهبري نشان مي‌دهند كه باور مي‌كنيم عزم خود را جزم كرده‌اند تا اجراي كامل آن نام‌گذاري تحقق يابد. مجلس و دولت و قوه قضائيه با تمجيد و وعده برنامه‌ريزي خود را براي اقدام مؤثر آماده نشان مي‌دهند. نيمه دوم فروردين ماه هر سال ميدان تبليغات با هزينه‌هايي است كه هرگز محاسبه نشده است، در سراسر كشور به راه مي‌افتد و هر نهادي در آن تلاش مي‌كند تا از نهاد يا سازمان ديگر عقب نماند. مردم تماشا مي‌كنند و در انتظار تا شايد از اين حجم تبليغاتي و گفتارها، نيم كرداري هم عيان گردد و گوشه‌اي از تحول بر اساس رهنمود رهبري معظم و سال ناميده شده به ثمر برسد. اما از سال‌هاي گذشته تا حال سنت و روال شده است كه از پايان اولين ماه سال «فروردين ماه»‌ اندك‌ اندك از شدت تبليغات و وعده‌هاي گوناگون كاسته مي‌شود، تا پايان سال ‌كه كمترين آمار و ارقام از عملكرد روشن اجرايي براساس سال ناميده شده، به‌دست نمي‌آيد، مردم مي‌پرسند، چه شد!؟

امسال را رهبري سال توليد ملي، كار و سرمايه ايراني ناميده‌اند، سه ماه از سال گذشت، هنوز هيچ بيلان و گزارش كامل و روشني از مسير اجرايي تحقق اين نام‌گذاري ديده نمي‌شود. آيا سرنوشت امسال تكرار همان سال‌هاي گذشته خواهد شد؟ مردم مي‌گويند، سالي كه نكو است از بهارش معلوم است و در اين روزهاي پايان بهاري همچنان توليد ملي خزان‌زده است و به قول بزرگان كشور بيكاري و گراني بيداد مي‌كند!

همين امروز نرخ هر كيلو مرغ در بازار را بالاتر از 6200 تومان اعلام كرده‌اند. قيمت شير از نيمه دوم سال گذشته تاكنون بيش از 80 درصد رشد داشته‌ است. پاي صحبت توليدكنندگان مرغ و شير كه بنشينيد از ضرر و زيان سرمايه‌گذاري توليدي خود قصه‌هاي طولاني دارند. يكي از همين افرادي كه سرمايه به نسبت بزرگي را چند سالي به توليد مرغداري اختصاص داده است و خود را گروگان وام‌هاي گرفته شده از بانك‌ها و بازار مي‌بينند به نگارنده گفت: «چنان به هم ريختگي در چرخه توليد ايجاد شده است كه حاضر است با 35 درصد زير قيمت كارشناسي، تمامي سرمايه‌گذاري چندساله توليدي مرغ و تخم‌مرغ خود را بفروشد تا خلاص شود.» بخش‌هاي ديگر توليدي وضعيت بهتري از مرغداري‌ها ندارند. زماني كه صنعت كفش كشور چنان رونقي داشت كه موفق به صادرات به اروپا شد. صنايع چرم ايران با كشورهاي مانند ايتاليا، اسپانيا و تركيه رقابت مي‌كردند و ميدان‌فروش را براي آنها در بازار بين‌المللي تنگ كرده بودند. صادرات فرش ايران با سابقه كهن چنان شده بود كه سرمايه‌گذاري توليدي آن در داخل كشور هم كارآفرين بود و هم سودآور و موجب ارزش افزوده قابل توجه شده بود. صنعت و توليدات نساجي را كارشناسان اقتصادي، صنعتي مادر براي توليد و كارآفريني مي‌شمارند. چه شده است كه نساجي كشور در ركود بسر مي‌برد و ديگر رغبتي براي سرمايه‌گذاري ملي در اين بخش ديده نمي‌شود؟

قصد اين نوشته شمارش بخش‌هاي گوناگون توليدي و سرمايه‌اي كشور نيست، هدف اين نوشته طرح يك پرسش است. سه ماه از سال جديد گذشته است. شعارهاي بلند بالاي بسياري از سوي مسئولين براي نام‌گذاري امسال از سوي رهبري معظم به سال توليد ملي، كار و سرمايه ايران داده شده است. آيا مجلس و دولت در پايان اين سه ماه نمي‌خواهند گزارشي به مردم بدهند كه توليد ملي، كار و سرمايه ايراني در آغاز امسال چگونه بود؟ منحني آن چه جهتي دارد؟ و حال كه سه ماه از سال گذشته، در آن چه تغييراتي صورت گرفته است؟ وفاداري به رهبري در يك كلام «كار براي مردم» است و شعارزدگي و وعده‌هاي بي‌سرانجام، جفا به رهبري است.

در سال گذشته قرار بود 20درصد از درآمد‌هاي اجراي طرح يارانه‌ها به توليدكنندگان داخلي اختصاص يابد. مجلس گذشته بارها اطلاع داد كه اين امر انجام نشده است. دولت آمارهاي متفاوتي ارائه داد و سرانجام به نمايندگان مجلس گزارش داد كه مجموعه كمك‌هاي مستقيم و غيرمستقيم دولت به بخش توليد بيش از 20درصد بودجه مرحله اول طرح يارانه‌هابوده است. اين گزارش را مركز پژوهش‌هاي مجلس نقد كرده است و همچنان ركود توليد و خستگي توليد‌كنندگان داخلي را مشكل اساسي رشد اقتصادي دانسته است. پاي صحبت توليدكنندگان بنشينيد؛ اغلب مي‌گويند ديگر نقدي ندارند اما يك تقاضاي عاجل دارند، لطفاً دولت يا هر بخشي، تشريف بياورد و اين مجموعه توليدي ما را حتي پايين‌تر از ارزش رسمي خريداري فرمايد و اجازه بدهد تا ما با سرمايه آن وارد بازار دلالي سكه و ارز و به قول معروف بازار مالي سفته بازي شويم!

در مجلس، همه نقد دارند، به خصوص نمايندگان استان‌ها و شهرستان‌ها كه روز به روز شاهد بسته شدن و يا تعطيلي موقت كارخانه‌اي، مركز توليدي‌اي و... در سطح شهر و استان خود هستند. و اما دولت، اول مجلس و رسانه‌ها را متهم مي‌سازد كه سياه‌نمايي مي‌كنند. دوم مي‌گويد مشكلاتي وجود دارد، اما همه چيز رو به پيشرفت است و توليد ملي چندان مشكل پيچيده ندارد و دولت بطور مستمر همه بخش‌هاي توليدي را زير چتر حمايتي مالي خود دارد. بخصوص كه ما در تحريم بسر مي‌بريم و در اين زمان روش دولت براي زنده‌ نگه داشتن ساختار توليد ملي بسيار قابل تقدير است. آمارهاي دولت نيز نشان مي‌دهد؛ توليد ملي، كار و سرمايه ايراني رو به رشد است و شكوفايي فوق‌العاده دارد. حال اين مردمند كه در سه طيف؛ برداشت و ارزيابي عملكرد از مجلس، دولت و صنوف مختلف توليدكنندگان داخلي قرار گرفته‌اند. با ارائه آمارهاي رسمي زندگي نمي‌كنند. زندگي خود را با درآمد و هزينه خود مي‌سنجند. سبد خانوار را براي خريد مايحتاج زندگي هر روز به بازار مي‌برند و واردات بي‌رويه انواع و اقسام كالاها و بخصوص مواد خوراكي و مصرفي هر روز خود را با افزايش نرخ سرسام‌آور مي‌بينند بلبشوي تنظيم بازار و نرخ كالاها ادامه دارد و مردم آن را لمس مي‌كنند. كارآفريني را با آمار از سوي دولت و از طريق رسانه‌ها مي‌شنوند، اما بيكاري افزايشي را در برابر چشمان خود دارند. راستي كدام را باور كنند. شعارهاي فروردين‌ماه كه همه خود را آماده تحقق هر چه سريعتر نام‌گذاري امسال از سوي رهبري براي توليد ملي، كار و سرمايه ايراني معرفي كردند و يا اين‌كه سه ماه از سال گذشته است! و هنوز آب از آب تكان نخورده است!؟


کد مطلب: 4862

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.0baurhbw5iupr.html?4862

تيترآنلاين
  http://titronline.ir