تيترآنلاين - نباید دست هنرمند برای مجوز جلوی ارشاد دراز باشد - نسخه قابل چاپ

نباید دست هنرمند برای مجوز جلوی ارشاد دراز باشد

9 شهريور 1392 ساعت 22:11

اینکه ۱۱۴ فعالیت فرهنگی نیاز به مجوز دارد؛ نشانه بیماری در ساختار است؛ شمقدری را به زور برکنار نکردم؛ از سینماگران می‌خواهم ما را به نفع خود مصادره نکنند؛ برای ما بین روزنامه اصلاح‌طلب و اصولگرا تفاوتی وجود ندارد


علی جنتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی معتقد است که باید روند صدور مجوز‌ها سریع‌تر شود و همچنین میزان تورمی که نتیجه تصدی‌گری دولت در بخش فرهنگ است؛ باید کاهش یابد.

به گزارش ایلنا، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید سازمان سینمایی با اشاره به اهمیت بحث فرهنگ گفت: وظیفه ما ارتقای سطح فرهنگ در کشور و تقویت ارزشهای اسلامی و انقلابی در کشور است. البته این امر فقط برعهده وزارت ارشاد نیست بلکه ده‌ها نهاد دولتی و عمومی و غیرعمومی وجود دارد که همه آن‌ها به نوعی در این رسالت مشارکت دارند.

وی ادامه داد: وزارت ارشاد به عنوان یکی از وزارت‌خانه‌ها که نقش حاکمیتی دارد وظیفه بسترسازی و ایجاد زمینه مناسب برای فعالیت همه نهاد‌ها و سازمان‌ها را دارد. بحث فرهنگ یک امر عمومی است که همه در آن مشارکت دارند.

جنتی افزود: امروز یکی از آسیب‌هایی که بخش فرهنگ عمومی می‌بیند این است که بسیاری از ارزش‌ها رو به کمرنگ شدن است و این ما دولت مردان هستیم که هم باید با صدق و راستگویی خود بتوانیم الگویی برای رفتار درست باشیم و هم اینکه بتوانیم آرمان‌ها را گسترش دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: عدالت فرهنگی باید جدی تلقی شود و امکانات به صورت عادلانه و مساوی تقسیم شود از طرف دیگر بحث کاهش تصدی‌گری دولت باید جدی گرفته شود. ما باید آنچه را که می‌توانیم به بخش خصوصی واگذار کنیم این افتخار نیست که دست هنرمندان در پیش وزارت ارشاد برای گرفتن مجوز دراز باشد.

وی ادامه داد: اینکه ۱۱۴ فعالیت فرهنگی نیاز به مجوز دارد نشانه بیماری در ساختار است هرچند وظیفه حاکمیتی ما به عنوان وزارت ارشاد صدور مجوز است اما باید این امور به حداقل برسد و ما با باید توانیم ساختار متورم را اصلاح و آن را کاهش دهیم.

جنتی با اشاره به سازمان سینمایی ادامه داد: به طور مثال امروز سازمان سینمایی تأسیس شده است اما در چارت آن ۳۰۰ پست دیده شده که باید بررسی شود که این ۳۰۰ پست آیا واقعا مورد نیاز است و اینکه می‌توانیم آن را با استفاده از نیروهای کارآمد کوچک کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت سینما گفت: سینمای ایران دوران‌های مختلفی را پشت سرگذاشته و دوران‌های افتخار آمیزی را هم داشته است. امروز سینمای ایران مشکلاتی دارد و نواقصی دارد که باید آن را خوب بشناسیم و برای آن راه حل پیدا کنیم زیرا بخش مهمی از انعکاس تصویر ایران ازطریق سینماست.

وی ادامه داد: همه سینماگران باید کمک کنند تا سینما از نظر فنی و حرفه‌ای رشد کند زیرا سینمای ایران یک سینمای اخلاقی است و این سینما باید حرکت کند و باید راه را برای شکوفایی استعداد‌ها باز کند.

وی با اشاره به گفتمان اعتدال و قانونگرایی گفت: قانون عقلانیت و تدبیر جزوی از اعتدال است در این راه ما باید با استفاده از مشورت دیگران کار‌ها را پیش ببریم و با تکیه بر نظرتا کار‌شناسی کار‌ها را جلو ببریم.

جنتی افزود: باید به گونه‌ای باشد که اگر مجوزی را می‌دهیم این مجوز فکر شده باشد و این فرهنگ را ایجاد کنیم وقتی دولت مجوزی می‌دهد پای آن مجوز ایستاده است و به شکلی نباشد که یک گروه فشار بیایند و فشار بیاورند.

وی ادامه داد: باید تعدد نگرش‌ها در صدور مجوز را از بین ببریم و یک فیلم زمانی که مجوز گرفت نمایش آنچه در شبکه نمایش خانگی و چه در سینما ممکن باشد.

جنتی ادامه داد: امروز در حوزه سینما مشکلات زیادی داریم و یکی از اصلیترین مشکلات ما تعداد اندک سینماهاست و برای رفع این مشکل تلاش کنیم که زیرساخت‌ها را اصلاح کنیم به دلیل آنکه اگر ما حتی درسال ۱۰۰ فیلم هم بسازیم اما سالن نداشته باشیم هیچ سودی ندارد لذا باید به سالن سازی توجه کرد هرچند دولت هم اکنون در تنگنای مالی است.

جنتی با اشاره به لزوم حمایت از همه بخش‌های فرهنگی گفت: باید در حمایت‌های خود در بخش کتاب، موسیقی، تئا‌تر، ضابطه‌مند حرکت کنیم که مشخص شود که امکانات براساس چه ضابطه‌ای و چه اولویت‌هایی داده می‌شود زیرا اعتبارات ما بسیار اندک است و این گونه نیست که یک کیسه پول در کنار داشته باشیم و هر زمان دوست داشتیم دست کنیم از آن کیسه پول برداریم و به هر فردی که می‌خواهیم بدهیم.

وی با انتقاد از آغاز پروژه‌های بدون برنامه ریزی در کشور گفت: هم اکنون چند هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که در دولت قبل آغاز شده اما به دلیل آنکه پروژه نیاز به چند میلیارد پول بوده نیمه کاره‌‌‌ رها شده و یا در زمان ساخت پروژه میلیاردی با ۶۰ میلیون تومان آغاز شده و به دلیل نبود بودجه نیمه کاره‌‌‌ رها شده است.

وی با اشاره به انتصاب ایوبی به جای شمقدری گفت: من شمقدری را به زور برکنار نکردم بلکه طبیعت هر دولتی این است که برنامه‌های خود را اجرا کند مردم نیز به دولت تدبیر و امید رأی دادند و طبیعی است که سیاست‌های این دولت اجرا شود.

وی ادامه داد: در زمان انتصاب ایوبی؛ من کارنامه تمام افرادی را که در سینما سابقه داشتند؛ مرور کردم اما دیدم که با توجه به چالش‌های موجود در سینما و اختلافاتی که بین سینماگران وجود دارد، هر فردی که از بین اهالی سینما انتخاب شود در ‌‌‌نهایت به یکی از گروه‌های مورد اختلاف نزدیک است اما ایوبی فردی بود که سینماگران را می‌شناخت و مقبولیت دارد و نگاهش به سینماگران برابر است.

جنتی با تأکید براینکه نگاه برابر به همه در سایر حوزه‌ها نیز وجود دارد، گفت: نگاه ما در حوزه کتاب، مطبوعات و سینما برابر است و برای ما بین روزنامه اصلاح طلب و روزنامه اصولگرا هیچ تفاوتی وجود ندارد بلکه ما فقط قانون را رعایت می‌کنیم و همه سینماگران و هنرمندان برای ما عزیز هستند به همین دلیل از سینماگران می‌خواهیم که ما را به نفع خود مصادره نکنند زیرا ما در خدمت همه هستیم.

وی ادامه داد: در بخش بین الملل امروز کشورهای بسیاری بخصوص کشورهای عربی تشنه و علاقه‌مند محصولات فرهنگی ایران هستند و ما هم باید از آن‌ها بشنویم و هم اینکه برآن‌ها تأثیربگذاریم و پیام خود را منتقل کنیم.


کد مطلب: 6068

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.0b0urhbgwiupr.html?6068

تيترآنلاين
  http://titronline.ir