ورود ويزا و مستر كارت به شبکه بانکي ايران
31 خرداد 1389 ساعت 16:30
دارندگان ويزاکارت و مسترکارت در ايران ميتوانند از طريق اين سيستم از سرويسهاي اين کارتهاي اعتباري بينالمللي استفاده کنند
تيترآنلاين - شتاب با اتصال به زيپکارت انگلستان امکان سرويسدهي کارتهاي ويزا و مستر را بالاخره براي دارندگان اين کارت روي شبکه بانکي ايران فراهم کرد.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از سايت عصر ارتباط، پس از نهايي شدن اتصال شتاب به زيپکارت انگلستان دارندگان کارتهاي ويزا و مستر ميتوانند از شبکه بانکي ايران سرويس بگيرند. اين اتفاق به دنبال مذاکرات بيسر و صداي بانک مرکزي با زيپکارت انگلستان صورت گرفته است.
ايران براي اتصال سوئيچ شتاب به زيپکارت انگليس قراردادي را امضا کرده و تستهاي فني اين کار هم انجام شده است. به موجب برقراري اين ارتباط و به واسطه سوئيچي که شرکت سرويسدهنده زيپکارت ارايه ميدهد، دارندگان ويزاکارت و مسترکارت در ايران ميتوانند از طريق اين سيستم از سرويسهاي اين کارتهاي اعتباري بينالمللي استفاده کنند.
از آنجا که تمام مراحل فني اتصال سوئيچ ملي ايران و انگلستان به اتمام رسيده، خبر اعلام رسمي استفاده از سرويسهاي ويزاکارت و مسترکارت در ايران طي روزهاي آينده دور از انتظار نيست و دارندگان اين کارتها به زودي ميتوانند از سرويس اين کارتهاي اعتباري در داخل کشور استفاده کنند.
اتصالي که قبلا نبود
پس از انقلاب اسلامي سال 57 و تحريمهايي که بعد از جنگ ايران و عراق گريبانگير کشور شد، عملا استفاده از کارتهاي اعتباري ويزا و مستر به دليل آنکه دو شرکت مريکايي اين کارتها را پشتيباني ميکردند، معلق ماند و بياستفاده شد. اگرچه در يک برهه زماني کوتاهمدت در اوايل دهه 70، بانک ملي براي اولين بار پس از انقلاب اقدام به نصب posهاي ويزاکارت و مسترکارت کرد اما به فاصله دو سه ماه و به دليل تشديد مسايل تحريم، اين posها در آن زمان بياستفاده ماند و خاموش شد. بانک ملي بعدها از اين پايانهها براي کارتهاي خود بهره برد. هرچند اتصال براي پذيرش کارتهاي ويزا و مستر بسيار کوتاه بود ولي هنوز برچسبهاي پذيرش کارتهاي ويزا و مستر پشت در بعضي از مغازهها به چشم ميخورد، مخصوصا فروشگاههايي که احتمال مراجعه توريست به آنها زياد است.
اما آبانماه سال پيش کورسويي ازخبر تلاش بانک ملي براي دريافت کارتهاي مستر و ويزا و ارتباط بانک ملي با اين دو شرکت آمريکايي منتشرشد، موضوعي که پس از دو ماه توسط بانک ملي تکذيب و برقراري چنين ارتباطي به کل رد شد.
اما اين بار اين شتاب است که در حال نهايي کردن استفاده از کارتهاي ويزا و مستر در شبکه بانکي ايران است. اين درحالي است که نحوه اتصال يک طرفه خواهد بود و امکان صدور اين کارتها به صورت رسمي و از طريق مجاري بانکي ايران وجود ندارد اما دارندگان اين کارتها ميتوانند از کارتهايشان در شبکه بانکي ايران استفاده کنند.
درباره مستر و ويزا...
كارتهاي مستر و ويزا، سالهاي سال است که به عنوان کارتهاي اعتباري بينالمللي در دنيا شناخته شدهاند و جاپاي محکمي براي خود ساختهاند. امروزه به دليل در دسترس بودن اينترنت و مالياتهاي فوقالعاده کمي که براي مبادلات مالي اينترنتي اعمال ميشود و همچنين جريان غالبي که درشرکتها براي برداشتن واسطههاي تجاري ومالي به وجود آمده مردم تمايل دارند مبادلات ماليشان را از طريق اينترنت انجام دهند. از سوي ديگر، مشکلات حمل پول نقد و امنيت انتقال وجوه هم به واسطه اين کارتهاي اعتباري بين المللي نيز خود به خود از ميان برداشته ميشود.
مسترکارت و ويزاکارت دو نوع از کارتهاي اعتباري معتبر جهان است که با داشتن بيش از 140 شعبه نمايندگي در کشورها و همچنين با دارا بودن سه ميليون دستگاه پايانه pos و خودپرداز، رتبه اول مبادلات مالي را از آن خود کردهاند.
کارمزدهاي ناچيز، دريافت صورتحساب روزانه و رايگان، نقد کردن وجوه از دستگاههاي خودپرداز، امکان خريد از تمامي فروشگاههاي اينترنتي همچون ebay و آمازون و تبادل مالي با شرکتهاي بينالمللي از ويژگيهاي کارتهاي ويزا و مستر به شمار ميرود.
حساب مسترکارت و ويزاکارت يک حساب 16 رقمي متصل به حساب بانک صادرکننده است. اين کارتهاي اعتباري متعلق به دو شرکت بينالمللي معتبرند که بانکهاي بزرگ دنيا سهامدارشان هستند. شرکت سهامي عام ويزا (Visa INC) که شرکتي در کاليفرنيا است و شرکت بينالمللي مسترکارت (Master card worldwide) که در نيويورک فعاليت ميکند. بانکها و موسسات معتبر بينالمللي در سراسر جهان امکان دريافت مجوز صدور اين نوع کارتها را دارند.
تبليغات اينترنتي
با وجود اينکه در شرايط کنوني امکان صدور کارتهاي ويزا و مستر در ايران وجود ندارد اما شرکتهاي زيادي به صورت غيررسمي به صدور اين کارتها در ايران اقدام ميکنند و تاکنون بهرغم غيرقانوني بودن فعاليت اين شرکتها در ايران، بانک مرکزي ايران هيچ واکنش رسمي براي جلوگيري از فعاليت اين شرکتها از خود نشان نداده است. کافيست در اينترنت چند کليک کنيد تا فهرستي از 10ها شرکت که در زمينه صدور ويزاکارت و مسترکارت فعال هستند پيش رويتان باز شود يا اينکه هنگام ورق زدن صفحات روزنامه قدري دقيقتر به آگهيها نگاه کنيد.
شتاب براي اتصال به سوئيچهاي بينالمللي ميکوشد
اين روزها بانک مرکزي و شرکت خدمات انفورماتيک تمام تلاش خود را براي اتصال شتاب به سوئيچهاي بينالمللي به کار بسته، اگرچه موانعي هم در اين مسير وجود دارد. به عنوان مثال مدتها است که شتاب به سوئيچ بحرين و قطر متصل شده و با وجود آنکه مشکلي به لحاظ فني براي اتصال شتاب با دوبي، کويت و عربستان وجود ندارد، مسايل بين دو کشور در اين ميان بيش از هر مورد ديگري سنگاندازي ميکند. با اين وجود، شتاب در حال اتصال به سوئيچ چين است و تمام تستهاي فني آن انجام شده و در مراحل پاياني کار قرار دارد. براساس تفاهمنامهاي که با چين به امضا رسيده، قرار است ابتدا ايران به مدت شش ماه کارتهاي چين را بپذيرد و بعد برنامه به سمتي پيش ميرود که يا چين کارتهاي بانکي فعلي ما را خواهد پذيرفت يا آنکه کارتهاي تازهاي براي خوانش در سيستم بانکي آن کشور صادر خواهد شد.
بانک مرکزي براي اتصال شتاب با سوئيچ ترکيه نيز با مسوولان اين کشور هم مذاکراتي انجام داده و به شدت پيگير برقراري اين اتصال با کشورهاي مختلف است؛ اگرچه هر يک از اين کشورها مسايل خاص خود را دارند و ممکن است نتوان زمان مشخصي را براي عملياتي شدن اين طرحها از زمان آغاز مذاکره تا عمل مشخص کرد.
کد مطلب: 476
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcakiny149n0.5k4.html?476