جوانان راغب ازدواج هستند اما بیکاری مانع آن می شود
8 آبان 1390 ساعت 9:14
وعده های که داده می شود باید وعده های عملیاتی باشد و امکان تحقق داشته باشند که بتوانیم بحران بیکاری را تاحدی کم کنیم و باید واقعیت درمانی را جایگزین آمار درمانی کنیم
نایب رئیس فراکسیون جوانان گفت:یکی از مهمترن دلایل در بالا رفتن سن ازدواج در ایران بحث مسائل مادی و معیشتی است.
به گزارش تيترآنلاين، داریوش قنبری درگفت و گو با پانا گفت: وقتی شغلی نباشد و عدم تمکن مادی در افراد و حتی شاغلانی که امنیت شغلی ندارند و به آینده امیدوار نیستند باعث می شود که جوانان به فکر ازدواج نیافتند و ما با بحران بالا رفتن سن ازدواج رو به رو شویم.
طلاق زودرس روز به روز افزایش می یابد
توجه به مسائل مادی کار مثبتی است و نباید به این امر تاکید شود که به هر قیمتی که شده جوانان باید ازدواج کنند چرا که بدون استثنا یکی از ارکان اساسی ازدواج مسئله مادی است و عدم توجه به این امر تبعاتی به دنبال دارد از جمله طلاق زودرس که متاسفانه روز به روز هم در حال افزایش است.
وی ادامه داد: در کشور ما خانواده بنیاد اصلی جامعه است و جوانان ما رغبت به تشکیل خانواده دارند ولی بیکاری یکی از اصلی ترین عواملی است که باعث شده نرخ ازدواج پایین بیاید.
3میلیون نفر در کشور بیکارند
قنبری در مورد وظایف نهادهای مسئول در این زمینه اظهار داشت:رئیس جمهور از ایجاد یک میلیون و 600هزار شغل در سال قبل و دو میلیون شغل در امسال خبر داده است و این در حالی است که آمار ها حکایت از این دارند که 3میلیون بیکار در جامعه وجود دارند که اگر اینگونه باشد 600 فرصت شغلی هم بیشتر در جامعه داریم در صورتی که اینگونه نیست و در واقع باید وعده های که داده می شود باید وعده های عملیاتی باشد و امکان تحقق داشته باشند که بتوانیم بحران بیکاری را تاحدی کم کنیم و باید واقعیت درمانی را جایگزین آمار درمانی کنیم و نباید چشم بر روی واقعیت ها ببندیم و بگوییم مشکلی در این زمینه نداریم.
بالا رفتن سن ازدواج نا هنجاری های اجتماعی را به دنبال دارد
وی گفت:بالا رفتن سن ازدواج نا هنجاری های اجتماعی را به دنبال دارد و این معضلات باعث بسیاری از مشکلات و بحران های جدی می شوند که جامعه را در مخاطره می اندازند.
ازدواج آسان الگوی جوانان باشد /مهریه بالا یکی از موانع ازدواج آسان است
از سوی دیگرعضو فراکسیون زنان مجلس با بیان این مطلب که جوانان باید از ازدواج و زندگی حضرت علی (ع) و بانو فاطمه زهرا(س) الگو بگیرند گفت:جوانان باید از این ازدواج آسان الگو بگیرند در مورد بحث مهریه، پیامبرمهریه ای در حد وسع داماد قرار داد چون که مهریه دینی است بر گردن داماد و باید در حدی باشد که امکان پرداخت آن باشد، متاسفانه در بحث مهریه شاهد رقم های بالایی هستیم که به علت چشم و هم چشمی و مقایسه با مهریه های دیگر افراد فامیل و دوستان در بین مردم رواج پیدا کرده که یکی از موانع ازدواج محسوب می شود.
لاله افتخاری ادامه داد: همچنین یکی از مسائل بحث جهیزیه دختر است که عرفا در حال حاضر به دوش خانواده دختر گذاشته شده است در صورتی که در امر ازدواج حضرت علی و حضرت فاطمه،حضرت علی(ع) با فرختن زره خود وسایل ومایحتاج ضروری را تهیه کردند،خیلی از خانواده هستند که بخاطر تهیه جهیزیه که امروزه هم بسیار با تشریفات شده است خواستگاران را رد می کنند چه بسا که دیگر هم فرصت ازدواج هم برای آنها پیش نیاید از طرف دیگر هم دختران هم باید توقعات خود را پایین بیاورند و نباید انتظار داشته باشند که همه آنچه باید ونباید را داماد تهیه کند. جوانان ما باید در زندگی اخلاق و ایمان را در نظر داشته باشند نه وضعیت معیشت و موقعیت اجتماعی را،که در این صورت زندگی پر برکتی خواهند داشت.
وی گفت:سخت گیری های دختر و پسر و خانواده هایشان،تبلیغات ،انتخاب کردن و تصمیم گیری راجب به مسائل ازدواج کلا به عهده دختر و پسر که تجربه کافی دراین امر ندارند ،تمایل به ادامه تحصیل،عدم مسئولیت پذیری افراد از جمله عوامل بالا رفتن ازدواج است.
رهبری تنها خطبه عقد زوج هایی که دارای 14 سکه مهریه هستند را می خواند
افتخاری در پایان گفت:باید قوانینی در مجلس مصوب شود که ازدواج آسان را ترویج دهد وهمچنین مقام معظم رهبری در صورتی خطبه عقد دختران و پسران را می خوانند که مهریه آنها 14سکه یا کمتر از آن باشد.
کد مطلب: 3420
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.unek49nyw5k14.html?3420