تيترآنلاين - باید از اهرم های بازدارنده برای جلوگیری از زورگیری ها استفاده کرد - نسخه قابل چاپ

باید از اهرم های بازدارنده برای جلوگیری از زورگیری ها استفاده کرد

1 بهمن 1391 ساعت 16:45

عادت کرده ایم در بحران های اجتماعی به سراغ روش های غلط برویم


یکی از جامعه شناسان گفت: برخی مجازات ها اصلا نمی تواند اهرم بازدارنده این گونه جرم ها در دل جامعه باشد .

دکتر محمد جواد زاهدی در گفت و گو با پانا بیان کرد: من به عنوان یک جامعه شناس و حتی به عنوان یک شهروند با هرگونه روش قهری از هر نوع مخالفم و بر این باورم که برخی مجازات ها چهره جامعه را مخدوش کرده و بستر اجتماع را به سمت خشونت های بیشتر سوق می دهد.

این جامعه شناس ادامه داد: درمان این گونه بزهکاری ها مرگ نیست و اعدام تنها گره کور این مشکلات را کورتر کرده و بر مشکلات می افزاید. با نگاهی عمیق تر بر این مسئله درمی یابیم که راه مقابله با این گونه هنجارشکنی ها در جامعه، آموزش های بیشتر و بازپروری این قبیل افراد است و در این مورد که بزهکاران دارای سن پائینی بودند، دستگاه قضا باید به جای اعدام با آموزش آن ها را به جامعه باز می گرداند.

وی تصریح کرد: زمانی که همچون این مورد از زورگیری افراد از هنجارهای مورد پذیرش همگانی منحرف می شوند و از خطوط تعریف شده در جامعه کج روی می کنند، جامعه پذیری کامل صورت نگرفته است و تنها راهکار مقابله با آن توجه به ساختارهای آموزش و اصلاح و بازپروری است .

به گفته دکتر زاهدی نباید از بسترهای جامعه نیز غفلت کرد و جامعه ای که دستاوردی جز تبعیض، تضاد طبقاتی، فشارهای اجتماعی و فقر برای جوانان خود به ارمغان نیاورده است، بروز چنین ناهنجاری هایی در آن دور از انتظار نیست.

وی تاکید کرد: عادت کرده ایم در بحران های اجتماعی به سراغ روش های غلط برویم. در بحث اعتیاد نیز ابتدا دست به اعدام زده شد و حکم حمل مواد مخدر اعدام اعلام شد اما اکنون متاسفانه آمار 4 میلیون نفر معتاد و نیز باندهای مخوف قاچاق و توزیع مواد مخدر نشان از شکست این سیاست در بستر مبارزه با مواد مخدر دارد و حالا همین مسئله در خصوص مقابله با زورگیری صدق می کند و اگر بخواهیم با اعدام به مبارزه با این پدیده نابهنجار برویم، طی سال های آینده در صدر جرایم زورگیری دنیا قرار می گیریم.

دکتر زاهدی در پایان خاطرنشان کرد: در جوامع مدرن با این گونه جرایم با حکم اعدام مبارزه نمی کنند، بلکه ساختارها و بسترهای آموزش های بیشتر و بازپرورش را در دستور کار قرار می دهند.


کد مطلب: 5464

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.inmk49nyy5k14.html?5464

تيترآنلاين
  http://titronline.ir