ورود 2 رقم اعشار به پول جدید و دشواری در محاسبات
4 مرداد 1390 ساعت 9:34
از آنجایی که وجود واحد فرعی در پول ملی، 2 رقم اعشار در محاسبات پولی وارد می کند(مانند پول آمریکا 100.12 دلار) نحوه محاسبات ریاضی آیا دشوار تر نمی شود؟
با حذف صفر از پول و ایجاد واحد فرعی برای پول ملی، دو رقم اعشار در محاسبات ریاضی وارد می شود.
به گزارش پانا، با حذف 4 صفر از واحد پول ملی، واحد پول جدید بسیار بزرگ می شود و نیاز به گرد کردن و در نتیجه افزایش قیمت ها ضروری محسوب می شود.
به همین دلیل بانک مرکزی واحد خرد پول را نیز برای پول ملی در نظر گرفته و برای نام آن نیز نظرسنجی برگزار می کند.
سوالی که مطرح می شود این است که، از آنجایی که وجود واحد فرعی در پول ملی، 2 رقم اعشار در محاسبات پولی وارد می کند(مانند پول آمریکا 100.12 دلار) نحوه محاسبات ریاضی آیا دشوار تر نمی شود؟
به عنوان مثال اگر قیمت هر بشکه نفت در بازار جهانی 100 دلار باشد با نرخ برابری فعلی و با پول ملی جدید 109.86 "پارسی" نوشته می شود و اگر نتایج نظر سنجی بانک مرکزی را به عنوان نام مصوب پول بپذیریم آنگاه باید بنویسیم 109 "پارسی" و 86 "دریک" که به نظر کمی دشوار می رسد.
با وجود دو رقم اعشار در کلیه محاسبات ریاضی، کار محاسبات اقتصادی آسان نمی شود بنابراین نمی توان گفت حذف صفر از پول ملی موجب سادگی در محاسبات پول شده است .
از طرف دیگر نوع نام گذاری باید به گونه ای باشد که مردم بتوانند به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند، آیا واژه های "پارسی" و "دریک" می تواند روزی برای این مردم که بیش از 80 سال با ریال همه فعالیت های اقتصادی خود را انجام می دادند، واژه های ملموسی شود؟
در حال حاضر بر اساس نظر سنجی بانک مرکزی واژه "پارسی" برای نام اصلی و واژه "دریک" برای نام فرعی پول پیشتاز هستند.
همچنین اکثر شرکت کنندگان در نظر سنجی حذف 4 صفر از پول را ترجیح داده و 65 درصد آنها با افزایش تعداد سکه در پول ملی مخالفند.
58 درصد شرکت کنندگان با انتخاب تومان به عنوان واحد اصلی و ریال به عنوان واحد فرعی پول مخالفند.
در این میان 39 درصد شرکت کنندگان چهره دانشمندان، 25 درصد سمبلهای ملی و 22 درصد اماکن تاریخی و باستانی را برای عکس پشت پول پیشنهاد داده اند.
کد مطلب: 2836
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.enuk49nai5k14.html?2836