تيترآنلاين - رمالی با لهجه خارجی- اصفهان مملو از متکدیان بیگانه - نسخه قابل چاپ

رمالی با لهجه خارجی- اصفهان مملو از متکدیان بیگانه

15 شهريور 1390 ساعت 16:40

در ایران گاهی در قالب اقدامات ضربتی متکدیان را جمع‌آوری می‌کنند اما چون هیچ سازمانی متولی ساماندهی این متکدیان نمی‌شود، اقدامات انجام شده بی‌ثمر می‌ماند


سرنوشت سفید، بخت بلند و ... ادبیاتی است که رمالهای بیگانه در گوشه و کنار اصفهان به کار می بندند و از این شیوه تکدی گری برای خود کسب و کاری به راه انداخته اند. 

به گزارش خبرنگار مهر، عابران به اکراه خود را از رمال زن خارجی دور می کنند اما او مصرانه کارش را دنبال می کند تا برخی بالاخره تسلیم شوند، صورت زن آفتاب سوخته مثل یک مومیایی قهوه ای رنگ است.

این وقایع بیشتر در پارکهای منتهی به رودخانه خشک اتفاق می‌افتد و تا وقتی عابران از گرمای طاقت فرسا به خانه‌هایشان پناه نبرده اند ادامه دارد. آنها همه جا هستند و بار و بنه شان را بسته اند تا قبل از رسیدن سرما بقچه هایشان خالی از خرافه ها نماند.

ساعت دو و نیم بعداز ظهر است، دو زن و سه بچه به خنکی درختی پناه آورده و روی چمنهای داغ زده از گرما بقچه و بساطشان را پهن کرده اند، یکی از بچه ها تکه ای بزرگ از فلفل دلمه ای را با دندان می کند و می گذارد توی نان و با اشتها سق می زند. لباس کهنه و کثیفی دارد و روی صورتش کبره بسته، با چشمهای مغولی همه جا را انگار می پاید که مبادا عابری از نظر دور بماند، پشت موهای تراشیده اش صورت لطیفی جانمایی شده که با کثیفی روسری رنگ و رو رفته سوزن دوزی شده همخوانی ندارد.

هرعابری که رد می شود زن می جهد کنارش و با لهجه ای که معلوم است از آسیای شرقی بر می خیزد و سمج وار سعی می کند که فال بگیرد.

هرساله با گرم شدن هوا، ییلاق و قشلاق این مهمانان ناخوانده هم به اصفهان آغاز می شود تا این شهر توریستی شاهد وصله های ناجوری مثل متکدیان خارجی باشد، متکدیانی که با سماجت بیش از حد خود و ظاهر بسیار ناراحت کننده و نوزادانی که در آغوش دارند باعث رنجش روحی شهروندان و میهمانانی که به اصفهان می آیند می شوند، گرچه برخی هم از این میهمانان بی کلاس بدشان نمی آید.

مصداق بارز آن مردی است که با دقت به حرفهای زن گوش می دهد. خطهای کج و معوج روی دستش را نگاه می کند و گویی ساحره ساری به دوش خوب فهمیده که او چه می خواهد، کلمه ها کنار هم چیده می شود و رژه کلمات دنبال هم می شود یک اسکناس سبز هزار تومانی که از کف آن مرد به راحتی می رود.

اما مرادی شهروند دیگر اصفهانی وجود این افراد را در اصفهان که یک شهر توریستی به شمار می رود یک معضل بزرگ می داند.

برای او هضم این مسئله که این رمالهای پاکستانی در شهر اصفهان باشند مشکل است و باید هر چه زودتر پاکسازی شوند: هر ساله با حضور متکدیان خارجی به ‌خصوص پاکستانی از استانهای شرقی مواجه هستیم البته این افراد در همه کشور‌ پراکنده می‌شوند و این روزها در تمام کوچه پس کوچه ها و خیابانهای سطح شهر تعداد زیادی متکدی از نوع پاکستانی دیده می شوند، این برای اصفهان جای تاسف دارد به این دلیل که توریستها به خصوص گردشگران خارجی دل خوشی از این افراد ندارند.

با وجود اینکه نیروی انتظامی هر از چندی آنان را جمع‌آوری و از کشور اخراج می‌کند اما باز به‌طور غیرقانونی از مرز می‌گذرند و به ایران می‌آیند. صدها و هزاران کیلومتر راه را طی می کنند تا ارمغان شومی بشوند و انواع بیماریهای مسری به‌دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی که باعث به خطر افتادن سلامت شهروندان خواهد شد را انتشار بدهند.

چندی پیش رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه تنها سازمان بهزیستی مسئول جمع‌آوری و نگهداری متکدیان نیست، گفت: افزایش متکدیان خارجی به یک معضل تبدیل شده است.

احمد اسفندیاری درخصوص همکاری سازمان بهزیستی و شهرداری در جمع‌آوری و نگهداری متکدیان اظهار داشت: هم‌اکنون همکاری خوبی وجود دارد اما اینگونه هم نیست که شهرداری هر متکدی‌ای را جمع‌آوری کند و سازمان بهزیستی تحویل بگیرد.

وی تصریح کرد: در رابطه با جمع‌آوری متکدیان قوانین و مقررات خاصی وجود دارد که لازم است همه دستگاهها در این خصوص همکاری کنند

به گفته سادات که خودش یک شهروند اصفهانی است اما اصلیتش از کرمان است مردم با ترحم بیجا باعث می شوند که این افراد فکر کنند می توانند با سفر به ایران زندگیشان را سرو سامان دهند.

اما با وجود این یکی از دشواریهای مبارزه با پدیده تکدی‌گری در ایران پیداکردن دستگاهی است که مسئولیت جمع‌آوری و ساماندهی متکدیان را برعهده بگیرد و در این باره همیشه اختلاف نظر وجود داشته است.

البته نبود متولی خاص به معنی بدون متولی ماندن نیست زیرا اکنون سازمانها و وزارتخانه‌های زیادی از جمله شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی، وزارت دادگستری، وزارت کشور، وزارت رفاه، سازمان تأمین اجتماعی، کمیته امداد و وزارت کار هر یک گوشه‌ای از مسئولیت ساماندهی و جمع‌آوری متکدیان را برعهده دارند. با این وجود نبود هماهنگی میان متولیان باعث شده است که کمیته مشترکی برای مبارزه با تکدی‌گری تشکیل نشود و این کلاف همچنان پیچیده بماند.

دکتر صادق بهارلو استاد دانشگاه و جامعه شناس درباره علت سرازیر شدن گدایان خارجی به کشور می‌گوید: رشد شدید جمعیت و وجود فقر زیاد در میان مردم این کشور‌ها عامل اصلی روی‌آوری بخش بزرگی از جمعیت آنها به تکدی گری به شمار می‌رود.

وی می‌افزاید: با توجه به خلا‌های قانونی موجود برای برخورد با این پدیده در کشور، ایران برای متکدیان خارجی بازار بسیار پررونقی است.

بهارلو اضافه می‌کند: تکدی‌گری کشور‌های همجوار حاشیه خلیج‌فارس به چشم نمی‌خورد زیرا اگر احیانا موردی مشاهده شود به سرعت مورد پیگیری مسئولان و مدیران شهری قرار می‌گیرد. در این کشورها متکدی اگر بیگانه باشد از کشور اخراج می‌شود و اگر بومی باشد ساماندهی خواهد شد اما در ایران این برخورد‌ها وجود ندارد و متکدی به آسانی می‌تواند به فعالیت خویش ادامه دهد.

وی ادامه می‌دهد: در ایران گاهی در قالب اقدامات ضربتی متکدیان را جمع‌آوری می‌کنند اما چون هیچ سازمانی متولی ساماندهی این متکدیان نمی‌شود، اقدامات انجام شده بی‌ثمر می‌ماند و بعد از مدتی متکدیان دوباره در جامعه رها می‌شوند و مجددا شاهد حضور آنان در شهر خواهیم بود.

ساعت شش بعد از ظهر است و همچنان اصفهان مملو از متکدیان بیگانه با لهجه غریب خود در گوشه و کنار پارکهاست که در گوشه و کناری دست کسی را اسیر کرده تا سرنوشتش را بخوانند.


کد مطلب: 3088

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.anek49nwa5k14.html?3088

تيترآنلاين
  http://titronline.ir