آشفتگی بازار ارز و سكه کل کشور را تحتالشعاع قرار داده
3 بهمن 1390 ساعت 16:03
حتی سهمیهبندی ارز نیز هیچ فایدهای برای کاستن از آشفتگی بازار ندارد و تنها راه حل در خروج نقدینگی از بازار ارز به سوی بانکها است
عبدالرضا ترابی، آشفتگی بازار ارز را ناشی از تصمیم رئیس جمهور در مورد عدم افزایش نرخ سود بانکی دانست و گفت: تاکید دولت بر سود ۱۵ درصدی سپردههای بانکی چنین وضعیتی را در بازار ارز رقم زده است.
به گزارش تيترآنلاين ، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خانه ملت گفت: تا چندی پیش سود سپرده بانکی ۱۷.۵ تا ۲۱ درصد بود و اوراق مشارکت نیز توسط مردم خریداری می شد و به همین دلیل نقدینگی در این بخشها متمرکز شده بود.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پس از آن که رئیس جمهور با افزایش نرخ سود بانکی مصوب شورای پول و اعتبار مخالفت کرد و بر سود سپرده بانکی به میزان ۱۵ درصد تاکید نمود نقدینگی از بانکها خارج شد و به سمت بازار ارز و سکه رفت.
وی با بیان این که بازار سیاه در بازار ارز به وجود آمده است، گفت: آشفتگی بازار ارز کل کشور را تحتالشعاع قرار داده و قیمت جنسهای وارداتی هر ساعت بالا میرود که همین موضوع وحشت و نگرانی مردم را دامن زده است.
ترابی با اشاره به این که علت مخالفت رئیس جمهور با افزایش نرخ سود بانکی مشخص نیست تصریح کرد: برای رفع این معضل باید نرخ سود بانکی ۲۰ تا ۲۱ درصد تعیین شود، حداقل سود اوراق مشارکت به ۲۲ درصد برسد و نرخ ثابت برای ارز مشخص شود تا نقدینگی از بازار ارز به سمت بانکها بازگردد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر این که ارز هیچ گاه به وضعیت سهمیه بندی زمان جنگ برنمیگردد گفت: حتی سهمیهبندی ارز نیز هیچ فایدهای برای کاستن از آشفتگی بازار ندارد و تنها راه حل در خروج نقدینگی از بازار ارز به سوی بانکها است.
گفتنی است پس از سال نو میلادی بازار ارز در کشورمان دچار آشفتگی و التهاب شده است.در این میان عده ای معتقدند که اقتصاد جهانی عامل اصلی افزایش قیمت سکه و ارز بوده است زیرا به گفته آنها اقتصاد آمریکا به عنوان سردمدار دلار در جهان، در راستای جنگ های سالهای قبل و بنا بر بحران جهانی، دچار کسری بودجه شده و مجبور به استقراض شده است اما در حال حاضر نیز شرایط مساعدی جهت تسویه استقراض های فوق ندارد از این رو برای مدتی از طریق اقدامات سیاستی، بر ارزش پول و ارزش طلا اثر گذاشته و آن را افزایش می دهند و پس از آنکه قادر به تسویه بدهی و یا حداقل بخشی از آن شدند دوباره شرایط مورد نظر را اصلاح می کنند.
عده ای نیز معتقدند که حرکات جدید بازار به علت سیاست های نادرست داخلی بوده است. زیرا معتقدند که در فرآیند هدفمندی یارانه ها میزان بسیاری نقدینگی آزاد شده است که به علت پایین بودن سود سپرده بانکها کمتر از نرخ تورم، انگیزه لازم برای سرمایه گذاری در سیستم بانکی انجام نمی گیرد. بنابراین منابع پولی به سمت بازارهای کوتاه مدت مانند ارز و طلا حرکت می کند و از آنجا که تقاضا تعیین کننده عرضه است لذا روز به روز تقاضا افزایش می یابد. اما اعمال برخی محدودیتها مانع از تعادل عرضه و تقاضا شده و همین عامل تحریک کننده بیشتر تقاضا خواهد بود در این راستا اقدامات بانک مرکزی مانند فروش سکه بانکی متفاوت با نرخ بازار و فروش ارز در سیستم بانکی همه و همه به نحوی مزید بر علت شده تا سرمایه مردم هر چند هم اندک، به سمت بازارهای کوتاه مدت حرکت کند.
کد مطلب: 4014
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.6nyk49nwy5k14.html?4014