تيترآنلاين - طرح جلوگيري از نگهداري سگ قابليت اجرايي ندارد - نسخه قابل چاپ

طرح جلوگيري از نگهداري سگ قابليت اجرايي ندارد

6 ارديبهشت 1390 ساعت 20:25

نبايد به بهانه نگراني از بيماري هاي مشترک انسان و حيوان مانع نگهداري حيوانات شد، زيرا بيماري هاي مشترک بين انسان ها بسيار خطرناک تر هستند.


تيترآنلاين - رييس بيمارستان دامپزشکي تهران گفت: فقط نحوه آموزش سگ در خدمات ارايه شده توسط اين حيوان موثر بوده و از روي جثه و شکل ظاهري نمي توان بين سگ ها تفکيکي قائل بود، بنابراين قانون جلوگيري از نگهداري سگ قابليت اجرايي ندارد.

به گزارش خبرنگار موج، دکتر پيام محبي رييس بيمارستان دامپزشکي تهران در نشستي خبري با اعلام اين مطلب اظهار داشت: طبق طرح پيشنهادي برخي از نمايندگان، وزارت بهداشت مکلف است ليست حيوانات نجس العين و مضر را به مجلس اعلام کند.
وي افزود: سازمان دامپزشکي تنها مرجعي است که در خصوص مضر بودن حيوانات مي تواند اظهار نظر کند و تعيين نجس بودن حيوانات به عهده مراجع ديني است.
محبي با تاکيد بر اين نکته که تدوين قوانين براي نگهداري حيوانات با لحاظ نظرات کارشناسي مي تواند، براي سلامت جامعه سودمند باشد، گفت: نيروي انتظامي 5-4 سال قبل بدون هيچ قانون و مجوزي سگ افراد را ضبط مي کرد.
وي ادامه داد: نامه هاي مختلفي به فرمانده وقت نيروي انتظامي ارسال و پس از بازديد از محل نگهداري اين سگ ها، به دليل شرايط نامطلوب نگهداري، اغلب اين حيوانات به بيماري هاي پوستي دچار شده بودند.
رييس بيمارستان دامپزشکي اظهار داشت: به فرمانده نيروي انتظامي در آن مقطع اعلام شد که نگهداري سگ در شرايط نامناسب و بيمار شدن اين حيوان، سلامت پرسنل نيروي انتظامي را نيز با خطر مواجه مي کند.
وي تاکيد کرد: نبايد به بهانه نگراني از بيماري هاي مشترک انسان و حيوان مانع نگهداري حيوانات شد، زيرا بيماري هاي مشترک بين انسان ها بسيار خطرناک تر هستند.
محبي افزود: اگر بخواهيم بيماري مشترک بين انسان و حيوان را بهانه قرار دهيم بايد در محافل عمومي نيز تردد نکنيم زيرا حتما در هر مجموعه اي، احتمال حضور يک انسان بيمار وجود دارد.
وي سگ را يک ابزار صوتي و آگاهي دهنده قوي دانست که به هيچ وسيله اي نمي توان آن را از کار انداخت.
رييس بيمارستان دامپزشکي اضافه کرد: خاموش کردن سگ هاي نگهبان فقط از طريق کشتن يا بيهوش کردن حيوان امکان پذير است و صاحب خانه بلافاصله پس از ورود به منزل، به راحتي از رفتار حيوان متوجه دستبرد به خانه خواهد شد.
محبي با اشاره به وجود سگ هاي با جثه مختلف براي کشف مواد مخدر، خاطر نشان ساخت: سگ هاي با جثه کوچک بيشتر براي جستجوي کانتينرها مورد استفاده قرار مي گيرند.
وي گفت: بنابراين نمي توان در قانون با تکيه بر جثه حيوان، محدوديت هايي براي صاحب آن اعمال کرد.
رييس بيمارستان دامپزشکي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در صورت تصويب طرح ممنوعيت نگهداري سگ، ممکن است افراد حيوان را در منازل خود نگهداري کرده و اجازه حضور در فضاي خارج از خانه از آنان سلب شود.
وي گفت: عدم حضور در فضاهاي بزرگتر، امکان کنترل هاي بهداشتي را به حداقل رسانده و جامعه را با مخاطرات بهداشتي روبرو مي کند.
محبي قديمي ترين نژاد سگ شناخته شده جهان را متعلق به ايرانيان دانست و افزود: فرهنگ نگهداري سگ از ايران به غرب راه يافته و مردم اين سرزمين از جنبه هاي مثبت نگهداري سگ همواره سود برده اند.
وي در خصوص نظر نمايندگان مجلس براي نجاست سگ، اظهار داشت: کلمه نجس در قرآن فقط يکبار و آن هم براي مشرک آورده شده است.
رييس بيمارستان دامپزشکي با اشاره به داستان خلقت انسان و سجده نکردن شيطان، اذعان داشت: شيطان به دليل تقدس بارگاه الهي، پس از سرپيچي از دستور خدا از بهشت رانده شد.
وي افزود: اين در حاليست که در داستان اصحاب کهف، سگ نيز همراه آنان وارد بهشت مي شود.
محبي تاکيد کرد: اگر ذات سگ نجس بود، هيچ گاه وارد بهشت نمي شد.
وي با اشاره به احکام قرآني، اظهار داشت: در احکام قرآني نيز به حقوق حيوانات از جمله سگ گله اشاره شده است.
رييس بيمارستان دامپزشکي افزود: در سوره مائده، خداوند در خصوص احکام شکار با سگ، دستوراتي به انسان ها داده است.
وي با اشاره به احاديث مختلفي که در خصوص حقوق حيوانات در اسلام آمده، گفت: ممنوعيت نگهداري سگ نياز به بودجه، محل نگهداري مناسب و تعيين مکاني براي تحويل اين حيوانات دارد.
محبي اضافه کرد: بايد براي افراد به درستي مشخص شود که پس از اعمال قانون ممنوعيت نگهداري سگ، چه سرنوشتي در انتظار حيوانات خانگي آنان است.
وي اظهار داشت: نگهداري حيوانات خانگي در بسياري از کشورها سبب کاهش طلاق و خودکشي و افزايش اميد به زندگي مي شود.
رييس بيمارستان دامپزشکي ادامه داد: حيوانات خانگي سبب تلطيف محيط خشک صنعتي مي شوند.

برگزاري کنگره بهداشت و بيماري هاي حيوانات کوچک
محبي از برگزاري کنگره بهداشت و بيماري هاي حيوانات کوچک خبرداد و گفت: اين کنگره طي آبان ماه در دانشکده شهيد بهشتي برگزار خواهد شد.

تامين کنندگان خوراک ببر سيبري در حاشيه امن
رييس بيمارستان دامپزشکي با اشاره به مرگ ببر نر سيبري، اظهار داشت: سازمان حفاظت از محيط زيست معتقد است که به دليل کمتر بودن چربي گوشت الاغ، تغذيه از گوشت اين حيوان براي ببر مفيد است.
وي افزود: از نگاه تخصصي اين نکته را به شدت تکذيب مي کنم.
محبي در رابطه با صرفه اقتصادي گوشت الاغ نسبت به گوساله، گفت: در شرايطي که روستاييان از الاغ به عنوان وسيله حمل و نقل استفاده مي کنند، به طور حتم الاغ سالم بسيار گران خواهد بود.
وي افزود: روستاييان فقط اقدام به فروش الاغ هايي مي کنند که توان حمل بار نداشته و مسن و فرتوت شده اند.
رييس بيمارستان دامپزشکي اظهار داشت: بنابراين افراد تامين کننده خوراک حيوانات باغ وحش ارم، فقط به دنبال الاغ هاي فرتوت و بيمار بوده اند.
وي تاکيد کرد: در قضيه مرگ ببر سيبري، افرادي که اين الاغ ها را خريداري کرده و منطقه اي که تامين کننده خوراک حيوانات باغ وحش بود، مغفول ماند.
محبي تاکيد کرد: منشا تامين کننده خوراک حيوانات باغ وحش به اين جهت حائز اهميت است که بايد بيماري مشمشه در روستاي مربوطه يا مناطق تامين کننده کنترل شود تا اين بيماري در کشور توسعه نيابد.
وي با اشاره به عدم تمايل سازمان حفاظت از محيط زيست براي مشارکت بخش دامپزشکي در درمان وحوش، گفت: در قضيه ببر نر سيبري به بيمارستان دامپزشکي اجازه ورود به مسايل داده نشد.
رييس بيمارستان دامپزشکي ادامه داد: پس از ابتلاي ببر نر به بيماري مشمشه و پيش از مرگ، حتي يک تست خون ساده هم گرفته از حيوان گرفته نشده است.
رييس بيمارستان دامپزشکي افزود: پس از بروز علايم بيماري، ببر نر سيبري تحت درمان قرار مي گيرد و بدون انجام آزمايش به حيوان آنتي بيوتيک خورانده مي شود.
وي ادامه داد: پس از نتيجه ندادن درمان ها، کورتن درماني براي ببر نر تجويز مي شود.
محبي اظهار داشت: بيماري مشمشه، در گوشتخواران به صورت مزمن بوده و منجر به مرگ نمي شود اما با کورتن درماني انجام شده براي ببر نر سيبري، بيماري حاد شده و منجر به مرگ حيوان مي شود.


کد مطلب: 2313

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.6nuk49nee5k14.html?2313

تيترآنلاين
  http://titronline.ir