بزرگ تر بودن زوجه از زوج هیچ آسیبی به زندگی مشترک نمی زند
20 مهر 1389 ساعت 9:17
هرم سنی کشورمان به طور خودکار چنین شرایطی را ایجاد کرده است و اگر این اتفاق نیفتد و همه پسران با دختران کوچکتر از خود ازدواج کنند، بسیاری از دختران مجرد می مانند
تيترآنلاين - عضو هیات علمی گروه روانشناسی بالینی دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بزرگ تر بودن زوجه از زوج هیچ آسیبی به زندگی مشترک نمی زند.
به گزارش تيترآنلاين، منوچهر طباطبایی در گفت و گو با پانا در مورد آمار سازمان ثبت احوال کشور در مورد افزایش ازدواج هایی که سن زوجه از زوج بالاتر است، افزود: این موضوع کاملا طبیعی است و به هیچ عنوان آسیبی تلقی نمی شود.
وی ادامه داد: این اختلاف سن مسئله فاجعه آمیزی تلقی نمی شود بلکه در بسیاری موارد موضوعات دیگری هستند که اهمیتشان از سن بیشتر است و باعث اختلافات بزرگ می شوند.
این روانشناس و مشاور خانواده تصریح کرد: اگر دختر و پسر از نظر بسیاری فاکتورهای دیگر که به مراتب مهم تر از سن هستند سازگار با هم بوده و مشکلی نداشته باشند، بزرگ تر بودن زوجه از زوج نیز نمی تواند مشکلی برای آن ها ایجاد کند.
وی اظهار داشت: هرم سنی کشورمان به طور خودکار چنین شرایطی را ایجاد کرده است و اگر این اتفاق نیفتد و همه پسران با دختران کوچکتر از خود ازدواج کنند، بسیاری از دختران مجرد می مانند.
طباطبایی افزود: این بالانسی است که به دنبال یک سری تغییرات در هرم سنی و جنسیتی جامعه به طور خودکار ایجاد شده است و در واقع جامعه به طور خودکار خودش را با این تغییرات سازگار می کند.
وی در پاسخ به این که آیا در چنین صورت زوج و زوجه دچار عدم درک یکدیگر نمی شوند، بیان کرد: چه بسا چنین ازدواجی باعث همراهی بیشتر زوجه با زوج و حتی درک قوی تر دو طرف نسبت به هم شود.
عضو هیات علمی گروه روانشناسی بالینی دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، افزود: به علاوه خداوند خلایق را متفاوت خلق کرده است و به همین دلیل برخی پسرها دوست دارند همسرشان بزرگ تر از آن ها باشد و با دختران کوچک تر از خود نمی توانند زندگی کنند.
وی با بیان این که همه ازدواج ها به ثمر نمی رسند، تصریح کرد: قطعا یک پنجم ازدواج ها منجر به طلاق می شود و بسیاری نیز علیرغم زندگی زیر یک سقف به طلاق عاطفی می انجامد اما اختلاف سنی دلیل درصد بسیار کمی از آن هاست.
طباطبایی تاکید کرد: دلایل بسیار دیگری هستند که منجر به شکست یک ازدواج می شوند و نمی توان بزرگ تر بودن زوجه نسبت به زوج را یکی از شایع ترین دلایل عنوان کرد.
سازمان ثبت احوال کشور آمار ازدواج هایی که سن زوج و زوجه برابر است و یا سن زوجه بیشتر از زوج است را رو به افزایش اعلام کرده است.
عوارض و پيامدهاي اين ازدواج ها
به گزارش تيترآنلاين، عوارض و پيامدهايي که ممکن است از اين اختلاف سني ناشي شوند مي تواند بر ميزان تفاهم و روابط عاطفي ميان زوجين تاثير بگذارد. اگر همراه با اين تفاوت سني، تفاوتهاي ديگري نيز وجود داشته باشد، يعني تفاوت تحصيلي، فرهنگي، اعتقادي، اقتصادي و يا تفاوت در سن عقلي آنگاه تاثير تفاوت سني بيشتر مشهود خواهد بود.
در چنين مواردي امکان دارد اختلافاتي که به تفاوت سني مربوط نيست هم به اين عامل نسبت داده شود. ولي اگر زن و شوهر بگونه اي تعامل داشته باشند که مسائل مربوط به اين تفاوت را دامن نزنند، اثر آنرا کمرنگ خواهند کرد. مثلا در مواقع تصميم گيري يا ارائه خط و مشي براي زندگي، زن نبايد بزرگتر بودن يا احيانا با تجربه بودن خود را به رخ بکشد بلکه اجازه دهد شوهرش احساس کفايت و تسلط خود را داشته باشد.
بايد توجه داشت که وجود فاصله سني زياد موجب آن مي شود که زن و شوهر نتوانند به خوبي يکديگر را درک نمايند. فردي با داشتن بيست سال سن بيشتر، طبيعي است که مي تواند از تجارب بيشتري برخوردار باشد يا لااقل مي تواند چنين احساسي داشته باشد. لذا اين مسئله زمينه اي فراهم مي کند که شخص ارزش لازم را به نظرات فرد کوچکتر ندهد يا طرف مقابل بيش از اندازه احساس کوچکي نمايد و هميشه در حال اضطراب و تشويش باشد و بالاخره از اداره زندگي درمانده شود و همين مورد زمينه عدم تفاهم را به وجود مي آورد که خود سبب پديد آمدن مشکلاتي عظيم در روابط زناشويي خواهد شد. اينان اغلب در وضع و موقعيتي هستند که توافق روحي ندارند و نمي توانند مسائل و مواضع يکديگر را درک کنند. با توجه به آنچه که گفته شد که مطمئنا تمام آنچه که بايد، نبود حفظ تعادل سني ميان زن و مرد يکي از شرايط مهم و مطلوب تشکيل خانواده است اما مهمتر از تفاوت سني، سطح تعادل فکري است که مي بايست ميان زن و مرد برقرار باشد و اين صرفا با اختلاف سن و کوچک بودن زن از مرد ايجاد نمي شود...
کد مطلب: 1116
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.6n6k49n6i5k14.html?1116