تيترآنلاين - نماينده مجلس:آمارهای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نسبت به آمارهای بانک مرکزی،واقعی‌تر است - نسخه قابل چاپ

نماينده مجلس:آمارهای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نسبت به آمارهای بانک مرکزی،واقعی‌تر است

29 آبان 1390 ساعت 23:30

دلق‌پوش آمارهای اعلامی از سوی صندوق بین المللی پول و بانک جهانی را در قیاس با آمارهای بانک مرکزی، واقعی‌تر خواند و یادآور شد که به عنوان عضوی از هیأت رئیسه کمیسون اقتصادی مجلس هشتم تورم کنونی را بیشتر از میزان اعلامی می‌داند


عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که اعلام آمارهای شاخص‌های اقتصادی باید دارای دو ویژگی سر وقت و دقیق را داشته باشد، گفت: مدیران اقتصادی برای مدیریت افکار عمومی جامعه آمارهای خلاف واقع اعلام می‌کنند که این شیوه تاکنون بازخورد مناسبی نداشته است. 

به گزارش تيترآنلاين، فرهاد دلق‌پوش در گفت و گو با خانه ملت تصریح کرد: در جهان امروز اکثر کشورها دچار بحران اقتصادی شدیدی شده‌اند و اقتصاد جهانی با رکود مواجه است؛ در چنین شرایطی نمی‌توان مدعی شد که روند تورم جامعه باتوجه به شرایطی که وجود دارد کاهنده است.

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی درباره آمار تورم ۱۹.۱ درصدی تورم مهرماه که از سوی رئیس کل بانک مرکزی اعلام شد، افزود: در سال های اخیر مدیران اقتصادی کشور برای مدیریت افکار عمومی جامعه آمارهایی غیرواقعی اعلام می‌کنند که این شیوه مدیریتی تاکنون بازخورد مثبتی نداشته است.

وی با بیان اینکه تحریم‌های پولی و بانکی بر اقتصاد کشور تأثیر نامناسبی داشته است، ادامه داد: اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نیز در این میان فشار مضاعفی بر پیکره اقتصاد کشور وارد آورد.

دلق‌پوش آمارهای اعلامی از سوی صندوق بین المللی پول و بانک جهانی را در قیاس با آمارهای بانک مرکزی، واقعی‌تر خواند و یادآور شد که به عنوان عضوی از هیأت رئیسه کمیسون اقتصادی مجلس هشتم تورم کنونی را بیشتر از میزان اعلامی می‌داند.

وی با استناد به قانون برنامه پنجم، تصریح کرد: آمارهای رسمی کشور باید از سوی مرجع اصلی آن به یعنی مرکز آمار ایران اعلام شود ولی آمارها را بانک مرکزی اعلام رسمی می‌کند درحالی که اگر بانک مرکزی هم بخواهد آماری منتشر کند باید با هماهنگی مرکز آمار اعلام آمار کند.

این عضو هیأت رئیسه کمیسون اقتصادی مجلس هشتم، آمار را شاخص اصلی تصمیم‌گیری‌های مهم خواند و فعالان اقتصادی را نیازمند به آمارهای دقیق و رسمی برشمرد و یادآور شد: سکوت مرکز آمار، خود اقدامی غیرقانونی است زیرا طبق قانون برنامه مرکز آمار مکلف به انتشار آمار رسمی کشور است.

تا زمانی که آمارها یکسان نشود؛ از اعلام آمار خبری نیست

رئیس مرکز آمار ایران، علت عدم اعلام نرخ تورم برای ماه‌های تابستان را تفاوت آمار بانک مرکزی و مرکز آمار کشور اعلام کرده و گفته است که تا زمانی که با بانک مرکزی به تفاهم و توافق نرسیم، از اعلام آمار خبری نیست.

عادل آذر یکی از علت‌های این اختلاف را متفاوت بودن سال پایه اعلام کرد و گفت: سال پایه بانک مرکزی ۱۳۸۳ و سال پایه مرکز آمار ۱۳۸۱ است و برای برطرف کردن این اختلاف یکی از اقدام‌های لازم یکسان کردن سال پایه است.

رئیس مرکز آمار ایران، متفاوت بودن تعداد و نوع اقلامی که در سبد محاسبه نرخ تورم قرار دارد را یکی دیگر از علت‌های این اختلاف رقم‌ها برشمرد و افزود : افزون‌بر این‌ها باید این موضوع را هم در نظر گرفت که بانک مرکزی فقط نرخ‌ها را از شهرها می‌گیرد، اما در محاسبه نرخ تورم مرکز آمار، افزون بر نرخ‌های شهری، نرخ‌های روستایی نیز مبنای محاسبه است.


کد مطلب: 3574

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdca.0nek49nmy5k14.html?3574

تيترآنلاين
  http://titronline.ir