آيا در برنامه هسته اي ايران، روسيه مقابل ايران قرار گرفته است؟
تهدید تحریمها، ایرانیها را چندان نمی ترساند. تحریمهای یک جانبه امریکاییها نیز دیگر نتیجهبخش نخواهد بود و در نهایت دورنمای تحریمها به کشورهایی بستگی دارد که منافع اقتصادی مهمی در ایران دارند،
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۳۵
تيترآنلاين - روسیه اندک اندک از جامه رفیقی شفیق برای ایرانی ها خارج می شود و شاید برای نخستین بار پس از پایان جنگ سرد به ساکنان قاره سبز نزدیک می شود. دمیتری مدودف روزهاست که حرکات مارپیچ بسیاری را در عرصه دیپلماتیک از خود نشان می دهد.
به گزارش تيترآنلاين، در مناقشه بر سر برنامهی هستهای ایران، روسیه تا کنون در کنار ایران قرار داشت. اما در روزهای اخیر روسیه نشان داده آماده است به پیشنویس تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت رأی مثبت بدهد.
پیش از وارد شدن ترکیه و برزیل به بازی هسته ای ایران، روسیه و چین از اصلی ترین مدافعان تهران در این مسیر بودند. اما پس از ورود این دو کشور بود که گویا روس ها نیز از دست ایرانی ها برای امضا توافقنامه هسته ای با ترکیه دلخور شدند و اکنون در آغوش غربی ها مامن گزیده اند.
مدودف پیش از حضور در آلمان حتی تریبون را در دست گرفته و از ایرانی ها خواسته بود که به رفتارهای غیرمتعارف و عاری از مسئولیت پذیری خود نیز پایان دهند. در مصاحبه مطبوعاتی پس از این دیدار دوستانه هم یک جمله از زبان دو طرف شنیده شد: شورای امنیت خود را برای تشدید تحریم ها علیه ایران مهیا می کند.
مدودف قبلا هم در زماني كه ايران اعلام نموده بود كه به باشگاه هسته اي وارد شده است اعلام نموده بود ما بهیچ وجه متمایل به این نیستیم که این “باشگاه هسته ای” گسترش بیابد. زیرا در غیر این صورت اوضاع می تواند از کنترل خارج شود.
به گزارش ديپلماسي ايراني، در حال حاضر شرایط به گونه ای است که نشان می دهد ما به اعمال تحریم های جدی علیه ایران نزدیک شده ایم. مدودف در این مصاحبه مطبوعاتی باز هم بازی را در دو صحنه ادامه می دهد و تاکید می کند که هیچ کس تمایلی به تشدید تحریم ها علیه ایران ندارد اما در حال حاضر گزینه ای دیگر بر روی میز قرار ندارد: امیدواریم که ایران صدای جامعه جهانی را بشنود و به نگرانی های بین الملل در این خصوص پایان دهد.
غرب از مدت ها پیش به دنبال اجماع جهانی علیه ایران است و این در حالی ست که مدودف نیز بر لزوم اتحاد جامعه جهانی در برابر تهران تاکید دارد. رئیس جمهوری روسیه در این خصوص گفت: یا باید کنار هم بایستیم و یکصدا تحریم را آغاز کنیم و یا باید هر کدام در مسیری جداگانه گام برداریم که در نهایت ره به جایی نخواهد برد.
به گزارش تيترآنلاين، روسیه در حوزههای اقتصادی و تجاری مانند معاملات انرژی و اسلحه پیوندهای گستردهای با ایران دارد. روسیه و چین مخالف تنش بیشتر در منطقه هستند و مناسبات تجاری، نظامی و اقتصادی بسیار با ایران دارند. فلج شدن اقتصاد ایران، ارتباطها و منافع این دو کشور را به خطر میاندازد. روسيه بايد بداند هر مناقشه ای در ایران برای روسیه می تواند پیامدهایی بسیار بدتر از حمله به عراق داشته باشد.
سابق بر اين ثابت شده تهدید تحریمها، ایرانیها را چندان نمی ترساند. تحریمهای یک جانبه امریکاییها نیز دیگر نتیجهبخش نخواهد بود و در نهایت دورنمای تحریمها به کشورهایی بستگی دارد که منافع اقتصادی مهمی در ایران دارند، همانند چین، روسيه، هند و ژاپن که آنها نیز آماده ایجاد مشکلاتی مصنوعی برای خود در عرصه اقتصادی نیستند.