ساختار اجتماعی و اقتصادی كشور؛ خانواده را با چنان بحرانهایی مواجه كرده كه مرد یا زن خانواده توان خود را در پاسدارى از روابط خانوادگى به تدریج ازدست داده است
تيترآنلاين - خانواده كه مهمترین ركن اجتماعی در فرهنگ اسلامی - ایرانی است، در سالهای اخیر با سنگلاخی به نام طلاق مواجه شده و اتفاقا همین نهاد كه از یك زن و مرد تشكیل میشده؛ حركت به سمتی را آغاز كرده كه در آن صرفا یك زن یا یك مرد حضور داشته باشند.
قانون اساسى كشورمان در اصل دهم به دنبال اهمیت دادن به خانواده است، اما ساختار اجتماعی و اقتصادی كشور؛ خانواده را با چنان بحرانهایی مواجه كرده كه مرد یا زن خانواده توان خود را در پاسدارى از روابط خانوادگى به تدریج ازدست داده است. پدیده طلاق و ترك ازدواج كه در ده سال اخیر با شدت و حدت بنیان خانواده را نشانه رفته است، تمایل به ادامه زندگی و اصولا تشكیل خانواده را در افراد با كاهش چشمگیری مواجه كرده است.
مساله وقتی جدیتر میشود كه مدیركل دفتر امور بانوان وزارت كشور میگوید: از هر پنج ازدواج؛ یكی موفق است، یكی به طلاق میانجامد و در سه تای دیگر خانواده آشفته است.
اگر زمانی وجود همسر لازمه آرامش در دیگری بود، امروز و آن هم در یك كشور اسلامی، بنیان بیشتر خانوادههای ایرانی گرفتار همان طوفانهای تهاجمی شده كه برای خانوادههای اروپایی و غربی پس از رنسانس پیش آمد: مدل خانواده كنار گذاشته میشود و مدلهای ارتباط آزاد جاسازی میشود اگرچه بلافاصله دنیای غرب در مدل ارتباط آزاد پیشنهاد دیگری مطرح میكند: ازدواج موقت یعنی همان نسخهای كه برای ما هم پیچیده شد. اما از آنجا كه درقالب قوانین و ضوابط مطرح نشد؛ خانوادهها بیش از آنكه تنفسی در این فضای سخت داشته باشند، مختل شدند و آسیبهای دیگری سر باز كرد و البته بازنده اصلی این روند دختران بودند. زیرا ازدواج موقت ثبت قانونی نمیشود و این تهدید مدام ازدواج دائم را هدف میرود.
پس دختران و پسران بیآنكه ازدواج موقتی صورت دهند فقط با هم صمیمی شدند اما بسیاری از این صممیتها هم به ازدواج نرسید و آمار در تیرماه 89 این شد: کاهش 9 درصدی ازدواج و افزایش چهار درصدی طلاق در سه ماه نسبت به سال گذشته یعنی در سه ماهه نخست امسال 31133 ازدواج ثبت شده است اما سال گذشته در همین دوره 34286 ازدواج ثبت شده بود. آمار فروردین ماه؛ بالا رفتن طلاق و پایین آمدن ازدواج را نشان میدهد.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار