ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
11 July 2025, جمعه ۲۰ تير ۱۴۰۴ , ۱۶ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
تحریم‌های جدید آمریکا علیه افراد و شرکت‌های وابسته به ایران
کارت های سوریه و غزه در دست ایران
آمریکا وزارت اطلاعات ایران را تحریم کرد
کشتی های غلات و برنج در بنادر ایران سرگردانند
دولت براي کاهش آثار تحريم ها چاره انديشي کند
داخلی     آرشيو مقاله     سياست داخلي
کد مطلب : 2600
۰
توصيه مطلب 
در بحث تحريم ها هيچ گاه بازي را به زمين حريف نکشيده ايم
حميدرضا عسگري
ما فعلا در تمامي تصميماتي که غرب در جهت تحريم کشورمان اتخاذ کرده است، فقط در زمين خودمان و با داشته هاي خودمان بازي کرده ايم و هيچ گاه بازي را به زمين حريف نکشيده ايم
تاريخ انتشار: دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۰۱
در بحث تحريم ها هيچ گاه بازي را به زمين حريف نکشيده ايم
برنامه هسته اي کشورمان در طي چند دوره مذاکرات با غرب به نتيجه اي نرسيده است. و هر بار به جز تصويب و اجراي تحريم هاي جديد دستاورد خاصي نداشته است. کشورهاي غربي در راس آنها آمريکا با اتخاذ تصميم فشار از طريق تحريم هاي اقتصادي قصد دارند تا ايران را در مورد غني سازي و ديگر فعاليت هاي هسته اي منصرف و به چارچوب مورد نظرشان وادار کنند.

تا كنون با فشارهاي آمريكا و برخي از متحدان اروپايي اين كشور 4 قطعنامه تحريمي عليه ايران در شوراي امنيت به تصويب رسيده و علاوه بر اين تحريم ها آمريكا و اتحاديه اروپا نيز تحريم هاي مستقلي را عليه ايران به مورد اجرا گذاشته اند. اين تحريم ها از ممنوعيت صادرات برخي كالاهاي دو منظوره گرفته تا تحريم هاي مالي و بانكي و نيز قرار دادن نام برخي مقام هاي ايراني در ليست سياه و توقيف اموال و دارايي‌ها در آمريكا را شامل مي شود.

اما دور جديد فشارهاي بين المللي آمريکا عليه ايران در حالي پيگيري مي شود که براساس اعلام وزارت خزانه داري آمريكا، واشنگتن دور جديدي از تلاش هاي بين المللي خود را براي ترغيب ژاپن و كره جنوبي به منظور تشديد فشارهاي تحريمي عليه ايران آغاز مي كند.

به همين منظور کوهن مسئول خزانه داري آمريکا با سفر به شرق آسيا قصد دارد تا مقامات کره جنوبي و ژاپن ديدار کند. اين ديدارها به منظور همراهي و ترغيب بيشتر کره و ژاپن درجهت افزايش فشارها و تحريم ها عليه ايران مي باشد. كره جنوبي يكي از شركاي تجاري مهم ايران در منطقه شرق آسيا به حساب مي آيد و ايران نيز مهم ترين شريك تجاري سئول در منطقه خاورميانه و خليج فارس است. آمريکا در سياست جديد خود به طور فعال به دنبال همراهي متحدانش و ديگر کشورهاي مرتبط با ايران براي اجراي اهمرم‌هاي فشار خود مي باشد. و مشاهده مي کنيم که دراين راستا چگونه به ديپلماسي و رايزني با کشورهاي دنيا پرداخته است.

آنچه مسلم است اگر دراين پيکار مشاهده گر باشيم و نخواهيم عکس العملي نشان دهيم مطمئنا بايد منتظر فشارهاي سنگين تري باشيم. به نظر نمي رسد کشور و مردم تحمل فشارهاي بيشتري را داشته باشند. هرچند که مردم از اهداف و آرمان هاي خود عقب نمي کشند اما نبايد گذاشت که طرف مقابل به راحتي ما را در محاصره خود در بياورد. در حال حاضر غرب و آژانس بهانه مخالفت با برنامه هاي هسته اي ايران را عدم اعتماد به فعاليت هاي هسته اي کشورمان عنوان کرده اند. هرچند که اين تصميم را حربه اي سياسي بدانيم مطمئنا راهکار مقابله و خروج از آن نيز سياسي است.

ما فعلا در تمامي تصميماتي که غرب در جهت تحريم کشورمان اتخاذ کرده است، فقط در زمين خودمان و با داشته هاي خودمان بازي کرده ايم و هيچ گاه بازي را به زمين حريف نکشيده ايم. و همين اتکا به داشته ها و بازي در زمين خود مسلما با معضلاتي رو به رو خواهد شد. به عنوان مثال صادرات نفت ايران به هند يکي از مشکلاتي است که در حال حاضر براي کشور ايجاد شده است. هند کشوري است که در روند پيشرفت اقتصادي قرار دارد و نيازمند انرژي مي باشد و ايران هم به عنوان يکي از صاحبان بزرگ نفت و گاز در جهان مي تواند اين نياز هند را تامين کند. اما در حال حاضر به علت تحريم بانک هاي اروپايي در تبديل ارز و همکاري با ايران ، مشخص نيست که هند چگونه مي تواند بدهي خود به ايران را پرداخت کند. علي رغم عدم پرداخت بدهي هاي هند به ايران، مسولان اين کشور به دنبال مذاکره با مقامات عربستان و کويت جهت تامين نفت مورد نياز خود هستند.

با اين تفاسير ايران يکي از بازارهاي مهم نفت خود را از دست مي دهد و از آنجا که تا کنون نفت سپربلاي ما در مقابل تحريم هاي غرب بوده نقطه ضعفي جدي براي ما محسوب مي شود. اما آنچه که به عنوان راهکار عقلاني براي خروج از اين بازي زيان بار به نظر مي رسد آن است که در زمين حريف به ادامه بازي پرداخت. همانطور که گفته شد در حال حاضر غرب به خاطر عدم اطمينان به ايران به اين تحريم ها روي آورده است .

هرچند که اين بهانه ها سياسي باشد اما ما مي توانيم با افزايش مراودات ديپلماتيک خود نظر کشورهاي غربي را نسبت به موضع مان تغيير دهيم يا حداقل با افزايش سطح مراودات خود مانع از افزايش تحريم هاي جديد شويم. دستگاه ديپلماسي خارجي کشورمان از پتانسيل هاي فراوان و نيروهاي زبده اي برخوردار است که هرکدام با توجه به تخصصشان قادرند سطح روابطمان با کشورهاي غرب و منطقه را افزايش دهند. در حال حاضر ما هيچ گونه مراوده اي با غرب نداريم.

و اين همان خواست آمريکاست، تا ايران در انزوا قرار بگيرد. خروج از انزوا و افزايش روابط ديپلماتيک با کشورهاي دنيا مطمئنا چاره اي در حل مشکلات فعلي مي باشد. همانطور که آمريکا با افزايش رايزني هاي خود به دنبال ترغيب کشورها عليه ايران است، ما هم لازم و ضروري است تا سطح روابطمان با کشورهاي دنيا را افزايش دهيم و قبل از حريف به فکر مقابله باشيم.

مرجع : آفرينش
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
در جامعه علایق و سلایق مختلف وجود دارد اشکالی ندارد، همه در کنار هم زندگی کنند
مهار تورم و رشد تولید
با اعلام آغاز اجرای برجام چه تحریم هایی برداشته شد
بیانیه توجیهی وزارت خارجه امریکا درباره توافق سیاسی با ایران
متن کامل بیانیه مشترک ایران و 1+5
ایران متعلق به همه ایرانیان است
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“