ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
23 May 2025, جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ , ۲۵ ذو القعدة ۱۴۴۶
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
تازه ترین گزارش از وضعیت جهانی اینترنت؛ ایران دارای کندترین اینترنت
اينترنت پرسرعت نخواستيم!
اینترنت با آب و بر ق و گاز فرقی ندارد
کندی سرعت اینترنت در ایران طی چند هفته اخیر شدت بيشتري گرفته است
اینترنت برای مردم از نفس کشیدن هم واجب‌تر است
داخلی     آرشيو خبر     فناوري اطلاعات
کد مطلب : 465
۰
توصيه مطلب 
استاندارد شبكه مخابراتي افغانستان پيشرفته تر از ايران
تعداد مشتركان استاندارد پيشرفته‌تر شبكه CDMA كه هنوز در ايران در دسترس نيست به 53 هزار نفر در افغانستان رسيده است
تاريخ انتشار: يکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۱۴
۲۴
استاندارد شبكه مخابراتي افغانستان پيشرفته تر از ايران
تيترآنلاين - افغانستان كشوري واقع در آسياي ميانه است كه حدفاصل آسياي ميانه، جنوب غربي آسيا و خاورميانه محسوب مي‌شود و پايتخت آن كابل است. كشور افغانستان كه دين اصلي آن اسلام است، تا پايان سال 2009 ميلادي بيش از 35 ميليون جمعيت داشته است. يكي از اولويت‌هاي اصلي كه دولت افغانستان اين روزها دنبال مي‌كند، توسعه خدمات ارتباطي و مخابراتي با هدف كاهش شكاف ديجيتالي در اين كشور است.
رشد و توسعه نظام ارتباطي افغانستان به دليل كوهستاني بودن اين كشور طي سال‌هاي گذشته بسيار بوده است كه اكنون با استفاده از فناوري‌هاي مدرن با سرعت زياد در فرآيند رشد قرار دارد و بيشتر از 80 درصد اين كشور زير پوشش شبكه مخابراتي GSM هستند.
در افغانستان بيش از 50 هزار نفر صاحب تلفن هستند و جالب‌تر آنكه 80 برابر خطوط ثابت تلفني، از تلفن‌همراه در اين كشور استفاده مي‌شود. در افغانستان حدود يك ميليون نفر كاربر اينترنتي وجود دارد. وزارت ارتباطات افغانستان از دو سال قبل سرمايه‌گذاري‌هاي گسترده خود روي پروژه فيبر نوري را آغاز كرده است كه با تكميل اين پروژه، افغانستان به خطوط جهاني فيبر نوري و اينترنت پرسرعت متصل مي‌شود.
اين كشور در عرصه مخابرات پيشرفت چشمگيري كرده است كه فعاليت ۶ شركت مخابراتي خصوصي و دولتي اين موضوع را تاييد مي‌كند.
حزب طالبان در طول سال‌هاي گذشته كنترل و مديريت رسانه‌ها و سيستم‌هاي ارتباطي افغانستان را به طور كامل در دست داشت و بر اساس تصميمات خود،‌ در سال 1996 استفاده از تلويزيون در اين كشور را ممنوع كرد و سرانجام قانون ممنوعيت فعاليت رسانه‌هاي چاپي در زمينه تفسير اخبار و انتشار تصاوير را به اطلاع عموم رساند.
در آن زمان فقط ايستگاه‌هاي راديويي قادر بودند برنامه‌هاي مذهبي و تبليغاتي را پخش كنند كه البته در اين رسانه نيز پخش موسيقي ممنوع بود. اما پس از براندازي طالبان در سال 2001 ميلادي، رسانه‌ها و سيستم‌هاي ارتباطي افغانستان جان تازه گرفتند و توانستند با كنار گذاشتند محدوديت‌هاي پيش‌رو، خدمات گسترده‌تري را در اختيار مردم بگذارند.
در سال 2002 افغانستان 31 ميليون نفري تنها 20 هزار خط تلفن ثابت، 30 هزار شماره تلفن همراه و 35 هزار خط تلفن ماهواره‌اي داشت، اما در سال 2006 اين كشور داراي 3 اپراتور تلفن همراه با يك ميليون مشترك بود و 150 شهر اين كشور نيز تحت پوشش قرار گرفته بودند. در حال حاضر آمار رسمي سايت وزارت ارتباطات افغانستان نشان مي‌دهد كه تنها در عرض دو سال تعداد مشتركان استاندارد شبكه مخابراتي GSM در اين كشور به بيش از 5 ميليون و 400 هزار نفر و تعداد مشتركان استاندارد پيشرفته‌تر شبكه CDMA كه هنوز در ايران در دسترس نيست به 53 هزار نفر رسيده است.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از فارس،در اين كشور تلفن‌هاي ثابت محبوبيت زيادي ندارند و هزينه نسبتاً پايين مكالمه با تلفن همراه و تحت پوشش قرار گرفتن 70 درصد كل خاك اين كشور باعث شده تنها 45 هزار خط تلفن ثابت در افغانستان و جود داشته باشد. هزينه مكالمه با تلفن همراه در افغانستان با توجه به ضعف زيرساخت‌ها و مشكلات امنيتي و اقتصادي موجود در حد قابل قبولي است. اپراتور بابت هر دقيقه مكامله تلفن همراه از مشتركانش حدود 90 تومان دريافت مي‌كند. اين نرخ در كليه نقاط اين كشور ثابت است و از مشتركانش هزينه جابجايي دريافت نمي‌كند.
هزينه ارسال هر پيامك در قالب شبكه اين اپراتور نيز كمتر از 50 تومان است. ارسال پيامك براي شماره‌هاي تلفن هر ماه در كشورهاي ديگر و براي شماره‌هاي اپراتور روشن در ديگر كشورها 200 تومان هزينه در بر دارد.
اما به جز خدمات تلفن ثابت و همراه، خدمات اينترنتي نيز در اين كشور توسعه فراوان يافته است. براي نخستين بار با براندازي دولت طالبان كاربران افغانستان در سال 2001 توانستند از طريق سيستم Dial-Up وارد اينترنت شوند. اما در آن زمان از خدمات اينترنتي افغانستان استقبال چنداني نشد؛ تا آنجا كه دولت افغانستان در پايان سال 2004 ميلادي اعلام كرد كه به‌ازاي هر هزار شهروند افغاني يك نفر از اينترنت استفاده مي‌كند و در مجموع 30 هزار نفر از مردم اين كشور در دنياي آنلاين حضور دارند.
در حال حاضر شركت‌هاي Afghan Wireless، اتصالات، روشن و Afghan Telecom خدمات مخابراتي و ارتباطي در اين كشور را ارايه مي‌دهند. آخرين گزارش رسمي كه دولت افغانستان منتشر كرده حاكي از آن است كه در اين كشور دست‌كم 22 مركز عرضه كننده خدمات اينترنتي به صورت فعال حضور دارند و تا پايان سال 2007 ميلادي در مجموع 535 هزار كاربر اينترنتي وجود داشته است.
شركت‌هاي اصلي كه هم‌اكنون خدمات اينترنتي را با سرعت و قيمت‌هاي مختلف به دست مردم اين كشور مي‌رسانند شامل GTSC، Insta Telecom، Danesh Net، Neda، Ts2، Bently Walker و WafaNet مي‌شوند.
يكي از مشكلات اصلي كه كاربران افغاني همواره با آن مواجه بوده‌اند، هزينه استفاده از خدمات اينترنتي در اين كشور است. دولت افغانستان به منظور حل اين مشكل از چند سال قبل قراردادي را با دو شركت چيني با نام‌هاي ZPE و هواوي منعقد كرده است كه بر اساس آن مي‌كوشد امكان دسترسي مردم به خطوط پرسرعت اينترنت بي‌سيم با قيمت ارزان را فراهم كند.
اين دو شركت كه هم‌اكنون وظيفه نصب و راه‌اندازي برج‌هاي ارتباطي اينترنت بي‌سيم در كشور افغانستان را برعهده دارند، تلاش مي‌كنند امكان ارايه خدمات اينترنت پرسرعت با قيمت ارزان را فراهم كنند.
يكي ديگر از پروژه‌هايي كه دولت افغانستان هم‌اكنون در دست دارد، راه‌اندازي خطوط فيبر نوري در اين كشور است. افغانستان از دو سال قبل سرمايه‌گذاري‌هاي گسترده خود براي توسعه خطوط فيبر نوري را آغاز كرده و هم‌اكنون موفق شده است در بيشتر شهرهاي بزرگ خود اين طرح را تكميل كند.
بر اساس اين طرح، در آينده نزديك مردم افغانستان مي‌توانند با هزينه بسيار پايين از خدمات اينترنت پرسرعت بهره‌مند شوند. البته بايد توجه داشت كه كشور افغانستان هم‌اكنون با مشكلات سياسي و امنيتي فراوان مواجه است و همين مسئله موجب شده تا از سرعت توسعه خطوط فيبر نوري در اين كشور كاسته شود.
ضريب نفوذ اينترنت در افغانستان بر اساس آدرس‌هاي اينترنتي رسمي اين كشور در فضاي مجازي پنج سال قبل 08/0 درصد بوده است كه دولت اين كشور هم‌اكنون مي‌كوشد اين رقم را افزايش دهد. يكي از اولويت‌هاي كنوني كه دولت افغانستان در جريان افزايش حضور مردم خود در دنياي مجازي در نظر گرفته، دسترسي كليه ساكنان شهرها و روستا‌هاي كوچك به اينترنت تا سال 2013 است.
دولت افغانستان هم‌اكنون تلاش فراوان مي‌كند تا با به‌روزرساني زيرساخت‌هاي ارتباطي خود سازگاري بيشتري با سيستم جديد IPv6 پيدا كند. وزارت ارتباطات افغانستان به منظور پيشبرد اهداف خود در اين زمينه "بنياد توسعه مخابرات " را با هدف افزايش دسترسي روستاييان به اينترنت راه‌اندازي كرده است كه بر اساس قوانين به‌تصويب رسيده، 5/2 درصد درآمدهاي اين بنياد به گسترش خطوط اينترنتي در مناطق روستايي افغانستان اختصاص ميابد.
طبق آمارهاي موجود، در سال 2006 ميلادي تنها 300 هزار كاربر اينترنتي در اين كشور حضور داشتند كه در آن زمان جمعيت كشور افغانستان بيش از 27 ميليون نفر گزارش مي‌شد. اين رقم به اين معني بود كه از هر 90 شهروند افغاني يك نفر از اينترنت استفاده مي‌كردند. در سال 2008 ميلادي تعداد جمعيت اين كشور به 7/32 ميليون نفر رسيد و در مقابل 580 هزار كاربر اينترنتي در اين كشور حضور داشت و بر اين اساس گفته شد كه از هر 56 ساكن كشور افغانستان، يك نفر در اينترنت حضور داشته‌اند.
اتحاديه جهاني مخابرات(ITU) در پايان سال 2008 ميلادي ضريب نفوذ اينترنت در اين كشور را 5/1 درصد اعلام كرد كه اين رقم نشان‌ دهنده بهبود وضعيت دسترسي مردم افغانستان به اينترنت بود.
وزير ارتباطات افغانستان در سال 2008 گزارش داد كه اين كشور براي اولين بار از طريق شبكه فيبرنوري به پاكستان و از آنجا به شبكه جهاني اينترنت متصل شده است. "اميرزي سنگين " در آن زمان اعلام كرده بود كه با اتصال شبكه نوري به پاكستان، سهولت در عرضه خدمات تلفن، نمابر، اينترنت و فناوري‌هاي نوين اطلاعاتي و ارتباطاتي در اين كشور ايجاد مي‌شود.
اين پروژه با سرمايه‌گذاري يك و نيم ميليارد دلار به انجام رسيده بود كه تا آن زمان بزرگترين پروژه افغانستان در حوزه اينترنت محسوب مي‌شد. ارايه خدمات اينترنتي كه به لحاظ موقعيت نامناسب جغرافيايي افغانستان و مناطق كوهستاني آن از طريق ماهواره صورت مي‌گيرد. هزينه استفاده از خدمات اينترنتي ماهواره‌اي در سال 2008 ساعتي 60 افغاني (هر افغاني حدود 50 تومان) بوده كه اين رقم هم‌اكنون به 10 افغاني كاهش يافته است.
طبق آمار رسمي موجود، ساكنان شهر كابل پايتخت كشور افغانستان هم‌كنون مي‌توانند با سرعت متوسط 15/0 مگابيت در ثانيه اطلاعات خود را روي اينترنت منتشر و با سرعت 68/0 مگابيت در ثانيه اطلاعات مورد نظر را از اينترنت بارگذاري كنند. برترين مراكز عرضه كننده خدمات اينترنتي در افغانستان كه امكان اتصال به اين شبكه مجاري را با بيشترين سرعت و كمترين هزينه فراهم مي‌كنند شامل RUSINFONET با متوسط سرعت 16/0 مگابيت ارسال و 54/0 مگابيت دريافت، و شركت Io Global Services Pvt با سرعت متوسط 07/0 مگابيت ارسال و 57/0 مگابيت دريافت مي‌شوند.
Share/Save/Bookmark
نظرات بينندگان:   ۲۴ نظر انتشار يافته    ۰ نظر در صف انتشار    ۱۵ نظر غيرقايل انتشار
بابک
Australia
۱۳۸۹-۰۳-۳۱ ۰۷:۲۹:۵۰
بخشی از این اطلاعات نادرست است:
1- استاندارد CDMA پیش رفته تر از GSM نیست
CDMA استاندارد امریکایی و GSM استاندارد اروپایی شبکه تلفن همراه نسل دو هستند
نسل سوم شبکه تلفن همراه که پیش رفته تر است WCDMA نام دارد
2- در حال حاضر همه شبکه های اصلی تلفن همراه افغانستان از استاندارد GSM استفاده می کنند. یکی دو اپراتور کوچک CDMA هم وجود دارند ولی اصلا مهم نیستند!
3- فراگیر بودن تلفن همراه و عدم رشد تلفن ثابت در افغانستان واقعیت دارد ولی دلیل آن نبودن امنیت برای کندن و قرار دادن کابل در زمین است! سرویس دهنده ها ترجیح می دهند از تعدادی سایت و آنتن که هرکدام محافظ اکثرا مسلح دارد استفاده کنند... (520)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۴
 
میلاد بهادری
۱۳۸۹-۰۳-۳۱ ۲۲:۴۷:۳۱
من میلاد هستم از کابل افغانستان دانش آموز کلاس یازدهم !!! دوست عزیز بابک جان فکر میکنم این اطلاعات را از منبع اشتباهی بدست آورده اید. البته از گفتن این سخن منظوری ندارم. فعلا در افغانستان 6 اپراتور تلفنی موجود است ( روشن-ROSHAN-افغانبیسیم-AFGHANWIRELESS-وصل-WASEL-ام تی ان-MTN-اتصالات-ETISALAT و شبکه دولتی افغان تلکام که انواع کانکشنهای اینترنتی را مانند ِDial up - DSL - Wireless را ارایُه میکند و بقیه آنها اینترنت GPRS EDGE را در خدمت مردم قرار داده اند و سرعت قابل قبولی هم دارند و هزینه یک دقیقه مکالمه در داخل کشور به نرخ عادی 3 افغانی یا 60 تومان میباشد. هزینه استفاده 1 ساعت اینترنت 10 افغانی میباشد و اگر درخواست ماهانه داشته باشید هزینه آن 1000 افغانی یا حدود 20000 تومان است و سرعت آن از 54KB الی 2MB در ُثانیه. فعلا پروژه فیبر نوری تکمیل نشده فقط بخشی از آن مورد بهره برداری قرار گرفته اگر این پروژه کامل شود شاید سهولت اینترنت پر سرعت و مشتقات آن به هر گوشه وکنار دور افتاده افغانستان برسد. و باقی ماند مسله فراگیر بودن تلفن همراه!!! به نظر من این مهم نیست که هر وسیله ارتباطی دارای کابلهای زیر زمینی و اسراف بیجا باشد چون حالا در سراسر دنیا مردم بیشتر وسایل همراه و قابل حمل را ترجیح میدهند پس هیچ نیازی به کندن و دوباره پر کردن زمین نیست !!! به همین منظور دولت حالا روی سیستم وایمکس-WIMAX کار میکند برای اینکه هر کسی در هر نقطه مکانی که باشد با جهان ارتباط بر قرار کند و من فکر میکنم در ایران اپراتور ایرانسل-MTN این را فعال نموده است. پس نظر به این موضوعات بخش IT افغانستان در وقت بسیار کمی توانسته پیشرفت کند و مشکلی هم وجود ندارد.
میلاد بهادری از کابل !!!! (524)
پاسخ به اين اظهار نظر
۴۰
 
امین
۱۳۸۹-۰۴-۰۱ ۰۱:۰۳:۵۰
از توضیحات آقا بابک تشکر می کنم
خیلی دقیق بود (526)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
صادقی
Afghanistan
۱۳۸۹-۰۴-۰۱ ۱۰:۲۹:۱۰
واقعا تشکر بابک جان. اطلاعات دقیقی را ارائه نمودی. مطالب سایت ها آپدیت نمی شه و این اطلاعات غلط رو در اختیار بیننده قرار میده.
من هم در افغانستان هستم و اطلاعات رو تأیید می کنم (527)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۲
 
۱۳۸۹-۰۴-۰۱ ۱۰:۴۴:۰۴
هر افغانی تقریبا معادل 20 تومان می باشد. که در مطلب بالا به اشتباه 50 تومان ذکر شده است (531)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۸۹-۰۴-۰۱ ۱۲:۲۲:۲۷
با سلام
مگه شک دارید ما از همه چی تو دنیا آخریم.

جناب بابک حرف شما کاملا غلط هست cdma کاملا از gsm پیشرفته تر میباشد. بهتره بدونید تکنولوژی نسل 4 بر پایه cdma میباشد. (533)
پاسخ به اين اظهار نظر
۲۰
 
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۸۹-۰۴-۰۱ ۱۶:۴۱:۵۴
سلام
من حرفی واسه گفتن ندارم فقط خواستم بدون غر غر کردن جبهه گرفتن بگم اقا ممنون
جالب بود (537)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
بابک
Australia
۱۳۸۹-۰۴-۰۶ ۱۷:۵۳:۱۳
میلاد عزیز،
من منکر سرمایه گذاری و پیش رفت شبکه موبایل در افغانستان نیستم ولی اطلاعات داده شده درست و دقیق نبود.
روشن، افغان بیسیم، MTN و اتصالات که بیش ترین مشترکین و گسترده ترین شبکه تلفن همراه را دارند از استانداردGSM 2.5G استفاده می کنند و هنوز نسل سوم را شروع نکرده اند یعنی ارتباط اینترنتی هم با استاندارد EDGE ارایه می دهند که سرعت حداکثر 236.8Kbps دارد و توانایی 2Mbps را ندارد!
اگرچه واصل و افغان تله کوم شبکه CDMA دارند ولی اولا تعداد مشترکین آن و پوشش شبکه آن بسیار محدودتر از اپراتورهای بالا هستند و ثانیا این شبکه ها هم در استاندارد نسل دوم قرار دارند
نسل سوم که WCDMA یا UMTS می نامندش هنوز در افغانستان راه نیافتاده است

دوست عزیز علی جان قند
توجه کنید که CDMA با WCDMA فرق دارد...
شبکه نسل چهارم تلفن همراه در حال طراحی است و در حال حاضر LTE که نسخه پیش از نسل چهارم است فقط در دو شهر استکهلم سوئد و هلسینکی فنلاند در حال کار است ولی در آینده نزدیک در بسیاری از نقاط اروپا، آمریکای شمالی، ژاپن و ... شروع به کار خواهد کرد بر اساس CDMA نیست. گرچه اجازه استفاده گوشی های WCDMA و GSM را می دهد (555)
پاسخ به اين اظهار نظر
۱۰
 
مجتبی از هرات افغانستان
۱۳۸۹-۰۴-۰۸ ۱۰:۴۹:۵۲
سلام دوسته عزیز مطالب تون خوب بود من از اینتر ت اینجا راضی هستم چون من یه کارت 5 ساعته خریدم و حالا15 روزه که دارم استفاده میکنم وهنوز تموم نشده یعنی اینترنتمون مجانی وتنها از من اینجوری نیست بلکه همه دوستان اینجوری شده. خدا حافظ (561)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
Europe
۱۳۸۹-۰۵-۰۵ ۰۱:۴۵:۳۵
من الان تو کابل زندگی میکنم! 13 سال ایران بودم وتو کرمان به دنیا اومدم. اینجا وضع اینترنت خیلی خرابه!!!
من از افغان بسیسم گرفتم که ماهی 20000 تومان میگیره اینترنت 1 کیلوبایت در ثانیه هم نمیده. یه سایت معمولی به زور باز میشه!
اینترنت پر سرعت هم هست، نه اینکه نباشه ولی ماهی 1000$ که بشه 1 میلیون تومان میخواد که فقط ادارات دولتی ازش استفاده میکنن. اینترنت تو موبایل هم که از MTN استفاده میکنم خیلی گرونه: 1 مگابایت = 200 تومان!
فکرشو بکن بخوای یه فایل دانلود کنی چی میشه؟
کلا اینجا اینترنت درست حسابی پیدا نمیشه!
افغان تلکام 40000 تومان میگیره وضعش یه کم از افغان بیسیم بهتره! نه خیلی! فقط یه کم! (716)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۱
 
وحیدالله
۱۳۸۹-۰۵-۱۸ ۱۵:۳۹:۲۰
برادران عزیز همین اکنون بنده دارم اينترنت 6Mbps استفاده میکنم خیلی زیباست، من اهل شیرازم ولی سرعت اينترنت را اینجا بیا و ببین، مانند شعر سنائی صاحب که میگوید بسکه شنید صفت روم چین خیز بیا ملک سنائی ببین (748)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
khalil ahmad -kheiri
Germany
۱۳۸۹-۰۶-۰۲ ۱۵:۰۶:۵۰
salam man yek afghan moghime alman hastam va az pishrafte keshvare khod razi hastam hala dar zaminehaye mokhtalef--amma zaheran agha babak ghabul nadarad ke afghanistan yek keshvar ast man ain ra be hesabe attlaate ashtebahe baazi az taassob gerayan migozaram vali babat matalebe bala tashkk_or mikonam.zemnan aghar kasi mayel be attlaate dar m_orede afghanha shod (albatte vaghee)man dar khedmat hastam khoda hafez (928)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
عبدالله روشن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۸۹-۰۶-۱۰ ۰۱:۳۵:۲۱
انترنت و خدمات مخابراتی بیشتر برای مناطق پشتون نشین جنوب که از قبیله ی طالبانند داده شده دولت به شدت در اقوام هزاره تاجیک و ازبک که فارسی زبانند با تبعیض و قساوت برخورد می کند. من در غزنی اصلا به انترنت دسترسی ندارم اما قندها رو جلال آباد مطابق گفته ی شماست. (960)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
malek mohammd Afaghanstan
Afghanistan
۱۳۸۹-۰۶-۳۱ ۱۲:۵۷:۵۴
به نام خدا
با توجه به صحبت که شد در رابطه با gsm&cdma این رو به برادران عزیز عرض کنم که cdma یاcode division multiple access نسبت به gsm بر تریتهای را دارد ازجمله قابلیت h_and off &h_and over (1176)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
هدایت الله امینی
Satellite Provider
۱۳۸۹-۰۷-۱۵ ۰۹:۰۵:۵۷
من مدت چند وقت میشود که از انترنت مبایل افغان بیسیم استفاده میکنم . درمدت 10 انترنتم فعال بود وحال خیلی وقت میشود که خراب است به ده ها بار تماس گرفتم وعده دادند که فعال میشود باز گفتند که به نمایندگی ما مراجعه کن. رفتم درنماینده عنابه . اونجه هم حتی کمپیوتر خودشان فعال نبود. نمی دانم چه کنم/
اگر خدمت کرده نمیتوانید اقلا دزدی نکنید چرا پول مردم ره میگیرید به نام خدمات. چرا با شعار دورغ خدمات مردم ره به انتظار میکشانید.
من دراخر خواهان این هستم که مسئولین محترم افغان بیسیم یک نظارت جدی بر پرنونل وکارمندان خود نماید که به مشتریان کدام مشکل پیش نیاید . انقدر وعده دورغ شنیدم که دیگر اصلا شماره 154 ره میبینم یک نوع خشونت برم دست میدهد. (1326)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
اجمل
Netherlands
۱۳۸۹-۰۷-۱۵ ۱۱:۳۷:۳۵
در افغانستان حدود 6 ملیون نفر دسترسی به شبکه موبایل دارد و حدود 1 ميلیون نفر دسترسی به اينترنت دارند این ارقام که شما در بالا ثبت نموده اید درست نیست (1343)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
نفس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۸۹-۰۸-۰۵ ۰۹:۳۷:۲۶
سلام من یک افغانی مقیم ایرانم مشهد هیچ نظری ندارم فقط اینکه قلبا عاشق کشورم هستم و از توسه یافتنش خوشحال میشم دوست دارم یه روزی برگردم ولی.... (1406)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
malihe (herat)l
Indonesia
۱۳۸۹-۰۸-۰۷ ۱۴:۱۳:۲۲
salam
vaghean mer30 az inke lotf kardid ma etelaate soodm_andiro raje be afg erae dadid
khili mammom (1432)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
نجیب اله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۸۹-۰۸-۰۹ ۰۹:۲۹:۱۷
آقا مطالبتون واقعان جالب بود.یعنی من که افغانی هستم نمیدونستم. (1529)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۸۹-۰۹-۱۳ ۰۰:۳۴:۱۷
سلام
واقعا شما بی غیرتید...
این یه سیاه نمایی واقعیه!
جنایات و کثافت کاری های توی افغانستان رو نمی بینید؟
نمی بینید مردمش توی چه فلاکتی زندگی می کنند؟
با اینکه همیشه آرزوی آزادی و سر بلندی ایران رو دارم،بعضی وقتها توی دلم میگم کاش میشد آمریکا به ایران حمله میکرد و جای چکمه سرباز آمریکایی روی صورت امثال شما می موند، و به ناموستون تجاوز می کردند، تا به خاطر یه غرض ورزی سیاسی کل مملکت رو نبرید زیر سوال!!
همین (1748)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۱
 
سید احمد
۱۳۸۹-۱۰-۲۳ ۱۷:۳۸:۴۴
با سلام
من خودم یه شهروند ساکن افغانستان هستم
این آماری که شما دادید قدیمی هست و برای سال 2008 هست.
باید بگم که شما یک اپراتور دیگه به نام MTN که شما دوستان ایرانی به نام ایرانسل میشناسید هم از سال ها قبل مشغول به فعالیت هست و تمام شبکه های مبایل خدمات اینترنت به مشتریانشان عرضه می کنند و نرخ مکالمات هم به از دقیقه ای 90 تومان به دقیقه ای 60 تومان تبدیل شده در ضمن فیبر نوری هم کامل شده و خدمات DSL 2 هم شروع به فعالیت کرده و اینجا اینتر نت با سرعت دو مگابایت استفاده می کنند.
با تشکر (2020)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
باقرزاده
۱۳۸۹-۱۱-۰۲ ۱۰:۰۶:۰۲
من ایرانی هستم برای امور تجاری چند سالی است که به افغانستان تردد دارم . به نظر این اطلاعات توسط دولت افغانستان منتشر شده است شاید درست باشد اما نه برای عموم مردم فقط برای موسسات خارجی که بسیار زیاد هستند و ارگانهای دولتی . اینترنت پر سرعت برای مردم عادی بسیار پر هزینه است و اصولا امکان پذیر نمی باشد .
تلفن های همراه غلیرغم پیشرفت در کمیت ٰ فاقد کیفیت لازم می باشد. اولا هزینه مکاله بسیار گران است دوما مشکلات فنی شامل قطع و وصل مکرر و .... کم نیست . به هر مشکلات خطوط تلفن همراه در افغانستان بسیار زیاد است. (2052)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
Arash
Romania
۱۳۹۱-۰۹-۱۷ ۲۰:۱۵:۱۹
در حال حاضر مردم افغانستان از خدمات 3G در شبکه های MTN و اتصالات بهره میبرند و سرعت انترنت در افغانستان باور نکردنی است.در هیچ خانه نیست که بدون تیلیفون همراه باشد. (7819)
پاسخ به اين اظهار نظر
۲۰
 
آرین پور
۱۳۹۱-۱۲-۰۲ ۰۹:۲۶:۵۸
دوستان عزیز
خدمت تان عرض شود که سرعت نسل سوم اتصالات حدود 21MBps و سرعت ام تی ان هم در حدود 2 تا 3 MBPS میرسد و روز گذشته اتصالات عرضه خدمات نسل چهارم را آغاز نمود
به عرض برسانم که سرعت انترنت بیسیم در افغانستان باور نکردنی است (9287)
پاسخ به اين اظهار نظر
۱۰
 
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
گوشی‌ اندرویدی شما پس از چند سال ممکن است بی‌ارزش شود؟
نسل چهارم تلفن همراه در افغانستان ارائه مي شود
اينستاگرام فيلتر مي‌شود
فیلترینگ، برای کاربران هزینه اضافی به همراه دارد
اعلام اطلاعات دقیق Galaxy S5 و آیفون ۶
15وبسایت برتر 2013 در عرصه نرم افزار
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“