ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
23 July 2025, چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ , ۲۸ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
در واکنش به گزارش ۱۰۰ روزه، احمدی‌نژاد روحانی را به مناظره دعوت کرد
احمدی نژاد پس از ریاست جمهوری کجا می‌رود؟
رئیس جمهور: ملت ايران سال 91 تحت سنگين ترين فشارهاي رواني تمام عيار قرار داشت
احمدي نژاد: كشور متعلق به ملت و ميزان رأي ملت است
رییس‌جمهور خطاب به آمریکا: اگر اسلحه را از روی ملت ایران بردارید، من خودم گفت‌وگو می‌کنم
داخلی     آرشيو خبر     سياست داخلي
کد مطلب : 960
۰
توصيه مطلب 
احمدي نژاد
به خیابان ها بروید و بپرسید همه می گویند تحریم یعنی چه؟
معلوم است اگر بنزین 20 تومان گران شد آهن یا سیمان چه مقدار باید گران شود؟ و این نکته کلیدی است و رها نیست که هر کس برای خود هر کاری که دلش خواست انجام دهد.
تاريخ انتشار: شنبه ۲۷ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۱۰
به خیابان ها بروید و بپرسید همه می گویند تحریم یعنی چه؟
تيترآنلاين - محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور طي سخناني در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني كه از طريق شبكه خبر و در آستانه سفر وي به نيويورك به منظور شركت در اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل پخش مي‌شد، در بخشهايي از سخنان خود گفت :

- از قبل قانونی وجود دارد مبنی بر اینکه کسانی که از الگوی مصرف بیشتر برق مصرف می کنند ، پلکانی جریمه خواهند شد. امسال کولرهای گازی خیلی ارزان به بازار آمد و بسیاری توجه نکردند که این کولرها کیفیت پایینی دارند، تابستان امسال هم گرم بود و برخی 2، 3 و 4 تا کولر گازی نصب کردند. در قبض ها ، عددی نوشته شده است که قیمت بدون یارانه را نشان می دهد یعنی اگر گاز و گازوئیل و سوختی که مصرف نیروگاه هاست به قیمت روز محاسبه شود قیمت نهایی این رقم می شود ، البته ما هم اکنون نمی خواهیم به آنجا برسیم. 

- برای اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها می خواهیم کار را در چند مرحله انجام دهیم و البته به آنجا نرسیده ایم. با توجه به اینکه هر شهری یک شرکت توزیع نیروی برق دارد، وزیر نیرو مسئول پیگیری افزایش بهای برق برخی مشترکان شده است. ممکن است در برخی از شهرها، نرم افزارها مخدوش شده باشد و یا سیستم اشکال پیدا کرده باشد. وزیر نیرو مسئول است تا این اشکال ها (افزایش بهای برق مصرفی برخی مشترکان) را برطرف کند منتهی این موارد ربطی به هدفمند کردن یارانه ها ندارد. 

- اجرای طرح هدفمندی یارانه ها آغاز شده است، همه این کارهایی که می شود و منابعی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین بخش کشاورزی است که نشان می دهد کار آغاز شده و مثلاً‌ این وزارتخانه موظف است سیستم آبیاری را تغییر دهد. در بخش صنعت هم همین طور است، کارخانه ها باید سیستمشان را عوض کنند تا هزینه های تولید پایین بیاید. 

- پرداخت نقدی یارانه به خانوارها، زمانی آغاز خواهد شد که قیمت ها تغییر کند، البته این تغییر به گونه ای تنظیم شده است که همراهی مردم را داشته باشیم و ما هم همراه مردم خواهیم بود.  در مهر سال جاری، یارانه نقدی به حساب ها واریز می شود و هر زمان که بسته اجرایی بنزین و گازوئیل آماده شد، همان موقع ما اجرا خواهیم کرد.

- وقتی ما می گوییم مثلاًَ از فردا صبح قیمت بنزین 150 تومان می شود ممکن است عده ای بروند دو تا باک بنزین بزنند به این منظور که بنزین ارزان است، صف درست شود و مردم به زحمت بیفتند. عده ای شاید بخواهند دو تا 20 لیتری بنزین ببرند در خانه بگذارند و در گذشته وقتی این اقدامات از قبل اعلام می شود، بعضی با ذخیره بنزین موجب آتش سوزی و انفجار می شدند. وقتی شما 4 تا 20 لیتری پشت ماشین قرار می دهید، آن طرف تر ماشین از پشت به این وسیله برخورد می کند‌ موجب انفجار می شود که برای مردم خطرناک است، به همین دلیل در اعلام زمان اجرای طرح قدری مدیریت شده است.

- پمپ بنزین ها، کارتی می شود تا افراد با کارت بانکی بتوانند هزینه بنزین را بپردازند و ما نیز همان کارت بانکی را شارژ می کنیم تا اگر راننده در جاده قرار دارد و ساعت 12 ظهر اعلام شد قیمت بنزین 20 تومان افزایش پیدا کرده است مشکلی برای او ایجاد نشود، چون اگر به اندازه قیمت 100 تومان پول همراه داشته باشد وقتی که 120 تومان شد ، مشکلی پیدا نشود. 

- قانون هدفمندسازی یارانه‌ها گسترده‌ترین طرح اقتصادی است که اجرا می‌شود و تقریبا همه حوزه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. معنای این تاثیر مطلقا منفی بودن نیست، بلکه فرصتی را فراهم می کند تا همه ظرفیت‌های اقتصادی ما بتواند فعال شود. در یک جمله کوتاه، این طرح به معنای باز کردن گره ها از پیش پای مردم و شفاف سازی در اقتصاد برای رفع موانع به منظور حرکت با شتاب بیشتر است. 

- این کار گسترده‌ای است. مقدمات از ماه‌ها و حتی سال‌ها قبل آماده شده است. برنامه اجرایی هدفمند کردن یارانه ها در این بسته‌ها تهیه شده و با تشکل‌ها و مدیران هماهنگی لازم انجام گرفته است تا گام به گام تکلیف بخش‌های مختلف مثلا فولاد، سیمان، لوازم خانگی و ... مشخص باشد و هماهنگ جلو برویم. هفت دهک از جامعه 75 میلیونی ما در گام اول اجرای این قانون زیر پوشش و حمایت قرار می‌گیرند. 

- الان اطلاعاتی را برای برنامه‌ریزی‌های آینده درباره وضع اقتصادی خانوارها در اختیار داریم که هیچگاه در اختیار مدیران اقتصادی کشور نبوده است. الان 65 میلیون نفر در گام اول ثبت نام کردند و هم اکنون 57 میلیون حساب باز کرده‌اند که اتفاق بزرگی است، یعنی بیش از 70 درصد مردم همراهی و کمک کرده اند. اصحاب صنعت، انجمن‌ها و اصناف خیلی خوب با این طرح همکاری کردند. 

- هرگاه در گذشته حتی تغییر جزیی در شرایط اقتصادی اعلام می‌شد، نوسانات شدیدی را در بازار شاهد بودیم. اما چون مردم و بخش‌های گوناگون اقتصادی در حال همکاری هستند، حتی اگر نوسانی هم وجود دارد، به نفع مردم و اقتصاد است. برای نمونه منحنی تورم نزولی است، در حالی که برخی برعکس چنین حالتی را انتظار داشتند، اما چون توده‌های مردم و بخش‌های مردمی در اقتصاد اهمیت این موضوع را دریافته اند، می‌دانند در صورت همراهی همه تبعات مثبت خواهد بود.

- طبیعی است که ما یک تغییر قیمتی داریم تا قیمتها در چند گام ، واقعی شود و این مسلماً تبعاتی دارد؛ یکی افزایش قیمت در انرژی خواهد بود و این طبیعی است اما اگر دو اتفاق نیفتد این افزایش منفی است و حتماً تبعات نامناسبی را خواهد داشت. اگر دولت جبران نکند مسلماً منفی است ، فرض کنید بنزین 100 تومان گرانتر شود هزینه خانواده ها اضافه خواهد شد و این در صورتی است که دولت آن اضافه را جبران نکند ، چون هزینه اضافه ای به مردم تحمیل می شود به ویژه دهک های پایین درآمدی مشکل پیدا می کنند.

- افزایش قیمت قابل محاسبه است اما وقتی مردم همراهی می کنند همان مقدار است اما اگر خدای ناکرده این اتفاق نیفتد یک افزایش قیمت انتظاری و یک مسابقه ای برای افزایش قیمت ها پیدا می شود که آن
” ممکن است افرادی باشند که منابع زیادی در اختیار داشته باشند و خدای ناکرده بخواهند گوشه ای از بازار را آسیب بزنند مثلاً در بازار خودرو یا در گوشه ای مشکل ایجاد کنند ، در ان صورت بلافاصله اصل 49 به سراغ آنان می رود و از آنان می پرسد که شما این پول را از کجا آورده اید و ابتدا باید حساب و کتاب پول خود را بدهد. “
مخرب است. در غیر اینصورت اگر 10 تومان گران شود ماهی 12 تومان به حساب خانواده ها واریز شود ، مشکل پیدا نمی شود و حتی اگر همان 10 تومان را ما به حساب خانواده واریز کنیم باز هم مشکلی پیدا نمی شود اما اگر فضای بی اعتمادی و سر و صدا درست شود در این صورت مشکل پیدا می شود.

- خوشبختانه متن مردم و بخشهای گوناگون اقتصاد ، اهمیت طرح و اثر مثبت ان در آینده اقتصاد را به خوبی لمس می کنند و همراهی کرده اند ، البته رسانه ملی نیز در این زمینه خیلی خوب کار کرد و اطلاع رسانی خوب انجام داد و اکنون مردم هم دریافت شفاف و روشنی دارند و همراهی دارند و ما از این جهت از همه مردم تشکر می کنیم. اما یک بحث هم احتیاطی است و احتیاطاً دولت یک سری کارها را انجام داده است و در تمام بخشها تکلیف معلوم است ، یعنی معلوم است اگر بنزین 20 تومان گران شد آهن یا سیمان چه مقدار باید گران شود؟ و این نکته کلیدی است و رها نیست که هر کس برای خود هر کاری که دلش خواست انجام دهد.

- دولت بسته های سیاستی را تنظیم کرده و با صنعت ( مورد به مورد ) قرارداد می بندد که اگر قیمت گازوئیل افزایش یافت قیمت کالای شما باید متناسب باشد و من پشتیبانی ها را انجام می دهم یارانه می دهم و وام ارزان می دهم شما هم سیستم خود را عوض کنید تا مصرف گازوئیل پایین بیاید ، بنابر این باید قیمت تمام شده نیز پایین بیاید یا افزایش پیدا نکند یا در آن حدی که دولت حساب کرده است می تواند افزایش پیدا کند و بیش از آن نمی تواند. 

- بخشی دیگر ذخیره سازی کالاست که دولت کالاهای اساسی را ذخیره می کند و اعتبار خیلی خوبی در اختیار وزارت بازرگانی است و کالاهایی را که مردم روزمره نیاز دارند و عمدتاً مواد غذایی و شوینده هاست ، دولت به اندازه کافی ذخیره می کند تا بتواند بازار را تنظیم کند. 

- علاوه بر اینها به کمک خود اصناف برنامه نظارت و کنترل گسترده ای در بازار تنظیم و چند بار نیز تمرین شده است و در شب عید نوروز در واقع خود اصناف بودند که بازار را تنظیم کردند و وزارت بازرگانی از نظر حجمی 10 درصد نیز دخالتی نداشت در 90 درصد ، خود اصناف بودند که همراهی ، مدیریت و کالاها را توزیع و نرخ گذاری کردند و دولت نیز نظارت عالیه دارد و جایی که خلأ است دولت پشتیبانی می کند. 

- کار دیگری که دولت طراحی کرده اجرای اصل 49 قانون اساسی است که دولت را مکلف می کند تمام ثروتهای ناشی از کار خلاف را کنترل کند و اگر کسی احتکار یا رباخواری و سوء استفاده کرده یا بازار را به هم زده و تقلب کرده است باید برخورد و جلوگیری کند.

- دولت به محض اینکه هدفمند کردن یارانه ها ، نهایی شود این بخش نیز کار خود را اغاز می کند و ممکن است افرادی باشند که منابع زیادی در اختیار داشته باشند و خدای ناکرده بخواهند گوشه ای از بازار را آسیب بزنند مثلاً در بازار خودرو یا در گوشه ای مشکل ایجاد کنند ، در ان صورت بلافاصله اصل 49 به سراغ آنان می رود و از آنان می پرسد که شما این پول را از کجا آورده اید و ابتدا باید حساب و کتاب پول خود را بدهد. 

- یکی از عوامل مشکل ساز در برنامه های اقتصادی کشور ما همیشه همین گروهی بود که یک منابع بادآورده ای در اختیارشان بود و هر گاه یک کار تحولی در اقتصاد می خواست انجام شود، اینها وارد می شدند و در آنجا مشکل ایجاد می کردند مانند همان هایی که چند سال پیش در مسکن دیدید و هر چند سال یک بار در مسکن این کار را انجام می دادند و بی جهت بدون اینکه قیمت کارگر یا مصالح افزایش یافته باشد قیمت ها را افزایش می دادند و سوء استفاده می کردند.

- برای این بخش نیز دولت برنامه ریزی کرده است که اگر کسانی خدای ناکرده بخواهند تخلف کنند ،جلوگیری کند و البته دولت در بخش بورس ، مسکن و سکه ، مسیر روشنی را برنامه ریزی کرده است و پیش می رود و اکنون مشاهده می کنیم که فعالترین آن بورس است اما ممکن است در گوشه و کنار افرادی باشند و بخواهند برای مردم مشکل ایجاد کنند که انشاء‌الله دولت با آنها برخورد قاطع خواهد کرد تا برای مردم مشکلی ایجاد نشود. 

- ظرفیت ملت و سرزمین ایران برای پیشرفت خیلی بالاست ، مشروط به اینکه در سایه عدالت باشد. ایران سرزمین وسیعی با یک میلیون و 750 هزار کیلومتر مربع وسعت با مرزهای آبی است و گرچه در منطقه خشک قرار گرفته ایم اما زمین های حاصلخیز داریم و کشاورزان بسیار ورزیده ای که در طبیعت خشک و نیمه خشک کویری می توانند تولید کنند ، معادن و صنعت داریم و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در این چند سال خوشبختانه زیرساختها ( شبکه های آب رسانی ، راه ، گاز ، شبکه های گوناگون انرژی و برق) در همه جا گسترش یافته است. 

- تجربه هم کردیم و دیدیم که می توانیم رشد بالا داشته باشیم مثلاً در صنعت رشد 8 تا 9 درصد ، در بخش ساختمان که اعم از مسکن و شامل راهسازی ، پل و سدسازی است رشد 13 تا 14 درصدی را تجربه کردیم،‌ در کشاورزی رشد 6 تا 7 درصدی داشتیم که معنای آن این است که می توانیم رشد بالا را به طور مستمر داشته باشیم.

- هر قدر ما در جهت عدالت حرکت کنیم این رشد افزایش می یابد، یک وقتی است که ما بار اقتصاد را بر دوش یک قشر خاص و تعداد معدودی از افراد کشور می گذاریم، اینها ظرفیتهایشان محدود است اما این بار را در سطح کشور توزیع می کنیم و می گوییم در هر جای کشور هر استعدادی هست حرکت کند، معلوم است که یک اتفاق بزرگی می افتد، کسی که لب مرز یا در روستاست خودش را در اقتصاد کشور شریک بداند و کیفیت و تولید را بالا ببرد تا مراکز و شهرهای بزرگ هم گسترش پیدا کند. 

- الان خوشبختانه دولت هم منابع خود و هم مجوزها را در آمایش صنعت و کشاورزی در سراسر کشور توزیع کرده است و به استانی که می رویم تصمیم می گیریم که 20 تا صنعت در انجا ایجاد شود ، این عدالت با توجه به شرایط هر شهرستان باید توزیع شود و فرصت دهیم همه استعدادها و توانمندیها شکوفا شود، این یعنی عدالت، ما می خواهیم پیشرفت کنیم همراه عدالت ، وقتی عدالت هست سرعت پیشرفت هم بالا می رود. 

- انشاء الله در برنامه پنجم اگر قدری تمرکز در مدیریت اقتصادی ایجاد شود و برنامه ها و طراحی ها به طور کامل جنبه عملیاتی به خود بگیرد حتماً رشد بالای 8 درصد را دنبال خواهیم کرد، بعد از برنامه پنجم پیش بینی ما این است که 4 تا 5 پله جایگاه اقتصادی ایران در جهان ارتقاء خواهد یافت.

هر قدر تحریمها زیاد باشد ما نگرانی نداریم 

- اول باید ببینیم تحریم یعنی چه ، دولت آمریکا که 31 سال است با ما رابطه اقتصادی ندارد و می خواهد دیگران را وادار کند که با ما کار نکنند ، دولت آمریکا می خواهد برود به سایر دولتها بگوید با ایران کار نکنید این که خیلی سخت است ، خودش رابطه ندارد می گوید شما نداشته باشید.  5 تا 6
” ایران مثل یک شیر نشسته است و اینها مثل موش هِی معلق می زنند کک ایران هم نمی گزدالبته ممکن است گوشه هایی را ویشگون بگیرند و کارهای خیلی سطح پایین انجام دهند، مثل آنکه در نقطه ای به هواپیماهای ما سوخت ندهند که آسیبی به اقتصاد ما نمی زند. “
میلیارد دلار را ما صادر می کنیم و 19 میلیارد دلار را آنها صادر می کنند که از این مقدار 4 تا 5 میلیارد دلار ماشین آلات و تجهیزات است که برای ما مهم است. 

- اینها می گویند 5 تا 6 میلیارد دلار را می خواهیم ببندیم ما می گوییم همه اش را ببندند، 19 میلیارد ضرب در 2 ، ضرب در 3 می شود 50 تا که در مقایسه با 800 تا 900 میلیارد دلار رقمی نیست ضمن اینکه 2 فرصت بسیار خوب در اختیار ماست یکی اینکه خودمان بسازیم دوم اینکه جایگزین کنیم.

- این قدر کشورها هستند که به ما بفروشند و می گویند ما با این تحریمها کاری نداریم منتها رسماً نمی توانیم کالا به ایران بدهیم، دور می زنیم و تحویل می دهیم ، گفتیم خیلی خوب شما به گمرک ما می آیید نمی توانید حقوق گمرکی بدهید اما باید ارزانتر به ما بفروشید. 

- دشمنان ایران به غیر از صدور قطعنامه، کار دیگری نمی توانند بکنند و قطعنامه و تحریم نشانه ضعف آنهاست. امشب خبری می دهم که مردم خوشحال شوند؛ چند سال پیش ما درباره میزان تولید داخلی صنعت نفت گزارشی دریافت کردیم که در آن زمان میزان تولید 10 تا 20 درصد مصرف داخل را تأمین می کرد. اخیراً گزارش دیگری گرفتیم و جای خوشحالی دارد که اکنون بالای 70 درصد نیاز داخل تولید می شود. دانشمندان و صنعتگران ما یک گام دیگر بر می دارند و ما صد درصد نیاز خود را مرتفع می کنیم. 

- ما کالایی نداریم که دانشگاهیان و صنعتگران ما نتوانند آن را بسازند و کالایی که مورد نیاز حیاتی اقتصاد ما باشد و کشورهای غربی ما را تحریم کرده باشند، نداریم. ما هم اکنون در حال پیشرفت هستیم و مسأله تحریم ربطی به زندگی مردم و جریان عمومی اقتصاد ندارد و تحریم ها نمی تواند بر اقتصاد ما اثر بگذارد. البته در موارد خاصی است که شاید به ما قطعه ای را ندهند، ممکن است 2، 3 ماه طول بکشد تا دانشگاه های ما آن را بسازند و یا از جای دیگر دنیا پیدا کنیم.

- دشمنان ایران، حرف هایی زدند و با صدور 4، 5 قطعنامه سر و صدا کردند اما ایران مثل یک شیر نشسته است و اینها مثل موش هِی معلق می زنند کک ایران هم نمی گزد؛ گفتند تحریم می کنیم که البته هدف آنها عمدتاً اثرگذاری روانی است، الآن هم راه افتادند به این و آن کشور تا برخی کشورها به ایران کالا ندهند اما ایران نیاز خود را تأمین می کند. من با صراحت می گویم آن مقدار از ارتباط اقتصادی و اجتماعی که آنها کنترل می کنند در برابر آن مقداری که قادر به کنترل کردن آن نیستند، یک نقطه است. 

-  ایران یک کشور بزرگ است و خیلی ها نیاز دارند که با ایران ارتباط داشته باشند؛ آینده مال ایران است زیرا ایران اقتصاد، بازار بزرگ و روابط دیرینه اقتصادی دارد.  البته ممکن است گوشه هایی را ویشگون بگیرند و کارهای خیلی سطح پایین انجام دهند، مثل آنکه در نقطه ای به هواپیماهای ما سوخت ندهند که آسیبی به اقتصاد ما نمی زند. 

- در جلساتی که با گروه های مختلف داشتیم، آنها بسیار هوشیار، با انگیزه و مصمم بودند و صنعتگران، بازرگانان و تجار به ما می گفتند که ما این تحریم ها را در هم می شکنیم. دیدید که در این 5، 6 ماه صادرات غیر نفتی ما افزایش نیز پیدا کرد و این خیلی مهم است ضمن آنکه واردات ما نیز کمتر شده است. این در حالی است که تحریم کنندگان فکر می کردند ظرف پنج، شش ماه بحران به وجود می آید، البته آنها بیشتر به دنبال جنگ روانی بودند و آن جنگ روانی در واقع باعث اخلال می شد. 

- خیلی کشورهای دیگر نیز هستند که دارند با ما کار می کنند ولی می گویند خبرش را ندهید و قراردادهای سنگینی منعقد شده است. 

- طبق آمار، ما رتبه ششم را در جذب سرمایه خارجی داشته ایم و امسال هم حجم جذب سرمایه خارجی، اضافه می شود؛ الآن سرمایه دارد وارد ایران می شود و ما این مسائل را رصد می کنیم که البته عامل این رشد آن است که اقتصاد ما در حال رشد است. سرمایه گذاران خارجی می دانند که اگر پولشان را وارد ایران کنند، سود می برند، اگر پولشان وارد بورس شود یا کارخانه بزنند، بیش از نقاط دیگر دنیا سود می برند و این در حالی است که دنیا هنوز در حال رکود ولی ایران در حال رشد است.

- اکنون پول ها کَنده می شود و به ایران می آید و پول های جدید و سرمایه هایی که از ایران خارج شده بود، الآن وارد می شود، این در حالی است که کشورهای اطراف ما نیز در رکود کامل هستند. در دوره ای که همه فریاد اقتصاد آزاد سرمی دهند و همه مقررات در این جهت اصلاح می شود و مسابقه میلی متری برای جذب، تسلط و قاپیدن مشتری وجود دارد، تحریم یعنی چه؟

همه تحریم ها برای آن بود که بتوانند از نظر روانی اثر بگذارند اما اکنون چنین اتفاقی نیفتاده است، به خیابان ها بروید و بپرسید همه می گویند تحریم یعنی چه؟ 

- ما همیشه اهل گفتگو بودیم و ملت ایران یک ملت منطقی است، منتهی گفتگو در چارچوب احترام ، عدالت و قانون. گفتگویی که آنها می گویند بیا گفتگو کن و این را بپذیر، گفتگو لازم ندارد؛ گفتگو برای رسیدن به تفاهم است. باید حرف بزنیم همدیگر را قانع کنیم و به تصمیم مشترک برسیم، این می شود گفتگو. ما همواره آماده بودیم و همیشه قانون را رعایت کردیم هیچ وقت خلاف قانون عمل نکردیم. 

- ما اهل گفتگو هستیم، دارند مقدماتش را فراهم می کنند برای اینکه با 1+5 و بقیه ای هم که هستند بنشینیم دوباره گفتگو کنیم، راجع به تبادل هم داریم صحبت می کنیم، بنشینیم بحث تبادل را جلو ببریم.  روند کار هسته ای ما از این مسائل تأثیر نمی پذیرد و ما در چارچوب قانون کار می کنیم، دوربینهای آژانس بین المللی انرژی اتمی هست ، مأموران آژانس هستند و نظارت می کنند. 

- آژانس تحت فشار دولتهای غربی است و آنها مسلط اند و فشار می آورند.  وقتی می خواهند گزارش تهیه کنند دو تا گیر دارند یکی اینکه نمی دانند وقتی که می خواهند علیه ما حرف بزنند به کدام بند قانون استناد کنند. نمی گویند ما کدام بند از قانون را زیر پا گذاشتیم و در گزارش نیز هیچ وقت نمی گویند طبق ماده و تبصره فلان ، و کلی حرفی می زنند دیگر اینکه سندی بدهند که ما تخلف کردیم، این دو تا گیر را دارند. بعد برای اینکه یک حرفی بزنند می آیند و می گویند ما راجع به آن چیزهایی که ایران اظهار کرده است انحرافی ندیدیم اما آنهایی که اظهار نکرده است، ما نمی توانیم قضاوت کنیم.

- می گوییم خوب،‌ ما هر چه که داشتیم گذاشتیم روی میز، چیزی وجود ندارد. می گویند نه ؛ اظهار نشده ؛ می گوییم ما اظهار نشده نداریم ؛ می گویند نه دارید. می گوییم خوب شما یک سندی بدهید که ما اظهار نشده داریم، می گویند؛ نه خودتان بگویید که اظهار نشده
” خیلی کشورهای دیگر نیز هستند که دارند با ما کار می کنند ولی می گویند خبرش را ندهید و قراردادهای سنگینی منعقد شده است “
دارید و نمی گویید. واقعاً این نظام سلطه چقدر به سقوط رسیده است. می گویند خود شما بیایید اسنادی به ما بدهید که اظهار نشده دارید تا ما برویم و رسیدگی کنیم. می گوییم ما اظهار نشده نداریم؛ می گویند نه دارید ولی خودتان باید به ما سند بدهید.

اگر نظام حقوقی غرب این باشد باید به حال بشریت گریست و معلوم است که چقدر جنگ ، تجاوز ، اشغال و آدم کشی اتفاق می افتد. می آیند کسی را متهم می کنند و می گویند تو تخلف کردی ، می گوید سندت کو؟ می گویند خودت سند بده، اصلاً‌ راجع به این چیزی که می نویسند فکر می کنند؟

- این خبرنگار از من پرسید، هنگامی که ما با مسئولان متعدد برخورد می کنیم و می‌خواهیم طرح سئوال کنیم، آنها از مواجهه با خبرنگاران واهمه دارند، اما در هنگام برخورد با شما ما خبرنگاران از شما واهمه داریم. به آن خبرنگار گفتم ما هر چه را که می‌فهمیم، صادقانه بیان می‌کنیم، برای همین تناقضی در سخنان ما پیدا نمی‌شود. همان حرف 30 سال پیش امام (ره) یا پنج سال پیش را می‌زنیم؛ فریبکاری در کار ما نیست، پس واهمه‌ای از سئوال و توضیح دادن نداریم. ما در مجامع گسترده خبری، تعیین نمی‌کنیم خبرنگاران چه بپرسند، هر سئوالی مطرح شود، توضیح می‌دهیم؛ تا صداقت نباشد، کارها درست نمی‌شود.

- باید دید داستان این منشور چیست. دو هزار و چند صد سال قبل در عراق حکومت دیکتاتوری حاکم بود که پا و سر مردم را قطع می‌کرد و چشم در می‌آورد.  در آن زمان عده‌ای از مردم پیرو دین حضرت موسی (ع) بودند که تنها گروه موحد در این منطقه محسوب می‌شدند، اما آنها اقلیت و در اسارت حکومت دیکتاتوری بودند.  او حکومتی نسبتا مردمی بر پا کرد؛ و مردم بابل آن زمان از وی تقاضای کمک کردند.  کورش حرکت و بابل را فتح می‌کند و مردم را از دست حکومتی جبار نجات می‌دهد.  در این رفتن و نجات دادن، خون از دماغ کسی نمی‌آید، بلکه با کار فرهنگی مردم به استقبال او آمدند و حکومت جبار ساقط شد.

- تخصصی در این باره ندارم که بگویم کورش ذوالقرنین یا پیامبر بوده، اما مشخص است که او آدم خوبی بود. تجلیل از کورش ملی‌گرایی نیست. او یک شخصیت برجسته است که البته افتخار می‌کنیم او هم ایرانی بود. این اظهارات تایید نظام شاهنشاهی هم نیست، قاجار و پهلوی آبروی همه ایران را بردند؛ معنایش این هم نیست که در حکومت کورش خلاف و جرم نبوده است.  مثل جمهوری اسلامی که حکومتی عادل است و می‌خواهد معنویت را پیاده کند، ولی غفلت هم گاهی دیده می‌شود.

- کورش هنگام حرکت به عراق امروزی که تحت حاکمیت ظالمی قرار داشت، بدون خونریزی و تخریب مزارع ، مردم را نجات داد. او در آن زمان فرمان لغو برده‌داری و اجازه خداپرستی را می‌دهد، اما شاهدیم که در دهه اول هزاره سوم میلادی که سازمان ملل آن را دهه صلح اعلام کرده است، حکومتی به نام آمریکا و دستیارش انگلیس می‌گویند حاکمی جبار در عراق است که باید مردم را از دست او نجات داد.  آنها با شعار آزاد کردن مردم به افغانستان و عراق حمله کردند، اما می‌بینید که وضع چگونه است. 

- امروز در دنیا تقریبا همه عقلا و سیاستمداران به این نتیجه رسیده‌اند که دو قدرت و مدیریت در جهان است که یکی آمریکا و دیگری ایران است. مدیریت آمریکایی تجربه شد. سوال دارند که مدیریت ایرانی چگونه است و اگر بخواهد در دنیا مناسبات را تنظیم کند، چگونه تنظیم خواهد کرد؟  این نوع حکومت متعلق به 2000 سال پیش و قبل از اسلام است. پس از اسلام و آشنایی ملت ایران با قرآن، پیامبر (ص)، امیرالمومنین (ع) و اهل بیت (ع) این نوع مدیریت بسیار بهتر شده است.  اینها فکر کردند 70 سال پیش است، استعمار هست و همه چیز دست اینهاست و همه مردم هم چشمشان به دهن اینهاست. 

- نمی دانند که مردم دنیا به اینها بی اعتمادند و اینها هر حرفی که بزنند مردم صدتا سؤال جلویش می گذارند و تا مطمئن نشوند نمی پذیرند. همین طوری دهن را باز می کنند و حرف می زنند و فکر می کنند هیچ اتفاقی نمی افتد. 

- کورش همه دنیا را گرفته است اما می گوید احدی حق ندارد ظلم کند و اگر ظلم کرد با آن برخورد می کنم و خدا را شکر و دعا می کند و از خدا می خواهد که به او کمک کند تا به تعهدات خود عمل کند و معتقد است خدا وی را یاری داده و تا اینجا آورده است. او یک آدم موحد و معتقد است هر چند که بچه های وی منحرف شدند و سیستم را به هم زدند و کورش از بزرگان تاریخ بود و این واقعیتی است که اتفاق افتاد. 

- اکنون آمریکا جلوی چشم ماست و اینها می خواهند بگویند ایران اگر بیاید چه می شود، ما در دنیا می گوییم که نگران چه هستید؟ ایران اگر بنا باشد در رأس مدیریت دنیا مشارکت و روابط را تنظیم کند اولاً همه را به مشارکت خواهد خواست و احترام همه را حفظ و در راستای عدالت حرکت می کند و اجازه نمی دهد ظلم شود و دنبال سلطه بر دنیا نیست همان طور که کورش می گوید ما نمی خواهیم بر دنیا سلطنت کنیم بلکه ما می خواهیم کمک کنیم . 

- این یک فرهنگ است و اکنون اسلام نیز به آن اضافه شده است و می خواهیم ارزش های نهفته در فرهنگ ملت ایران را به دنیا معرفی کنیم که دیگر کسی در مقابل آن مقاومت نمی کند و همه عاشق آن هستند.  حالا این فرهنگ را به فرهنگ انتظار گره بزنید که البته آنها نیز از همین ناراحت هستند. 

- منشور کورش در 130 سال قبل کشف شد که در موزه لندن نگهداری می شد، ترجمه شد و همان موقع چند نسخه از روی آن نوشتند که این منشور در زیر دیواری در بابل بین النهرین دفن بوده است. البته حکومت طاغوت می خواست خود را به آن وصل کند و امام رضا و مکه می رفت و می گفت کورش تو بخواب که ما بیداریم در حالی که آبروی همه را برده بود و کورش اگر زنده بود به حساب نخستین کسی که می رسید خود این حکومت بود و روح کورش را آزرده کردند. 

- 10 روز این منشور را به ایران آوردند و 5 میلیون پوند به انگلیس دادند اما این دولت رفت و گفت شما که می دانید اصل این منشور متعلق به کجاست، هر چند که آن را از بابل درآوردید ولی باید به ایران بیاید و یک ریال نیز بابت آن نپرداختیم و خود رئیس موزه لندن آن را به اینجا آورد و تحویل داد و صحبت هایی شده و 4 ماه تمدید شده است که مردم آن را ببینند و با گذشته خودشان آشنا
” همه تحریم ها برای آن بود که بتوانند از نظر روانی اثر بگذارند اما اکنون چنین اتفاقی نیفتاده است، به خیابان ها بروید و بپرسید همه می گویند تحریم یعنی چه؟ “
شوند. بعضی ها نگران می شوند در حالی که تاریخ و گذشته هویت است. 

- برخی ملت ها در تاریخ خود می گردند تا یک نفر را پیدا کنند که یک جمله ارزشمند انسانی گفته باشد و این هویت و آرمانشان می شود اما ما ملت بزرگ، حق طلب و موحدی هستیم و در آن موقع چنین انسان هایی تربیت شده اند ببینید اکنون چه خبر است، و اکنون که اسلام آمده نگاه ها عوض شده است. 

-  می خواهم به سازمان ملل بروم اما به نمایندگی از که می روم، یک ملت، تاریخ، آرمان، خداپرستی، عدالت خواهی، عشق و محبت، انسانیت، با اینها که اتفاقاتی در عالم می افتد.  همین ملت ایران حقیقت اسلام را گرفت، تقویت و معرفی کرد و پای آن ایستاد و چقدر دانشمندان و علما و بزرگان ما تولید، ایجاد و معرفی کردند، اکنون بعضی ها معتقدند که اگر ملت ایران پای اسلام نمی ایستاد، اسلام زیر چرخ های تعصب های قومی له می شد، اما ایران با یک نگاه باز آن را حفظ کرد. 

-  ایرانی ها نگاه ملی گرایی نداشتند به همین دلیل هر جا رفتند آثار خوبی از خود بر جای گذاشتند و آثار فرهنگی، بنا، مدرسه، مسجد، دانشگاه، حمام و بازار ساختند و هر جای دنیا بروی همین است و در دنیا جایی نیست که بگویند ایرانی آمد و از بین برد، این طور نیست.  امروز ایرانی یعنی ارزش های الهی، عشق و محبت، عدالت، برادری، خداپرستی، تبعیت از راه انبیای الهی، تبعیت از راه پیامبر اسلام. 

-  حالا من می خواهم به سازمان ملل بروم، واقعاً‌ کار ما خیلی سخت است، بعضی معتقدند یک سفری می رویم و می آییم، در حالی که یکی از سخت ترین کارها نه از لحاظ فیزیکی بلکه از لحاظ روحی است و توقع دنیا هم این است. 

- خیلی از رؤسای جمهور به ما می گویند شما می خواهید تمدن ایران را بازسازی کنید و این موضوع اکنون مسأله روز دنیا شده و دارند انتخاب می کنند، آمریکا، ایران؟ منحنی آمریکا رو به پایین است، ایران رو به بالاست که آینده چه خواهد شد؟  ما تشریح می کنیم که ایران این است و هیچگاه چشم طمع نداشته و نگاه ما نگاه انسانی است نه نگاه سلطه و باید برویم دیدگاه های ملت ایران را تشریح کنیم. 

- دنیا امروز مشکل شدید دارد و عمده آن نیز به همین نظام حاکم بر می گردد که واقعاً خراب کرده اند و خیلی آسیب زدند و جای سالم نگذاشتند و همه چیز را آلوده کردند.  امروز نیز پیامی ندارند و اگر پیام داشتند تحریم نمی کردند و چنگ و دندان نشان نمی دادند و لشکرکشی نمی کردند.

- اگر آمریکا واقعاً محبوب مردم عراق بود، کشت و کشتاری نمی شد، اگر نیتش خیر بود می آمد می گفت مردم صدام را برداشتیم و ادامه کار دست خودتان و تمام می شد در حالی که اکنون منفورترین نام در عراق و افغانستان نام دولتمردان و تابعان آمریکاست.  اما اکنون اگر به تاریخ مراجعه کنیم هر که اهل تاریخ باشد به کورش احترام می گذارد و جالب است بدانید زندگی کورش توسط دشمنان کورش تنظیم شده است یعنی اسنادی که ما امروز راجع به زندگی کورش داریم توسط یونانی ها و غربی هایی که دشمن ایران بودند تنظیم شده است و انها نمی خواستند این عظمت ها را بگویند ولی مجبور بودند بگویند. 

- امروز ما یک تاریخیم، فرهنگیم، آرمانیم و مکتب ناب اسلامیم و دنیا هم منتظر و نیازمند است و می طلبد، آن طرف را خراب کردند اما با پر رویی و زور دارند اداره می کنند. 

- کسانی که باید به خاطر جنایت های خود محاکمه شوند پرچم حقوق بشر را بلند می کنند، این خیلی پررویی است. همه می دانند آنها خشن هستند، می زنند، داغان می کنند، کودتا می کنند، اما یکی از جنایات انها را کسی جرأت ندارد بگوید، آنها خودشان آخر دیکتاتوری و جنایت هستند و در افغانستان تاکنون 110 هزار آدم کشته شده و این آمارها بیشتر از آنهاست.

- در عراق گفته اند 330 هزار اما گزارشی وجود داشت که بیش از یک میلیون نفر کشته شده اند و می گویند بله اشتباه کردیم باید بیشتر می کشتیم تا شکست نخوریم و نمی گویند چون کشتیم اشتباه کردیم بلکه می گویند بعضی عوامل را ندیدیم و اگر بیشتر می کشتیم درست می شد. 

- دنیا منتظر جایگزین است و به غیر از ایران هم کسی ظرفیت معرفی جایگزین را ندارد و واقعاً نیست نه اینکه طرفدار این اندیشه ها در دنیا کم است بلکه دولت هایی هستند، همراهند اما مجموعاً ظرفیت این را ندارند که وارد عرصه شوند. 

- ما هم با سوریه و هم الجزایر روابط خوبی داریم و درباره مسائل منطقه، فلسطین، لبنان، و عراق رایزنی می کنیم و با اقای بشار اسد که از دوستان خیلی خوب ما است انشاء الله فردا صبح در دمشق با او مذاکراتی داریم و در سفر الجزایر نیز همین طور و دولت هر دو کشور از دوستان صمیمی جمهوری اسلامی ایران هستند.

- همیشه ما رایزنی و مشورت داریم و ان شاء الله این رایزنی ها را با این دو کشور ادامه می دهیم و بعد به سازمان ملل می رویم. در سازمان ملل نیز سه سخنرانی رسمی پیش بینی شده است که یکی در اجلاس هزاره، یکی در اجلاس مجمع عمومی و یکی نیز گفتگو برای صلح و تقریب مذاهب است که این سخنرانی ها رسمی است البته اجلاس آب و هوا نیز هست که قطعی نشده که من خودم شرکت و در آن سخنرانی کنم.  همچنین تعداد زیادی مصاحبه و گفتگو و دیدار با ایرانی ها داریم، دیدار با مسئولان سایر کشورها داریم و یک گفتگو از طریق شبکه ارتباطی ویدئو کنفرانسی با یکی از دانشگاه ها، دانشجویان و استادان در آنجا داریم.
مجری برنامه از رئیس جمهور پرسید: تغییراتی در منطقه اتفاق می افتد، آیا سفر شما به سوریه در راستای این تحرکات است و آیا حامل پیامی برای کشورهای غربی که در منطقه فعالیت می کنند خواهد بود؟

- ما همیشه تقریباً هماهنگ حرکت می کنیم، در کل منطقه ایران و سوریه تقریباً هماهنگ هستند در مسائل منطقه و مسائل بین المللی دائماً‌ باهم مشورت و هماهنگ می کنیم؛ یکی فلسطین، لبنان، عراق و یکی تحرکات غربی ها در منطقه است و کارهایی که می خواهند در آینده انجام دهند. 

- آنها شیطنت هایی را در منطقه طراحی می کنند که ما باید آماده و هماهنگ باشیم و خنثی و تدبیر کنیم و دائماً یا اقای اسد می آیند یا من می روم و افراد دو طرف یا وزرای خارجه دو طرف می آیند و می روند و دائماًً در تماس نزدیک با سوریه هستیم و به روز کارهای خود را مشورت می کنیم. 

- امیدوارم. یک سال پیش تقریباً سه نفر به مرز ما تجاوز کردند، در تمام کشورها مجازات تجاوز به مرز خیلی سنگین
” قاجار و پهلوی آبروی همه ایران را بردند؛ معنایش این هم نیست که در حکومت کورش خلاف و جرم نبوده است “
است به ویژه که وقتی به کارهایی غیر از تجاوز متهم شوند، اینکه می خواستند اطلاعی کسب کنند و کارهای دیگری ازجمله جاسوسی انجام دهند این اخلاق آمریکایی هاست و شلوغ کاری کردند در حالی که آمده بودند داخل مرز ما. 

- خیلی ها آمدند و مراجعه کردند که آنها آزاد شوند، به خانواده آنها اجازه داده شد و با آنها ملاقات کردند، تقریباً همه وسایل رفاهی برای آنها فراهم بود و سیر قانونی را در قوه قضائیه طی کردند اما یکی از آنها خانم بود که ایرانی ها نیز به واسطه فرهنگ اسلامی و ایرانی برای خانم ها احترام ویژه ای قائل هستند و اگر به یاد داشته باشید در جریان گروگان گیری سفارت آمریکا نیز خانم ها را ایران زودتر رها کرد. 

- نگاه ملت ایران به خانم ها، نگاه با کرامت و احترام بیشتری است.  از طرف جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته شد که این خانم یک طرفه آزاد شود و قوه قضائیه نیز همراهی خیلی خوبی کرد و شرایط را فراهم کرد تا این آزاد شود و ما در مقابل این کار توقعی نداریم اما به طور طبیعی و از نظر اخلاقی، انتظار هست دولت آمریکا نیز گامی بردارد. 

- چند نفر از ایرانی ها را از کشورهای مختلف ازجمله مثلاً ایرانی به تایلند رفته و یا گرجستان اینها آمدند و دستگیر کردند و به آمریکا بردند و یا یک ایرانی در آمریکا بوده، به بهانه صدور یک جنس به ایران زندانی کردند و هیچگونه حقوق بشری را رعایت نکردند، طبیعی است که در افکار عمومی این انتظار وجود دارد که آنها نیز برخی ایرانی ها را آزاد کنند.

- برخی تشکر و قدرشناسی کردندکه دو نفر دیگر را نیز آزاد کنید بالاخره اخلاق استکباری است اما در کل تشکر کردند. خود آن فرد خیلی از رهبری نظام تشکر کرد و این طوری که می گفتند خیلی خوشحال بوده و اصلاً‌ از اینکه در ایران بوده ناراحت نبوده است.  این کاری بود که جمهوری اسلامی به لحاظ انسانی یک طرفه انجام داد حالا باید ببینیم آنها چه کار می کنند و امیدواریم قدر این کار جمهوری اسلامی را بدانند و آنها هم یک کار انسانی انجام دهند. 

- البته ما فهرست اسامی زندانیان ایرانی را برای آنها فرستادیم و هنگامی که نماینده پادشاه عمان آمد برای بردن آن خانم که در این خصوص هم خیلی زحمت کشیدند تلاش کردند و چند بار پیغام دادند.  همکاری ما با عمان همکاری خیلی خوب و دوستانه ای است بالاخره کشور دوست ماست و پادشاه عمان شخصیت بسیار محترمی است و گفتند صحبتهایی کرده اند با‌ آن طرف و از ما خواسته اند اسامی را بدهیم تا آنها برای آزادی ایرانیان دربند در آمریکا تلاشهایشان را آغاز کنند.  ما اسامی را داده ایم و امیدواریم که ایرانیهای عزیز ما که واقعاً به ناحق زندانی هستند آزاد شوند و به خانواده شان برگردند. 

- در نیمه دوم سال با آغاز سال تحصیلی دانشگاهها رویدادهای فرهنگی مهمی در کشور اتفاق می افتد و با توجه به دیداری که با اهالی فرهنگ و هنر و سینما داشتید خبر خوشی برای اهالی این رشته از هنر اعلام کنید. این دوره را دولت دوره فرهنگی اعلام کرده و بودجه خوبی هم تعیین شده است ما برنامه های بسیار خوب و متنوعی برای تولید فرهنگی ، ارتقا و گسترش فرهنگ داریم. من فکر می کنم که هر کس در کشور اهل کار فرهنگی و هنری باشد و ته دلش عشق به ایران و ارزشهای ملت ایران باشد در این دوره فرصت شکوفایی ، خلاقیت و کار پیدا می کند. 

-  این افراد بیایند در زمینه خوبی ها و عزت ملت ایران همین هایی که همه به دنبال آن هستند کار کنند. این افراد می توانند برای اصلاح شرایط زندگی در ایران کار و تولید کنند.  یکی از این بخشها سینماست و سینما امروز یک هنر بسیار تأثیرگذار است و فیلم و سینما قابل مقایسه با بخشهای دیگر نیست.  تقریباً همه ملتها به طور مستمر در طول شبانه روز ساعات قابل توجهی را صرف تماشای فیلم می کنند. ما هم در ایران کارگردانان ، بازیگران و ذخیره فرهنگی بسیار خوبی داریم.

- در تاریخ ایران انقلاب ، سنت ها ، فرهنگ و اعتقادات ، عظمت ها و افتخارات ما هزاران سوژه است و ما امروز امام (ره) را داریم امام یک شخصیت جهانی است عظیم ، تاریخی و اثرگذار در محیط بین المللی و ما اندیشه های ایشان را در اختیار داریم.  قدری اختلاف در میان اهالی هنر است که ریشه ندارد و آنان باید منسجم شوند و یک مقدار باید افق آینده صحیح تر تنظیم شود.  بالاخره باید دید هدف از کار چیست می خواهیم مردم را به کجا ببریم و چه آینده ای با کار هنری ترسیم خواهد شد.  مقداری باید بحث و گفتگو و هم نظری ایجاد شود.

- یک مقدار کار تبدیل ذخایر فرهنگی به سناریو و فیلم نامه است که مقدمه اش نوشتن رمانهای بلند ، و داستانهای خوب است تا به سناریو تبدیل شود.  البته امکانات و تجهیزات هم می خواهد الان سینما در دنیا خیلی پیشرفت کرده و تجهیزاتی آمده است که در یک اتاق و سالن می نشینند جنگها ، تاریخ و مناظر گوناگون را طراحی می کنند بدون اینکه کاخی و یا ساختمانی ساخته شود . 

- در حقیقت هزینه را پایین آوردند و سرعت و کیفیت را بالا برده اند ما از این جهت هم باید تجهیز کنیم. قرار شده است شورای عالی سینما تشکیل شود و بنده هم در این شورا شرکت کنم و برخی از صاحبنظران و نمایندگان و بخشهای گوناگون سینما بیایند و چند تا تصمیم بگیریم، موانع را برداریم و حلقه های قطع شده را به هم وصل کنیم.  انشاء الله این توان عظیمی که در ایران است به روی غلطک بیفتد و واقعاً این ظرفیت در ایران است. 

- اگر اینگونه باشد هیچ کس در عرصه سینما بیکار نخواهد شد و همه کار خواهند داشت منتها کار ارزشمند در عرصه هنر و سینما و قابل عرضه. دولت هم پشتیبانی خواهد کرد بودجه خوبی هم قرار داده ایم و در آینده نزدیک بعد از این سفر شورای عالی سینما تشکیل می شود و کار را شروع خواهیم کرد.

- امروز مسئولیت های ملت ایران خیلی سنگین است و شرایط دنیا نیز شرایط ویژه ای است. ما در یک پیچ تند تغییرات گسترده بین المللی که البته به نفع آرمانها و فرهنگ ملت ایران ، یگانه پرستی ، عدالت و اسلام عزیز است قرار داریم. ما که فرزند و کوچک ملتیم ، باید برویم توی غوغاها و بتوانیم در آنجا حرف بزنیم و این حرف اثر بگذارد و جای خودش را باز کند. انشاء الله ملت عزیز ایران دعا کنند بتوانیم این مسئولیت را آن جوری که هست و آن جوری که شایسته ملت ایران است، بشناسیم و بتوانیم ایفا کنیم.
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
در جامعه علایق و سلایق مختلف وجود دارد اشکالی ندارد، همه در کنار هم زندگی کنند
مهار تورم و رشد تولید
با اعلام آغاز اجرای برجام چه تحریم هایی برداشته شد
بیانیه توجیهی وزارت خارجه امریکا درباره توافق سیاسی با ایران
متن کامل بیانیه مشترک ایران و 1+5
ایران متعلق به همه ایرانیان است
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“