برخی معتقدند تنها کسانی که با قطع واردات ضرر می کنند، مافیا و رانت خواران خواهند بود و با تحمل چند ماه گرانی می توانیم گوشت را از طریق منابع داخلی تامین کنیم
تاريخ انتشار: دوشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۲۱:۰۸
تيترآنلاين - ممنوعیت واردات 49 قلم محصول کشاورزی هم اکنون به چالش بزرگی برای این بخش تبدیل شده است ، برخی معتقدند تنها کسانی که با قطع واردات ضرر می کنند، مافیا و رانت خواران خواهند بود و با تحمل چند ماه گرانی می توانیم گوشت را از طریق منابع داخلی تامین کنیم
به گزارش تيترآنلاين به نقل از پانا، واردات دام زنده که با هدف تامین نیاز گوشت داخلی انجام می شود به دلیل مرگ دو تن بر اثر شیوع تب کریمه کنگو هم اکنون به دردسر بزرگی برای سازمان دامپزشکی کشور تبدیل شده و چگونگی واردات دام زنده را در هاله ای از ابهام قرار داده است .
در این میان به اعتقاد برخی کارشناسان واردات دام زنده به دلیل فعال کردن صنایع فرآوری داخلی بر واردات گوشت منجمد ارجحیت دارد و درواقع مشکل اصلی به واردات غیر قانونی دام زنده مربوط می شود .
چندی پیش وزیر جهاد کشاورزی خبر از ممنوعیت واردات 49 قلم محصول کشاورزی داد که بر اساس آن حقوق ورودی و شرایط واردات این محصولات به طور کلی تغییر یافته است امری که به اعتقاد بسیاری کارشناسان و نمایندگان مجلس می تواند به تنظیم بازارمحصولات کشاورزی به ویژه گوشت و سایر مواد پروتئینی کمک کند.
این در حالی است که به اعتقاد مسئولان وزارت بازرگانی صدور مجوز اقلام کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی افزایش قیمت برخی محصولات به ویژه گوشت را به دنبال دارد ، اظهارنظری که درتضاد با نظر اعضای کمیسیون کشاورزی قرار دارد.
جلوگیری از رانت واردات گوشت برزیلی
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت و گو با پانا، ضمن اعلام مخالفت خود با محدودیت واردات گوشت به کشور می گوید: طبق بررسی های به عمل آمده عمده گوشت برزیلی ارسالی به ایران در بین راه توسط برخی افراد به دیگر کشورها صادر می شود.
یونس اسدی ، با اشاره به سفر خود به کشور برزیل اظهار می دارد:
” طبق بررسی های به عمل آمده عمده گوشت برزیلی ارسالی به ایران در بین راه توسط برخی افراد به دیگر کشورها صادر می شود. “
طبق اسناد موجود روزانه مجوز چهار تا پنج هزار تن گوشت برزیلی به نام ایران صادر می شود که این میزان بیش از نیاز کشور است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بر رفع رانت حاصل از خرید گوشت به نام ایران و صدور آن به دیگر کشورها تاکید و تصریح می کند: عده ای از مراودات و مجوز ایران به نفع خود استفاده می کنند که باید از ادامه فعالیت این افراد جلوگیری شود.
اسدی با بیان اینکه باید به دنبال واردات واقعی گوشت به کشور باشیم ، خاطر نشان می کند: آنچه مسلم است کمبودی در تولید گوشت در کشور وجود نداشته و در صورت لزوم گوشت وارد می شود.
وی هزینه های تولید گوشت در کشوری همانند برزیل را بسیار پایین عنوان کرده و می گوید: اجرای طرح هایی نظیر طرح خروج دام از جنگل موجب افزایش هزینه های تولید دام شده است که باید چنین موانعی رفع شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به مزیت های بالای تولید گوشت در کشور می افزاید: در صورت استفاده از منابع داخلی قادر به تامین نیاز کشور خواهیم بود فقط کافی است چند ماه گرانی را تحمل کنیم.
قاچاق دام زنده داخلی عامل کاهش میزان گوشت
وی قاچاق دام زنده داخلی را از دیگر دلایل کاهش تولید داخلی ذکر کرده و اظهار می دارد: باید از خروج غیرقانونی دام زنده جلوگیری شود .
اسدی سیاست گذاری صورت گرفته در این بخش را اشتباه عنوان کرده و می افزاید: با توجه به مزیت های داخلی هیچ نیازی به واردات یک کیلوگرم گوشت وجود ندارد .
وی ضمن اعلام مخالفت خود با واردات بی رویه محصولات کشاورزی توضیح می دهد: آنچه مسلم است با قطع واردات برخی محصولات کشاورزی تنها کسانی که دچار ضرر می شوند مافیا و رانت خواران خواهند بود.
در شرایط فعلی باید با واردات دام غیر مجاز به هر شکل جلوگیری شود و در این میان نقش نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با قاچاق نیز بیش از گذشته نمایان می شود.
از سوی دیگر تامین نیاز گوشت داخلی از طریق منابع داخلی باید به طور سنجیده ای توسط وزارت جهاد کشاورزی تنظیم شود به گونه ای که در صورت محدودیت در واردات، شاهد افزایش بی رویه قیمت گوشت و اجحاف در حق مصرف کننده نباشیم.