کالاهای مصرفی و مورد نیاز مردم از خوراک تا پوشاک دچار جهش چشمگیر شده است به همین جهت مردم تورم واقعی را در بازارها لمس میکنند.
تاريخ انتشار: يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۴۹
تيترآنلاين - نماینده مردم زابل و زهک با اشاره به تک رقمی بودن نرخ تورم، تاکید کرد: رقمی که دولت از تورم داده است حقیقت دارد و آن را رد نمی کنم، اما بر نحوه محاسبه این نرخ ایرادهایی وارد است.
به گزارش تيترآنلاين، "عباسعلی نورا" نماینده زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت، با بیان اینکه نحوه محاسبه نرخ تورم دولت را رد میکنم، تصریح کرد: در محاسبه نرخ تورم، دولت کالاهای کلان را که رکود قیمت داشته را در سبدکالا در نظر گرفته است به همین جهت نرخ تورم کاهش یافته و تک رقمی شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که کالاهای مصرفی و مورد نیاز مردم از خوراک تا پوشاک دچار جهش چشمگیر شده است به همین جهت مردم تورم واقعی را در بازارها لمس میکنند.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه برای تعیین نرخ تورم باید به اقلام مصرفی توجه داشت، تاکید کرد: با وجود اینکه اقلام و کالاهای کلان مثل ابزار آلات صنعتی که با رکود مواجه هستند و نیز ضرورتی برای زندگی مردم ندارد در سبد تعیین نرخ تورم درنظر گرفته شده است، در نتیجه باعث کاهش نرخ تورم می شوند، در حالی که باید کالاهای ضروری که قیمت آنها به اصطلاح به شکل منحنی ناهموار است را برای محاسبه تورم در نظر گرفت.
وی با اشاره به کالاهایی چون آب، برق، گاز، گوشت و پوشاک، گفت: برای تعیین نرخ تورم بهتر است این کالاها را که روزانه مردم به آن نیازمند هستند را در نظر گرفت، علاوه بر این کالاها، خدمات رسانی به مردم پر هزینه شده ، خدمات تاکسی رانی کشور ما از کشورهای پیشرفته دنیا نیز گرانتر است، مسئولان این موارد را رها کرده اند و مسکن و خودرو را ملاک کاهش تورم قرار دادهاند.
نورا با بیان اینکه وزن دهی در محاسبه نرخ تورم کشور به درستی صورت نگرفته است، تصریح کرد: در اقتصاد برای تعیین نرخ تورم به مواد و کالاها بر اساس ضرورتی که دارندبه اصطلاح وزن یا ضریبی داده میشود تا نرخ تورم به واقعیت بازار نزدیکتر باشد، اگر این ضریب به کالاهایی اختصاص یابد که از اهمیت کمتری برخوردار باشد نرخ تورم بسیار پایینتر خواهد بود.
به گفته وی، در کشور وزن دهی و تعیین ضرایب برای کالاها به درستی انتخاب نشده است و به همین جهت با آمار تورم تک رقمی مواجه هستیم.
نماینده مردم زابل و زهک که دکترای ریاضیات آماری و تحقیق در عملیات دارد، تاکید کرد: اقتصادانان بر این باورند که برای تعیین نرخ تورم عکسالعمل مردم نسبت به وضعیت اقتصادی نیز اهمیت ویژهای دارد، بعد از محاسبه نرخ تورم باید از مردم سوال کرد که زندگی نسبت به سال گذشته سختتر شده است یا آسان تر؟
وی ادامه داد: حتی اگر اعداد و ارقام چیز دیگری نشان دهد اما عکسالعمل مردم بگوید زندگی سخت تر شده است باید شاخصهای تعیین نرخ تورم را تغییر داد.
نورا تاکید کرد: اگر صدا و سیما به طور اتفاقی نمونه برداری کند و این سوال را مطرح کند قطع به یقین مردم از سخت شدن زندگی خواهند گفت؛ پس لازم است شاخصها را تغییر داد تا به واقعیت تورم نزدیکتر شد.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح جمعه در خطبه های نماز عید سعید فطر که در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، با انتقاد از عدم تطابق آمارها با واقعیات گفت: وقتی آمارها با واقعیات تطابق نداشته باشند مردم به واقعیت بدبین نمیشوند بلکه اعتماد خود را به آمارهای دولتی از دست میدهند.