كواكبيان: ادبیات پیام احمدینژاد برای چاوز اشتباه بود
شیعه اعتقاد دارد که حضرت مسیح(ع) زنده است؛ نوع ادبیات به کار رفته در این پیام با عناوینی چون «تردیدی ندارم» هم اشتباه بوده است، به نظر من نباید اینگونه عمل میشد
تاريخ انتشار: دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۳۷
دبیرکل حزب مردمسالاری گفت: یکی از مشکلات تفکیک قائل نشدن میان تفکر براندازانه و اصلاحطلبی است، هیچ کس سندی ارائه نکرده که افرادی که برانداز بودهاند از میان اصلاحطلبان هستند.
به گزارش فارس مصطفی کواکبیان امروز در ادامه سلسله نشستهای «انتخاب یازدهم» که در سالن امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد قم برگزار شد در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که در خصوص چگونگی حضور اصلاحطلبان در انتخابات 92 اظهار کرد: در حال حاضر سه دسته از اصلاحطلبان حضور دارند؛ گروه نخست نمیخواهند شرکت کنند؛ دستهای دیگر نمیخواهند کاندیدا داشته باشند و گروه سوم هم عقیده دارند باید حضور فعالانه داشته و نامزد هم معرفی کنند به همین دلیل نمیتوان گفت وحدت رویهای میان همه آنها وجود دارد.
وی افزود: امیدوارم وحدت رویه میان اصلاحطلبان به وجود آید، مجمع نخبگان اصلاحطلبان سراسر کشور با عنوان اختصاری (مناسک) با حضور 500 نفر از سراسر کشور تشکیل شده و یک جلسه هم در تهران برگزار شده است اما اصل موضوع که قرار بود مجمع روحانیون مبارز باشد چندان استقبال نشد و آن طرح به جایی نرسید.
سوال بعدی از سوی یک رأی اولی در خصوص معیار انتخاب بود که کواکبیان در پاسخ گفت: در جلسات سیاسی و انتخاباتی میتوان اندیشهها و افکار نزدیک را یافت و انتخابی صحیح داشت.
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه حس بیاعتمادی موجب ضربه به نظام و کشور خواهد شد خاطرنشان کرد: باید به افرادی که مورد اعتمادتر هستند اطمینان داشت تا اعتبار نظام و اعتماد مردمی مخدوش نشود.
وی در خصوص رابطه خود با مقام معظم رهبری عنوان داشت: معتقد هستم که شعار ولایتپذیری را نمیتوان با گفتار ثابت کرد بلکه باید در عمل نشان داد که ولایتمدار هستیم؛ این افتخار را دارم که در همه دورههای زندگیام طوری رفتار کردهام که کسی نمیتواند حتی یک مورد تخلف از اصول ولایتمداری پیدا کند و سوابق من چراغ راه آیندهام خواهد بود.
کواکبیان در جواب سئوال دیگری در خصوص موضع نگرفتن اصلاحطلبان در جریان فتنه 88 و دلیل حمایت مخالفان خارجنشین از آنها گفت: یکی از مشکلات ما تفکیک قائل نشدن میان تفکر براندازانه و اصلاحطلبی است؛ صدا و سیما در آن زمان به شکل نگرفتن این تفکیک دامن زد و برخی اصلاحطلبان هم موضعگیری نکردند اما من همیشه میان افراد ضد نظام و اصلاحطلبان تفکیک قائل شدم؛ هیچ کس سندی ارائه نکرده که افرادی که برانداز بودهاند از میان اصلاحطلبان هستند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاحطلبی با خط امام شناخته میشود و خط امام هم با ولایت فقیه معرفی میشود اظهار کرد: هیچگاه نمیتوان باور کرد که اصلاحطلبان شعار ضد ولایت سر دهند و پرچم امام حسین(ع) را آتش بزنند؛ اصلاحطلبی به این معناست که در چارچوب اصل نظام و مطالبات مردمی حرکت و خواستههای خود را مطرح کنیم.
شرکت احمدینژاد در مراسم خاکسپاری هوگو چاوز موضوع سوال بعدی از کواکبیان بود که وی در پاسخ گفت: در سراسر دوران ریاست جمهوری آیتالله خامنهای، ایشان تنها یک یا دو بار به سازمان ملل رفتند؛ هاشمی رفسجانی هم هیچگاه این سفر را انجام نداد و خاتمی هم دو بار رفت؛ احمدینژاد تاکنون 10 بار این سفر را انجام داده است در حالیکه بهتر بود همین جا بماند و لایحه بودجه را زودتر به مجلس ارائه دهد.
دبیرکل حزب مردمسالاری با انتقاد از سفر چهار روزه احمدینژاد به مصر و دیدار داوطلبانه با رئیس الازهر که یک کارمند معمولی در این کشور محسوب میشود عنوان داشت: حتی در نشست مطبوعاتی نیز سخنگوی الازهر به جای رئیس خود حضور یافت و هر مطلبی هم خواست گفت؛ سفر به ونزوئلا نیز بهتر بود به صورت معمولی انجام شود و پیام احمدینژاد در این خصوص هم اشتباه بود زیرا شیعه اعتقاد دارد که حضرت مسیح(ع) زنده است؛ نوع ادبیات به کار رفته در این پیام با عناوینی چون «تردیدی ندارم» هم اشتباه بوده است، به نظر من نباید اینگونه عمل میشد هرچند چاوز فردی مبارز و ضد امپریالیسم بود ضمن اینکه باید نوع مذهب او هم مشخص شود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ارتباط با برنامههای مشخص برای حل مشکل روابط بینالمللی و اقتصاد ایران بیان داشت: فقدان یک استراتژی مدون، موازیکاری در عرصه سیاست خارجی و عواملی از این دست معضلاتی به وجود آوردهاند؛ معتقدم هستم ارتباط میان ایران و آمریکا باید شکل گرفته و مذاکراتی صورت گیرد اما اینکه امروز شرایط آن وجود دارد چنین نظری ندارم زیرا دشمن همه تهدیدات خود را به کار گرفته و نباید دستهای خود را بالا ببریم ضمن اینکه ما بحثهای کارشناسی را مطرح میکنیم اما بر اساس قانون اساسی مقام معظم رهبری مسئول تصمیمگیری در این زمینه هستند.
وی ادامه داد: مشکل اصلی ارتباط ایران و آمریکا مسئله اسرائیل است؛ نه ایران میتواند از حمایت فلسطین دست بردارد و نه آمریکا میتواند حمایت خود از این رژیم را قطع کند بنابراین معتقد هستم که واژه «باید» در ارتباط ایران و آمریکا بر اساس منطق سیاسی عنوان میشود.
کواکبیان نامهنگاری یکجانبه و نشستن پای سخنان اوباما تا آخر را در حالیکه هیچ جوابی از سوی آمریکا داده نمیشود خلاف عرف دیپلماتیک دانست و افزود: ایران به تنهایی نمیتواند مشکل اسرائیل را حل کند بلکه نیازمند همکاری با همه کشورهای اسلامی در این زمینه است؛ زمانی امام خمینی(ره) فرمودند هر مسلمانی اگر یک سطل آب بر روی اسرائیل بریزد این رژیم غرق خواهد شد بنابراین باید بررسی شود که چرا رابطه ما با کشورهای اسلامی اینگونه است؟ هنر دیپلماسی این است که جمع میان استکبارستیزی و تنشزدایی را پیاده کنیم.
دبیرکل حزب مردمسالاری عنوان داشت: شاهد هستیم که لیبی پس از قذافی، مصر بعد از مبارک و دیگر کشورهای اسلامی در شورای امنیت علیه ایران رای دادهاند و حتی نماینده سوریه هم جلسه را ترک کرد؛ سخن ما این است که نوعی از دیپلماسی به کار گرفته شود که این مشکلات به وجود نیایند.