تيترآنلاين - آيتالله احمد جنتي در خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران با تشكر از نمايندگان مجلس براي حمايت آنها از طرح هدفمند كردن يارانهها و نيز موضعگيريهاي آنها در قبال حوادث پس از انتخابات اظهار كرد: متاسفانه در شرايط فعلي كاري در مجلس انجام ميشود مبني بر اينكه احضار وزرا به مجلس زياد شده است.
دبير شوراي نگهبان گفت : اخيراً ميبينيم احضار وزرا به مجلس زياد شده است .6 تا 6 تا ، 7 تا 7 تا وزير به مجلس احضار ميكنند اما آيا در اين شرايط كه اين وزير ميخواهد كار كند و اين احضارها سربار آن شده ، صحيح است ؟ آنهم وقتي كه يك سوال شما گاهي 10 ساعت و يا 20 ساعت از وقت او را ميگيرد و بايد از معاونين و مشاوران مختلف خود موضوع را جويا شود تا بتواند در مجلس از خود دفاع كند و بعد هم آن آقا بگويد ما قانع نشديم. آيا اين درست است؟ تعداد احضاريههاي امسال براي وزرا نسبت به دوره مشابه مجالس هفتم و ششم بيشتر است و آيا بايد با دولت اين كار را كنيم؟
خطیب نماز جمعه تهران گفت: یکی از مشکلاتی که رییس قوه قضاییه با آن مواجه است ، مشکل قاضی است. حرف من اين است كه ممكن است در يك جا اشتباهي هم صورت بگيرد و يك قاضي اشتباه كند ولي نبايد اشتباه يك قاضي را به پاي كل قوه قضاييه گذاشت.
دبير شوراي نگهبان ادامه داد: يك بچه شهيدي آمده حرفهايي را در مورد يك مجرم فراري كه بيشترين جرم را در فتنه مرتكب شده، مطرح كرده است و متاسفانه عليه او حكم دادند و گفتند شلاق بزنيد و زندانش كنيد. به هر حال اتفاقي است كه افتاده و اين حكم صادر شده است وحال آيا درست است كه براي اين مساله قوه قضاييه را زير سوال ببريم؟ آنها هم از اين اتفاق خشنود نيستند . به هر حال قوا بايد بتوانند به درستي و در آرامش كار خود را انجام دهند.
وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي مال مردم است و هرگاه مردم ميبينند نظامشان در خطر است، خودشان از آن دفاع ميكنند؛ چنانچه در 9 دي همين اتفاق افتاد و شما مردم به ميدان آمديد، غبارهاي فتنه را فرونشانديد و كمر فتنه را شكستيد واين كاري بزرگ و الهي بود.
وي افزود: شواهد و قرائن فراوان نشان ميدهد كه خدا اين نظام را ميخواهد. خدا به اين نظام ، مردم و حاميان اين نظام علاقه دارد و دوستشان دارد و خودش نظام را به سمتي ميبرد كه پيروز شود و 9 دي اين را نشان داد. عدهاي فرصت خوب انتخاباتي را به تهديد تبديل كردند ولي شما مردم آن تهديد را با حضور خود به فرصت تبديل كرديد.
خطيب اين هفته نماز جمعه تهران با اشاره به تاثيرات 9 دي گفت: در حوادث پس از انتخابات چهرهها متمايز شد، دروغگو و راستگو از هم امتياز پيدا كردند، صف منتقدين ولايت فقيه از ديگران جدا شد و مشخص شد كه كدام چهره انقلابي و ولايي و كدام چهره غيرانقلابي و غيرولايي است. در 9 دي همه اين غربالها انجام شد و به راحتي يك راهپيمايي همه آتشها را خاموش كرد و بايد بابت اين مساله شكر و دعا كنيم.
وي با بيان اينكه «يكي از بركات اين جريان اين بود كه خواص به دو بخش خواص انقلابي، مسلمان و معتقد و خواص غيرانقلابي تقسيم شدند» افزود: خواص نوع دوم در امتحان مردود شدند، مردم به اينها نمره صفر دادند و اين خواص از صحنه خارج گشتند. سران فتنه فهميدند كه با حكومت طرف نيستند، بلكه با مردم طرف هستند و فهميدند كه براي هميشه بايد كنار بروند. هرچند كه بعضي از آنها هنوز اين را درست درك نكردهاند
وي با بيان اينكه البته امروز كساني براي آمدن مجدد به عرصه سياسي شرايط ميگذارند، تصريح كرد:چه كسي شرايط آنها را قبول ميكند؟ اصلا چه كسي به آنها راي مي دهد ؟ وقاهت آنها كه حد و مرز ندارد.
جنتي با بيان اينكه مردم شما را قبول ندارند و كسي به شما راي نميدهد، رئيس دولت اصلاحات را كه اخيرا شرايطي را براي ورود اصلاحطلبان به عرصه سياسي و انتخابات مطرح كرده بود ، مورد خطاب قرار داد و گفت: كساني كه در سفر به آمريكا فرش قرمز زير پايشان پهن ميشود اما متقابلاً براي سفر دانشمندان ما به آن كشور ويزا ارائه نميشود چه جايگاهي خواهند داشت؟ اميدواريم اين افراد به هوش بيايند.
وي به بحث هدفمندكردن يارانهها نيز اشاره كرد و گفت: صداوسيما و رسانهها در اين زمينه خوب كار كردند. با اين طرح، يك تحول واقعي دارد اتفاق ميافتد و خيلي كارها بدون اين تحول انجام نميشود. مگر عدالت بدون هدفمندي يارانهها ممكن است ؟ خداوند و امام زمان(عج) حامي هستند؛ چراكه ميخواهند عدالت برقرار شود و اين طرح هم همين را ميخواهد.
جنتي رشد و ارتقاي كيفيت، بهرهوري، اشتغال، اصلاح الگوي مصرف و تحول در بانكها را از جمله اثرات هدفمند كردن يارانه ها برشمرد و اظهار كرد: با اجراي هدفمند كردن يارانهها بهرهوري و اشتغال بالاتر و الگوي مصرف اصلاح خواهد شد. يكي از مشكلات عمده ما، وضعيت بانكهاست و تا بانكها به اين وضعيت هستند و مرتب خبرهاي تلخ از بانكها به بيرون ميرسد، وضعيت همين است و تحول در بانك از كارهايي است كه دولت در دستور كار خود قرار داده است.
وي با بيان اينكه «پيشبيني نميشد كه پس از اعلام هدفمند كردن يارانهها وضعيت به اين آرامي پيش برود و مردم بپذيرند» تصريح كرد: صداوسيما در اين زمينه تبليغات خوبي انجام داد و برنامههاي خوبي را به نمايش درآورد. تمهيداتي نيز صورت گرفته بود براي اينكه آشوب نشود و مثلا همان شبي كه هدفمندكردن يارانهها اعلام شد، در كنار پمپهاي بنزين نيروهاي امنيتي و انتظامي آماده بودند. در زمان سهميهبندي بنزين ديديم كه چقدر پمپ بنزين آتش زدند و اين بار پيشبيني ميشد كه 10 برابر آن موقع آتش بزنند ولي هيچ اتفاقي نيفتاد.
خطیب نمازجمعه تهران اظهار داشت: همه تمهیدات اتخاذ شده بود تا جلوی هرگونه آشوب گرفته و مشکلات احتمالی به سرعت برطرف شود.
وي ادامه داد: يكي از استانداران ميگفت كه ما براي آن روز بانك سيار و نانوايي سيار درست كرده بوديم تا اگر پولهاي بانكي را بيرون كشيدند، ما بلافاصله به آن بانك پول تغذيه كنيم و يا اگر مثلا يك نانوايي از آرد و نان خالي شد به سرعت به آن نان بدهيم. عده اي نيز دلخوش كرده بودند و خيال ميكردند واقعه اي مثل واقعه قبلي به وجود ميآيد و فتنه از سر گرفته ميشود ولي صدها، هزاران و ميليونها آفرين بر شما مردم كه آب از آب تكان نخورد؛ چراكه فهميديد اين طرح به نفع شماست.
آیت الله جنتی در ادامه اظهار داشت: در حالیکه گفته می شد با اجرای هدفمند کردن یارانه ها بحران و گرانی به وجود می آید اما بسیاری از اجناس ارزان شد و اصناف و واحدهای تولیدی کمک کردند تا قیمت ها افزایش نیابد. و البته دولت نيز برنامهريزي كرده بود؛ چراكه اين طرح مربوط به يك روز دو روز نبود، بلكه دولت چهار سال بر روي اين برنامه كار كرده بود. الان نيز شبانهروز كار ميكنند و شبها تا پاسي از شب و حتي نيمه شب وضعيت را رصد و گزارشات را بررسي و مطالعه ميكنند تا اتفاقي نيفتد. اين تازه بسمالله الرحمن الرحيم كار است و تا والضالين آن بايد پيش برويم.
وي با تاكيد بر اينكه «قوا ، رسانهها به ويژه رسانه ملي و مردم بايد كمك كنند» افزود: اگر كسي هم نقدي دارد بايد اين نقدها را خيرخواهانه منتقل كند و دولت نيز نقدها را ميپذيرد. ما در شرايطي هستيم كه خيال ميكنم رحمت خدا بيشتر بر ما نازل ميشود و همه بايد به هم كمك كنيم و دولت به ملت و ملت به دولت بايد كمك كنند. امام زمان(عج) حتما در اين راه كمك ميكند؛ چراكه او بزرگ عدالتگستر جهان است و اين كارها جز براي عدالت نيست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به سالگرد قيام 19 دي مردم قم اشاره كرد و يادآور شد: 19 دي روزي بود كه مردم شريف قم به خاطر توهين روزنامه اطلاعات به امام خميني(ره) به خيابانها آمدند، تظاهرات كردند و شهيد و مجروح دادند و اين روز بايد گرامي داشته شود.
وي همچنين به ورود كشتي آسيايي كمك به غزه به آن منطقه اشاره و اظهار كرد: خوشبختانه كشتي آسيايي به غزه رفت و بدين ترتيب شكست حصر 5 ساله غزه يك مرحله پيش رفت و بايد خدا را به اين خاطر شكر كرد. اينها پنج سال است كه در محاصره هستند، آن هم محاصره اشرار عالم كه يك طرف آن اسراييل و طرف ديگر آن مصر قرار گرفته است. آنها كه چند سال است هيچ شادي ندارند، با ورود اين كشتي خندهاي بر لب آنها ظاهر شد.
جنتي همچنين با تبريك ميلاد حضرت مسيح(ع) گفت: به مسيحيان عرض ميكنم كه اگر ميخواهيد ميزان احترام مسيح را بفهميد قرآن بخوانيد تا ببينيد كه خداي قرآن چقدر از مسيح تعريف كرده است و از شما ميخواهم كه محض رضاي خدا به مردم ظلم نكنيد. حضرت مسيح(ع) به كسي ظلم نكرد و شما هم دست ظلم خود را كوتاه كنيد.
وي در ادامه نسبت به قانون منع حجاب در مدارس آذربايجان انتقاد كرد و افزود: من نميدانم كه دولتها چه لجي با مردم دارند؟ مردم، مسلمانانند و ميخواهند دخترانشان با حجاب به مدرسه بروند حالا چرا ميخواهيد يك تكه پارچه را از سر آنها برداريد؟ مگر چه ضرري براي شما دارد؟ ما اين حركت ضد اسلامي دولت آذربايجان را محكوم ميكنيم و از آنها ميخواهيم در اين تصميم خود تجديدنظر كنند.
امام جمعه موقت تهران در بخش ديگري از سخنانش به جنگهاي زمان پيامبر(ص) اشاره كرد و با تقسيم جنگها به دو بخش جنگهاي دفاعي و جنگهاي ابتدايي، اظهار كرد: غربيها در مورد جنگهاي اسلامي خيلي شيطنت و شرارت كردند و سمپاشيهاي زيادي انجام دادند مبني بر اينكه اسلام با شمشير و به زور مردم را مسلمان كرد و چنين مزخرفاتي را بيان ميكنند در حالي كه اين چنين نيست. حتي پاپي كه پيامبر(ص) ما را به خشونت متهم ميكند واقعا بيمطالعه است و واقعا جاي تعجب است كه چطور به اين مقامها ميرسند و مسيحيان ناچارند از افرادي اطاعت كنند كه چنين نفهميده حرف ميزنند.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: صهیونیستها از فلسطینیها گرفته یا در خارج از فلسطین، کسانی را تکه پاره می کنند، اعضای درونیشان را می فروشند و تجارت اعضای بدن انسان می کنند.در مقابل اينها چه بايد كرد؟ خداوند اجازه نميدهد كه سرنوشت بشر به دست جنايتكاران سپرده شود.
وی گفت: حتی در دین حضرت عیسی (ع) که میگویند کار به هیچ نداشته و نعوذ بالله تسلیم میشده، چنین نبوده است.
آیت الله جنتی اضافه کرد: اگر فرض این است که حضرت عیسی (ع) جنگی نکرد، فلسفهاش خیلی روشن است، نه این که دستوری نداشته، امکانش را نداشته است. این در خصوص اوایل اسلام هم مصداق دارد که پیامبر (ص)13سال دست به شمشیر نبرد. ولي بعد اجازه دفاع صادر شد و مسلمانان دست به كار شدند؛ چراكه هر ملتي كه تن به ظلم دهد خود را نابود كرده است.