ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
20 May 2025, سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ , ۲۲ ذو القعدة ۱۴۴۶
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
هشدار پلیس به قماربازان اینترنتی
هشدار پليس فتا به وبلاگ نويسان
مراقب مأموران تقلبی پلیس سایبر در فضای مجازی باشید
داخلی     آرشيو مقاله     سياست داخلي
کد مطلب : 2753
۳
توصيه مطلب 
طرح شکایت آنلاین جرایم اینترنتی به جریان می‌افتد
پلیس فتا با راه اندازی پورتالی امکان دریافت آنلاین شکایات مربوط به جرایم اینترنتی را تا اوایل شهریورماه برای مردم به وجود می آورد
تاريخ انتشار: سه شنبه ۲۱ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۲۹
۶
طرح شکایت آنلاین جرایم اینترنتی به جریان می‌افتد
تيترآنلاين - پلیس فتا با راه اندازی پورتالی امکان دریافت آنلاین شکایات مربوط به جرایم اینترنتی را تا اوایل شهریورماه برای مردم به وجود می آورد.

به گزارش عصر ارتباط، پلیس سایبری ایران با طراحی وب‌سایتی می‌خواهد امکان دریافت و پیگیری آنلاین شکایات مردمی را در حوزه جرایم اینترنتی به وجود آورد.

کار طراحی این وب‌سایت رو به اتمام است و پلیس در حال تامین اقدامات امنیتی سرورش است. عضو کمیته راهبردی پلیس فتا در گفتگو با عصرارتباط در این خصوص، گفت:‌ «سایت تقریبا آماده است و در حال ارتقای امنیت وب‌سایتمان هستیم».

محمدمهدی کارگر، افزود: «این سایت کاملا تعاملی است و حتی امکان اتصال به سامانه پیگیری شکایاتی که در دادسرای ناحیه 31 تهران مطرح می‌شود را دارد و تا اوایل شهریورماه امسال نیز راه‌اندازی می‌شود».

از طریق این سایت مردم می‌توانند علاوه بر طرح شکایت به‌صورت آنلاین تمام مراحل رسیدگی به پرونده‌هایشان را پیگیری کنند.

در حال حاضر مردم در تهران می‌توانند با مراجعه به دادسرای ناحیه 31 که مختص جرایم رایانه‌ای است شکایت خودشان را اعلام کنند و در استان‌ها نیز با مراجعه مستقیم به پلیس فتا می‌توانند طرح شکایت کرده و تشکیل پرونده بدهند.

گشت‌زنی‌های اینترنتی

پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات، معاونتی به نام تشخیص و پیشگیری از جرایم رایانه‌ای دارد که کار گشت‌زنی در بزرگ‌راه‌های بی سر و ته اینترنت را انجام می‌دهند. پلیس همانطور که در فضای واقعی در محل‌هایی که امکان وقوع جرم در آنجا بیشتر است گشت‌زنی می‌کند در فضای اینترنت هم با شناسایی چنین نقاطی اقدام به رصد می‌کند.

در حال حاضر گشت‌زنی‌های اینترنتی مبتنی بر نیروی انسانی انجام می‌شود اما به گفته کارگر پلیس فتا در حال تهیه نرم‌افزارهایی است که با استفاده از آنها بتواند احاطه مناسبی در فضای اینترنت ایران داشته باشد؛ نرم‌افزارهای هوشمندی که به تعبیر او در فضای وب می‌خزند و محتواها را کنترل می‌کنند.

تبهکاران اقتصادی جلودار جرایم اینترنتی‌اند

بنابر آماری که رییس پلیس فتا اعلام می‌کند 80 درصد جرایمی که در فضای اینترنت اتفاق می‌‌افتد به جرایم مالی و اقتصادی مربوط می‌شود.

پس از حوزه مالی، جرایم اجتماعی در درجه دوم قرار دارند. جرایمی همچون خرید و فروش داروهای غیرمجاز و همچنین لوازم بهداشتی و آرایشی تقلبی که تبلیغات و خرید و فروش این اقلام در اینترنت انجام می‌شود. اما برخی از کلاهبرداری‌ها هم جنبه اجتماعی پیدا می‌کند مثل سرقت هویت و زمانیکه مجرمان خودشان را در مواردی جای افراد مشهور و سرشناس جا می‌زنند. 

جرایم فرهنگی و اخلاقی هم در سکوی سوم جرایم اینترنتی می‌نشیند. مثل جرایمی که گاه در حوزه ضد دین و ضد اخلاق انجام می‌شود. پلیس سایبری ایران هم به نسبت شدت وقوع این جرایم،‌ فعالیتش را اولویت‌بندی کرده است.

مجرمان سایبری در ایران اغلب در رده سنی بین 20 تا 30 سال قرار دارند و سطح سواد آنها هم کاملا متفاوت است؛ برخی از آنها گاه حتی تحصیلات دانشگاهی هم ندارند و برخی با داشتن مدرک فوق‌لیسانس و دکترا هم خود را آلوده به جرایم اینترنتی می‌کنند.

پلیس فتا در سطح کشور فعال شد

نزدیک به 6 ماه از افتتاح رسمی پلیس سایبر در ایران می‌گذرد. زمانیکه دولت سند افتا را تصویب کرد، تعدادی از دستگاه‌هایی که در زمینه تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور سهمی داشتند ماموریت‌هایی را عهده‌دار شدند و در این بین نیروی انتظامی موظف شد دو کار انجام دهد؛ یکی تشکیل پلیس فتا و دیگری تشکیل مرکز تشخیص جرایم فتا بود که این دو با هم در دل پلیس به‌وجود آمد.

از طرف دیگر، با تصویب قانون جرایم رایانه‌ای طی سال 1388 در مجلس شورای اسلامی، نیروی انتظامی به عنوان ضابطی برای اجرای این قانون درصدد تشکیل پلیس فتا برآمد.

عضو کمیته راهبردی پلیس فتا در خصوص تشکیل این پلیس در سطح کشور، گفت:‌ «رده‌های پلیس فتا در فرماندهی انتظامی 32 استان کشور و همچنین منطقه آزاد کیش تشکیل شده‌اند و تقریبا در حال راه‌اندازی‌اند».
کارگر افزود: «قبل از تشکیل پلیس فتا، اداره مبارزه با جرایم رایانه‌ای و خاص آگاهی ناجا ماموریت محدودی را انجام می‌داد که پس از تشکیل فتا، این اداره به پلیس فتا منتقل شد».

به گفته وی، ایران با پلیس‌های سایبری برخی کشورها هم در ارتباط است و این رابطه را از طریق اینترپل برقرار کرده است. اما به جهت ماهیت فضای مجازی در مرزناپذیری و لزوم به اشتراک‌گذاری دانش و تجربه و همکاری مشترک در کشف و پی‌جویی جرایم بین‌المللی لازم است روابط مستقلی برای همکاری‌های نزدیک ایجاد شود.

جرایمی که از دیده‌ پنهان می‌ماند

اما موضوعی که در ارتباط با جرایم اینترنتی وجود دارد این است که هیچ‌وقت نمی‌توان آمار دقیقی از وقوع جرم‌هایی که در این فضا اتفاق می‌افتد ارایه داد، چراکه از سویی تمام کسانیکه به نحوی در این فضا قربانی می‌شوند شکایت خود را اعلام نمی‌کنند و از سوی دیگر پیچیدگی‌های کشف جرم در این محیط آنقدر دشوار است که گاه مجرمان بدون گذاشتن ردپایی از خود می‌توانند بدون محاکمه شدن پا به فرار بگذارند.

مصداق این گفته‌ نیز گزارشی است که سال گذشته در امریکا منتشر شد. سال 2010 میلادی در ایالات متحده امریکا به بیش از 400 هزار پرونده‌ای که در حوزه جرایم اینترنتی تشکیل شده بود رسیدگی شد.

این رقم به گفته پلیس امریکا تنها 30 درصد جرایمی را که در این کشور اتفاق می‌افتد شامل می‌شود. شکایاتی که یا از طرف مردم صورت گرفته یا آنکه پلیس توان کشفش را داشته و عملا 70 درصد جرایم در این فضا قابل تشخیص و شناسایی نیست.
Share/Save/Bookmark
نظرات بينندگان:   ۶ نظر انتشار يافته    ۰ نظر در صف انتشار    ۵ نظر غيرقايل انتشار
mani
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۲ ۰۲:۰۲:۱۷
سلام يك مورد كلاهبرداري اينترنتي رو ميخواستم اعلام كنم بايد به كجا شكايت كنم ؟ (4768)
پاسخ به اين اظهار نظر
۲۵۱۰
 
يوسف
۱۳۹۱-۰۶-۲۶ ۱۶:۲۸:۱۷
با سلام لطفا يه مقدار اطلاعات بيشتر بدهيد كه چگونه مي توانيم ما هم در اين مورد (گشت زني اينترنتي)با پليس همكاري و گزارش تخلف نماييم.


با تشكر (7397)
پاسخ به اين اظهار نظر
۱۴۰
 
حسن
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۷:۲۶:۱۵
سلام لطفا نسبت به فیلتر یا گرفتن اعضای اصلی سایت مبتذل شهوانی اقدامات لازم را انجان دهید. (13738)
پاسخ به اين اظهار نظر
۹۲
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۰:۰۳:۲۳
سلام خسته نباشین تور خدا جواب بدینا فقط یکی منو تو ی چت رومی هک کرده تموم عکسامو برداشته من ای پی واقعیشم دارم چیکار کنم تو خدا کمکم کنینی (44341)
پاسخ به اين اظهار نظر
۱۵۹
 
آنیکا
۱۳۹۲-۰۶-۲۷ ۱۱:۵۵:۵۵
سلام ببخشید من میخواستم از یه سایت شکایت کنم
واسم خیلی مهمه
اگه میشه یه آدرسی چیزی بهم بدید یا بگید کجا برم شکایت کنم (14169)
پاسخ به اين اظهار نظر
۲۵۲
 
RJ
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۶:۴۲:۴۵
امروزه خیلی از سایت ها به خرید و فروش اجناس نو و اکثرا دسته دوم اشتغال دارن خریداران و فروشندگانی که اصلا همو نمیشناسن و این سایتها بیشترشون هیچ قانون یا اصول و مقرراتی برای امنیت معامله ندارن..,اغلب این سایتها به معمله محصولات فرهنگی مبادرت میکنن که بعضا محتوی غیر اخلاقی دارن .. بخاطر همین کلاهبرداری های مالی خیلی توی این سایتها شایع هست خواهشا جدا برخورد کنید (44345)
پاسخ به اين اظهار نظر
۸۰
 
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
در جامعه علایق و سلایق مختلف وجود دارد اشکالی ندارد، همه در کنار هم زندگی کنند
مهار تورم و رشد تولید
با اعلام آغاز اجرای برجام چه تحریم هایی برداشته شد
بیانیه توجیهی وزارت خارجه امریکا درباره توافق سیاسی با ایران
متن کامل بیانیه مشترک ایران و 1+5
ایران متعلق به همه ایرانیان است
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“