ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
21 July 2025, دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ , ۲۶ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
در واکنش به گزارش ۱۰۰ روزه، احمدی‌نژاد روحانی را به مناظره دعوت کرد
احمدی نژاد پس از ریاست جمهوری کجا می‌رود؟
رئیس جمهور: ملت ايران سال 91 تحت سنگين ترين فشارهاي رواني تمام عيار قرار داشت
احمدي نژاد: كشور متعلق به ملت و ميزان رأي ملت است
رییس‌جمهور خطاب به آمریکا: اگر اسلحه را از روی ملت ایران بردارید، من خودم گفت‌وگو می‌کنم
داخلی     آرشيو خبر     سياست داخلي
کد مطلب : 1385
۰
توصيه مطلب 
احمدي نژاد: در حال حاضر جمعيت دو برابر زمان پيش از انقلاب ولي رفاه ‌١٠ برابر آن دوران است
بيش از ‌٢٠ هزار خانواده از تهران رفته‌اند و تسهيلات هم گرفته‌اندحتي اگر نتوانيم جمعيت را كاهش دهيم، توقف رشد جمعيت تهران يك موفقيت است
تاريخ انتشار: دوشنبه ۸ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۷:۲۴
احمدي نژاد: در حال حاضر جمعيت دو برابر زمان پيش از انقلاب ولي رفاه ‌١٠ برابر آن دوران است
دكتر محمود احمدي‌نژاد در ابتداي كنفرانس مطبوعاتي خود با بيان اين‌كه جهان مادي به بن‌بست رسيده است، گفت: دنياي امروز نيازمند راه و نظم جديدي است، باور ما اين است كه هنوز دلسوزان و پاكان و مصلحان دنيا بايد دست به دست هم بدهند و نظمي برپا كنند تا در آن آحاد ملت‌ها از حقوق برابر و كرامت و احترام مناسب برخوردار باشند. نظمي كه همه در برپايي آن مشاركت داشته باشند. در ادامه رييس‌جمهور به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

به گزارش تيترآنلاين به نقل از ايسنا، وي در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه خبر كه پرسيد با توجه به اين‌كه ديپلماسي ايران بسيار فعال است و برخلاف روند رو به پيشرفت ايران در حوزه ديپلماسي بين‌المللي غربي‌ها تلاش مي‌كنند كه نشان دهند ايران در انزوا قرار دارد توصيه شما به آنها چيست؟ گفت: در ادبيات نظام سلطه، واژه‌ها مفاهيم متفاوتي از آنچه در كتاب‌هاي لغت آمده است دارند وقتي مي‌گويند ايران منزوي شده يعني خودشان منزوي شده‌اند وقتي مي‌گويند اقتصاد ايران ضعيف شده است يعني اقتصاد ايران رو به پيشرفت و قدرتمند شده است. وقتي مي‌گويند در كشوري ديكتاتوري وجود دارد يعني در آن كشور آزادي است و وقتي مي‌گويند در كشوري آزادي وجود دارد يعني در آن كشور استبداد حاكم است.

رييس جمهور ادامه داد: همه اين‌ها را ما در منطقه مشاهده مي‌كنيم شخصيت انسان‌ها را له مي‌كنند و هويت و كرامت و آزادي‌هاي انساني را لگدمال مي‌كنند آن وقت سخن از حقوق بشر سر مي‌دهند. ايران كشوري قدرتمند است و كسي نمي‌تواند آن را ناديده بگيرد. توصيه مي‌كنم زنبيل‌هايشان را در صف قرار دهند ملت ما ملت بزرگي است و با همه دولت‌ها دوست است.

وي تصريح كرد: به عنوان مثال اعلام مي‌كنم كه مبادلات كشورهاي اروپايي با كشور ما در مقايسه با سال گذشته 14 درصد بيشتر شده است و اين گويا است كه چقدر ادعاهاي آن‌ها صحت دارد.

احمدي‌نژاد درباره گزارش اخير آژانس كه توسط خبرنگاران العام پرسيده شد؟ گفت: تعامل ما با آژانس مثبت و سازنده بوده است، اما آژانس در مقاطع مختلف تحت فشار سياسي اربابان قدرت و ثروت مواضعي را اتخاذ كرده است البته در گزارش اخير با وجود اين‌كه اشكالات بسياري به آن وارد است يك قدم به حقيقت نزديك شده من اميدوارم آژانس بتواند از فشارها خارج شده و براساس قانون نظارت خود را داشته باشد.

رييس‌جمهور گفت: گزارش اخير آژانس اشكالات فراواني دارد از جمله اين‌كه برخي اسناد محرمانه ما را منتشر كردند كه اين خلاف قانون است البته ما چيزي براي پنهان كردن نداريم و براي ما مشكل ايجاد نمي‌كند.

رييس‌جمهور همچنين در پاسخ به سوال دوم خبرنگار العام درباره اسنادي كه اخيرا از سوي سايت ويكي‌ليكس منتشر شده است كه در آن ادعا شده است كه برخي كشورهاي عربي خواستار حمله به ايران بوده‌اند، گفت: انتشار اين اسناد يك شيطنت است و ما براي آن بهايي قائل نيستيم رابطه ما با كشورهاي همسايه برادرانه و دوستانه است و اين شيطنت‌ها در اين رابطه تاثير ندارد و اين اسناد از نظر ما فاقد اعتبار است.

در ادامه اين نشست خبري خبرنگار خبرگزاري تركيه از رييس‌جمهور پرسيد چندي پيش حضرت‌عالي حضور برزيل و تركيه را در مذاكرات مورد توجه قرار داديد، حال بفرماييد كه آيا اين دو كشور در مذاكرات آينده حضور دارند؟ و شرط حضور اين دو هنوز باقي است يا خير؟

احمدي‌نژاد پاسخ داد: هنوز مذاكراتي آغاز نشده و جلسات اول در رابطه با چارچوب‌ها و نه محتواي مذاكرات بوده است. در مذاكرات آينده، برزيل، تركيه و برخي كشورهاي ديگر نيز حضور خواهند داشت.

خبرنگار ايرنا از رييس‌جمهور پرسيد سه هفته پيش رييس سازمان امنيتي آمريكا گفت در مورد فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران بحث‌هاي امنيتي و اطلاعاتي نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد، حال ترور دو استاد دانشگاه كه امروز اتفاق افتاد مي‌تواند با اين موضوع ارتباطي داشته باشد؟ و در جهت به بن‌بست كشيدن مذاكرات 1+5 نيز مدنظر قرار بگيرد؟

احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سوال گفت: در مورد قسمت دوم اين سوال شما قضاوتي ندارم، اما در ترورهايي كه متاسفانه اتفاق افتاد بدون ترديد دست دولت‌هاي غربي و رژيم صهيونيستي وجود دارد.

وي افزود: اميدوارم مسوولين امنيتي كشور علت اين حادثه را كشف كنند و به مردم معرفي كنند.

رييس‌جمهور تاكيد كرد: بايد به واژه‌هايي كه آنها به كار مي‌برند دقت كنيد. وقتي مي‌گويند به بحث امنيتي وارد مي‌شويم، معنايش همين اتفاقاتي است كه مي‌افتد، اما آنها بايد بدانند كه اشتباه مي‌كنند. آنها نمي‌توانند حركت ملت ايران را متوقف كنند. ضمن اين‌كه همه‌ي اينها به حساب آنها نوشته مي‌شود و در آينده‌ي نزديك از آنها حساب‌كشي خواهد شد. بدانند كه پرونده‌شان بسيار بسيار سنگين است.

احمدي‌نژاد هم‌چنين در پاسخ به سوال خبرنگار پرس‌تي‌وي كه عنوان كرد در مورد برنامه‌ها و مطالبي كه از طريق سايت ويكي‌ليكس درز پيدا كرده است و مربوط مي‌شود به برنامه‌هاي هسته‌يي ايران و توطئه‌هايي كه پشت اين برنامه وجود دارد، توضيح دهيد، اظهار كرد: من مي‌خواهم عبارت شما را اصلاح كنم. اين برنامه‌ها درز پيدا نكرده، بلكه يك بحث منظم و برنامه‌ريزي شده بوده است. البته از نظر ما فاقد اعتبار حقوقي است. دولت آمريكا اين اسناد را منتشر كرده و طي يك بازي اطلاعاتي و جنگ رواني، اين اسناد منتشر شده است كه البته فاقد ارزش حقوقي است و اثر سياسي به آن شكل كه آنها مي‌خواهند، نخواهد داشت. ملت ما آگاه است و اين بازي‌ها در مناسبات ما تاثير ندارد.

خبرنگار واحد مركز خبر از رييس‌جمهور درباره زمان اعلام هدفمندي يارانه‌ها و چگونگي بهبود وضعيت اقتصادي و رفاه مردم پرسيد كه احمدي‌نژاد پاسخ داد: خودم هم منتظرم روزي كه بايد اين برنامه اجرا شود فرا رسد.

رييس‌جمهور ادامه داد: هدفمندي يارانه‌ها بخش بزرگي از تحول اقتصادي دولت است كه بهره‌وري را بالا مي‌برد و از اتلاف منابع ملي جلوگيري مي‌كند و گام بلندي به سمت عدالت است و اين سه، بهبود قابل توجه و ملموس در زندگي و سطح رفاه مردم خواهد داشت.

احمدي‌نژاد گفت: اين روند باعث مي‌شود موانع را از پيش پاي حركت پرشتاب سازندگي مردم برداريم و قطار سازنده در ريل صحيح خود به سمت مقصد حركت كند.

رييس‌جمهور در پاسخ به خبرنگار روزنامه توكيو مبني بر اين‌كه فكر مي‌كنيد شركت‌هاي چيني جايگزين شركت‌هاي ژاپني در ايران به ويژه در بخش نفت و انرژي خواهند شد، اظهار كرد: اين را بايد از شركت‌هاي ژاپني بپرسيد. كسي التماس كسي را براي كار كردن نمي‌كند. هر كسي حضور داشته باشد مي‌تواند استفاده كند. ما علاقه‌مند به روابط با ژاپن هستيم. البته شرايط ژاپن را درك مي‌كنيم كه فشارهاي سياسي و اقتصادي آمريكا به اين كشور وارد مي‌شود اما آن‌ها بايد در برابر فشارهاي غيرقانوني بايستند؛ آمريكايي‌ها نمي‌توانند كاري كنند آن‌ها اگر بتوانند كاري كنند براي اقتصاد خودشان مي‌كنند. 

احمدي نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار رويتر در مورد مذاكرات ايران با گروه 1+5 و اين‌كه پيش‌بيني‌اش از اين مذاكرات چيست؟ با اشاره به روند اتفاق افتاده در مورد اين مذاكرات، گفت: در زماني كه بحث برگشت به سمت مذاكرات مطرح بود، آنها قطعنامه صادر كردند و در واقع ما وسط گفت‌وگوها بوديم و قطعنامه صادر شد و حال نيز باز بحث مذاكره و برگشت به سمت مذاكرات را مطرح كرده‌اند.

وي ادامه داد:ما توصيه مي‌كنيم كه آنها از اين فرصت به خوبي استفاده كنند، به قانون و عدالت برگردند و اگر مي‌خواهند نتيجه‌ي مثبتي كسب كنند، حقوق ملت‌ها را به رسميت بشناسند و بيايند در فضايي كه زمينه‌ي همكاري وجود دارد و اگر بخواهند برخلاف قانون و بر اساس خودخواهي عمل كنند و بر اين امر پافشاري كنند نتيجه‌اي نخواهند گرفت.

احمدي‌نژاد تصريح كرد: ما هميشه آماده‌ي گفت‌وگو بوده‌ايم، اما در اين مرحله گفتيم چند ماه گفت‌وگوها عقب بيفتد كه آثار تصميمات آنها براي خودشان به صورت مشخص روشن شود. مثلا آنها بحث تحريمات فلج‌كننده و مسائل اين‌چنيني را مطرح مي‌كردند و معلوم بود كه از اين صحبت‌ها و كارها نتيجه نمي‌گيرند. ولي ما گفتيم چند ماه بگذرد كه آثار اين تصميمات براي همه از جمله خود آنها روشن شود و اين‌كه بفهمند اين روش‌ها، روش‌هاي غلطي است.

وي گفت: اميدواريم كساني كه در مذاكرات آينده شركت مي‌كنند، شرايط را بفهمند و بفهمند كه زور، ارعاب و رفتار خلاف قانون نتيجه نمي‌دهد و اين رفتارها را كنار بگذارند و بر اساس عزت و قانون، مذاكره كنند و اگر بر اساس اين نگاه مذاكرات انجام شود، نتايج خوب حاصل مي‌شود. 

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري آنا درخصوص اعلام اسامي مفسدين دانه درشت اقتصادي، تعطيل كردن سفارت انگليس و سوال مجلس از رييس‌جمهور تصريح كرد: در هر سه مورد با نظرات شما موافقم و نظرم اين است كه به مفسدان اقتصادي نبايد رحم كرد و بايد مراقب آنها بود.

رييس‌جمهور همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري فرانسه درخصوص حقوق مسلم جمهوري اسلامي در موضوع انرژي هسته‌يي و زمان و مكان مذاكرات ايران با 1+5 ، گفت: در اساسنامه‌ي آژانس و معاهده‌ي ان‌پي‌تي حقوق اعضا به روشني بيان شده كه يكي از اين حقوق، حق بهره‌مندي از چرخه‌ي غني‌سازي سوخت و توليد سوخت است. اين حقوق كه در قانون مقرر شده است، قابل مذاكره نيست، اما در مورد همكاري‌هاي هسته‌يي مذاكره و مشاركت مي‌كنيم.

وي افزود: دو زمان را براي مذاكرات پيشنهاد داده بوديم كه يكي از آنها را پذيرفته‌اند، اما راجع به مكان مذاكرات در حال گفت‌وگو هستند و فكر نمي‌كنم مشكلي باشد.

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار راديو گفت‌وگو نيز درخصوص انتظارات دولت از مردم، بخش خصوصي و مسوولان در راستاي اجراي طرح هدفمندسازي يارانه‌ها و هم‌چنين نقش رسانه‌ي ملي در جريان اجراي اين طرح، اظهار كرد: در هفته‌هاي اخير صدا و سيما برنامه‌هاي خوبي در اين زمينه تهيه و پخش كرده است و مسائل مختلف را به خوبي بيان مي‌كند.

رييس‌جمهور ادامه داد: اين طرح مردمي‌ترين طرح اقتصادي كشور است و همه بايد مشاركت كنند تا كشور سود ببرد. در اين راستا لازم است كه توليدكننده هزينه‌هاي توليد را كاهش بهره‌وري را ارتقا دهد. از سوي ديگر مصرف‌كننده، درست مصرف كند. مي‌توان مصارف زائد را از سبد مصرف حذف كرد. در مجموع بايد دوست و يار هم باشيم و مراقبت كنيم كه خطاكاري برخي در اين مسير بهانه‌اي براي خطاكاري ديگران نباشد، بلكه براي اصلاح خطاها تذكر بدهيم.

وي با بيان اين‌كه اصلاح يك خطا هزينه‌ي كمتري نسبت به تكرار آن دارد، گفت: اميدواريم برنامه‌هاي رسانه‌ي ملي در اين زمينه ادامه يابد و من نيز در آينده‌ي نزديك با مردم با ذكر مثال‌هاي دقيق در مورد اين طرح گفت‌وگو خواهم كرد.

رييس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره نشست اخير اصول‌گرايان و نتايج آن گفت: ما هميشه دعوت كننده به وحدت بوده‌ايم و خواستار وحدت بين همه ملت و كساني كه دلشان براي كشور و فرهنگ و آرمان مي‌سوزد بوده‌ايم و هستيم، اگر جلساتي هم برگزار مي‌شود در اين راستاست، اميدوارم همه همكاري كنند اين وحدتي كه هست پرثمرتر شود.

خبرنگار لس آنجلس تايمز درباره لبنان و سفر اخير رييس‌جمهور به آن كشور و اين‌كه برخي گروه‌ها از آن انتقاد مي‌كنند پرسيد كه رييس‌جمهور گفت: همه گروه‌هاي سياسي لبناني از اين سفر استقبال و از نقش جمهوري اسلامي تشكر و همراهي كردند، اگر گروه‌هايي هستند كه انتقاد كرده‌اند ما آنها را نمي‌شناسيم همه گروه‌ها همدلي كردند و اتفاقا چقدر از دخالت‌هاي آمريكايي‌ها و اروپايي‌ها ناراحت بودند. فشارهاي دولت‌هاي آمريكا و اروپايي به آنها زياد است، اين كشورها اصرار دارند در اين كشور كينه ورزي درست كنند.

رييس‌جمهور افزود: به هر حال سفر من به لبنان سفر خيلي خوبي بود، گروه‌هاي لبناني همه هوشمندانه دست به دست هم در جهت استقلال و عزت لبنان تلاش مي‌كنند و ملت ما از اين تلاش مقدس حمايت همه جانبه مي‌كند.

خبرنگار ايسنا از رييس‌جمهور پرسيد كه اخيرا مجلس مصوبه‌اي درباره بانك مركزي داشت كه طبق آن تعداد و تركيب اعضاي مجمع عمومي بانك مركزي تغيير كرد و رييس‌جمهور هم از اين مجمع حذف شد، با توجه به اين‌كه اين خبر در برخي رسانه‌ها با عنوان استقلال بانك مركزي بازتاب پيدا كرد، ديدگاه شما درباره اين مصوبه مجلس و بطور كلي نوع ارتباط دولت و بانك مركزي چيست؟ كه رييس جمهور در جواب گفت: البته همان طور كه مي‌دانيد با تذكر قانون اساسي اين ماده به كميسيون تلفيق برگشت و ان‌شاءالله اصلاح مي‌شود بعضي مي‌گويند اين ماده به معناي استقلال بانك مركزي است. اما در جمهوري اسلامي سه قوه هست، مجريه، مقننه و قضاييه و مقام معظم رهبري. ديگر قوه چهارمي نداريم مستقل از اين قوا بودن بانك مركزي يعني اين‌كه اين نهاد به بخش خصوصي داده شود بله در چند كشور كه نظامشان نظام سرمايه داران است و همه چيز دست آن‌هاست، تركيب هيات امناي بانك مركزي‌شان را طوري مي‌چيننند كه سرمايه داران بر آن حاكم شوند و منافع سرمايه داران را تامين كنند.

وي ادامه داد: ما كه نه نظام سرمايه داري هستيم و نه نظام سرمايه داران. نظام مردمي اسلامي هستيم دولت هم نماينده ملت است رييس جمهور بالاترين راي مردم را دارد همه ملت جمع مي‌شوند و يك نفر را انتخاب مي‌كنند ديگر كدام نمايندگي بالاتر از رييس جمهور مي‌تواند نمايندگي مردم را داشته باشد.

احمدي‌نژاد گفت: به نظر من اين كار اشتباه در برداشت بود اميدوارم كميسيون تلفيق آن را اصلاح كند، معناي استقلال اين است كه بانك مركزي كه مال ملت است بايد در دست حاكميت منتخب ملت باشد نه اينكه بيرون بيايد و دست كساني بيفتد كه معلوم نيست چه كساني هستند.

رييس‌جمهور درباره نحوه ارتباط بانك مركزي با دولت گفت: طبق قانون اساسي سياست‌هاي پولي و مالي توسط دولت تنظيم مي‌شود و اين بر اساس قانون اساسي است و بايد اجرا شود.

وي اضافه كرد: تا قبل از دولت نهم همه دولت‌هاي قبلي بدهكار به بانك مركزي شدند و ميزان بدهي‌هاي آنها به بانك‌ها افزايش يافت از ابتداي دولت نهم اين روند نزولي است و دولت در حال اصلاح شرايط پولي و مالي كشور است. 

رييس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره تحولات چشمگير در ورزش ايران به ويژه موفقيت ايران در بازي‌هاي گوانگ‌جو چين و مديريت علي سعيدلو در جايگاه رييس سازمان تربيت بدني، گفت: در زمان مديريت آقاي سعيدلو اتفاقات شيريني در ورزش كشور ما افتاده است، اما اين حاصل كار جمعي است. كار جمعي همه عزيزاني كه در گذشته كار كرده‌اند به ويژه تمام كساني كه در چهار سال اول دولت نهم فعاليت داشته‌اند. همه در اين مسير همراهي كرده‌اند و مديريت خوب آقاي سعيدلو توانست همه را با هم هماهنگ كند.

وي گفت: اوايل هفته آينده جشن تجليل از قهرمانان بازي‌هاي گوانگ‌جو را داريم و در آنجا درباره آينده حضور ايران در ميادين ورزشي صحبت مي‌كنيم و ماموريت آينده ورزش را به اطلاع مي‌رسانيم، آينده درخشاني را براي ورزش مي‌بينم.

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ايران درباره اقدام عملي خاص دولت در برابر جرياني كه مي‌خواهد در مقابل قانون هدفمند كردن يارانه‌ها بايستد، گفت: همانطور كه قبلا گفتم به مفسدان اقتصادي نبايد رحم كرد.
وي خاطر نشان كرد: ما هوشمندانه در مسير اجراي هدفمندي يارانه‌ها جلو مي‌رويم. عنصر مركزي در اين مسير حداكثر كردن منافع طرح براي مردم، اقتصاد و همبستگي است. تا امروز كساني كه دلبسته بودند به اين روند آسيب بزنند و فتنه كنند، نتوانستند و ان‌شاءالله از اين به بعد هم نمي‌توانند كاري كنند.

رييس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبني بر اين‌كه چه اطميناني به مردم مي‌دهيد كه طرح هدفمندي يارانه‌ها موفقيت‌آميز اجرا ‌شود، تصريح كرد: بالاترين حد اطمينان را مي‌دهم. دولت با همكاري و همراهي مردم بطور كامل اين طرح را اجرا مي‌كند. معتقدم اقدام مردم و دولت در اين مسير به الگويي براي ساير كشورها تبديل خواهد شد.

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي ديگر درباره ادعاهاي سايت ويكي ليكس درباره اظهارات و توطئه‌هاي برخي مقامات كشورهاي حوزه خليج فارس عليه ايران و موقعيت ايران در منطقه خليج فارس، اظهار كرد: روابط ما با همسايگان‌مان در حوزه خليج فارس بسيار خوب است. ما برادريم و با هم زندگي مي‌كنيم. روابط‌مان رو به رشد و توسعه است. اين كاغذها اعتباري ندارد. اينها شيطنت است. ما اعتباري حقوقي و قانوني براي اين اسناد قائل نيستيم. اين را يك بازي گذرا و بي‌ارزش مي‌دانيم. آنقدر اهميت ندارد كه حتي كارشناسان ما بخواهند آنها را مورد بررسي قرار دهند. خودشان هم اعتقاد ندارند كه اينها اثري داشته باشد. 

دكتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه تهران امروز درخصوص طرح خروج كارمندان از تهران، تاكيد رييس‌جمهور بر افزايش جمعيت و هم‌چنين بحث انتقال پايتخت و كمك به مترو اظهار كرد: يادم نمي‌آيد انتقال پايتخت را مطرح كرده باشم، اما طرح‌هايي كه ارايه كرده‌ايم موفق و كارشناسي شده است، منتها جمعيتي كه طي ‌٣٠ تا ‌٥٠ سال شكل گرفته به راحتي كاهش نمي‌يابد.

وي افزود: دولت روند را معين مي‌كند. بر همين اساس بايد مهاجرت به تهران محدود و مهاجرت معكوس از تهران آغاز شود. انتقال كارمندان نيز در حد انتظار بوده است؛ چنان‌كه بيش از ‌٢٠ هزار خانواده از تهران رفته‌اند و اين روند ادامه دارد. تسهيلات هم گرفته‌اند و البته ممكن است مشكلاتي هم وجود داشته باشد كه حل خواهد شد. حتي اگر نتوانيم جمعيت را كاهش دهيم، توقف رشد جمعيت تهران يك موفقيت است.

رييس‌جمهور با اشاره به بحث زلزله و با بيان اين‌كه يك مسوول، مسووليت جان و مال و آسايش مردم را به عهده دارد، خاطرنشان كرد: مردمي كه مي‌خواهند در تهران زندگي كنند حق دارند بدانند كه با خطراتي مواجه خواهند بود.

احمدي‌نژاد گفت: من نگفته‌ام كه جمعيت بايد دو برابر شود بلكه گفته‌ام كنترل جمعيت به شكل معمول غلط است. در حال حاضر جمعيت دو برابر زمان پيش از انقلاب ولي رفاه ‌١٠ برابر آن دوران است. جمعيت ربطي به رفاه ندارد.

وي اين موضوع را يك بحث كارشناسي دقيق دانست و ادامه داد: افزايش جمعيت در كشور لزوما به معناي افزايش جمعيت تهران نيست؛ زير ايران سرزمين آباد و وسيعي است كه اكثر نقاط آن قابل سكونت است. مراكز صنعتي، بهداشتي، تفريحي، آموزشي و غيره در بسياري از نقاط كشور مستقر است و در مجموع سياست دولت براي كاهش جمعيت تهران يك سياست اصولي است.

رييس‌جمهور در مورد كمك دولت به مترو و ناوگان حمل و نقل عمومي نيز اظهار كرد: دولت نهم و دهم بيش از چهار برابر مجموع دولت‌هاي قبل به مترو كمك كرده است و اين كمك‌ها ادامه دارد. البته اشكالاتي هم به برخي موارد داريم و بايد بهره بيشتري از منابع بگيريم. بخش زيادي از منابع شهرداري‌ها و مترو توسط دولت تامين مي‌شود.

احمدي‌نژاد افزود: ‌٥/٨٢ درصد هزينه اتوبوس‌ها را دولت پرداخته كه امري بي‌سابقه است و كمك به حمل و نقل عمومي است. اما هيچ‌وقت وارد بازي‌هاي رسانه‌اي نشده‌ايم و نخواهيم شد.

وي در پاسخ به سوال خبرنگار پيپلز ديلي مبني بر آن‌چه كه آن را نگراني جوانان ايران از آينده شغلي خود و بيكاري مي‌خواند، تصريح كرد: خوشحالم كه شما طي چند روز دغدغه‌ جوان‌هاي ايراني را متوجه شده‌ايد.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه بيكاري منحصر به ايران نيست، به نرخ بيكاري بالاي ‌١١ درصد در آمريكا و ‌١٠ درصد در اروپا اشاره كرد و افزود: بخش مهمي از اين مساله حاصل بحران جهاني اقتصادي است.

احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: دولت برنامه‌هاي وسيعي براي ايجاد اشتغال دارد. چنان‌كه در سال جاري يك ميليون و ‌١٠٠ هزار شغل جديد مورد حمايت دولت قرار گرفت كه بيش از ‌٨٠٠ هزار شغل از اين ميزان ايجاد شده است و اميدواريم تا پايان سال از مرز يك ميليون و ‌٤٠٠ هزار شغل عبور كنيم. سال آينده نيز بخش مهمي از توان اجرايي دولت متوجه ايجاد اشتغال خواهد بود تا بتوانيم پيش از پايان دولت دهم معضل بيكاري را در كشور حل كنيم. 

رييس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار دنياي اقتصاد كه پرسيد آيا هدفمند كردن يارانه‌ها و اصلاح قيمت‌ها منجر به ايجاد تورم انتظاري نمي‌شود؟ گفت: ما اين‌طور فكر نمي‌كنيم. نظر ما عكس اين است. البته اقليتي هستند كه به دنبال بهره‌برداري مناسب از اين مساله مي‌باشند. اما اگر آن‌ها برنامه‌هاي ما را بدانند مي‌فهمند كه طراحي‌هاي ما به نفع آنها هم هست. اقتصاد حلقه‌هاي به هم متصل است و فكر نمي‌كنم كه اصلاح قيمت‌ها به تورم انتظاري دامن بزند. چنان‌چه تاكنون نزده است و اجراي طرح تا امروز در مقايسه با 26 كشور ديگري كه اين طرح را اجرا كرده‌اند در شرايط بهتري قرار دارد و اين هم به خاطر حمايت‌ها و همراهي‌هاي مردم از اين طرح است.

احمدي‌نژاد درباره‌ محتواي ديدار با مدودف كه سوال خبرنگار روزنامه اطلاعات بود، گفت: اگر مشروح مذاكرات در اين ديدار را مي‌خواهيد، به مركز اسناد برويد و مشروح مذاكرات را از آن‌جا بگيريد. به نظر من در اين ديدار حرف‌هايي كه بايد از طرف نماينده ملت ايران زده مي‌شد گفته شد ما مي‌خواهيم دوست باشيم اما چه خوش بي مهربوني هر دو سر بي. به عبارتي دوستي بايد دوجانبه باشد.

وي افزود: ما تاكنون عليه روسيه اقدامي نكرده‌ايم و همين انتظار را هم از آن‌ها داريم. ما خواهان همراهي و همكاري‌هاي دوجانبه هستيم و در آن جلسه هم به طور كلي همراهي‌ها و همكاري‌هاي بيشتر مطرح شد. البته مسائل ديگري هم مطرح شد كه در حوصله‌ اين جلسه نمي‌گنجد. شرايط جهان و منطقه به نفع ايران و ملت‌هاي آزاده‌ دنياست و مناسبات و ادبيات دنيا بايد تغيير كند.

رييس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره نامه اخير دبير شوراي نگهبان كه با واكنش‌هاي مجلس مواجه شد، گفت: دقت كنيد سوال مهمي مطرح شده است. در قانون اساسي سه قوه وجود دارد؛ مجريه، مقننه، قضاييه و رهبر معظم انقلاب. طبق اصل 75 اين‌ها مستقل و زير نظر رهبري هستند و هيچ‌كدام بر ديگري تفوق ندارند. اما جايگاه ديگري به نام رياست جمهوري وجود دارد كه طبق اصل 113 بالاترين مقام رسمي كشور بعد از رهبري است كه مجري قانون اساسي و رييس قوه مجريه هم هست. هركدام از اين سمت‌ها شأن خاص خود را دارد و البته سمت رييس‌جمهور بالاتر از رييس قوه مجريه است و البته برخي امور مانند اعطاي نشان‌هاي دولتي و امضاي عهدنامه‌ها و مقاوله‌نامه‌ها با كشورهاي ديگر و عضويت ايران در مجامع بين‌المللي بايد توسط رييس‌جمهور امضا شود. حتي قانوني كه توسط مجلس تصويب مي‌شود بايد توسط رييس‌جمهور ابلاغ شود.

احمدي‌نژاد گفت: بنده به عنوان مجري قانون اساسي كه بالاترين مقام بعد از رهبري است، وقتي شرايط كشور را ديدم احساس كردم كه در تفسير بعضي اصول قانون اساسي ابهام وجود دارد و برداشت‌هاي گوناگون از آن‌ها باعث ايجاد تزاحم شده و مانع پيشرفت سريع كشور است و انرژي‌هاي كشور را تلف مي‌كند. اين مساله را به رهبري منعكس كردم. ايشان هم با آيت‌الله جنتي دبير شوراي نگهبان اين مساله را گفتند و تاكيد كردند كه با تشكيل يك گروه نظر خود را در اين‌باره بگويند. آيت‌الله جنتي هم گروهي را تشكيل دادند كه تعدادي از حقوقدانان شوراي نگهبان، تعدادي از دولت و تعدادي از نهادهاي ديگر در آن حضور داشتند و بحث‌هاي مفصلي آن‌جا مطرح شد و ايشان جمع‌بندي خود را طي نامه‌اي به رهبري اعلام كردند.

رييس جمهور افزود: اين راه بسيار طبيعي و روشن است. صرف‌نظر از اين‌كه آن‌چه مدنظر من بوده محقق نشده است و من مي‌خواستم گره‌هايي باز شود كه تقابل ايجاد نشود و اصطكاك‌ها از بين برود اما صرف‌نظر از اين مساله، روندي كه طي شد درست بود. من از برخي اعتراض‌ها به اين روند تعجب مي‌كنم. تذكر قانون اساسي طبق اصول قانون اساسي جزو اختيارات رييس‌جمهور است.

رييس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار برنا در خصوص برخي اقدامات دشمن در جهت مقابله با برنامه هسته‌يي ايران و همچنين مكان‌يابي سايت‌هاي هسته‌يي ايران اظهار كرد: خرابكاري‌هايي انجام دادند كه مسير آنها كشف و علت برطرف شد، مثلا نرم‌افزارهايي در قطعات الكترونيكي نصب كرده بودند و بداخلاقي‌هايي داشتند كه متخصصان ما موفق به كشف اين موارد شدند و ديگر قادر نخواهند بود كه خللي ايجاد كنند، مكان‌يابي سايت‌ها نيز مسير خود را طي مي‌كند.

وي در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري پانا در خصوص ارزيابي از نقش و جايگاه فرهنگيان در جريان اجراي طرح هدفمند سازي يارانه‌ها نيز گفت: نقش همه اقشار در اين زمينه برجسته است به ويژه نقش فرهنگيان كه تربيت و پرورش نسل‌هاي مختلف را به عهده دارند. در اين راستا برنامه‌هايي نيز در آموزش و پرورش تهيه شده تا فرهنگيان بيشتر در جريان جزئيات كار قرار گيرند.

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري موج مبني بر آنچه كه آن را برخي ابهامات مطرح شده از سوي تعدادي از اقتصاددانان و فعالان اقتصادي در مورد طرح هدفمند سازي يارانه‌ها مي‌خواند، اظهار كرد: برخي گفته‌اند كه طرح شفاف نيست و بعد مشاهده كرده‌ايم كه اين افراد فعال اقتصادي نبوده‌اند. در حال حاضر تمام انجمن‌هاي توليدي، صنعتي و صادراتي و همچنين اتحاديه‌هاي صنفي به صورت داوطلبانه همكاري‌هاي خوبي دارند. كدام فعال اقتصادي نگران است؟

وي گفت: كساني كه مي‌گويند ابهام وجود دارد مي‌خواهند برخي اطلاعات را كه الان نبايد ارائه شود از دولت بگيرند. چه چيزي مبهم است؟ اينكه مي‌خواهيم ثروت مردم را به خودشان بازگردانيم؟ بنابراين مي‌بينيم كه امر مبهمي وجود ندارد. ده‌ها ميليون نفر از مردم حساب باز كرده‌اند و پول در حساب‌شان است. اميدواريم اين افراد نيز به اين جريان ملي و مردمي بپيوندند. قطعا ضرر نخواهند كرد.

رييس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار همشهري مبني بر اين‌كه علي‌رغم مصوبه‌«به‌كارگيري مستقيم نيروهاي كارشناس و متخصصان در وزارتخانه‌ها» بعد از چهار سال بسياري از وزارتخانه‌ها اين مصوبه را اجرا نكردند، براي حل اين موضوع چه اقدامي انجام مي‌دهيد؟ گفت: بيش از 70 درصد نيروهاي شركتي، قراردادي شده‌اند. بعضي دستگاه‌ها كه اين كار را نكردند تفسير ديگري از قانون داشته‌اند. ما اين موضوع را دنبال مي‌كنيم و ان‌شاءالله انجام مي‌شود.

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين‌كه ما مصاحبه‌اي با يكي از اعضاي خانواده‌ هاشمي رفسنجاني داشته‌ايم كه عنوان كرده مقامات ايران عملكردشان را به درستي انجام نمي‌دهند، يكي از شبكه‌هاي خارجي كه دشمن مردم ايران است آن مصاحبه را منتشر كرده و من مي‌خواهم از كار آن رسانه ابراز انزجار كنم، نظر شما در اين رابطه چيست؟ گفت: در ايران آزادي هست. هركس مي‌تواند اظهارنظر كند، مشكلي نيست.

وي در پاسخ به سوال ايلنا مبني بر اين‌كه وضعيت كارگران را در دولت‌هاي نهم و دهم نسبت به دولت‌هاي قبل چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟ گفت: در ابتداي دولت نهم 6 ميليون نفر تحت پوشش تامين اجتماعي بودند و الان بالاي 9 ميليون نفر هستند. اختلافات كارگري و كارفرمايي به حداقل خود رسيده، جهت‌گيري ما ايجاد اشتغال ثابت و پايدار براي كارگران است و رابطه‌ كارگران با دولت رابطه سالم و دوستانه‌اي است.

رييس‌جمهور افزود: در هر كارخانه‌اي وارد مي‌شويم كارگران علاقه‌مند به انقلاب و دولت هستند و ما بيشترين همكاري را با كارگران داريم. صادرات گسترده، محصول كار كارگران عزيز ماست.

احمدي‌نژاد در پايان در پاسخ به سوال خبرنگار فرهنگ آشتي مبني بر اين‌كه علي‌رغم نگاه روشن شما به رسانه‌ها و تاكيد بر اين‌كه دولت شكواييه‌اي عليه رسانه‌ها نخواهد داشت، معاون مطبوعاتي وزير ارشاد برخلاف اين سياست عمل مي‌كند و تذكرات بي‌دليل و خلاف قانون به رسانه‌ها مي‌دهد، نظر شما در اين‌باره چيست؟ گفت: اگر موردش را منتقل كنيد تذكر مي‌دهم.
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
در جامعه علایق و سلایق مختلف وجود دارد اشکالی ندارد، همه در کنار هم زندگی کنند
مهار تورم و رشد تولید
با اعلام آغاز اجرای برجام چه تحریم هایی برداشته شد
بیانیه توجیهی وزارت خارجه امریکا درباره توافق سیاسی با ایران
متن کامل بیانیه مشترک ایران و 1+5
ایران متعلق به همه ایرانیان است
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“