ناگفتههای یک پزشک مبتلا به سرطان: داروهای داخلی، کیفیت نمونههای خارجی را ندارند
هستند افرادسرشناسی که خود در تیم درمانی حضور داشتند و به سرطان مبتلا شدند و با توجه به سابقه و فعالیت علمی خود، به نوع خاصی از مشکلات واقف هستند به این منظور شنیدن درد و دلهایشان خالی از لطف نیست
تاريخ انتشار: سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۲۱:۴۲
سرطان از جمله بیماریهایی است که معمولا دیر تشخیص داده می شود و همواره مبتلایان به این بیماری، با مشکلات گوناگون از جمله عدم رسیدگی مناسب از سوی کادر درمانی، هزینههای سنگین درمان، مشکلات عاطفی و استرس دست و پنجه نرم میکنند. در این بین هستند افرادسرشناسی که خود در تیم درمانی حضور داشتند و به سرطان مبتلا شدند و با توجه به سابقه و فعالیت علمی خود، به نوع خاصی از مشکلات واقف هستند به این منظور شنیدن درد و دلهایشان خالی از لطف نیست و میتواند از بسیاری از معضلات موجود در سلامت کشور خبر دهد. یکی از این افراد فعال کادر درمانی کشور، دکتر مینا ایزدیار است که در این روزها تجربهگر دو نقش متفاوت پزشک و بیمار است و با توجه به تخصص و فعالیت کاری، همواره خواهان تغییر در اوضاع درمانی کودکان مبتلا به سرطان است.
دکتر مینا ایزدیار در گفتوگو با خبرنگار سینانیوز در خصوص کیفیت داروهای داخلی و مقایسه آن با نمونههای خارجی، گفت: داروهای ایرانی به کیفیت داروهای خارجی عمل نمیکنند و این برتری کیفیتی حتی در وسایل و تجهیزات پزشکی –خدماتی نیز غالب است به این منظور سازندگان داروهای ایرانی جهت افزایش کیفیت، باید نمونههای خارجی را دیده و آن را ارزیابی کنند.
این استاد یار مرکز طبی اطفال، در ادامه افزود: در حوزه مبتلایان به سرطان، داروهای ضد سرطان ساخت داخل به هیچ وجه در سطح داروهای خارجی نیست، البته در این میان معیار مقبولیت جهانی باید کیفیت داروهای اروپایی و نه سایر کشورهای آسیایی باشد.
کیفیت خدمات ایرانی: سرسوزنهای تزریق یا چاقوی برش وی با مقایسه سرنگهای داخلی و خارجی و بیان تفاوت در این دو نمونه، اظهار داشت: در نمونههای خارجی، سر سوزنهای مورد استفاده در شیمی درمانی بیماران بسیار ظریفتر از مشابه داخلی هستند. به این منظور در ایران تزریق این مواد از طریق سرنگهای معمولی صورت میگیرد که این روند در کودکان مبتلا منجر به برش در پوست و افزایش درد میشود.
ایزدیار در خصوص کیفیت سایر خدمات پزشکی ساخت داخل، تصریح کرد: استفاده از پنبه الکلهای ساخت داخل به استاندارد جهانی نرسیده است و هنوز بسته بندی برایش صورت نمیگیرد که خود همین امر میتواند مشکلات دیگری را نیز سبب شود.
عدم رعایت بهداشت، مهم ترین علت فراگیرشدن ایدز این استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ادامه افزود: در بحث خدمات، حتی تعداد دستکش پرستاران در اتاقهای عمل بسیار کم است و این مسئله میتواند باعث انتقال بیماریهای عفونی از بیمار به پزشک و پرستار شود و اگر روزی ایدز در ایران گسترش پیدا کند، عدم رعایت بهداشت مهمترین علت آن محسوب میشود. وی در پایان خاطر نشان کرد: تعرفههای پزشکی در ایران بسیار کم است و بیمه تکمیلی نه برای داروها که به منظور جبران دستمزد پزشکان است واگر پزشکان در قبال تحصیلات خود حمایت شوند، خدمات بهتری را نیز ارائه خواهند کرد.