هر کتابی صدای خود را دارد و پژواک خود را ایجاد می کند. شاید کتاب هایی که با موضوع سیاسی منتشر می شوند را بتوان، جنجالی ترین کتاب های سال نامید
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۴۰
تيترآنلاين - هر کتابی صدای خود را دارد و پژواک خود را ایجاد می کند. شاید کتاب هایی که با موضوع سیاسی منتشر می شوند را بتوان، جنجالی ترین کتاب های سال نامید. نگاهی داریم به شماری از پر سروصدا ترین این کتاب ها در سالی که گذشت.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از خبرگزاری کتاب ایران؛ یکی از مناقشه برانگیزترین کتاب های سال 2010 کتابی بود که حدود 70 سال پیش منتشر شد و این کتاب نه به خاطر انتشار بلکه برای عدم انتشارش خبرساز شد. انستیتوی تاریخ معاصر آلمان واقع در شهر مونیخ اعلام کرد کتاب «نبرد من» به قلم «آدولف هیتلر» تا 5 سال آینده تجدید چاپ نخواهد شد. این کتاب که تاریخ انتشار آن به صورت کامل به سال 1930 بازمیگردد، پس از این تاریخ تنها یک بار آن هم در سال 1945 به شکل یک نسخه علمی مشروح زیر چاپ رفت و انستیتو تاریخ معاصر آلمان منتظر است تا با انقضای تاریخ کپی رایت آن در سال 2015 این کتاب را درهمان سال تجدید چاپ کند. کتاب «نبرد من»، بیانگر اندیشههای سیاسی هیتلر و نازیسم است. تجدید چاپ این کتاب در فرانسه و آمریکا هم خبرساز شد.
هر چند اندیشه های هیتلر فعلا مجال چاپ نیافته اما خاطرات بلر به بازار آمد. خاطرات 10 سال حضور نخست وزیر سابق انگلیس در قدرت، شهریور ماه منتشر شد. تونی بلر که بعد از مشارکت در سه جنگ عراق، افغانستان و کوزوو در ژوئن سال 2007 پست نخستوزیری را ترک و آن را به «گوردون براون» جانشین خود سپرد، درباره کتاب خاطراتش با عنوان «سفر» گفت: سعی کردهام به عنوان نخست وزیر، کتابی بنویسم که در آن خاطرات شخصی به همان اندازه ابعاد سیاسی زندگیام پرداخته شده است. با این حال او با اعتراض مردم برای دفاع از حضور در جنگ عراق روبه رو و مجبور شد مراسم امضای کتابش را لغو کند. او در این کتاب گفته که پیمان صلح ایرلند یکی از معدود لحظات عمر او بوده که به آن افتخار کرده است.
با وجود این که بلر خوب فروخت، اما جانشین او «گوردون براون» در كتابفروشيها ناامید شد و فروش كتاب «تغييري كه ما انتخاب مي كنيم : سخنرانيهاي 2007-2009» كه در سيصد صفحه گردآوري و نوشته شده و شامل گفت و گوها و سخنان وي از سال 2007 تا 2009 است، در رده كم فروشترين كتابهاي سايت آمازون جاي گرفت. این کتاب در 4 ماه فقط 32 نسخه فروخت و در حالي كه قيمت روي جلد اين كتاب 24 يورو بود، اما كتابفروشيها آن را به قيمت حدود 7 يورو برای فروش عرضه کردند.
از سوی دیگر کتاب سیاسی «قرن ما» مشتمل بر گفتگوی بین «هلموت اشمیت» و «اشترن» به کتاب پرفروش آلمان بدل شد. این دو چهره سیاسی آلمانی که سالیان بسیاری است که یکدیگر را می شناسند، از تابستان سال 2009 در کنار یکدیگر نشستند تا در مورد مسایل گوناگون از جمله درس هایی که از تاریخ آموخته اند، تجارب مشترکی که در قرن پیش داشته اند و انسان های که با آن ها برخورد داشته اند، گفتگو کنند که این کتاب حاصل همین گفتگو است.
كتاب دو جلدی «هلموت کهل» هم رونمایی شد. این کتاب دو جلدی مشتمل بر 150 عکس سیاه و سفید است که توسط «کنراد روفوس مولر» و «دنیل بیسکوپ» دو عکاسی گرفته شده که «کهل» رییس جمهور اسبق آلمان را بیش از دو دهه با دوربینهای عکاسی خود همراهی ميکردند. همراه این عکسها مقالاتی از «هنری کیسینجر» وزیر امور خارجه اسبق آمریکا و «اووه تلکمپ» نویسنده مطرح آلمانی نيز به چشم میخورد. این 2 جلد کتاب با عنوان کامل «هلموت کهل: در تاریخ و عصر حاضر» و «هلموت کهل: در راه» در 192 صفحه، به قیمت 39،90 یورو و به مناسبت هشتادمين سال تولد كهل منتشر شدند. از کهل به عنوان یکی از مهمترین معماران اتحاد دو آلمان ياد ميشود.
هر چند قدرت کهل مد نظر نویسندگان این کتاب بود، اما یک سیاستمدار کهنه کار آمریکایی دست به قلم شد تا از ناتوانیهای اوباما بنویسد. باب وودوارد مقاله نویس مشهور روزنامه واشنگتن پست کتابی را درباره دولت اوباما منتشر کرد که در آن کشمکش رییس جمهور آمریکا برای پیش بردن برنامههای خود در حوزه داخلی آمریکا را تشریح می کند. او این کتاب را بر اساس مصاحبه با صدها مقام کلیدی دولت آمریکا، معاونان و منابع دست اول نوشت. وودوارد در کتاب جدید خود خوانندگان را به جلسات محرمانهای برده که در آنها گاه مقام های آمریکایی الفاظ تندی علیه یکدیگر به کار گرفتهاند. او خوانندگان را در وضعیتهای امنیت ملی آمریکا قرار داده و بعد شرح می دهد که اوباما در چنین وضعیت هایی چگونه بحث ها را پیش برده، تصمیم گیری کرده و تلاش داشته فشارهاي وارد بر یک رییسجمهور تازه کار را تعدیل كند.
کتاب خاطرات بوش هم در همین روزها منتشر شد و با وجود همه تبلیغ ها، نقدها و استقبال قابل توجهی که از آن به عمل آمد، نتوانست به رکورد کلینتون برسد.این کتاب که در روز نخست انتشارش فروش 220 هزار نسخه ای را تجربه کرد، با عنوان «نقاط تصمیم» منتشر شد و پس از کتاب خاطرات کلینتون رییس جمهور ماقبل بوش قرار گرفت که با عنوان «زندگی من» در سال 2004 منتشر شد و فروشی 400 هزار نسخه ای را در روز نخست انتشارش تجربه کرد. نظرات بوش که در این کتاب مطرح شد و درست خواندن حمله به عراق و دفاع از گرفتن اطلاعات با شکنجه از جمله ایجاد حالت غرق مصنوعی زندانیان، از مسایلی بود که با اعتراض روبه رو شد. برخی از رهبران کشورها از جمله «گرهارد شرودر» رییس جمهور وقت آلمان و «حسني مبارك» رييس جمهور وقت مصر از جمله افرادی بود که بخشي از گفتههاي بوش را تكذيب كردند. مبارک در پاسخ بوش گفت هرگز به او نگفت كه دولت صدام حسین داراي تسلیحات میکربی است.
کاسترو رهبر پيشين كوبا هم پس از مدت ها در سایه بودن، یک کتاب جدید منتشر کرد که با استقبال كم نظير و چشمگير خوانندگان كوبايي مواجه شد. این كتاب که با عنوان «پيروزي استراتژيك» منتشر شد توانست توجه خوانندگان رده هاي مختلف جمعیتی از جوانان، چريكهاي پيشين، دانشجويان و منتقدان كوبايي را به خود جلب كند. برخي از خوانندگان معتقدند اين كتاب، شاهدي بر اخلاق و انسانيتي است كه مشخصههاي انقلاب كوبا هستند. كتاب «پيروزي استراتژيك» روايتگر خاطرات فيدل كاسترو از دوران مبارزه و رهبري انقلاب كوباست. در اين كتاب ماجراي پيروزي 300 مبارز كوبايي به رهبري كاسترو بر نيروهاي دولت ديكتاتوري «باتيستا»در كوههاي «سيرا» روايت مي شود.
خانم مري رابينسون رييس جمهور پيشين ايرلند هم با دريافت دستمزد يك ميليون يورويي پذیرفت که خاطراتش را بنويسد. خاطرات خانم رابينسون كه از سال 1990 تا 1997 رييس جمهور ايرلند بود، نه تنها براي ايرلنديها بلكه براي ديگراني كه به دنبال مسايل مربوط به حقوق بشر هستند نيز جالب توجه است، زيرا او علاوه بر اين، رييس انجمن سازمان ملل در دوره رياست كوفي عنان در فاصله سالهاي 1997 تا 2002 نيز بود و بنياد خودش را از سال 2002 با نام «تحقق بخشيدن به حقوق» تاسيس كرد. خانم رابينسون كه متولد سال 1944 است، هفتمين رييس جمهور ايرلند و نخستين رييس جمهور زن اين كشور است. اين كتاب تا پايان سال 2012 منتشر ميشود.
از خاطرههاي سیاسی ، خاطرات موسوليني که به نام «خاطرههاي موسوليني، واقعيتها يا نقل قولها» منتشر شد، با وجود شك و ترديد در درست بودن اين خاطرهها، توجه زیادی را معطوف خود کرد. اين كتاب حجیم که در پنج جلد سيصد صفحهاي منتشر شد، از زبان يكي از پارتيزانهايي كه در دستگيري پرسر و صداي «موسوليني» رهبر ایتالیای فاشیست در جنگ جهانی دوم دست داشت، خاطراتی را روايت کرده است. این كتاب، روايتي ويرايش نشده از پشتپرده سالهايي است كه تاريخ معاصر و مدرن ايتاليا را رقم زدهاند و حقيقتهاي بسياري از تاريخ اين كشور را روشن ميكند. اين ديكتاتور ايتاليايي، در سال 1945، هنگاميكه در حال فرار از ايتاليا بود، از سوي پارتيزانهاي ايتاليايي دستگير و تيرباران شد.
اما یک کتاب سیاسی با استقبال جهانی روبه رو شد و پاول مک گی، نویسنده کتاب جذاب «خالد را بکشید: هدف ناکام موساد و صعود حماس» ضمن این که برنده جایزه كتاب سال استرالیا به مبلغ 10 هزار دلار شد و در بخش کتابهای غیرداستانی نيز جايزه 40 هزار دلاري را از آن خود كرد، با توجه کمپانی فوکس فیچر روبه رو شد که قصد دارد این کتاب را تبدیل به فیلم کند. اين كتاب درباره تلاشهای مکرر دستگاه اطلاعاتی اسراییل موسوم به موساد برای ترور خالد مشعل رهبر حماس است. مک گی 56 ساله ایرلندی الاصل که در سیدنی استرالیا زندگی میکند، روزنامهنگار است. او در کتاب 512 صفحهای خود که اوایل سال پیش چاپ شد، شرحی مستند از تاریخ سیاسی فلسطین ارایه و با چهرههای کلیدی از جمله خالد مشعل رهبر حماس مصاحبه کرده و به شکلی خاص روی ماجرای ترور نافرجام خالد مشعل رهبر حماس در سال 2007 متمرکز شده است.
سناتور جنجالی آمریکا اعلام کرد سومین کتابش را مینویسد. آرلن اسپکتر سناتور ایالت پنسیلوانیا که به مدت 44 سال در اردوگاه جمهوریخواهان آمریکا حضور داشت ، در آوریل 2009 یک باره اعلام کرد که از حزب جمهوریخواه خارج و به دموکراتها پیوسته است. او اعلام کرده که فلسفهای که جمهوری خواهان در شرایط فعلی دنبال می کنند دیگر با افکار او منطبق نیست و به همین خاطر از حزب خارج شده است. خروج او از حزب جمهوریخواه و ورودش به اردوگاه دموکراتها مناقشات زیادی در داخل آمریکا به پا کرد و کتاب جدید او نیز از همین جهت حایز اهمیت است.
در مقابل یک حقوقدان و فعال سیاسی نزدیک به جمهوری خواهان آمریکا، در کتابی جدید با نگاهی انتقادی نفوذ نو محافظهکاران آمریکایی را در حزب جمهوری خواه را بررسی کرد. « تام پاوکین» در کتابش با عنوان «بازگرداندن آمریکا به خانه: چگونه آمریکا راه خود را گم کرد و چطور میتوانیم برگردیم» با نگاهی انتقادی به 8 سال دوران ریاست جمهوری جورج بوش رییس جمهور قبلی آمریکا پرداخته است. او در این کتاب مطرح کرد که نومحافظه کاران طی 8 سال حکومت بوش چیزی را که او محافظهکاری سنتی میخواند، به انحراف کشیدند. او همچنین نوشته است که دوران بعد از ریگان به دلایل عملی، برای محافظه کاران آمریکایی دوران سرخوردگی محسوب میشود.
«جان هيلمن» و «مارك هالپرين» هم در تازهترين کتاب خود با عنوان «تغيير بازي» فاش كردند كه «هري ريد» سناتور دموكرات ايالت نوادا و رهبر اكثريت سنا از اظهارات نژادپرستانه خود عليه اوباما در رقابت هاي انتخاباتي 2008 عذرخواهي كرده است. «تغيير بازي» با محوریت بازخواني حوادث مبارزات انتخابات سال 2008 آمريكا برپايه مصاحبه با بيش از 200 نفر از جمله اوباما تهيه شده است اگرچه نويسندگان نام مصاحبه شوندهها را افشا نكردهاند.
اما کتاب های سیاسی آمریکا فقط به داخل این کشور محدود نبود و نويسنده معروف مجله رولينگ استون كه چندي پيش با انتشار مقالاتي زمينه بركناري ژنرال مككريستال، فرمانده جنگ افغانستان را فراهم كرد، اعلام کرد می خواهد ناگفتههايي از جنگ افغانستان را منتشر كند. مايكل هاستينگز گفت كتابش روايتي عریان و بدون سانسور از جنگ، سربازان، ديپلماتها و سياستمداراني ارايه خواهد داد كه در جنگ شركت داشتند.
این در حالی بود که دست به قلم شدن یک جاسوس سيا، آن هم بدون اجازه مقامات مافوق موجب شد تا سازمان اطلاعات مركزي آمریکا ، دادخواستي را عليه این همکار سابق خود تنظيم و به دادگاه ارايه كند. اسماعيل جونز، جاسوس متهم به انتشار كتاب بدون اجازه اين سازمان و نقض توافقات محرمانه شد. او در اين كتاب آورده كه كنگره پس از حملات 11 سپتامبر 5/3 ميليارد دلار بودجه در اختيار سيا قرار داد تا افسران ماوراي درياي خود را آموزش داده يا تقويت كند اما اين پول ها در راه هاي ديگري مصرف شدند. این كتاب با عنوان «عامل انساني: درون فرهنگ اطلاعاتي غير معمول سيآياي» در سال 2008 منتشر شد و جونز كه 20 سال به عنوان جاسوس در كشورهاي عربي زبان خدمت ميكرد، كتاب را در اعتراض به عدم تصويب اوليه آن از سوي هيات بررسی، منتشر كرد. او گفت اين كار را زماني انجام داد كه هيات بررسي، كتاب او را با كلي ويرايش و حذف به او برگرداند، به طوري كه در هر 10 صفحه و بيشتر از آن تنها يك جمله باقي بوده است. كتاب او به صورت آنلاين در دسترس است.
جان لو كاره، نويسنده و جاسوس اسبق سرويسهاي اطلاعاتي MI5 و MI6 هم به افشاي اطلاعاتي تازه از مأموران سرويسهاي جاسوسي بريتانيا پرداخت و از قتلهاي صورت گرفته توسط مأموران سرويسهاي جاسوسي بريتانيا در دوران جنگ سرد پرده برداشت و به این ترتیب بر دست داشتن مستقيم جاسوسان بريتانيايي در قتلهاي صورت گرفته در دوران جنگ سرد صحه گذاشت. او گفت بريتانيا به نام مبارزه با جنگ سرد چندين عمليات قتل و ترور چهرههاي سياسي را از سوي مأموران سرويسهاي جاسوسياش انجام داده است. «جاسوسي كه از سرما به داخل آمد» (1963) به عنوان مشهورترين اثر لو كاره شناخته ميشود.
در همین حال یک کتاب سیاسی در آن سوی جهان، جنجال به پا کرد. این کتاب که نویسنده آن بانوی اول ژاپن است، ضمن بيان زوايايي پنهان از زندگي شخصي و عمومي خود با نخست وزير، به شدت از سياستهاي او انتقاد كرد و جايگاه او به عنوان بالاترين شخص ملي را زير سوال برد. خانم نوبوكو كان، همسر نخست وزير و بانوي اول ژاپن در كتاب «تو نخست وزيري، پس چه چيزي در ژاپن تغيير خواهد كرد؟» با بيان فهرستي از اشتباههاي همسرش از خطاهايش در انجام امور خانه تا اخلاق تند و عصبي او، به شدت از جايگاه او به عنوان نخست وزير انتقاد كرد. او نوشته است که نخست وزير كنوني ژاپن به صورت شانسي نخست وزير شد و او احساس ميكند كه همسرش در جايگاهي غيرواقعي قرار گرفته است.
در شرق دور یک کتاب دیگر هم جنجال آفرید و كتاب «یو جی» منتقد نخست وزير چين با عنوان «بهترین بازيگر چین: ون جیابائو» با وجود مخالفت نخست وزير چين، راهي كتابفروشيها شد. او با انتقادهاي اساسي از شيوه مديريت و سياستهاي نخستوزير چين پرداخت و به خاطر سیاستهای ناصادقانه بائو، به او لقب «پدربزرگ ون» داد. با وجود اين كه مقامات چيني رسما اعلام كردند كه جلوي انتشار اين كتاب را ميگيرند، «يو جي» اعلام كرد اين كتاب را در هنگكنگ منتشر ميكند.
«آندرهآ كاميلري» نويسنده پرفروشترين كتابهاي تابستان ايتاليا هم در یک اقدام غیرمنتظره کتابی سیاسی با عنوان «پیش روی ما» را به بازار فرستاد. او که این کتاب را با همكاري «ساوِريو لوداتو» نوشته در اين كتاب ناشكيبايي و نارضايتيشان را از فقر فرهنگي – نظامي كه در ايتالياي معاصر حاكم است بيان ميكند، از رسواييهاي اخلاقي و طلاق برلوسكوني گرفته تا هنر روزنامهنگاري، از حمله به گومورا كتاب ساويانو كه در وصف مافيا نوشته تا جشنهاي صوري اتحاد ايتاليا و قانون منع آزادي بيان در ايتاليا كه منجر به شكايتها و اعتراضهاي بسياري در اين كشور شد، را زیر ذره بین می برد.
این در حالی بود که دستگاه اطلاعات دفاعي آمريكا از انتشار يك كتاب بحث برانگيز درباره افغانستان با اين ادعا كه محتواي آن امنيت ملي آمريكا را به خطر مياندازد، جلوگيري كرد و پنتاگون اعلام کرد اگر كتاب «عمليات قلب سياه» به شكل فعلياش منتشر شود، امنيت ملي آمريكا با خطر روبهرو خواهد شد. در این کتاب اطلاعات حساسی درباره حادثه 11 سپتامبر درج شده بود و بخشي از اين اطلاعات هم مربوط به به جنگ افغانستان بود. «آنتونی شافر» نویسنده کتاب مدعي شده بود كه قبل از وقوع حملات 11 سپتامبر، پروژه «خطر توانايي» موفق شده بوده برخي عوامل 11 سپتامبر از جمله محمد عطا را شناسايي كند. كتاب «عمليات قلب تاريك» خاطرات 5 ماهه آنتوني شافر را در سال 2003 در افغانستان روايت مي كند. عنوان كتاب نيز به پروژه ای با همين نام در سال 2003 اشاره دارد كه عليه طالبان طرح ريزي شده بود اما به دلايلي اين طرح عملي نشد و همين امر، منجر به آشفتگي و عصبانيت شافر شد. پنتاگون 9500 جلد این کتاب را خريداري و نابود کرد.
با این حال با وجود تلاش پنتاگون در جمعآوري اثر و جلوگيري از رسوايي كاخ سفيد «عملیات قلب سیاه» به پر فروشترین کتاب آمازون تبدیل شد و برخی نسخه هاي موجود از اين كتاب به قیمت بیش از 2 هزار دلار به فروش رسید. این موجب شد تا انتشارات «سنت مارتین پرس» 4 روز بعد از اینکه وزارت دفاع آمریکا نسخه های باقی مانده کتاب آنتونی شافر سرهنگ بازنشسته آمریکایی را از بین برد، با حذف بخشهای حساسیت برانگیز، 50 هزار نسخه (یعنی 5 برابر چاپ اول) از این کتاب را روانه بازار کند. نکته مهم اینکه بسیاری از کاربران اینترنت قادر شدند تا به نسخه سانسور نشده کتاب شافر نیز دسترسی پیدا کنند.
اما این کتاب تنها کتابی نبود که از بازار جمع شد و کتابی که پلیس استرالیا را متهم به فساد میکرد هم اوایل پاییز به چنین سرنوشتی دچار شد. کتاب «پوزه در آبشخور» کتابی بود که اداره پیگرد عمومی پلیس استرالیا خواست تا به خاطر برهم زدن نظم عمومی از کتاب فروشیها جمع آوری شود. آندره فریزر وکیل جنایی ملبورن استرالیا که خود مدتی به جرم تجارت مواد مخدر و ترک اعتیاد در زندان بوده، این کتاب را نوشته بود. فریزر بعد از آزادی از زندان، کار نوشتن این کتاب را شروع و در آن به افشاگری درباره روند اجرای قانون در ایالت ویکتوریای استرالیا پرداخت. «پوزه در آخور» داستان یک کارآگاه پیشین مواد مخدر به نام کالکوم روزنز است که در سال 2003 به جرم معامله مواد مخدر به مدت 3 سال به زندان افتاد. نویسنده در این کتاب پلیس ایالت ویکتوریا را به طور جدی متهم به فساد کرده و ادعا کرده که حکومت ایالتی، اداره استانداردهای اخلاقی پلیس و اداره سلامت پلیس استرالیا مدت زیادی است که از وجود فساد در پلیس آگاه هستند.
یک کتاب مناقشه برانگیز دیگر هم توانست در آلمان در راس کتاب های پرفروش جای بگیرد. کتاب جنجالی «آلمان خود را از میان میبرد» نوشته «تیلو سارازین» نه تنها پرفروش شد بلکه عنوان پرفروش ترین کتاب سیاسی- غیرداستانی یک نویسنده آلمانی طی ده سال اخیر را به خود اختصاص داد. نویسنده در این کتاب هشدار داده است که حضور شمار زیاد مهاجران موجب می شود تا بتدریج از آلمان و فرهنگی آن چیزی باقی نماند.
اما او تنها نویسنده ای نبود که در کتابش هشدار داد و یک نویسنده آمریکایی برای بدهی3/1 تریلیون دلاری آمریکا هشدار داد. «جیمز مکتويا» از پیشگامان تئوریپردازی درباره رشد صنعتی آمریکا در کتابش که با عنوان «فرهنگ بدهی» منتشر شد، تلاش کرد تا اثرات چیزی را که اعتیاد دولت آمریکا به بدهی نامیده، بر نسل کنونی و آینده مردم آمریکا بررسی کند. او در کتاب «فرهنگ بدهی» پنج دهه تجربه همکاری با شرکتهای بحران زده آمریکایی را به خدمت گرفته تا نشان دهد که چگونه نوع نگاه افراد و دولت آمریکا به سمت بدهی ها تغییر مسیر داده است.
در همین حال یک کتاب سیاسی با عنوان «جنگ حاشيه شهرها به وقوع نخواهد پيوست» اثر عبدالمالك، نويسنده و موزيسين حاشيهنشين پاريس، جایزه بهترين اثر سياسي سال در فرانسه را گرفت. عبدالمالك 35 ساله با نام واقعي رژي فايت-ميكانو با اصليتي كنگويي اين جايزه را به نام خود كرد. اثر پيشين این نويسنده که در دفاع از اسلام و به نام «خدا به فرانسه رحم كند» در سال 2004 منتشر شده بود هم برای این نویسنده جايزه لورنس تران بلژيك را همراه آورده بود.
اما بابي جيندال، فرماندار لوييزيانا و كانديداي رياست جمهوري آمريكا و رقيب انتخاباتي اوباما هم وارد میدان شد و در کتابی که در اواسط پاییز منتشر شد، به انتقاد از اوباما پرداخت. او در این کتاب که با عنوان «رهبري در بحران» منتشر شد از تمهيدات اوباما در بحران نشت نفت در خليج مكزيك انتقاد كرده و آنها را ناكارآمد خواند. او مي گويد بر مبناي گفتگوهايي كه به صورت رودررو با اوباما داشته به اين نتيجه رسيده كه براي اوباما، ژستهاي سياسي از واقعيت موجود مهمتر است و اوباما همواره سعي كرده با استفاده از استعاره به حل مسايل بنيادي بپردازد.
یک منتقد اقتصادی آمریکا که دو سال قبل از بانک سرمایه گذاری «گلدمن ساچز» با تعبیر غول خون آشام یاد کرده بود هم یک کتاب جدید نوشت و درآن سرمایه گذاران بانکها و طبقه اقتصادی مسلط بر آمریکا را آماج انتقادهاي گستردهتر خود قرار داد. «مت تایبی» کتاب جدیدش را با عنوان «سارقزدگی: دستگاههای حبابی، قلابهای خون آشامی و اطمینان بلند مدتی که آمریکا را ورشکسته میکند» منتشر کرد و در آن گفت طبقه جدید «جیببرهای آمریکا» که عامه مردم را فریب داده اند، بازیگران اصلی نهادهای مالی آمریکا موسوم به وال استریت هستند و در این راه از حمایت سیاستمداران نیز برخوردارند. او سوالها و ابهامهاي زیادی درباره بحران مالی سال 2008 مطرح کرده و می پرسد چرا بانک سرمایه گذاری «گلدمن ساچز» توانست در جریان این بحران از وثیقه 10 میلیارد دلاری دولت استفاده کند ولی بانک های دیگر چنین کمکی دریافت نکردند و محکوم به ورشکستگی شدند.
و البته پاپ هم در این میان بی کار ننشست و در یک کتاب جدید سعی کرد تا درباره برخی دیدگاههای بحثبرانگیز خود توضیحاتی را ارائه کند. این کتاب توسط پیتر سیوالد روزنامهنگار آلمانی با عنوان «گذر جهان : پاپ، کلیسا و نشانهای زمان» منتشر شده و در آن دیدگاههای رهبر کاتولیک ها در باره موضوع های مختلف از جمله رابطه اسلام و مسیحیت، رسوایی اخلاقی کلیسا، کنترل زاد و ولد با استفاده از ابزارهای پزشکی و موضوعات دیگر در قالب مصاحبه منعکس شده است.