مسکو چند صباحی است که در قبال پرونده تحریم های ایران یکی به میخ می زند و یکی به نعل. چین نسبت به ماه قبل خرید خود را ۸۱ درصد از روسیه افزایش داده است. در مقابل خرید ماه مارس پکن از ایران ۵۰ درصد کاهش یافته است
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۴۰
چین خرید نفت خود از ایران را کاهش و در مقابل ،خرید خود را از روسیه افزایش می دهد. این تحولات در شرایطی رقم می خورد که روسیه قراردادهای تازه ای با کمپانی های خارجی امضا می کند. شرکت های «چورن»، «اکسون موبیل» و «استات اویل» جزو شرکت های معتبر نفتی دنیا هستند که با مسکو به توافق رسیده اند.
روسیه حتی پس از سال ها، برای جذب سرمایه خارجی قوانین سختگیرانه مالیاتی خود را منعطف کرده است. این همه در حالی اتفاق می افتد که سرگی لاورف، وزیر امور خارجه روسیه در اظهار نظری تازه با توجه به روند بالا رفتن قیمت های نفت در دنیا، اتحادیه اروپا را متضرر اصلی در قبال تحریم های ایران معرفی می کند. اما در این میان روسیه وارد بازی با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن شده است.
از طرفی تحریم های اعمال شده علیه ایران را محکوم می کند و از طرف دیگر به شدت نیازمند بالا رفتن قیمت های نفت در دنیا است.
پوتین زمانی که در میان اعتراضات فراوان مردم روسیه، به عنوان رییس جمهوی این کشور برگزیده شد، وعده های نفتی بسیاری داد. از جمله بالا بردن حقوق نظامیان، معلم ها و پزشکان و پرستاران. کارشناسان اقتصادی می گویند که برای محقق شدن این وعده ها قیمت نفت در دنیا می بایست به ۱۵۰ دلار در هر بشکه برسد تا او بتواند برخی از وعده هایش را محقق کند.
مسکو چند صباحی است که در قبال پرونده تحریم های ایران یکی به میخ می زند و یکی به نعل. چین نسبت به ماه قبل خرید خود را ۸۱ درصد از روسیه افزایش داده است. در مقابل خرید ماه مارس پکن از ایران ۵۰ درصد کاهش یافته است. در این میان هندوستان همچنان در برابر غربی ها مقاومت می کند. هر چند که خود چین هم از یک سو تحریم های یکجانبه را محکوم می کند و از طرف دیگر خرید نفت خود را از ایران کاهش می دهد.