ركود تولید و استقبال کارفرمایان از تعطیلات تابستانی
امسال رکود اقتصادی نیز به جمع دلایل تعطیلی تابستانی کارخانهها اضافه شده است
تاريخ انتشار: دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۲۵
«امسال رکود اقتصادی نیز به جمع دلایل تعطیلی تابستانی کارخانهها اضافه شده است. از منظر کارفرمایان همینکه در دوره رکود میتوان با تعطیلی موقت کارخانه در برخی هزینههای جاری مانند آب، برق، انرژی، تلفن، سرویس غذا و رفت و آمد صرفهجویی کرد بسیار ارزشمند است.»
هرچند تعطیلات تابستانی کارخانهها یک پدیده عادی و بخشی از عرف جاری در مناسبات بازار کار ایران، جهت بازسازی ابزار تولید و انبارگردانی است اما در سالهای گذشته كارفرمایان غالبا با شیفتبندی و تقسیم كارگران در روزهای تعطیل، تلاش میكردند خط تولید كارخانه به طور كامل متوقف نشود. با این آگاهی، امسال تعطیلی كارخانهها با این حجم و گستردگی كمی تعجیببرانگیز بود. از این رو طی گفتگو با یك مقام كارگری در تهران، علت استقبال كارفرمایان از تعطیلات تابستانی كارگران را جویا شدیم. عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران معتقد است: «تعطیلات تابستانی امسال كارگران تحت تاثیر رکود پیش آمده در فضای صنعتی کشور قرار گرفته است.»
تعطیلات از هزینههای كارفرما میكاهد
«محمدرضا فرزعلیان» معتقد است: امسال کارفرمایان به دلیل شرایط نامساعد تولید از تعطیلات تابستانی کارخانهها استقبال بیشتری کردند.
این مقام كارگری به ایلنا گفت: تعطیلات تابستانی کارخانهها عرفی است که براساس آن هر سال کارخانهها در میانه تابستان به مدت یک تا دو هفته تعطیل میشوند.
عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران ادامه داد: تعطیلات تابستانی کارگران از نوع مرخصی با پرداخت حقوق است که بطور معمول از محل مرخصی استحقاقی سالیانه آنها محاسبه میشود.
عضو هیات رئیسه شوارهای اسلامی کار کارخانههای محور غرب تهران بابیان اینکه هدف از این تعطیلی موقت انبارگردانی، بازبینی دستگاهها و ابزار خطوط تولید، ایجاد برخی بازسازیها و تغییرات در کارخانه و در نهایت امکان دور هم جمع شدن و سفرهای دسته جمعی خانوادههای کارگری است، گفت: امسال رکود اقتصادی نیز به جمع دلایل تعطیلی تابستانی کارخانهها اضافه شده است.
فرزعلیان ادامه داد: در سالیان قبل که تولید صنعتی هنوز مانند امروز بیرونق نشده بود، کارفرمایان از اتمام هرچه زودتر تعطیلات تابستانی و بازگشت به کار کارگران استقبال میکردند اما با راکد شدن فضای تولید صنعتی در چند سال اخیر، کارفرمایان دیگر مانند گذشته از اتمام تعطیلات تابستانی استقبال نمیکنند. وی افزود: از منظر کارفرمایان همینکه در دوره رکود میتوان با تعطیلی موقت کارخانه در برخی هزینههای جاری مانند آب، برق، انرژی، تلفن، سرویس غدا و رفت و آمد صرفهجویی کرد بسیار ارزشمند است.
وی تصریح کرد: تعطیلات تابستانی کارخانهها در پرداختی مطالبات کارگران هیچ اخلالی ایجاد نمیکند و تنها در این بین کارفرمایان از اختلاف قیمتی که بابت برخی هزینههای جاری به وجود میآید متنفع میشوند. وی افزود: به بیان سادهتر در دوران تعطیلات تابستانی هزینه کارخانه تنها به هزینه احتمالی بازبینی خطوط تولید و حقوق کارگرانی که در تعطیلات تابستانی هستند محدود میشود واین درحالی است که در روزهای عادی، هزینه استفاده از خدمات عمومی اشتراک برق، آب، حاملهای انرژی و سرویس های رفت و آمد و غذا نیز به جمع هزینههای جاری کارخانه افزوده میشود.