انتظار مي رود تا بانک مرکزي با به کارگيري نظرات نيروهاي متخصص و اتخاذ سياست هاي کارگشا، بي ثباتي موجود در عرصه اقتصاد کشور به خصوص بازار ارز و طلا را برطرف نمايد
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۴۱
از نخستين روزهاي آغاز امسال بازار ارز و سكه فضايي را ايجاد کرد تا مردم زيادي با هدف كسب سود در صف بايستند و خريد ارز و يا سكه با نرخ رسمي و فروش آن را با قيمت بالاتر در بازار آزاد به عنوان يك شغل كاذب انتخاب كنند.
سکوت معنادار بانک مرکزي در مواجهه ابتدايي با اين پديده باعث شد تا حباب قيمت سکه طلا در بازار تا هشتاد هزار تومان افزايش يابد. اما پس از ورود بانک مرکزي براي کنترل بازار اين حباب نه تنها شکسته نشد بلکه عطش بازار براي خريد سکه با نرخ رسمي افزايش يافت و مردم را براي کسب سود 50 تا 80 هزارتوماني از ساعات اوليه صبح در سرماي زمستان پشت درب بانک ها کشاند. بازار دلالي و پارتي بازي در گرفتن سکه هم که داغ داغ است و هيچ نظارت موثري تاکنون براي کنترل اين وضعيت در نظر گرفته نشده است. سياست هاي بانک مرکزي هم که يکي پس از ديگري ناکارآمد جلوه مي کند و دردي از تلاطم بازار ارز و سکه دوا نکرده است.
با نگاه به صف هاي طويل بانک ها مسائل فراواني جداي از مباحث اقتصادي به ذهن خطور مي کند که اکثرا غم انگيز و تاسف بار مي باشند. اکثريت اين متقاضيان را جوانان و خانم ها تشکيل مي دهند که نيمي از ساعات روز خود را در صف سپري مي کنند، لذا اين نکته متصور است که اکثراً شاغل نيستند و دغدغه اتلاف وقت ندارند. حضور اکثريت جوانان در اين صف ها بيانگر بيکاري وسيعي است که در جامعه گسترده شده و جوان بيکار چاره اي ندارد تا قبل از طلوع آفتاب در صف بانک قرار بگيرد و در قالب شغل هاي کاذب اين چنيني خود را از ورطه بيکاري نجات دهد.
اما حضور خانم ها در ميان فحاشي ها و دعواها براي گرفتن نوبت و شنيدن الفاظي که در شان يک خانم نيست، نشان مي دهد که از سر ناچاري و براي کمک خرج زندگي، مجبور به تحمل اين سختي ها شده اند. با پرس وجو در ميان صف مشاهده مي شود که اکثر متقاضيان فقط براي خريد يک يا دو سکه ساعت ها سرما و فشار رواني را تحمل مي کنند و در آخرهم به خاطر حضور مافياي خريد سکه، نمي توانند خريدي داشته باشند.
حساب دلالان و سودجويان فرصت طلب جدا، اما مردم از روي ناچاري و براي گذران زندگي روزمره خود به خريد و فروش ارزو سکه روي آورده اند، اما از فشارها و تبعاتي که با افزايش قيمت ارز و سکه گريبان گير آنها خواهد شد بي اطلاعند. وقتي پايه اقتصاد کشور بر واردات نهاده شده، مسلماً افزايش قيمت ارز منجر به افزايش قيمت کالاها مي گردد و فشار آن از سودي که مردم از خريد و فروش ارز و سکه بدست مي آورند، بيشتر است. اين وظيفه دولت است تا با اتخاذ سياست هاي عاقلانه و علمي مانع از اين قيمت ها و اشتغال هاي کاذب شود و مردم رااز فشاراقتصادي و رواني نجات دهد. انتظار مي رود تا بانک مرکزي با به کارگيري نظرات نيروهاي متخصص و اتخاذ سياست هاي کارگشا، بي ثباتي موجود در عرصه اقتصاد کشور به خصوص بازار ارز و طلا را برطرف نمايد.