ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
19 May 2025, دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ , ۲۱ ذو القعدة ۱۴۴۶
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو خبر     جامعه
کد مطلب : 3635
۰
توصيه مطلب 
30‌درصد دانش‌آموزان ‌در معرض کشیدن سيگار ‌و ‌قليان
30‌ درصد از دانش‌آموزان كشور در معرض كشيدن سيگار و قليان هستند. آماري كه پس از سال‌ها به شكل رسمي و مستند از سوي ستاد مبارزه با موادمخدر بررسي شده است
تاريخ انتشار: سه شنبه ۸ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۰۸
30‌درصد دانش‌آموزان ‌در معرض کشیدن سيگار ‌و ‌قليان
30‌ درصد از دانش‌آموزان كشور در معرض كشيدن سيگار و قليان هستند. آماري كه پس از سال‌ها به شكل رسمي و مستند از سوي ستاد مبارزه با موادمخدر بررسي شده است و به نقل از علي عباسپورتهراني، رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي از دل جلسه مشترك اعضاي ستاد مبارزه با موادمخدر با اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس و نمايندگان وزارت علوم و آموزش و پرورش استخراج و اعلام شده است. البته به گفته او آمار‌هاي نگران‌كننده ديگري نيز از سوي مسوولان ستاد مطرح شده است اما به درخواست آنها قرار شده اين آمار مخفي بماند و رسانه‌اي نشود. در معرض مصرف سيگار و قليان بودن 30‌درصد از دانش‌آموزان به شكلي است كه تاكنون وزارت آموزش و پرورش آمار‌هاي مربوط به مصرف سيگار و قليان در مدارس را به طور كلي غيرواقعي و غلو‌آميز خوانده است و در مقابل به گفته اعضاي كميسيون آموزش مجلس و بسياري از كارشناسان، برنامه منظم و درستي براي پيش‌گيري و افزايش آگاهي دانش‌آموزان و خانواده‌هاي آنها ندارد. 

علي عباسپورتهراني در گفت‌وگو با خبرنگار شرق، با اشاره به نتايج اين جلسه مشترك مي‌گويد: اينكه 30‌درصد از دانش‌آموزان در معرض كشيدن سيگار و قليان هستند، بيشتر هشداري براي خانواده‌ها و مسوولان است كه بتوانند توجه بيشتري نسبت به دانش‌آموزان خود داشته باشند تا اين دانش‌آموزان در معرض مصرف، به مصرف‌كنندگان سيگار و قليان تبديل نشوند. او با تاكيد بر اينكه در اين آمار وزن مصرف قليان بيش از مصرف سيگار است، مي‌افزايد: متاسفانه فرهنگ نادرستي در رابطه با مصرف قليان در جامعه ما وجود دارد كه برخي مي‌گويند مصرف قليان بهتر از سيگار است در صورتي كه چنين نيست و دانش‌آموزان و خانواده‌ها بايد از طريق برنامه‌ريزان و مسوولان نسبت به مخاطرات اين مساله آشنا شوند. رييس آموزش و تحقيقات مجلس در ادامه به ارايه گزارش مستندي از سوي مسوولان ستاد مبارزه با موادمخدر در رابطه با وضعيت مصرف موادمخدر و سيگار و قليان در دانشگاه‌ها و مدارس اشاره كرد و افزود: در حال حاضر ستاد مبارزه با موادمخدر با توجه به بودجه محدودي كه در اختيار دارد عملكرد بسيار مناسبي نسبت به شناخت از وضعيت كنوني مصرف موادمخدر و سيگار و قليان در دانشگاه‌ها و مدارس دارد، به طوري‌كه بر اساس گزارش اين ستاد كه گزارش حساس و دقيقي بود كه نشان‌دهنده چالش‌هاي مهمي در اين رابطه بود مصرف موادمخدر سنتي همچون ترياك و هرويين شيوع چنداني در ميان نوجوان و جوانان ندارد اما موادمخدر صنعتي نظير كراك و شيشه در وضعيت هشداردهنده‌اي قرار دارد. 

رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس مي‌افزايد: پس از گزارش اعضاي ستاد مسوولان وزارت آموزش و پرورش نيز گزارش ارايه كردند كه نشان‌دهنده انجام كارهايي در اين زمينه بود اما از نظر ما كافي نبود و قرار شد گزارش‌هاي ديگري نيز در اين رابطه از سوي مسوولان به ما برسد. عباسپور در ادامه با بيان اينكه بودجه اختصاص‌يافته به مدارس و ستاد مبارزه با موادمخدر براي پيش‌گيري از اعتياد و مصرف موادمخدراز سوي دولت نسبت به ساير كشورها ناچيز است، مي‌گويد: در اين جلسه از سوي مسوولان ستاد عنوان شد كه سرانه مبارزه با موادمخدر و آموزش‌هاي در مدارس بسياري از كشورهاي پيشرفته رقمي در حدود 28‌هزار تومان است در حالي كه در كشور ما اين رقم تنها در حد 600 تومان است كه بسيار ناچيز است و مسوولان ستاد با وجود بودجه كم توانسته‌اند كار‌هاي بسياري را در غياب فعاليت‌هاي آموزش و پرورش انجام دهند. او مي‌افزايد: سعي داريم در بودجه سال 91 اين ستاد با همكاري دولت و مجلس بتوانيم اعتبارات بالايي را براي اين ستاد در نظر بگيريم، چرا كه كشور ما با توجه به هم مرزي با كشور‌هاي توليد‌كننده موادمخدر بايد توجه بيشتري نسبت به اين مساله داشته باشيم. 

عباسپور همچنين به كمبود نيروهاي مشاور در مدارس نيز اشاره كرد و عنوان كرد: متاسفانه نيروهايي مشاور كه مي‌توانند نقش موثري در اين رابطه ايفا كنند در حال حاضر در مدارس كم هستند و ما بايد به جايي برسيم كه مدارس كشور 60 هزار مشاور داشته باشند كه برنامه‌ريزان از طريق اين مشاوران بتوانند آگاهي‌هاي متعددي را به خانواده بدهند. 

برنامه‌هاي وزارت علوم محدود به دانشگاه‌هاي دولتي است
به گفته عباسپور در ادامه اين جلسه مسوولان وزارت علوم نيز به ارايه گزارشي از وضعيت پيشگيري از اعتياد و مصرف موادمخدر پرداختند كه گزارش محدود و ناقصي بود و نشان از فعاليت‌هاي ابتدايي از سوي مسوولان اين وزارتخانه مي‌داد. 

او مي‌گويد: گزارش وزارت علوم از وضعيت اعتياد و مصرف موادمخدر در بين دانشجويان متاسفانه گزارش غيرمستند و ناقصي بود و نشان مي‌داد كه برنامه‌هاي محدود و ابتدايي در حال جريان است. با اين حال قرار شد مسوولان وزارت علوم گزارش‌هاي ديگري را در اين ارتباط به مجلس ارايه كنند. 

رييس كميسيون آموزش مجلس با اشاره به اينكه برنامه‌هاي وزارت علوم در رابطه با پيش‌گيري از اعتياد و مصرف موادمخدر محدود به 15درصد از دانشجويان دانشگاه‌هاي دولتي روزانه است، مي‌افزايد: در حال حاضر در كشور بيش از چهار ميليون دانشجو در تمامي دانشگاه‌هاي كشور اعم از دولتي، پيام نور، غيردولتي و دانشگاه آزاد وجود دارد كه متاسفانه اين وزارتخانه برنامه‌هاي خود را به دانشگاه‌هاي دولتي محدود كرده است؛ اين امر در نوع خود نگران‌كننده است چرا كه محيط دانشگاه‌ و خوابگاه همواره بستري براي سوءاستفاده مجرمان موادفروش بوده و نيازمند دقت بيشتري از سوي مسوولان وزارت علوم است.
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
یک پنجم جوانان زیر ۳۰ ساله ایران بیکارند
کارتی برای منفورترین جشن
هنوز شادی و تفریح را برای جوانان‌مان به رسمیت نمی‌شناسیم
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“