عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم وجود باندبازی و رابطه بازی بین برخی از استادان و مسئولان دانشگاهی را یکی از معضلات موجود در بحث پایاننامهها دانست و گفت: در برخی دانشگاهها به دلیل وجود رابطه بین برخی از استادان با مدیران گروه یا رئیس دانشکده، تزهای بیشتری به این افراد داده میشود.
دکتر قرایی مقدم در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه موضوع تحقیق و پژوهش های صورت گرفته در برخی از پایان نامه ها کاربردی و کلیدی است، اظهار داشت: در مقابل برخی از پایان نامه ها از نظر موضوع و نتیجه به هیچ وجه کاربردی نبوده و در راستای حل مشکلات کشور ارائه نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه پایان نامه برای برخی از استادان اهمیت تجاری و بازاری پیدا کرده است، افزود: برخی از استادان برای کسب پول بیشتر پایان نامه های بیشتری را تقبل می کنند، بر این اساس نمی توانند وقت و انرژی لازم برای آنها بگذارند؛ لذا پایان نامه ها نیز کارایی لازم را نخواهند اشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم با تاکید بر اینکه برخی از پایان نامه ها به هیچ وجه علمی نیستند، تصریح کرد: تز به معنای ایده و حرف جدید در خصوص موضوعی خاص است، در حالی که برخی از پایان نامه ها هیچ حرف جدیدی برای گفتن ندارند.
قرایی مقدم با اشاره به اینکه هر پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد چهار واحد درسی محسوب می شود، بیان داشت: هر پایان نامه حدود دو میلیون تومان برای استاد راهنما در آمد دارد و برخی از استادان برای کسب درآمد بیشتر تعداد بیشتری دانشجو می گیرند.
وی وجود باند بازی و رابطه بازی بین برخی از استادان و مسئولان دانشگاهی را مشكل دیگر در بحث پایان نامه ها دانست و گفت: در برخی دانشگاه ها به دلیل وجود رابطه بین برخی از استادان با مدیران گروه یا رئیس دانشکده تزهای بیشتری به این افراد داده می شود، بر همین اساس به برخی از استادان به طور همزمان چند تز سپرده می شود و برخی دیگر هیچ تزی ندارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم تاکید کرد: توجه به روابط به جای ضوابط در دادن تزهای پایان نامه به استادان و وجود باند بازی در این زمینه، قطعا باعث سقوط علم در کشور می شود.
قرایی مقدم در خصوص تکراری بودن موضوعات برخی از پایان نامه ها خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از این اتفاق نیازمند بانک اطلاعاتی دقیق در این خصوص هستیم که البته نرم افزاری در وزارت علوم برای این امر وجود دارد، اما مشکل اصلی به روز نشدن این اطلاعات است.
وی تاکید کرد: وزارت علوم باید خلاصه تمام تزها را جمع آوری کرده و به صورت کتابی مدون و ارائه کند.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
۱۳۹۰-۰۶-۰۹ ۱۰:۳۸:۲۲
اصلاهمه چيز روخودشون تقسيم كردن همه چيز هر دانشكده و چندتا از خودشون تقسيم مي كنن و هيچكسي روهم نمي زارن وارد بشه (3750)