کارشناسان این بخش می گویند در عرضه مصنوعات طلاو جواهر نباید تنها به یک یا چند محصول مقید بود چون در این صورت تقاضا کننده به سمت کالاهای خارجی می رود و تولید داخل دچار مشکل می شود
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۴
تدوین استاندارد ملی طلا در کشور هنوز نهایی نشده و نتایج نظرسنجی های در این زمینه در دست بررسی است اما فعالان صنعت طلا و جواهر بر ارایه استانداری جدید در این زمینه به منظور رونق بخشی بازار و افزایش قدرت خرید تاکید دارند .
به گزارش پانا، قیمت طلا و جواهر در دو سال اخیر به گونه ای افزایش یافته که خرید آن برای بخش عمده ای از مردم که در گذشته قادر به خرید بودند دور از دسترس شده است به همین دلیل فروش مصنوعات بدلی رونقی چشمگیر یافته و بحث استاندارد جدید طلا که در ان عیار 14 نیز ارایه می شود در دستور کار سازمان هایی از جمله سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است .
کارشناسان این بخش می گویند در عرضه مصنوعات طلاو جواهر نباید تنها به یک یا چند محصول مقید بود چون در این صورت تقاضا کننده به سمت کالاهای خارجی می رود و تولید داخل دچار مشکل می شود.
عیار جدید طلا در دست بررسی است دراین میان فریدون بلغاری مدیرکل نظارت براجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد در گفت وگو با خبرنگار پانا ،درباره آخرین اخبار از ارایه استاندارد جدید طلا به بازار گفت : متاسفانه بررسی هایی که در دست ارزیابی است به سرانجام نرسیده است . وی ادامه داد: بخشی از این بررسی ها براساس مطالعاتی است که برمبنای نظرسنجی های مردمی نهایی می شود وبا کمک سازمان حمایت و انجمن حمایت از مصرف کننده در دست بررسی است . بلغاری بیان کرد: درحال حاضر برنامه ای برای تغییر عیار وجود دارد و سه عیار 18،20 و 22 عیار رسمی کشور است که مصنوعات طلا باید براساس آنها ساخته و عرضه شوند .
عیار 18،20 و 22 سه عیار رسمی کشور وی عنوان کرد: تا نهایی نشدن استاندارد جدید طلا تنها سه عیار موجود رسمیت خواهند داشت . براساس این گزارش در شرایط بروز پدیده گرانی و تورم، که اکثر صنوف و شغل ها را تحت تاثیر قرار داده است بسیاری از اصناف و فعالان کسب وکار و کارشناسان، به دنبال راهکارهایی برای رونق بخشیدن به کسب وکار خود و جلب رضایت مردم هستند. کارشناسان می گویند اگر حرفه ها و صنوف به دنبال تغییر در کیفیت کالاها و تنوع بخشیدن به آنها از نظر کیفی و قیمت نباشند، قطعا قاچاق و واردات کالاهای خارجی، بازار را تحت تاثیر قرار می دهد. به عنوان مثال، در صنف طلا و جواهر، چند سالی است که شاهد حضور بدلی جات طلا و نقره، انواع سنگ های قیمتی و اتمی و بدلی هستیم. براین اساس، اگر تنوع کالاها با استاندارد های داخلی انجام شود وبرای آن شاخص ها واستانداردهایی تعریف شده و بر آن نظارت شود بهتر از این است که بازار را اجناس بی کیفیت و بدون حساب و کتاب بگیرد. فعالان بخش می گویند در صنف طلا و جواهر باید طلا با عیارهای مختلف و عیارهای پایین و استفاده از سنگ های قیمتی که ایران منابع زیادی از آنها دارد، به بازار عرضه شود تا تنوع کالایی و قیمتی قدرت خریدی آنها را افزایش دهد آنها تاکید دارند نباید همه را موظف کرد که طلای 17، 18، 22 و 24 عیار بخرند بلکه عیارهای پایین تر و استفاده از سنگ های قیمتی باید متداول شود و البته بر قیمت و کیفیت و استانداردهای آن باید نظارت جدی و دقیق صورت گیرد تا گردش مالی، از تولید داخلی حمایت کند. عباداله محمد ولی رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاو جواهر در این خصوص اظهار کرد: در صورتی که تنوع عیار در بازار رواج پیدا نکند بخش تولید دچار مشکل خواهد شد.
تعیین عیار های جدید متناسب با قدرت خرید وی با بیان این که متولی تعیین استاندارد طلا در کشور سازمان استاندارد است،گفت:باید بر اساس توان مردم برای خرید ،مصنوعات طلاو جواهر را با عیارهای مختلف عرضه کرد. به گفته وی اتحادیه طلا و جواهر در این خصوص به زودی با سازمان استاندارد به جمع بندی خواهد رسید. محمد ولی گفت:در کشورهای دیگرطلا با عیار 9و 7 نیز عرضه می شود و هر چند طرح های ایرانی به صورت سنتی و به عنوان کشوری با قدمت تاریخی اهمیت خاصی برای خریدار خارجی دارد اما تنوع عیار در این بخش می تواند علاوه بر رونق این صنعت کمکی به تولید باشد. به گزارش پانا، با توجه به تاکید فعالان این بخش و در شرایط گرانی شدید نرخ طلا در عرضه مصنوعات طلا و جواهر نباید تنها به یک یا چند محصول مقید بود زیرا در این صورت تقاضا کننده به سمت کالاهای خارجی رفته و تولید داخل دچار مشکل می شود. همین موضوع در بحث تنوع عیار نیز صادق است و در صورتی که تنوع عیار در بازار رواج پیدا نکند بخش تولید دچار مشکل شده و واردات و قاچاق جای آن را می گیرد. باید منتظر ماند و دید آیا استاندارد جدید طلا که در سازمان ملی استاندارد در دست بررسی است در سال جاری به سرانجام خواهد رسید و ایا مکانیزم های اجرایی لازم برای نظارت بر آن پیش بینی خواهد شد .