احمدي نژاد: از ملت میخواهم یکی دو ماه مراجعه به بازار را کم کنند
از ملت میخواهم یکی دو ماه مراجعه به بازار را کم کنند و خرید کالایی که نیاز فوری ندارند؛ کنترل کنند تا آرزوی توطئه دشمن و غیرمردمی به گور برده شود
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۴۲
محمود احمدینژاد در سفر استانی خود به خراسان رضوی؛ با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و تاکید بر اینکه به لطف خدا دولت به پشتوانه شما شرایط بازار را به قبل از این توطعه باز خواهد گرداند، گفت: آنها یک ضربهای زدند و خیال کردند از ملت و دولت انتقام گرفتند اما الان دولت بر بازار و این توطعه مسلط است و در تلاش است تا این توطئه را ریشه کن کند.
محمود احمدینژاد؛ در دور چهارم سفرهای استانی دولت در جمع مردم حاضر در صحن جامع در مرقد مطهر امام هشتم(ع) گفت: شما مردمی هستید که سی و سه سال است جلوی همه ابر قدرتها ایستادهاید خسته نشدهاید؟ این همه بد اخلاقی بیادبی و فشارهای گوناگون خستهتان نکرده است؟
به گزارش ايلنا، وی در تشریح سفر صدم هیات دولت تصریح کرد: سفرهای استانی را مرحوم شهید ماندگار و درخشنده در عرصه مدیریت مردمی، شهید رجایی پایه گذاری کرد. وی در دوران کوتاه خدمت خود به استانهای کشور سرکشی کرد و در کنار مردم و در خدمت مردم جان خود را وقف خدمت به مردم کرد و بعد از آن شهید عزیز این سنت حسنه مغفول ماند اما در دولت نهم به تاسی از فرهنگ پیامبر و امام رضا امیرالمومنین؛ امام عزیز و رهبری؛ دولت این سفرها را احیا کرد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه اهداف دولت نهم و دهم و همان اهداف انقلاب اسلامی است، گفت: خیلیها باور نمیکردند این سفرها شکل بگیرد یا ادامه پیدا کند و در همان ابتدا سخنانی را مبنی به سرانجام نداشتن این سفرها بیان میکردند.
وی گفت: برخی از همکاران که در دولت بودند و بعد دیگر ما را همراهی نکردند در جلسات بعد از سفر اول مخالفت میکردند و میگفتند این خیال است. مگر میشود دولت با همه عرض و طولش شهر به شهر حرکت کند و پاسخگوی مردم باشد.
احمدینژاد تاکید کرد: وقتی اصرار کردیم که میشود این سفرها را ادامه داد، گفتند اشکال نداره چند سفر میروید و خسته میشوید و حرف ما را باور میکنید.
وی با اشاره به اینکه امروز در جوار بارگاه امام رضا صدمین سفر استانی رییس جمهور را اعلام میکنیم و بیان میکنیم که این سفرها ماندگار است؛ گفت: اولین هدف سفر استانی برپایی عدالت است زیرا لازمه شکوفایی انسان عبودیت و یگانه پرستی و عدالت است. اگر عدالت نباشد ارزشها و احکام الهی فرصت تحقق پیدا نمیکند وکرامت انسان تنها در سایه عدالت شکوفا خواهد شد.
احمدینژاد تصریح کرد: دولتی که در مرکز کشور بنشیند، با فشار اطراف خود و زیاده خواهان اطرافش نمیتواند عدالت را بر قرار کند. عدالت زمانی برقرار میشود که نگاه دولت عادلانه در سراسر این سرزمین پخش شود و هیج جا برایش فرقی نداشته باشد.
احمدینژاد بیان داشت: اگر عدالت نباشد محبت، امنیت، همبستگی ملی، عزت و جمهوری اسلامی نیست زیرا اساس جمهوری اسلامی برپایی عدالت است و عدالت راه انبیا و آرمان انبیا و امیر المومنین و فرزندان او فرمان خدای متعال است.
وی با بیان اینکه عدالت مقدمه تقویت ایمان، تقوا و عزت انسان است، خاطرنشان کرد: میدانید که آرای عدالت سنگینترین مرحله عدالت پیامبران است و تا تحقق عدالت فاصله فراوان است.
احمدینژاد بیان داشت: فاصله میان مناطق محروم و مناطق برخوردار عمیق است و باید کار و فداکاری کنیم تا گوشهای از عدالت در این سرزمین منتشر شود.
وی در تشریح هدف دوم دولت از سفرهای استانی گفت: هدف دیگر خدمت رسانی از نزدیک است. وقتی یک وزیر و معاون رییس جمهور از نزدیک مردم و شرایط را میبیند نگاهش به خدمت گذاری و تصمیم گیری تغییر میکند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه شنیدن کی بود مانند دیدن، خاطر نشان کرد: مسئولی را که خود از نزدیک مسایل را میبیند، نمیتوان به سادگی فریب داد و اندیشه او را به سمت خاص هدایت کرد.
وی با اشاره به اینکه اساس حاکمیت اسلام در رابطه تنگاتنگ مسوولان با مردم است؛ گفت: مسوولی که در کنار مردم نباشد متعلق به مردم و انقلاب نیست.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: سفر استانی کمک میکند که درد، اندیشه و نگاه مردم به حاکمان و مسوولان منتقل شود وگر نه کسانی که از روی کاغذ با مشکلات مردم آشنا میشوند، نهایت کارشان انتقال به بالای شهر و ایجاد حسابهای میلیاردی خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به اینکه هدف دیگر سفر استانی تقویت محبت و مهرورزی است؛ بیان داشت: اگر ملتی با هم مهربان نباشند محال است روی سعادت و مزه پیشرفت را بچشند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه راه و رسم مهرورزی راه پیامبر امام و خاندان مطهر وی است، گفت: زیباترین صحنههای مهرورزی باید بین مسوولان و مردم شکل بگیرد اگر مسوولی دلش سرشار از خدمت نباشد نمیتواند خدمت کند.
وی گفت: اگر مسوولی اعلام کند که مومن و خداپرست است اما در دل او عشق به مردم نباشد، باید در توحید و ایمان و عشق او به خدا تردید کرد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه عشق به مردم تجلی و نشانه عشق به خدا است؛ گفت: پیامبر و اهل بیت او از روی بغض و کینه و عداوت برای انسانها تصمیم نگرفتند و کلامی را بیان نکردند.
وی بیان داشت: یک مسوول و خادم و حاکم باید عاشق مردم باشد و درغمها و شادیهای مردم شریک باشد و زمانی این مساله اتفاق میافتد که با مردم در ارتباط باشد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه هدف دیگر سفر استانی پیشرفت کشور است؛ گفت: همه ایران، ۷۵ میلیون انسان مومن شجاع و آزاده باید با هم حرکت کنند و از عمران و آبادانی برخوردار باشند.
وی با اشاره به اینکه هدف دیگر سفرهای استانی واکاوی رابطه دولت و مردم است، گفت: جلوگیری از فاصله مردم و حکومت مهمترین کاراست زیرا بالاترین افت برای یک حکومت تشکیل طبقه ثروتمندان و حاکمان است که اگر این اتفاق افتاد نباید امید به پیشرفت آن کشور داشت.
احمدینژاد بیان داشت: خود برتربینی، رفاه طلبی و اشرافیگری یک ظلم بزرگ است و کسانی که خود مشکلی نداشته باشند و نیازهای خود را تامین کنند و مشکلات خود را با تلفن برطرف کنند و به فکر مردم نباشند ظلم بزرگی به مردم وارد میکنند.
وی گفت: اگر خدای ناکرده در یک کشوری چنین طبقاتی شکل بگیر باید فاتحه آن ملت را خواند و آن ملت روی پیشرفت و عدالت را نخواهد دید.
احمدینژاد تاکید کرد: دولت برای مردم است و باید به مردم بازگردد و یکی دیگر از اهداف اصلی سفرهای استانی بازگرداندن دولت به ملت بود زیرا دولت بر آمده از ملت است و اگر مردم نباشند دولت، اختیار و حکومت معنا ندارد.
وی گفت: به جای اینکه مردم برای ملاقات با دولت حرکت کنند دولت باید حرکت کند و در خدمت ملت و دست بوس ملت باشد.
احمدینژاد بیان داشت: میل به ممتاز شدن همواره است و اگر لحظهای دولت غفلط کند طبقه ممتاز شکل میگیرد.
وی افزود: فاصله بین دولت و ملت باید از این سرزمین نورانی برچیده شود و شان حاکمان تحت هر عنوانی جز خدمت به ملت نیست و همه بدانند هرکس به غیر از این بیندیشد غاصب است و متعلق به ملت و انقلاب نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اهداف سفر دولت، نظارت بر مسوولین است؛ تصریح کرد: از گوشه و کنار گزارشاتی میرسد که در دستگاههای دولتی به جای خدمتگذاری اندیشه و فکر دیگر، گروه بازی، باند بازی و دفاع از این آن به وجود آمده.
احمدینژاد در ادامه تاکید کرد: در ادامه کار؛ گزارشات نظارتی از مسوولین مناطق مختلف برای آگاهی مردم منتشر میشود تا مردم بدانند نقاط ضعف و قدرت کجاست زیرا همه متعلق به ملت هستیم.
وی تاکید کرد: من به عنوان نوکر و خادم کوچک شما این اهداف را در محضر امام رئوف بیان کردم و میثاق میبندم تا جان در بدن دارم اهداف را پیگیری کنم وتحت هیچ فشاری ذرهای کوتاه نخواهم آمد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات در بازار داخلی و اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: حدود یک سال و نیم قبل در یک برنامه تلویزیونی با شما در باره طرح هدفمندی یارانهها به عنوان بزرگترین طرح تحول اقتصادی سخن گفتیم که طرحی اساسی و در راه عدالت و اصلاح ساختار اساسی کشور است.
احمدینژاد با اشاره به اینکه به لطف خدا این طرح با موفقیت انجام شد و دستاوردهای فراوانی داشت؛ گفت: از همان روز نگران بودم که بدخواهان و ناجوانمردان و دشمنان ملت این پیروزی را نپسندند و مترصد وارد کردن ضربه باشند تا شیرینی این اتفاق بزرگ به کام ملت تلخ شود. نگران بودم در بازار اخلال کنند و مسایلی ایجاد کنند تا نابسامانی در بازار به وجود بیاید و به بهانه این مشکلات کار بزرگ ملت را زیر سوال ببرند.
احمدینژاد با اشاره به شایعه پراکنی و درج اخبار دروغ درباره موفقیت طرح تحول اقتصادی گفت: در بازار ارز و طلا که ارتباطی به هدفمندی یارانهها ندارد؛ اخلال ایجاد کردند تا به این ترتیب بیان کنند که بعد از هدفمندی دچار مشکلات اقتصادی شدهاند.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی بیش از سالهای تاریخ ایران ارز در اختیار کسانی که تجارت میکردند؛ قرار داده؛ گفت: اما عدهای با یک شیطنت موزیانه و طراحی شده بازار ارز و سکه را با کمک بیگانگان به هم ریختند.
وی با اشاره به اینکه غربیها با اعمال تحریم بهانه را در اختیار اینها قرار دادند؛ گفت: میخواستند با برهم زدن نظم بازار این مشکلات را به گردن هدفمندی یارانههای بیاندازند و دولت در صدد برخورد با این مساله است تا فشاری به ملت وارد نشود و برخورد با این توطئهها نیازمند اطلاعات دقیق است.
احمدینژاد با اشاره به اینکه نیروهای اطلاعاتی و عناصر اطلاعتی هوشمندی داریم؛ گفت: عدهای به عنوان مقدمه با طرح موضوعات فرعی، کاذب و دروغی ذهن و اندیشه عناصر اطلاعاتی به حوزههای فرعی؛ ذهنها را منحرف کردند تا توطئه خود را اجرا کنند. آنها یک ضربهای زدند و خیال کردند از ملت و دولت انتقام گرفتند اما الان دولت بر بازار و این توطئه مسلط است و در تلاش است تا این توطئه را ریشه کن کند. به لطف خدا دولت به پشتوانه شما شرایط بازار را به قبل از این توطئه باز خواهد گرداند.
احمدینژاد گفت: در اوج کارهای وزارت بازرگانی که شبانه روز کار میکنند تا شرایط کشور را بررسی کنند اما عدهای شایعه پرا کنی میکنند و مشکل ایجاد میکنند.
وی گفت: اعلام میکنم دولت مدافع حقوق ملت است و همواره در کنار ملت است و بنده تا قطع تمام دستهای اجحاف گر به ملت خواهم ایستاد.
احمدینژاد تصریح کرد: از ملت میخواهم یکی دو ماه مراجعه به بازار را کم کنند و خرید کالایی که نیاز فوری ندارند؛ کنترل کنند تا آرزوی توطئه دشمن و غیرمردمی به گور برده شود.
وی افزود: خوشبختانه در این کار انقلابی اکثریت قاطع کسبه تجار و بازرگانان و صنعتگران همراه هستند و عدهای قلیل و اندک میخواهند به کمک بیگانه فتنه کنند و ملت را در نیازهای اولیه تحت فشار بگذارند اما بدانند به بیراهه میروند.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود به بحث هدفمندی یارانهها اشاره کرد و تصریح کرد: چند طرح تحولی در دست اجرا داریم، طرح گمرکی آغاز شده و امسال به لطف خدا بخش مالیاتی و بانکی و اصلاح پول ملی هم آغاز خواهد شد.
وی افزود: هدفمندی یارانهها مقدمه طرحهای بزرگ اقتصادی بود و اقتصاد ما میتواند جرء بزرگترین اقتصاد دنیا باشد.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه بخشی از روابط اقتصاد ما معیوب است؛ گفت: به کمک هدفمندی یارانهها و به کمک صرفه جویی که به کمک این بخش شکل گرفت اموراصلاح شده است.
وی گفت: قبل از هدفمندی یارانهها در سال ۸۹ روزانه نزدیک به ۶۲ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشد و از زمان هدفمندی با افزایش نزدیک به ۲ میلیون خوردو ۱ میلیون موتور، مصرف بنزین به ۵۹ میلیون لیتر در روز کاهش پیدا کرده است.
احمدینژاد با اشاره به اینکه از محل هدفمندی یارانهها بیش از ۳۱ میلیارد دلار صرفه جویی شده؛ گفت: این مبلغ برای عمران و آبادی ایران مصرف خواهد شد و اگر مسیر گذشته ادامه پیدا میکرد ما باید نفت تولیدی خود را در داخل مصرف میکردیم.
وی با اشاره به اینکه فاصله طبقاتی با اجرای این طرح کم شده است؛ گفت: این طرح باید ۱۵ تا ۲۰ سال بدون مشکل ادامه پیدا کند تا برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصلهها را کم کنیم.
احمدینژاد بیان داشت: طرح هدفمندی به عنوان طرح تحول اقتصادی در سطح جهان نمونه معرفی شد و برخی کشورها خواستهاند که متخصصین آنها از مسولین ایران؛ این طرح و تجربه را بیاموزند.
وی با اشاره به اینکه ما در اجرای این طرح با دو گروه مواجه هستیم؛ گفت: گروه اول از اول مخالف بودند با هر طرح و هر پیشرفت و هر برنامهای که دولت میداد، بدون بررسی مخالفت میکردند و پای خود را در یک کفش کردند که قانون جدید و لایحه بدهید تا اجرا شود و وقتی لایحه میدادیم آن لایحه زیر ورو میشد و اختیارات کشور و دولت گرفته میشد و حداقل اختیار را به دولت برای اجرا میدادند.
وی با اشاره به اینکه در قدیم رسم بر این بود که وقتی میخواستند باری رابر دوش دولت بگذارند امتیاز و اختیار میداند؛ گفت: اما اینجا بر عکس بود ما میخواستیم کاری بزرگ انجام دهیم و هی دست و پای ما را میبستند و اعلام میکردند تولید اقتصاد میخوابد و تورم بالا میرود.
احمدینژاد گفت: میگویند بنزین میخواهد ۲ هزار تومان شود و بهانه دست دشمن میدهند در پایان این برنامه هم بنزین شاید به نصف این میزان افزایش قیمت نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه گفتن این مسایل در ادامه همان طراحی است و ارتباطی به هدفمندی ندارد گفت: تورم تا تیر ۹۱ خود را نشان داد و برخی میزان رشد آن را بین ۴ تا ۶ در صد اعلام کردهاند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه ما با حداقل اختیار کار را آغاز کردیم و گفتیم که طرح دراز مدت است و برنامه ده ساله تنظیم شده؛ گفت: اما ظرف حدود یک سال بیش از ۵ با این قاون تغییر کرد و اصلاحاتی در جهت بستن دست دولت و در جهت کاهش اختیارات دولت تصویب شد.
وی با اشاره به اینکه برخی بیان میکردند دولت میخواهد گرانی ایجاد کند و مامیخواهیم جلویش را بگیریم؛ گفت: دولت میخواهد با اصلاح اقتصادی ریشه گرانی را بخشکاند.
احمدینژاد تاکید کرد: هنوز سناریوی مرحله دوم را نهایی نکردهایم که تیتر میزنند بنزین گران شد. اینها از پیشرفت کشور ناخشنودند و میخواهند شرایط را مختل کنند تا برنامهها اجرا نشود.
وی با اشاره به اینکه گروه دوم کسانی هستند که مسوولیت اجرایی ندارند اما میخواهند از موضع اجرا وارد شوند؛ گفت: وقتی جزییات تضعیف شود دولت و اختیار دولت به چه دردی میخورد. اینها تصمیم میگیرند بدون اینکه عوقب آن را در نظر بگیرند و به تذکرات ما توجه نمیکنند و تصمیم غلط میگیرند.
احمدینژاد تاکید کرد: میگویند اگر صد تومن به بنزین اضافه کرده ۵۰ تومان به مردم بده ۵۰ تومان به مردم خاص اگر۵۰تومان را به عدهای خاص بدهیم رانت درست میکند اما میخواهند پول درشتی را به حسابی بگذارند و هی به این و آن بدهند.
وی گفت: پاسخ ما این است که پول مال ملت است و ما از جیب ملت میگیریم تا عادلانه توزیع کنیم. قرار این بود کسی که بیشتر مصرف میکند بیشتر بپردازد تا به تودههای مردم کمک شود به لطف خدا این طرح به طور کامل و دقیق اجرا خواهد شد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه بیان میکنند از تولید حمایت کنید؛ گفت: اقتصاد ما فعال است البته گوشه و کنار مشکلات هم داریم که باید از راه درست برطرف شود.
وی گفت: میخواهم به دنیا اعلام کنم آنهایی که خیال کردهاند برنامه میدهند تا برای ما مشکلات اقتصادی ایجاد کنند باید بدانند ملت ایران ایستاده است و آرزوی ضربه زدن به ملت را همراه ضربه زنندگان به گور میفرستند.
احمدینژاد با اشاره به مسایل منطقه و شرایط دشمنان گفت: مشکل دشمنان این است که ملت ایران را نمیشناسند و فکر میکنند با بداخلاقی میتوانند ملت ایران را بشکنند.
وی گفت: میخواهم نصیحت کنم دست از این رفتار بردارید شما با ملت ایران مواجهید هر اتفاقی بیافتد سر و کار شما با ملت ایران است و این ملت نشان داده دشمنان را پشیمان خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه عمران و آبادانی و تولید در دستور کاری امسال قرار گرفته است، گفت: امسال سال تولید ملی اعلام شده است. همه سالها، سال تولید ملی است اما امسال تاکید شده است و باید دست به دست هم بدهیم و برای ارتقاع سطح تولید پیشرفت و آبادانی کشور کوشش کنیم. ایران باید با تلاش ایرانی ساخته شود.
احمدینژاد تاکید کرد: هرکس در هر نقطه میتواند اجری روی اجر بگذارد نباید درنگ کند ما همه در برابر خدا پیامبر اسلام مردم جامعه مسوول هستیم.
وی با تاکید بر اینکه امسال دولت برای گسترش تولید برنامهای گسترده دارد؛ تاکید کرد: ۳۵ میلیارد دلار در صندوق توسعه ملی برای پشتیبانی از تولید ذخیره شده است که در اختیار تولیدکنندگان، صنعتگران و اهالی اقتصاد قرار خواهد گرفت.
وی همچنین با اشاره به بحث اشتغال گفت: ایجاد اشتغال برای جوانان وظیفه عمومی است و همه باید همت کنند و هرکس میتواند برای یک نفر اشتغال ایجاد کند باید آغاز به کار کند.
احمدینژاد گفت: دولت مصمم است تحت هر شرایطی برنامه ایجاد اشتغال برای جوانان را با قدرت ادامه بدهد و در همه کشور اجرا کند.
وی همچنین با اشاره به در سه دوره سفر گذشته به مشهد مقدس گفت: دولت برای استان شما ۵۵۰ مصوبه داشته است که بیش از ۲۱۲۰ پروژه را شامل میشد از این میزان ۴۱۸ پرژه اجرا شده و برای ۵۳ مصوبه و ۱۱۳ پروژه هیچ کاری انجام نشده و بقیه در دست اقدام است.
احمدینژاد تاکید کرد: نمیخواهم پروژهها را نام ببرم. دولت اول این پروژهها را که اقدام نشده مورد بررسی قرار میدهد و اگر مانعی باشد برطرف میکنیم و مصمم هستیم تا پایان دولت همه مصوبات و قولهای دولت عملیاتی شود.