چرا متوليان حساب و کتاب بايد چنين وضعي داشته باشند؟
غلامرضا بني اسدي
چرا وقتي حکومت در دست پاکدل ترين و پاکدست ترين هاست و بسياري از مردم هشتشان گرو «نه» شان است، بعضي ها چنين فرصت ها و ثروت هايي پيدا مي کنند؟
تاريخ انتشار: شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۱۵
چه خبر است در کشور؟ چطور در زماني که بسياري براي گرفتن وام ازدواج با هزار اما و اگر مواجه مي شوند و بايد هفت خان رستم را پشت سر بگذارند، برخي ها، ميليارد، ميليارد به چنگ مي آورند؟ چطور وقتي من کارگر، توي کارمند، آن آقاي کاسب، براي گرفتن تسهيلات جزئي به بانک ها مراجعه مي کنيم جز تکان سر آقايان به جاي نمي شود، سهم ما نمي شود اما برخي ها، ميليارد، ميليارد و اين روزها هم هزار ميليارد، هزار ميليارد برمي دارند و خم به ابرو نمي آورند که گاه از عالم و آدم هم طلبکار مي شوند. از يک سوي ديگر، هم طبق معمول برخي مسئولان بازي تکراري، که بود که بود من نبودم راه مي اندازند و انگار کساني از کره اي ديگر آمده اند و ۳ هزار ميليارد تومان پول اين مملکت را اختلاس کرده اند. مگر حساب و کتاب در کار نيست؟
چطور ما بايد حساب حرف به حرفي که مي نويسيم را داشته باشيم اما متوليان حساب و کتاب بايد چنين وضعي داشته باشند؟ آيا حق نداريم فرياد برآوريم که چرا چنين مي شود؟ چرا کساني از روي شهدا و امام شهدا شرم نمي کنند؟ اجازه بدهيد در ادامه، يک نکته و يک سوال مطرح کنم. اما نکته؛ من خبر دارم اکثريت قريب به اتفاق مسئولان تراز بالا سالم و ساده زندگي مي کنند. زندگي خيلي شان در حد زندگي متوسط مردم است. حتي گاه از متوسط به پايين. اين را مطمئنم شما هم مطمئن باشيد که به شما دروغ نمي گويم.
مخالفان و حتي دشمنان هم اين را مي گويند اما سوال اين است که چرا وقتي حکومت در دست پاکدل ترين و پاکدست ترين هاست و بسياري از مردم هشتشان گرو «نه» شان است، بعضي ها چنين فرصت ها و ثروت هايي پيدا مي کنند؟ آيا نبايد مسئولان براي پاسخ به اين پرسش کاري بکنند؟ يادمان رفته است فرمايش مولا علي(ع) که هيچ کاخي سر به فلک نکشيده مگر آن که پايش کوخ ها ويران شده است و... من معتقدم واقعيت ماجرا و اين رقم ها و خانه ها و خودروها و ويلاها و آلاف و الوف در بسياري از مواقع همان است که سعدي عليه الرحمه گفته است:
هر که افزون گشت سيم و زرش زر نباريده زآسمان به سرش از کجا جمع کرده اين زر و مال يا خودش دزد بوده يا پدرش... تازه بايد به اين گفته سعدي آشنايي با اين و آن را هم اضافه کرد پس باز هم بگذريم!
اما حالا که به «برکت»؟! اختلاس ۳ هزار ميليارد توماني فرصتي فراهم شده است تا يقه بعضي ها گرفته شود و رئيس جمهور بر آن تاکيد دارد و رئيس قوه قضاييه نيز براي رسيدگي قاطع نماينده تعيين کرده است. بالا غيرتا کوتاه نيايند مسئولان و کوتاه نيايند رسانه ها که بايد چشم بيدار جامعه باشند. باور کنيد، گاه تهديدها را مي شود به فرصت تبديل کرد و دنيا به اين راهبرد رسيده است.
ما هم چنين کنيم و با «جهاد قضايي و اطلاعاتي» در سال «جهاد اقتصادي» براي يک بار هم که شده «مو» را از ماست همه بيرون بکشيم و دزدان و دزدسازان را در هر جايگاهي که هستند به زير کشيم. اين هم عين عدالت است و مگر فلسفه وجودي حکومت غير از اين است؟ نظام بايد دامن خود را از اين پلشتي هاي عارضي پاک کند، جامعه بايد خود را از اين بيماري به ساحت سلامت برساند و در اين رهگذار هم دست فزونخواهان قطع شود و هم مسئولاني که با غفلت يا ندانم کاري و ياخداي نکرده خيانت محاکمه و مجازات شوند.
اين خيلي بد است در کشوري که اکثريت مسئولانش در سطح متوسط زندگي مي کنند و با انباشت ميلياردي ثروت بيگانه اند، برخي دانسته يا ندانسته بسترساز ميلياردر شدن «گرگان آدمي نما» شوند که به همه کس و همه چيز به شکل پول نگاه مي کنند و حرف آخر؛ در ماجراي حضرت سليمان(ع) داريم که حضرت وقتي از غيبت «هدهد» باخبر مي شوند، مي فرمايند اگر دليل قانع کننده اي نداشته باشد، بايد کشته شود! نکته اين است که هدهد، چشم بيدار و ناظر حکومت است.
غفلت و غيبت او مي تواند فاجعه به بار بياورد. لذا غيبت او چنين مجازات سنگيني دارد. حال بايد گفت ناظران و نهادهاي اطلاعاتي و بازرسي و نظارتي را بايد هشدار داد که بيدار شوند و هوشيار باشند تا ماجراهايي چنين پرهياهو ديگر اتفاق نيفتد، بلکه همه بتوانند به حق شان برسند.