بهرهوری پائین و اثربخشی اندک بانکهای خصوصی در اقتصاد
متأسفانه به بهانه تحریم خارجی یک سری تحریمهای داخلی و وسیع تشکیل شده که به حوزه تأمین مالی ربط میدهند ...
تاريخ انتشار: شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۳۸
نماینده گچساران در مجلس از تشکیل بخش عمومی غیر دولتی که دارای انحصار بوده و پاسخگو نیست انتقاد کرد.
به گزارش فارس، غلامرضا تاجگردون گفت: چگونه از درون دولت یک شبه دولت دیگر بیرون میآید که خیلی دولتیتر از گذشته شده و با ایجاد انحصار نسبت به بخش خصوصی پاسخگو نیست.
وی افزود: ریشه تشکیل نهادهای شبه دولتی در مسئله تأمین مالی و بانک به عنوان منبع اصلی تأمین مالی است.
تاجگردون افزود: با توجه به اینکه حتی بانکهای غیر دولتی نیز با مدیریت دولت اداره میشود،وظیفه بانکها تأمین منابع مالی برای بخش خصوصی است و بخش خصوصی به صورت عقلایی عمل میکند، اما برای بانکهای خصوصی اولاً هزینه تأمین پول گران است، ثانیاً بهرهوری در بانکهای خصوصی پایین بوده و ثالثاً برخی از شرایط مانند تحریمها و فسادهای اخیر شرایطی به وجود آورده که هزینه سرمایهگذاری افزایش یافته است.
تاجگردون افزود: در قلمرو سرمایهگذاری، شرکتهای سرمایهگذاری وابسته به بانکها تشکیل شده که در رقابت با بخش خصوصی آنها را کنار زده و در زمینههایی مانند نفت و گاز و پتروشیمی مشارکت کردهاند.
نماینده گچساران افزود: بانکها منابع لازم را برای تأمین مالی سرمایهگذاری در اختیار بخش خصوصی قرار نمیدهند و عمده سرمایهگذاریهای خاص در شرکتهای زیرمجموعه بانک انجام میشود.
وی گفت: بانکهای خصوصی پول گرانقیمت جذب میکنند و بهرهوری در آنها پایین بوده و اثرگذاری آنها در اقتصاد اندک است.
نماینده گچساران یادآور شد: جامعه بهای عدم بهرهوری بانکها در دو جا میپردازد، یکی از محل شکل گرفتن نهادهای مشابه دولتی در زیرمجموعه بانکها که ارتباطی به اقتصاد ندارد و دیگر گران بودن تسهیلات برای بخش خصوصی است.
تاجگردون افزود: ای کاش توپ نهادهای عمومی در زمین دولت مانده بود و به نهادهای عمومی غیر دولتی نمیرسید.
وی با اشاره به اتفاقاتی مانند تحریم گفت: متأسفانه به بهانه تحریم، تحریم خارجی یک سری تحریمهای داخلی و وسیع تشکیل شده که به حوزه تأمین مالی ربط میدهند و فسادی که در شبکه بانکی از محل 3هزار میلیارد اتفاق افتاده بهانهای شده تا در تأمین مالی برای بخش خصوصی مشکلاتی ایجاد کند.
تاجگردون در این میزگرد خطاب به پژویان رئیس شورای رقابت که در میزگرد حضور داشت، گفت: در برنامه سوم، چهارم و پنجم عنوان شده بود که شورای رقابت تشکیل شود و ابتدا بارقه امید برای ایجاد رقابت بخش خصوصی و دولتی ایجاد شد اما همین شورای رقابت نیز مسائل را با تعارف حل میکند و این به دلیل قدرت نهادهای دولتی است که وقتی بخش خصوصی در صدد رقابت با دولت قرار میگیرد مسئله با تعارف حل میشود.