ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
1 June 2025, يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ , ۵ ذو الحجة ۱۴۴۶
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو گفتگو     ميراث و گردشگري
کد مطلب : 6163
۰
توصيه مطلب 
مدیرکل موزه ملی ایران
اصل ‌بودن «جام‌ شیردال» به این زودی‌ها اعلام نمی‌شود
بر اساس آنچه اعلام شده است این جام متعلق به پیش از میلاد است که از یک قاچاقچی عتیقه در آمریکا کشف و ضبط شده است
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۵۱
اصل ‌بودن «جام‌ شیردال» به این زودی‌ها اعلام نمی‌شود
مدیرکل موزه ملی ایران در خصوص زمان اعلام نتایج تیم باستان‌شناسی بررسی اصالت «جام شیردال» گفت: نتیجه بررسی‌های کارشناسی به این زودی اعلام نمی‌شود اما در شرایط فعلی، تأکید ما بر نمادین بودن استرداد این شیء از آمریکا به ایران است که طی دهه‌های اخیر هیچ گاه رخ نداده است.

مهناز گرجی در گفت‌وگو با فارس درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه جام شیردال که از آمریکا به ایران برگردانده شده است، اصل نیست، تصریح کرد: کمیته باستان‌شناسان که به دستور ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای شناسایی و تعیین اصالت این جام استردادی از آمریکا به ایران تشکیل شده است فعلاً نیازمند بررسی بیشتر خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی تأکید بر نمادین بودن عمل استرداد داریم، گفت: تأکید داریم که جایگاه نمادین آن دارای ارزش است. برای این شیء در موزه ملی شناسنامه تهیه خواهد شد.

مدیر کل موزه ملی ایران در پاسخ به ارائه اطلاعات بیشتر در توضیح نمادین بودن عمل استرداد این شیء نیز گفت: بحث قوانین بین‌المللی برای استرداد اشیاء فرهنگی توقیفی است که کشورها باید آثار توقیفی را به کشور مبدأ برگردانند. ما از این نوع استرداد طی دهه‌های گذشته از کشور آمریکا به ایران نداشتیم بنابر این می‌توانیم این موضوع استرداد «جام شیردال» را فتح بابی برای استرداد اموال فرهنگی بدانیم.

گرجی افزود: بازگشت اشیای تاریخی جیرفت از انگلیس به ایران هم به تبعیت از همین قانون بین‌المللی بود. البته آمریکا بخشی از الواح هخامنشی را که به امانت گرفته بود در سالهای گذشته به ایران برگرداند ولی تا به حال غیر از جام شیردال، استرداد اموال توقیفی نداشته است.

وی ابراز امیدواری کرد که حتماً اتفاقات بهتری در این زمینه رخ خواهد داد.

مدیر کل موزه ملی ایران درباره نمایش عمومی جام شیردال نیز تصریح کرد: در حال حاضر برنامه‌ای برای نمایش این اثر نداریم، تصاویرش در رسانه‌ها منتشر شده است. 

جام شیردال 6 مهرماه توسط محمد علی نجفی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از آمریکا به ایران بازگردانده شده است.

بر اساس آنچه اعلام شده است این جام متعلق به پیش از میلاد است که از یک قاچاقچی عتیقه در آمریکا کشف و ضبط شده است.

برخی باستان‌شناسان نسبت به جعلی بودن این اثر استردادی از آمریکا اظهارنظرهایی را انجام داده‌اند که تا زمان اتمام بررسی‌های کارشناسانه شیء، نظر قطعی وجود ندارد.
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
تاریخ‌سازی ترکیه با تصاحب شخصیت‌های برجسته ایرانی
محو اولین نقش‌برجسته ساسانی در آینده‌ای نزدیک
اجساد هرگز در ایران مومیایی نشده‌اند
سال ۹۲؛ شکست‌ پرونده‌های ایران در فهرست آثار جهانی
افزایش ۲۰ درصدی نرخ هتل‌ها در سال ۹۳
از «تار» و «چوگان» که گذشت، مفاخر را دریابید
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“