پذيرش دانشجوي پولي در دو مقطع كارشناسي ارشد و دكتري تا دو ماه ديگر
با توجه به سياست افزايش ظرفيت دوره هاي تحصيلات تکميلي پذيرش دانشجوي پولي از طريق آزمون براي مقاطع تحصيلات تکميلي انجام مي شود و تا يکي دو ماه آينده اين کار صورت مي گيرد
پذيرش دانشجوي پولي در دانشگاه هاي دولتي در سال۹۰ براي ۲ مقطع کارشناسي و دکترا طي يک ماه آينده آغاز مي شود.
مديرکل دفتر گسترش وزارت علوم با بيان اين مطلب به ايسنا از آغاز پذيرش دانشجوي پولي در دانشگاه هاي دولتي در سال ۹۰ خبر داد و افزود: براي مقطع دکترا امسال دانشجوي پولي پذيرش مي شود و پذيرش دانشجوي پولي مي تواند ۱۰تا۱۵ درصد ظرفيت پذيرش دانشجو را دربربگيرد. دکتر حسني خاطرنشان کرد: با توجه به سياست افزايش ظرفيت دوره هاي تحصيلات تکميلي پذيرش دانشجوي پولي از طريق آزمون براي مقاطع تحصيلات تکميلي انجام مي شود و تا يکي دو ماه آينده اين کار صورت مي گيرد.
دکترحسني بااشاره به بررسي تعيين مدل شهريه براي دانشجويان غيرانتفاعي تصريح کرد :بحث شهريه دانشگاه هاي دولتي نيز براي دوره هاي شبانه به هيئت امناي دانشگاه ها مربوط مي شود ودراختيارآن ها قرار دارد.
وي همچنين در پاسخ به اين سوال که اين پذيرش تنها براي دوره هاي تحصيلات تکميلي است يا دوره کارشناسي را هم شامل مي شود؟ به خراسان گفت: فعلا با توجه به آيين نامه هاي تدوين شده مربوط به دوره دکترا و تحصيلات تکميلي است. وي توضيح بيشتر درباره جزئيات اين موضوع را به زماني ديگر موکول کرد.
در خور اشاره است آبان ماه سال گذشته نمايندگان مجلس در قالب بررسي برنامه پنجم توسعه بندي را تصويب کردند که براساس آن دانشگاه هاي دولتي براي نخستين بار مجاز به پذيرش دانشجوي شهريه اي، مازاد بر ظرفيت دانشگاه شدند. اين مصوبه که واکنش هايي را نيز به دنبال داشت از سوي شوراي نگهبان رد شد که با افزودن ۲تبصره ، ماده قانوني مذکور اصلاح شد و براساس اين اصلاحيه ورود دانشجويان پولي به دانشگاه ها بر حسب آزمون و شرايط سازمان سنجش به تاييد شوراي نگهبان رسيد. در اين باره نور ا... حيدري دستنايي نماينده مردم فارسان و اردل درمجلس شوراي اسلامي و مخبر کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به خراسان گفت:پذيرش دانشجوي پولي در دانشگاه هاي دولتي پيش ازمطرح شدن در برنامه پنجم توسعه نيز سابقه داشته و دانشگاه هاي دولتي مي توانستند به شرط دارابودن امکانات و ساعت خالي اعضاي هيئت علمي براي تدريس اقدام به پذيرش دانشجوي پولي کنند. با اين حال اين موضوع دربرنامه پنجم توسعه به صورت قانوني در آمده و وزارت علوم مي تواند نسبت به پذيرش دانشجو اقدام کند.وي در پاسخ به اين سوال که اگر زمينه پذيرش دانشجو در دانشگاه هاي دولتي وجود دارد چرا ظرفيت پذيرش بالا نمي رود ؟ گفت:دولت در زمينه پذيرش دانشجو تکاليفي دارد که مي بايست با توجه به شرايط مالي کشور و بودجه تخصيص يافته به آن عمل کند که در بسياري از موارد دولت به دليل محدوديت منابع ناگزير است براي پذيرش دانشجو سقف مشخصي تعيين کند.
شرکت در آزمون الزامي است
وي در باره نحوه گزينش دانشجوي پولي در مقطع کارشناسي ارشد و دکترااظهار داشت :نحوه گزينش هيچ تفاوتي با ساير دانشجويان ندارد و متقاضيان بايد براي تحصيل در اين مقاطع و دانشگاه هاي مدنظر در آزمون ورودي شرکت کنند.وي تصريح کرد :دانشجويان دانشگاه آزاد و غير انتفاعي هم پس از قبولي در آزمون براي تحصيل پول پرداخت مي کنند و پرداخت شهريه دليلي بر شرکت نکردن در آزمون نمي شود .وي تصريح کرد :اين طرح فرصتي را فراهم مي کند تا دانشگاه هاي دولتي از امکانات موجود براي درآمد زايي استفاده کنند ودانشجوياني که از اين طريق در مقاطع تحصيلات تکميلي مشغول به تحصيل مي شوند به جز شرط پرداخت پول تفاوتي با ساير دانشجويان ندارند.حيدري در ادامه افزود:در برنامه پنجم توسعه، مجلس تصريح کرد مدرک صادر شده براي اين دسته از دانشجويان هيچ تفاوتي با ديگران نخواهد داشت و تنها به اين دليل که دانشجويان از طريق آزمون رسمي دولتي وارد دانشگاه نشده اند عنوان غير انتفاعي براي مدارکشان درنظر گرفته مي شود. مخبر کميسيون آموزش در تشريح نحوه برگزاري آزمون ورودي اظهار داشت :در ايام تصويب اين قانون در مجلس شوراي اسلامي به دليل هيئت امنايي بودن دانشگاهها و متفاوت بودن امکانات دانشگاه ها صحبت بر اين بود تا برگزاري آزمون بر عهده هيئت امناي دانشگاه ها قرار گيرد که به احتمال زياد در آيين نامه تصويب شده اين اختيار به دانشگاه ها واگذار شده است .وي خاطرنشان کرد:نحوه برگزاري آزمون و اخذ شهريه توسط وزارت علوم کنترل خواهد شد و هيئت امناي دانشگاه ها تنها در مقوله انتخاب رشته هاي تحصيلي مستقل عمل خواهند کرد.
پذيرش دانشجوي پولي در تمام مقاطع تحصيلي امکان پذير است
اين نماينده مجلس در پاسخ به اين سوال که دانشگاه ها در مقطع کارشناسي نيزمي توانند دانشجوي پولي پذيرش کنند يا خير گفت:هنگام تصويب قانون قيدخاصي براي مقاطع تحصيلي به کار برده نشده است و وزارت علوم مي تواند درتمام مقاطع اقدام به پذيرش دانشجو کند.
وي نکات مثبت اين طرح را بيش از نکات منفي احتمالي دانست و افزود:چنان چه اين طرح اجرايي نشده بود تعدادي از داوطلبان که ازتمکن مالي برخوردار هستند براي ادامه تحصيل به خارج از کشور مي رفتند که ضمن خروج ارز از کشور و تحت تاثير فرهنگ بيگانه قرارگرفتن جوانان مشکلاتي مانند مدرک جعلي نيزمي تواند گريبان گير دانشجويان و خانواده هايشان شود.وي تصريح کرد: اگر نگران افت تحصيلي در دانشگاه ها هستيم نبايد سياست دانشگاه غير دولتي را دنبال کنيم چراکه امکان افت تحصيلي در اين سيستم وجود دارد با اين حال بايد مراقب بود تا مباحث علمي تحت تاثير مسائل مالي قرار نگيرد و به حاشيه نرود.
مرجع : خراسان
نظرات بينندگان: ۳۹ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۱ نظر غيرقايل انتشار
رضا
۱۳۹۰-۰۲-۱۲ ۰۰:۰۱:۳۷
بسیار عالی است چه اشکالی دارد که شخص تشنه تحصیل در مقاطع عالی هزینه های تحصیلی اش را بپردازد چرا بعضی اینقدر بخیل هستند که تاب دیدن تحصیل دیگران را ندارندمگر حتما بایستی تحصیلات عالی مفت باشد تا دیگران آن را قبول داشته باشند مگر تحصیل در کشورهای دیگر مفت و مجانی است ؟ اگر دانشگاههای ایران دانشجوی شهریه ای نگیرند علاقمندان به تحصیلات عالی به خارج میروند و همین پول را به جیب اجانب میریزند موج خروج جوانانمان برای ادامه تحصیل موید این ادعا نیست ؟باید درب دانشگاهها به روی همه باز باشد تا آنهائی که توانائی مالی دارند شهریه ای بخوانند و آنهائی هم که ندارند مفت درس بخوانند. نمیدانم که چرا بعضی تحصیل کرده های ما حتی تحمل تحصیل با شهریه دیگران را هم ندارند حسادت تا ک............جا (2746)
خدمت دوستمون آقا رضا عرض کنم که مساله بخالت نیست، مساله اینه که توی دانشگاههای پولی یه عده وارد میشند که صلاحیت علمی ندارن، یه عده آقا زاده و رئیس روسا هستن که 50 میلیون تومان پول دارن که همون اول بریزن حساب دانشگاه!!!!. آدم از بعد مدرک گرفتنشون میترسه، اینا که بدون صلاحیت دکتر میشن و مدرکشونو میگیرن خدا میدونه که چه پست هایی رو مال خودوشون نمیکنن(آقا زادن، پارتی دارن و....) و... (7549)
آفرین اقا رضا من باشما موافقم بعضی ها فکر میکنن ارزش آفرینی فقط شب و روز درس خوندنه این همه استاد بی سواد در دانشگاهها که از طریق ازمون مدرک گرفتن برای این مدعییان کافی نیست که دست از بی فکر نظر دادن بردارن دکتری پولی بهترین راه برای جلوگیری از خروج سرمایه کشوره احسنت بر این اقدام جدید دولت
آقا رضا و حدیث خانم خدمت عالیجنابان باید عرض کنم که شما یا اینقدر در آرزوی دکتری موندید که شب و روز توی رویای دکتر شدن هستید یا اینکه واقعا دارید یه برنامه هایی واسه خودتون می چینید. در اینکه دکتری پولی رو بهش نمیشه گفت دکتری شکی نیست و خود شما هم کاملا این رو میدونید. این جوری جای ارزش با پول عوض میشه و هر کس و ناکسی دکتر میشه و بعدش هم باید دید چه بر سر این مملکت میاد با این قشر جدید تحصیل کرده. نسل قدیم که کاملا با صلاحیت علمی دکتر شدن این نتیجش شد خدا رحم کنه به این دکی های جدید..... (12342)
خدمت عالیجناب امیر خان -خوشحالم که شما شب و روز در رویا ی دکتر شدن نیستید خیلیها هستن که از شما بیشتر وقت صرف درس خواندن میکنند اما چون یکی از مدرکهاشون مال دانشگاه ازاده موقع مصاحبه رد میشوند شایدم صلاحیت علمیشون از کسانی که دولتی خوندن بیشتره منتها داوران محترم چون دانشجوی خودشون نبوده ونمیشناسن صلاحیتشو تایید نمیکنند-حالا خوش به حال دوکی هایی که موقع مصاحبه داور استاد سابقشون بوده (13323)
به نظر من عالیه و عالیتر وقتیه که همه دانشگاهها پولی بشن وو چیزی کمتر از دانشگاه ازاد دریافت کنند تا سد بین ازاد و دولتی شکسته بشه و افراد بجای اینکه اینهمه پول تست و کلاس کنکور بدن تا در دانشگاه دولتی تحصیل کنند اینپول رو در داشگاه خرج کنند و بجای اینکه کنکور ملاک باشه کشش و سواد دانشجو در دانشگاه ملاک بشه (2782)
اين طرح بسيار طرح خوبي است و زماني بهتر مي شود كه همانند دانشگاههاي ساير كشورها هر دانشگاهي براي خودش يك آزمون جدا گانه بگيردبه اين شكل دانشجو با توجه به ساختار و نوع نگرش دانشگاخ جذب خواهد شد در ثاني براي ادامه تحصيل نياز به خروج از كشور هم نخواهد بود (2789)
من نظر شما را تایید میکنم انصافا مدل پیشین پذیرش دانشجو حق کشی میشد وبسیاری استعدادها پشت شرط وشروط طاقت فرسا وغیر قابل تحقق سرکوب می شدند من چندین بار تصمیم گرفتم همراه خانواده برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کنم ولی این خبر منرا امید وار کرده که با اطمینان مطالعه کنم وادامه تحصیل دهم از تصمیم شایسته شما سپاسگذارم ازطرف یک همسر ومادر (3220)
اگر ممکن است تاریخ ثبت نام دورۀ دکتری این سیستم پولی را به ایمیلی که دادم بفرستید.
زمان بر گزاری آزمون و همچنین زمان شروع اولین ترم مهم است. اگر بیان بفرمایید ممنون می شوم. (3794)
در این مطلب دقیقا ذکر نشده که نحوه پذیرش در مقطع ارشد به چه صورتی است آیا برای شرکت در این آزمون فراخوان ثبت نام دارد یا فقط افرادی که قبلا ثبت نام نموده اند حق شرکت در آزمون را دارند ؟ (3886)
با سلام. به نظر من بهترین راه گزینش دانشجوی دکتری ینه که شرکت کنندگاه با توجه به رزومه علمی و مصاحبه وارد این مقطع شوند. والله خیلی نامعقوله که کتابهایی رو که یک بار تو مقطع فوق خوندیم دوباره امتحان بدم. مردیم از بس با اضطراب امتحان و کنکور رنگیمون به جهنم تبدیل شد. تا کی بایست اضطراب بکشیم. همینه که خیلیعا از این مملکت میرن (4171)
سلام.می خواستم بپرسم که ورودبه دوره دکتری آزمون ندارد؟یک سوال دیگه،اینکه ایا ازنظر جذب هیت علمی کسی که پولی خونده،نسبت به بقیه پایینتر نیست؟یعنی نمیگن چون پولی درس خونده پس استخدام نمیشه یا به سختی (4689)
واقعا براتون متاسفم که یه مشت نالایق را میخواین زورکی و با پر کردن جیب خودتون به داننشگاه بفرستین..به قول چارلین با پول میشود کتاب خرید ولی دانش نه...شما هم با پول مدرکدار شوید ولی عالم نمیشوید (6911)
آقای سعید،اگه مثلا رتبه یکی رتبه ششم بشه و ظرفیت پنج نفر باشه جز یه مشت نالایق و بی سواده!!!!! با این طرز تفکرت بعید میدونم دیپلمم داشته باشی،خیلی سطح پایین و توهین آمیزه(چون خوبی تحصیلات عالیه اینه که اینطوری حرف نمیزنی)،انشالله خدا هدایتت کنه (7319)
ما که پول نداریم و دوست داریم تحصیلات تکمیلی داشته باشیم چه کنیم خوش به حال پولدارها خدایا برسان یه پول کلفت فقط به اندازه هزینه یه کارشناسی ارشد (7641)
سلام میشه واضح بفرمایید شرایط گزینش دانشجو به چه صورت میباشد ایا تمام دانشگاه ها پذیرش میکنند مثلا دانشگاه اصفهان رشه ارشد مهندسی شیمی هم برای این طرح دارد (7846)
به این میگن عدالت و برابری و برادری ناب اسلامی. واقعا ما در مملکت اسلامی زندگی میکنیم دستتون درد نکنه مسئولین . من چندین ساله دکتری میدم و خیلی رقابت شدیده در رشته ما با این وجود 8 جلد هم کتاب نوشتم در رشته خودم. به خاطره بی پولی و هزار مشکل دیگه موندم که یه روزی به هر حال دکتری قبول میشم. حالا یکی بیاد با پول دکتری بگیره واقعا که (12233)