بخش تولید با مشکلات متعددی رو به رو است و افراد حاضر به سرمایه گذاری در این بخش نیستند، بنابراین این موج نقدینگی تنها به بازار چند کالای سرمایه ای می تواند سرک بکشد که در این بین بازار مسکن از همه مستعد تر است
تاريخ انتشار: شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۵۴
تنها 2 ماه است که از التهاب بازار به دلیل عدم اجرای گام دوم هدفمندی یارانه ها کاسته شده که اعلام خبر ورود 135 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی در گام بعدی یارانه ها ، بازارها را دوباره ملتهب کرد.
به گزارش پانا، اکنون 2 ماه است که دیگر خبری از افت و خیزهای ناگهانی در بازار سکه و ارز نیست و بازار امیدوار بود که روی آرامش را خواهد دید اما موج نقدینگی هرگز آرام نمی گیرد.
موز کیلویی 4 هزار تومان و گوجه کیلویی 3 هزار تومان نشان می دهد که نقدینگی مکان مناسب بعدی خود را یافته است و این روزها در قیمت سایر کالاها نوسان ایجاد می کند.
در این بین خبر درخواست دولت از مجلس برای تعیین 135 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی برای اجرای گام دوم هدفمندی یارانه ها نیز بر این باور دامن می زند که در سال پیش رو نقدینگی 2 برابر سال گذشته به اقتصاد تزریق خواهد شد، بنابراین باید انتظار رشد تورم به میزان 2 برابر سال گذشته را داشته باشیم.
سال گذشته مجلس میزان یارانه قابل پرداخت در گام اول را 54 هزار میلیارد تومان تصویب کرد، این در حالی است که بر اساس گفته های وزیر اقتصاد افزایش تورم ناشی از هدفمندی یارانه ها در این گام 10 درصد بوده است.
اما با توجه به اینکه بازار طلا و ارز دیگر کشش جذب نقدینگی را نداشته و این بازارها به نوعی اشباع شده اند ، کدام بازار جذب کننده نقدینگی خواهد بود؟ آیا کالاهای مصرفی کشش این میزان نقدینگی را دارند؟
بدون شک بازار سرمایه نمی تواند این نقدینگی را جمع آوری کند ، آنچنان که سال گذشته نشان داد نمی تواند بیش از 10 درصد کل نقدینگی موجود در سطح جامعه را جمع آوری کند.
از طرف دیگر بخش تولید با مشکلات متعددی رو به رو است و افراد حاضر به سرمایه گذاری در این بخش نیستند، بنابراین این موج نقدینگی تنها به بازار چند کالای سرمایه ای می تواند سرک بکشد که در این بین بازار مسکن از همه مستعد تر است.
مهار این میزان نقدینگی تنها و تنها به یک روش ممکن است و آن اینکه دولت برای بازپس گیری آن از مردم در قالب هزینه انرژی مصرفی برنامه اساسی داشته باشد تا همانند سال گذشته بدهی ها به دولت افزایش نیابد. موج نقدینگی که در حال حاضر 350 هزار میلیارد تومان است در حال شکل گیری و مسیر یابی است و در صورتی که مدیریت صحیح از سوی مسولین صورت نگیرد و وزرای مربوطه تنها به تکذیب رشد قیمت ها بپردازند باید منتظر آثار ویرانگر این نقدینگی در سال 91 باشیم.