احمدی نژاد: ما کجا تخلف کرده ایم اين وصلهها به دولت نميچسبد
دادن نمره کمتر از20 بهمن نامردی است
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۴۲
رئيس جمهور كشور صبح امروز (چهارشنبه) جهت پاسخگويي به سوالات 10 گانه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در صحن علني مجلس حضور يافت و به اين سوالات پاسخ داد. ديواري كوتاهتر از دولت وجود ندارد
به گزارش ايسنا،محمود احمدينژاد در ابتداي سخنان خود با تبريك فرارسيدن عيد نوروز به جامعهي بشري اظهار داشت: همان طور كه اشاره كردند، سوال از رئيس جمهور طبق قانون اساسي حق مجلس است و رئيس جمهور و وزرا بايد پاسخ دهند بنابراين اتفاق ويژهاي رخ نداده است و جمعي از نمايندگان سوالاتي را مطرح كردهاند.
وي افزود: اين سوالها مدتهاست،كه مطرح است و مدتهاست درمورد آن صحبت شده است و صدها ساعت در مورد آن حرف زده شده است و من نيز از نمايندگان سوال كننده تشكر ميكنم كه فرصتي را فراهم كردهاند كه بتوانيم اين سوالات را پاسخ دهم.
رييس جمهور با اشاره به زمان يك ساعتهاي كه براي پاسخ وي به سوالات نمايندگان اختصاص داده شد ، گفت: آقاي مطهري 20 دقيقه صحبت كردند يعني 33 درصد بيش از آنچه كه وقت داشتهاند، پس بنابراين من نيز يك ساعت و 20 دقيقه ميتوانم صحبت كنم.
وي در واكنش به اظهارات نمايندگان اظهار داشت: شايد ساعت شما با ساعت ما فرق ميكند، مجلس است ديگر، 3 دقيقه وقت ميگيرند و 11 دقيقه صحبت ميكنند.
احمدينژاد افزود: تمايل داشتم قبل از برگزاري انتخابات براي پاسخگويي حضور پيدا كنم، بعد گفتيم ممكن است روي انتخابات اثر بگذارد و بعد نتيجه را مياندازند گردن ما، و ديواري كوتاهتر از دولت نيز وجود ندارد. احمدينژاد در ادامه گفت: در اين ارتباط با مردم صحبت كرديم، اكثر مردم ميگفتند جواب بدهيد، برخي ميگفتند فرصتي است كه در مجلس حضور پيدا كنيد براي پاسخگويي ، عدهاي نيز ميگفتند شب عيد و چهارشنبه سوري است، اوقات مردم را تلخ نكنيد.
وي افزود: دراين ارتباط تلاش كرديم كه اين جلسه برگزار نشود، ولي قسمت اين بود كه اين جلسه برگزار شود و هيات رئيسه تصميم گرفت كه جلسه برگزار شود. و ما نيز مطيع هستيم.
احمدينژاد گفت: چون من دانش آموز مرتبي هستم ،تلاش ميكنم طي نامهاي كه به ما داده شده است و به ترتيب اولويت سوالها را جواب بدهم.
نمايندگان بررسي كنند كه كمكهاي دولت به مترو چطور هزينه شده است
احمدينژاد در پاسخ به سوال اول در ارتباط با بحث ارائه تسهيلات به متروي تهران گفت: من ميخواهم در اين ارتباط مصوبه مجلس را قرائت كنم. طبق اين مصوبه دولت بايد تا پايان سال 89 از محل حساب ذخيره ارزي يا هر عنوان ديگري به صورت تسهيلات و با رعايت قانون اين پول را در اختيار شهرداري بگذارد و هم ضامن باشد و هم آن را بازپرداخت كند. سوال اين است كه خود دولت چطور وام بدهد؟ مگر دولت جايي براي وام دهي دارد، اين در حالي است كه رييس كل بانك مركزي اعلام كرده بود كه موجودي حساب ذخيره ارزي صفر است و موجودي وجود ندارد، وقتي موجودي نيست چگونه قابل اجرا است.
وي ادامه داد: شما عنوان كردهايد كه از محل ديگري، ولي مشخص نكردهايد كه از چه محلي، مثلا از پول بهداشت، از پول معلمان، يا پول عمران و آباداني. شما كه نوشتهايد ميگفتيد از كدام رديف كم كنيم و به كدام رديف اضافه كنيم.
وي با بيان اينكه «ما گفتيم اين خلاف اصل 75 است» گفت: خوب بود آقاي مطهري عنايت ميكردند كه اصل 75 با ساير اصول تفاوت دارد و چيزي كه بار مالي دارد و منبع تامين ندارد قابل طرح نيست. شوراي نگهبان نيز اعلام كرده بود كه اين خلاف اصل 75 است ولي شما به مجمع فرستاديد و مجمع نيز اعلام كرد كه بانك مركزي اعلام كرده است هيچ پولي ندارد.
احمدينژاد ادامه داد: مطمئن هستم كه شما نيز به مانند ما دغدغده كلان شهرها را داريد؟ حال ببينيم چه اتفاقي افتاده است. آيا كمكي شده يا نشده است؟
وي ادامه داد: چند مورد از كمكهاي دولت را در اين زمينه به كلان شهرها از جمله تهران، عرض ميكنم، در اين مدت 8 هزار و 730 ميليارد تومان بابت عوارض و 3 هزار و 110 ميليارد تومان جهت مترو به كلان شهرها كمك شده است. 6 ميليارد دلار فايناس براي كلانشهرها پيش بيني شده است كه اين غير از تهران است و دولت بازپرداخت 50 درصد آن را تضمين كرده است.
وي گفت: بيش از 11 هزار اتوبوس نيز در اين مدت در اختيار كلانشهرها قرار داده شده است، با تخفيف 82 و نيم درصد. كه اين كمكها 5 برابر دورههاي قبلي است. در مورد تهران نيز در همين چند سال 4 هزار و 600 ميليارد تومان به صورت نقدي براي كمك به تهران در نظر گرفته شده است.
احمدينژاد به كمكهاي دولت براي متروي تهران نيز اشاره كرد و گفت: در اين مدت بيش از 3 ميليارد دلار فايناس در نظر گرفته شده است كه يك ميليارد دلار آن نهايي شده است كه مجوز يك هزار ميليارد تومان نيز اوراق مشاركت براي متروي تهران در نظر گرفته شده است. 250 ميليارد تومان نيز براي يارانه بليط مترو. كه چندين برابر دولتهاي قبلي است. در مورد واگنهاي مترو نيز شهرداري عوارض را نداد، دولت 25 ميليارد تومان اختصاص داد تا واگنها ترخيص شود و 30 ميليارد تومان نيز براي خريد واگنهاي جديد. بيش از 4 هزار اتوبوس نيز با تخفيف بيش از 82 درصد در اختيار شهرداري تهران قرار گرفته شد و 800 ميليارد تومان نيز فايناس از بانكهاي داخلي براي متروي تهران در نظر گرفته شده است و بسياري از بدهيهاي بانكي شهرداري به بانكها امهال شده است. 2 ميليارد تومان نيز در بودجه امسال در نظر گرفته شده است.
احمدينژاد افزود: من پيشنهاد ميكنم كه به جاي اينقدر فشار به دولت نمايندگان محترم بررسي كنند كه اين كمكها چطور هزينه شده است.
همواره سعي كردم با عمل، بيان درست ، ادبيات صحيح و منطقي از ولايت دفاع كنم
احمدينژاد در ادامه سخنان خود در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوال دوم نمايندگان درباره اشتغال و رشد اقتصادي اظهار كرد: به ما گفتند آيا با اين اعداد ميتوان اين ميزان اشتغال ايجاد كرد؟ بله ميشود و اين امر غيرممكن نيست. براساس گزارش بانك مركزي در سال 89 رشد اقتصادي 6/1 درصد است و مركز آمار آن را 7/3 اعلام كرده است، بنابراين چرا نميتوان اين ميزان شغل ايجاد كرد، اين امر امكانپذير است، اگر شما كمك كنيد اين امر امكانپذير است و اگر همه كمك كنند، اين موضوع محقق ميشود.
وي در باره سوال سوم نمايندگان كه به مساله يارانهها بازميگشت ، اظهار كرد: چگونه بايد عمل ميشد؟ شديدترين محدوديتها براي دولت بود تحريم اقتصادي و بحران جهاني نيز بوده است، به اعتراف دوست و دشمن دولت در اين زمينه بسيار عالي عمل كرده است، خود شما نيز بارها اين موضوع را بيان كرده ايد، بيشترين حمايت نيز از توليد شده است. تقريبا همه توليدات اساسي كشور در سال 90 رشد قابل توجهي داشته است . بنابر پيشبينيهاي اوليه مركز آمار و بانك مركزي رشد اقتصادي سال 90 اگر بيشتر از 89 نباشد، كمتر نيست.
رييسجمهور ادامه داد: ما كجا تخلف كرديم ما بيشترين كمك را به بنگاهها كردهايم، خود شما نيز در قانون بيان كرديد كه قيمت ترجيحي ارائه دهيد. ما نيز همين كار را انجام داديم، گرانيهاي اخير ربطي به هدفمندي يارانهها ندارد. بازيهايي كه در بازارهاي ارز و طلا درست شد، علت آن چيز ديگري است و زماني در مورد آن نيز به مردم توضيح خواهم داد .
احمدينژاد خاطرنشان كرد: عزيزان من، خواهشم اين است كه قانوني كه تصويب كردهايد خودتان مطالعه كنيد، در اين قانون كجا اسمي از رييسجمهور برده شده است، مجمع عمومي براي سازمان هدفمندي يارانهها ايجاد كرديد كه رييسجمهور در آن حضور ندارد. حالا سوال آن را از رييسجمهور ميپرسيد؟
وي خاطرنشان كرد: گفتند كه من 11 روز خانهنشيني كردم. اين از آن حرفهاست . احمدينژاد و خانهنشيني و استراحت؟! اكثر مردم به ما ميگويند كه يك روز استراحت كن كمي به خودت برس، بعضي از دوستان نيز گفتهاند . در اين دو دولت حتي يك روز هم كارها تعطيل نشده است. اگر يك شب ساعت 10 به خانه رفته ايم، روز بعد زودتر آمدهايم تا تلافي كنيم. بسياري از همكاران من پيچ و مهره اي شدهاند.
رييسجمهور ادامه داد: اين وصلهها به دولت نميچسبد و زندگي من نشان مي دهد كه همواره سعي كردم با عمل، بيان درست ، ادبيات صحيح و منطقي از ولايت دفاع كنم و نشان دهم كه نظام ولايت ، نظام مهرباني، عدالت ، پيشرفت ، كار ، تلاش و همبستگي است.
رييسجمهور درباره سوال پنجم نمايندگان نيز اين چنين توضيح داد كه بيان شد چرا در خصوص مجلس اين گونه صحبت كرديد؟ اگر دنبال كشف نيت من هستيد، ما مخلص مجلس هستيم، ولي من با استدلال نظري را اعلام كردم، شما هم با استدلال جواب دهيد، دعوايي در اين ميان وجود ندارد. بالاخره اين حد از آزادي را بايد به رسميت بشناسيد كه رييسجمهور تا اين اندازه بتواند يك كلام حرف بزند. فضاي كشور فضايي دوستانه و همكاري است.
احمدينژاد در ادامه پاسخگويي با سوالات نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ارتباط با اين سوال كه چرا تشكيل وزارت ورزش و معرفي وزير دير انجام شده است، آن هم با يك نامه غير معمول گفت: بايد ببينيد در اين ارتباط چه چيزي تصويب كرديد ماده واحده اين قانون ميگويد از تاريخ تصويب آن يعني 12/ 10/ 89 سازمان تربيت بدني و سازمان ملي جوانان بايد با اعتبارات، نيروي انساني و امكانات ادغام و به وزارت ورزش و جوانان تبديل شود و اقدامات قانوني براي انجام اصلاحات لازم در مقررات مربوط به عمل آيد.
وي خاطرنشان كرد: تبصره اين قانون ميگويد هزينه ناشي از تغيير عنوان دستگاه از محل صرفهجويي در هزينههاي جاري وزارت ورزش و جوانان تامين ميگردد. اين موضوع 30/ 10/ 89 به ما ابلاغ شده در حالي كه 18 روز قبل ادغام صورت گرفته است، تازه اعلام كرديد اصلاح گردد. حال اين اصلاح صورت گيرد ما مانع اصلاحات نيستيم.
رييسجمهور تصريح كرد: ما از چه تخلف كرديم، اولا تكليفي براي رييسجمهور تعيين نشده است، نگفته كه رييسجمهور ادغام كند. بعد گفتيد هزينههاي اين وزارتخانه از محل صرفهجويي وزارتخانه كه هنوز تشكيل نشده تامين شود. حال اين سوال مطرح است كه آيا صرفهجويي در رديف است؟ شما كه هر سال قانون بودجه مينويسيد كجاي قانون رديف صرفهجويي گذاشتيد.
احمدينژاد با اشاره به اينكه «من اين قانون را به شما تقديم ميكنم و دستانتان را ميبوسم و از شما ميخواهم كه اين قانون را اجرا كنيد» گفت: اينكه سوال كرديد چرا با نامه غير معمول اين كار صورت گرفته بايد بگويم اين قانون اين همه مشكل و ايراد دارد كه رييسجمهور چند مورد آن را به شما نوشته كه آنها را برطرف كنيد تا اجرا شود، بعد هم يك جوان خوبي معرفي كرديم كه به خاطر اين مسائل راي نياورد.
وي افزود: خندهدارتر اين است كه براي برخي همكاران ما به خاطر همين موضوع چند پرونده در دادگاه، ديوان محاسبات و بازرسي تشكيل شده است كه هنوز بايد بروند و جواب دهند.
” انصاف داشته باشيد الان كه ميخواهيد نمره بدهيد خوب نمره بدهيد، ما سوالات را پاسخ داديم و يك مشت مطلب نيز اضافهتر گفتيم و اگر شما يك ذره از 20 كمتر بدهيد اين بيمعرفتي و نامردي است. “
رييسجمهور اضافه كرد: ما نامهاي به مجلس محترم داديم كه اين اشكالات در قانون وجود دارد شما كه از زمين و زمان انتقاد ميكنيد به كسي چيزي نميگوييد يك دفعه رييسجمهور ايراد گرفت كار به سوال رسيد.
احمدينژاد همچنين در پاسخ به اين سوال كه بودجه فرهنگي كجا خريد شده است؟ گفت: به هر حال تخصيص بودجه به اندازه درآمدها است زماني كه پول نيست چه بايد بكنيم اگر پولي داشتيم، ميداديم. بنده زندگيام هيچ تفاوتي با قبل نكرده است آن زمان هم دوستان در سايتشان نوشتند احمدينژاد حقوق استاد دانشگاه ميگيرد و خيلي زياد است، البته ما حاضريم همان را هم بدهيم.
وي خاطرنشان كرد: در اين ارتباط نيز خود شما مصوب كرديد كه بودجههاي فرهنگي كشور در اختيار سازمان تبليغات، حوزههاي علميه، صداوسيما، وزارت ارشاد، شوراي مركزي ائمه جمعه و استانها است.
رييسجمهور اضافه كرد: شما تصويب كرديد شوراي برنامهريزي استانها كه خود شما نيز در آن هستيد، اين كار را انجام دهد. بنده كه در شورا نيستم حال از كجا ميدانم چگونه خريد شده است. اگر اين سوال را از ديوان محاسبات ميپرسيديد بهتر بود و به پاسخ سوالات ميرسيديد.
احمدينژاد با بيان اينكه «من بايد از شما ميپرسيدم كه بودجه فرهنگي كجا خرج شده است» گفت: شما در شورا هستيد و تصويب ميكنيد. ما جهات كلي را گفتيم كه در جهت فرهنگ انقلاب، دين، ارزشهاي الهي، همبستگي ملي، خانواده، زن، احترام، كرامت، عدالت و ... خرج كنيد. اينكه چگونه خرج شود دست شما است. در طرح سوال از رييس جمهور آيين نامه رعايت نشد
رئيس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالي دربارهي علت عزل وزير امور خارجه زماني كه وي براي ماموريت به سنگال رفته بود،گفت: چه كسي به ايشان ماموريت داد؟ من به ايشان ماموريت دادم؟ اگر شما ماموريت دادهايد بگوييد. من چنين ماموريتي ندادم و وقتي به ايشان ميخواستم بگويم تشريف ببريد، ماموريت رفت، اصل 136 قانون اساسي به رئيس جمهور اختيار عزل وزير را داده است، ما به دنبال ايجاد تغييراتي در وزارت خارجه و نوسازي آن بوديم.
احمدينژاد دربارهي سوال نهم راجع به اظهارنظرهايش نسبت به طرح عفاف و حجاب گفت: مگر من چه گفتهام. من حرفهاي روشني در اين زمينه دارم و به صورت خودماني انتقاداتي را مطرح ميكنم. چرا وقتي پاي فرهنگ به ميان مي آيد، ما مردم را متهم ميكنيم و زير سوال ميبريم. اين مردم محترمترين مردم هستند و پايبند به ارزشها و اصولند.
وي ادامه داد: ملت ما ملتي مومن، پاك و دوست داشتني هستند و بايد با آنها خوب برخورد كنيم. اينقدر سخت نگيريد، البته اگر به صورت سازمان يافته عدهاي به دنبال تخريب ارزشها باشند، تكليفشان روشن است. قوه قضاييه و مجموعههاي اطلاعاتي وضعيت آنها را بررسي و حكم صادر ميكنند، اما بايد با تودههاي مردم با محبت رفتار كرد.
رئيس جمهور افزود: كار فرهنگي با بگير و ببند نميشود، آيا اين سخن بد است، اينقدر به دخترها و پسرها گير سه پيچ ندهيم. اينها فرزندان خودمان هستند،بايد به اين جوانها احترام گذاشت. همينها بودند كه در دوران دفاع مقدس جنگ را اداره كردند. وي در ادامه خطاب به نمايندگان مجلس گفت: حالا اينجا يك شوخي هم با هم بكنيم. اينكه در مناسبتهايي مانند 22 بهمن از همه تيپ آادمها جلوي دور بين نمايش دهيم، اما وقتي اين مناسبتها گذشت با همين افراد برخورد ميكنيم ، تناقض است.
احمدينژاد افزود: كدام يك از ما گناه نكردهايم، گناه بد است، اما چه كسي با من و شما برخورد كرده است؟ اين درست نيست، چراكه اگر با من و شما برخورد نشود ، اين به ذهن متبادر ميشود كه "واعظان كاين جلوه در محراب و منبر ميكنند چون به خلوت ميروند آن كار ديگر ميكنند". آيا رييس جمهور حق اظهار نظر ندارد؟ نميشود با يك اظهار نظر همه چيز يك مملكت زير و رو شود. رييس جمهور در ادامه در پاسخ به اين سوال نمايندگان مجلس كه چرا اينقدر از ايران ميگوييد، گفت:همهي دنيا و همهي تاريخ ميدانند كه ملت ايران ملت بزرگي است. منش و نگاه ملت ما متفاوت است، ملت ايران ادامهدهندهي راه پيامبر (ص) عزيز و در مسير انسان كامل است، ملت ما عاشق اميرالمومنين(ع)، امام حسين(ع) و عاشوراست. ملت ما ملتي با اخلاق و با فرهنگ است. ملت ما حقيقتطلب است و معلوم است كه با ديگران فرق دارد ،ايران يك جغرافيا نيست، بلكه گلستاني از اقوام مختلف است. ايران شيعهي علوي و طرفدار اسلام ناب محمدي است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت:پاك بودن تلاش شبانهروزي، خدمتگذاري، دفاع از حقوق ملت،مبارزه با مفاسد اقتصادي، ايستادگي بر حقوق ملت، فضايي كردن ايران، اجرايي كردن هدفمندي يارانهها، عملي كردن آرزوهاي دولتهاي قبل، سعهي صدر و عشق به مردم از خصوصيات دولت نهم و دهم است و ما و ساير ملت در يك خط هستيم و حتي اكثر اعضاء اين جلسه در همين خط هستند. پيامبر(ص) از ملت ايران تعريف كردند، آيا بايد به ايشان خرده بگير يم؟ رييس جمهور كشورمان در ادامه با تاكيد بر اينكه مشي بعضي از افراد را قبول ندارد، گفت: ما آمادهاي كه قطار نظام را به ريل خط امام و ولايت برگردانيم و مقام معظم رهبري نيز در تعابيري كه نسبت به اين دولت داشتند، بر اين مسئله تاكيد كردند، اما اگر ما در برابر برخي مطالب سكوت مي كنيم، نشانهي تاييد آن مطالب نيست.
احمدينژاد با اشاره به انتقاد نمايندگان مجلس از به كار بردن نام مكتب ايراني گفت: چرا اينقدر جار وجنجال ميكنيد، اگر بقيه بگويند، مكتب خراسان، مكتب عراق و .... آيا به آنها هم بايد ايراد گرفت.اگر نگوييم ايران چه بگوييم؟ بگوييم انگليس؟ آمريكا؟ من اعلام ميكنم كه همه بشنوند، ما ايراني هستيم و تاريخ و فرهنگ و عظمت ايران را دوست داريم، شما هم دوست داريد، رودربايستي نكنيد و بگوييد. دوست داشتن ايران دوستداشتن عين حزبالهي بودن است. رييس جمهور گفت: خدا هم ايران را دوست دارد، دوست داشتن ايران كه دعواي قومي نيست، بلكه ايران در برابر قدرتهاي دنيا ايستاده و حرف از ولايت ميزند.
احمدينژاد در ادامه گفت:اين دولت قويترين قوانين را اجرا كرده است و بهترين همكاري را با مجلس داشته است، وزرا بارها به سوالات نمايندگان پاسخ دادهاند و نمايندگان مجلس نيز در دولت بيشترين اظهار نظرها را داشته است. رييس جمهور در بخشي ديگري از سخنان خود طرح سوال از رييس جمهور را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اين طرح بر مبناي اصل 88 قانون اساسي مطرح شده است كه در آن گفته شده كه سوال از رييس جمهور، سوال از وظايف اوست، بين خود و خدا، سوالهايي كه شما گفتهايد، اكثرا دربارهي اختيارات اظهار نظرها، و يا چيزهايي است كه رابطهاي با وظايف ندارد، به نظر من در اين طرح آيين نامه رعايت نشده است، چرا كه هر سوال بايد متناظر با يك وظيفه باشد. نمره كمتر از 20 بيمعرفتي است
احمدينژاد در ادامه سخنان خود در صحن علني مجلس گفت: ميخواهم در اين جا يك شوخي بكنم به نظر شما چه كسي قانون مديريت خدمات كشوري را پس از تاييد شوراي نگهبان تغيير داد و ابلاغ كرد و مجلس و ديوان محاسبات را از آن خارج كرد؟ همه از جمله آموزش و پرورش، بهداشت و درمان در چارچوب قانون مديريت خدمات كشوري هستند، اما ديوان محاسبات و مجلس معاف هستند. ببينيد چه كسي اين كارها را كرده است آيا با قانون عادي ميشود قانون اساسي را دور زد؟
وي به اصل 138 اشاره كرد و با ارائه توضيحاتي در اين ارتباط گفت: نميشود مصوبات دولت را يك طرفه لغو كرد و اين خلاف قانون اساسي است، من يك سوال ميپرسم و شوخي ميكنم به نظر شما با فشار دادن يك شاسي ميشود فوقليسانس گرفت؟ آيين نامه داخلي مجلس براي اداره داخلي مجلس است و آيا با آييننامه داخلي مجلس ميشود براي ساير قوا و دولت تعيين تكليف كرد؟
احمدينژاد با بيان اينكه «از صدر تا ذيل مجلس براي همه احترام قائل است از رييس گرفته و ديگر نمايندگان» گفت: در بحبوحه انتخابات مطرح شد كه دولت يك ميليارد دلار تخلف كرده و سوءاستفاده كرده است و تا پنجشنبهاي كه زمان ممنوعيت تبليغات بود رييس عزيز و مكرم ديوان محاسبات در مصاحبهها اعلام ميكرد كه احمدينژاد دروغ ميگويد و يك ميليارد دلار تخلف كرده است، ولي بعد از آن به موضوع رسيدگي و مشخص شد كه دولت تخلفي نكرده است، كميسيون اصل 90 بررسي كرد و مشخص شد تخلفي نبوده است، خوب بود كه اين موضوع نيز از مجلس قرائت ميشد و ملت نيز متوجه ميشدند كه دولت پاك است.
رييسجمهور افزود: يكي از همكاران محترم فرمان جنگ عليه دولت را صادر كرده و گفته است بايد با دولت جنگيد و مسائلي را در اين ارتباط مطرح كردند. رييسجمهور كف خيابان است، نوكر ملت است و زوري ندارد و گردن آن نيز از مو باريكتر است.
احمدينژاد ادامه داد: توهين به رييسجمهور نشانه شجاعت نيست و كاري ندارد تعقيب نيز نميشود ميخواهم شوخي بكنم. در نقاط مختلف دنيا نظام ارباب رعيتي وجود داشته و هزاران نفر رعيت بودند و يك نفر ارباب، اكنون برعكس شده ودولت يك رعيت است و صدها نفر ديگر هستند كه به او دستور ميدهند.
احمدينژاد گفت: ما همه مسوول هستيم و چندين نهاد ناظر وجود دارند كه بر دولت نظارت ميكنند و از اين بابت خدا را شكرگذاريم كه يك مورد تخلف مهم هم از دولت اثبات نشده است.
وي با درخواست از نمايندگان مجلس كه به ديگر دستگاهها نيز سري بزنند و ببينند كه درآنجا ها هم چه اتفاقاتي ميافتد، گفت: مثلا ببينند در شهرداري چه خبر است اين همه دولت كمك كرده است چطور خرج شده است؟ رييسجمهور به اهميت همراهي همه دستگاهها و همدلي اشاره كرد و با لحن شوخي گفت: دولت براي شكايت از خود شما بايد به خود شما شكايت كند، من در اينجا شهادت ميدهم تا ثبت شود كه مجلس از همه ظرفيتهاي قانوني و فراقانوني خود براي كنترل دولت و اعمال نظرات خود استفاده كرده است.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه «فرصت مجلس و دولت با ارزش است و ما بايد همه با هم كشور را اداره كنيم» گفت اين فرصتي كه در اختيار ماست بايد جهت خدمت استفاده كنيم و اين فرصت مثل باد ميگذرد ديديد كه چطور چهار سال گذشت باندبازي و دستهبندي تا وقتي بازي است خوب است، ولي اگر بخواهد روي مسائل كشور اثر بگذارد بايد دور آن را خط كشيد ما متعهد هستيم كه اخلاق را رعايت كنيم، تقوا و عدالت را در كارهاي روزمره خود رعايت كنيم و از فرصت خدمت نبايد زمينهاي براي تثبيت قدرت استفاده شود و اين توصيه رهبري هم است.
احمدينژاد ادامه داد: من از همه فرصتم استفاده نكردم و كوتاه صحبت كردم شب عيد است و بايد مردم و همه شاد باشند.
احمدينژاد افزود: سوالاتي را كه مطرح كرده بوديد سوالات امتحاني بود، ولي خيلي سخت نبود و فكر ميكنم طراح سوال نيز از كساني است كه با شاسي فوق ليسانس گرفته است و با خود ما مشورت ميكردند سوالات بهتري مطرح ميشد.
رييسجمهور خطاب به نمايندگان مجلس گفت: انصاف داشته باشيد الان كه ميخواهيد نمره بدهيد خوب نمره بدهيد، ما سوالات را پاسخ داديم و يك مشت مطلب نيز اضافهتر گفتيم و اگر شما يك ذره از 20 كمتر بدهيد اين بيمعرفتي و نامردي است.