ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
19 May 2025, دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ , ۲۱ ذو القعدة ۱۴۴۶
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
وسواس یك سرطان روانی است
وسواس در مجرد‌ها بیشتر از متاهل‌ها
وسواس در هر چه باشد، براي انسان زيانبار است
6 حقيقت در مورد درگيري آدم‌ها با تصوير بدني‌شان
داخلی     آرشيو مقاله     سبك زندگي
کد مطلب : 5730
۱۶
توصيه مطلب 
وسواس هم یک بیماری است؛ طول درمان، 6 ماه تا یک سال
برخی‌به دلیل نا آگاهی در زمینه احکام دینی و عبادت موجبات بروز این بیماری را در خود ایجاد می‌کنند، این در حالی است که دین اسلام با کارهای وسواس گونه که باعث انحراف می‌شود به شدت مخالف است
تاريخ انتشار: سه شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۲۱
۲۷
وسواس هم یک بیماری است؛ طول درمان، 6 ماه تا یک سال
کاش به سوژه این هفته مبتلا نشده باشید اما کسانی که این بیماری را می‌شناسند یا در اطرافیان خود نمونه‌هایی از مبتلایان به آن را دیده باشند می‌دانند که «وسواس» فرد را از زندگی عادی دور می‌کند. در ادامه این گزارش می‌خوانید که وسواس میان مجردها شیوع بیشتری دارد.

طبق تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه‌های پزشکی، افراد مجرد و به خصوص کسانی که متارکه می‌کنند بدلیل داشتن اضطراب بیشتر از دیگران به وسواس دچار می‌شوند. به طوری که همیشه خود را از دیگران برتر و پاکیزه‌تر می‌بینند و همین موضوع موجب رنجش اطرافیان می‌شود. 

دیگر این روزها همه وسواس را یکی از بیماری‌های روانی می‌دانند رواج زیادی یافته است. شاید افراد زیادی با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. شیوع آن به قدری است به محض شنیدن آن بی اختیار یاد کسانی می‌افتیم که بیش از اندازه شست و شو می‌کنند. اما خوب است بدانید که وسواس یک بیماری است که انواع مختلف دارد و به طور کلی می‌توان آن را یک بیماری روان‌پزشکی نامید که منشأ اصلی آن اضطراب است وحتی موجب کاهش طول عمر افراد می‌شود. دکتر محمد کریمی متخصص اعصاب و روان در این باره بیشتر توضیح می‌دهد.

امان از فکرهای تکراری
وسواس به دو نوع فکری و عملی تقسیم می‌شود که وسواس فکری شامل احساس، اندیشه یا تصویر ذهنی مزاحم می شود، مبتلایان به آن احساس هیجان یا تکان‌های مکرر را که خلاف میل شخصی آنان است، تجربه می‌کنند. البته ممکن است شخص بکوشد آن را نادیده بگیرد و از ذهن خود بیرون کند اما این کار بدون درمان برایش امکان‌پذیر نیست. البته ریشه بیماری وسواس اضطراب است چنانچه بیمار در برابر عمل وسواسی مقاومت کند، اضطرابش بیشتر نیز می‌شود. اما نوع دوم، وسواس‌های عملی و رفتاری است به طوری که فرد بر کارهای تکراری مانند: شستشو، منظم کردن، بازبینی، قرینه بودن اشیا، شمارش کردن، کنترل کردن بسته شدن یا نشدن قفل در، شیر گاز و... تاکید می‌کند.

راه تشخیص بیماری
وسواس یا اجبار به کار خاص وقت گیر است و بیش از یک ساعت در روز طول می‌کشد و روال عادی زندگی روزمره، کار، روابط اجتماعی یا تحصیل فرد را مختل می‌کند، البته ابتلا به وسواس دلایل مختلفی دارد. برای تشخیص اختلال وسواس، پزشک با کمک علایم بیماری، بیمار و معاینه‌هایی که می‌کند، می‌تواند این اختلال را تشخیص دهد.

وسواس‌های ژنتیکی
همان طور که فرزندان ویژگی‌های ظاهری خود را از والدین به ارث می‌برند، خصوصیات روانی را نیز از پدر و مادر می‌گیرند البته می‌توان با روش‌های درست تربیتی بر آن چیره شد. اما آمارها نشان می‌دهد که بیشترین دلیل وسواس ژنتیک است، به طوری که این بیماری در افرادی که خانواده درجه یک آنان، به خصوص اگر از خانواده مادری باشند، از این اختلال رنج می‌برند بیشتر از دیگران مشاهده می‌شود، اما ناگفته نماند که محیط زندگی نیز در بروز چنین بیماری‌هایی بی‌تأثیر نیست.

روش‌های تربیتی نامطلوب
همان طور که می‌دانید آموزش و شیوه‌های تربیتی نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت افراد دارد و اتفاقاتی که در دوران کودکی رخ می‌دهد می‌تواند رفتارهای بزرگ‌سالی را بسازد بنابراین بی‌توجهی به کودک، ضربه‌های روحی، بروز اضطراب، ایجاد درگیری‌های خانوادگی و جدایی پدر و مادر باعث می‌شود که فرزندان در دوران نوجوانی و جوانی برای ابراز شخصیت و جلب توجه دچار اختلال‌های رفتاری به خصوص وسواس شوند.

نداشتن شناخت و آگاهی
گاهی افراط و تفریط در کارهای مختلف ممکن است فرد را به انحراف بکشاند و این موضوع در وسواس نیز تأثیر دارد. برخی‌به دلیل نا آگاهی در زمینه احکام دینی و عبادت موجبات بروز این بیماری را در خود ایجاد می‌کنند، این در حالی است که دین اسلام با کارهای وسواس گونه که باعث انحراف می‌شود به شدت مخالف است.

دو درصد جامعه وسواسی هستند
آمارها نشان می‌دهد که یک تا دو درصد جامعه مبتلا به اختلال وسواس از انواع فکری و عملی هستند که این تعداد میان زنان و مردان برابر است.

مجردها وسواسی‌ترند
به گفته پژوهشگران افراد مجرد بیشتر به بیماری افسردگی مبتلا می‌شوند که این موضوع خود موجب بروز وسواس خواهد شد اما بررسی‌ها نشان می‌دهد افراد مجردی که همسر خود را بدلیل متارکه از دست داده‌اند به علت اضطرابی که به آنان تحمیل می‌شود بیشتر با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند.

نوجوانان بیشتر وسواسی می‌شوند
دوران نوجوانی برای همه افراد با دغدغه همراه است که روان‌پزشکان این بحران‌ها را بدلیل تغییر در سطح هورمون‌های بدن طبیعی می‌دانند. باید بدانید که بیشترین تأثیر این تغییرات بر فکر و روان نوجوانان مشاهده می‌شود که گاهی به شکل بیماری وسواس بروز می‌کند. اگرچه بیماری وسواس مخصوص همه گروه‌های سنی است اما شیوع آن در 16 تا 19 ساله‌ها به علت قرار گرفتن در سن بلوغ و بروز تحولات هورمونی بیشتر دیده می‌شود.

کودکان هم وسواسی می‌شوند
شاید دیدن کودک دو ساله‌ای که دچار وسواس است برایتان تعجب‌آور باشد. اما باید بدانید که کودکان هم دچار وسواس می‌شوند این اختلال را با نشانه‌هایی مانند: رفتارهای پرخاشگرانه، تکرار کلمات و یا لجبازی با اطرافیان بروز می‌دهند.
باید توجه داشته باشید که در صورت رو به رویی با این رفتارها با پزشک اعصاب و روان مشورت کنید زیرا درمان زودهنگام می‌تواند از بروز بیماری‌های جدی‌تر در بزرگ‌سالی‌شان
پیشگیری کند.

افسرده‌های وسواسی
افرادی که به افسردگی مبتلا هستند بدلیل نداشتن تعادل سروتونین در مغز بیشتر دچار وسواس می‌شوند. البته مبتلایان به اکسیزوفرنی، اختلالات دو قطبی، ترس از اجتماع و... نیز در معرض ابتلا هستند. بنابراین می‌توان گفت که وسواس مانند زنجیر به سایر بیماری‌های خلقی متصل است و در صورت درمان نشدن علایم آن تشدید می‌شود.

وسواس هم درمان می‌شود
بیماری وسواس تا 75 درصد قابل درمان است. اما موضوع درمان بستگی به نوع بیماری و مدت ابتلا به آن دارد. بنابراین 6 ماه تا یک سال می‌توان برای درمان وقت گذاشت، البته ناگفته نماند در صورتی که بیماری زندگی فرد را مختل ‌کند و مریض دچار افت عملکرد شود پزشک با بستری کردن وی در بیمارستان زمینه بهبودی را فراهم می‌کند. اما در غیر این صورت درمان‌ها به شیوه سرپایی و با دارو صورت می گیرد.

درمان وسواس با داروی ضد افسردگی
درمان اختلال وسواس از طریق مشاوره، روان درمانی و دارو درمانی امکان‌پذیر است. البته داروهای ضد افسردگی خاصی هم هستند که بر واسطه‌های شیمیایی مغز مانند سروتونین اثر می‌گذارند. برای تأثیر این داروها بر افکار و رفتارها ممکن است به چند هفته زمان نیاز باشد.

دارو و روان درمانی در کنار هم
درمان بیماری وسواس بستگی به مدت زمان ابتلا و سن بیمار دارد. اگر این بیماری سریع‌تر تشخیص داده شود مدت زمان درمان نیز کوتاه‌تر می‌شود. اما به طور کلی برای درمان وسواس به زمانی حدود 6 ماه تا یک سال نیاز است. البته بهترین روش درمان، استفاده همزمان از دارو و روان درمانی است. در این بیماری از شیوه‌های مختلف برای تغییر بینش شناخت رفتاری فرد استفاده می‌شود.

وقتی مشاوره به کمک وسواسی‌ها می‌آید
برای درمان وسواس، می‌توان از روان درمانی و رفتارشناختی کمک گرفت. در این روش، فرد به تدریج با عامل ترس رو به رو می‌شود و این تکرار به مرور از اضطراب فرد می‌کاهد. مثلا اگر فردی بر شست و شو اصرار دارد، شی آلوده را تصور می‌کند و آن را لمس می‌کند و پس از آن دست‌های خود را نمی‌شوید و تکرار این کار به تدریج اضطراب بیمار را کاهش می‌دهد.

بیمار، مهم‌ترین درمان‌گر
مراقبت‌هایی که بیمار دارد می‌تواند یکی از عوامل کنترل‌کننده و تخفیف دهنده‌ی این اختلال باشد. بنابراین پس از شیوه‌های درمانی، پزشک به بیمار توصیه می‌کند به برنامه‌ی درمانی خود ادامه دهد، داروهای خود را طبق دستور مصرف کند و به یک گروه حمایتی ملحق شود. لیستی از دوستان محبوبی را که در مواقع سخت می‌توانند موجب دلداریش شوند، تهیه کند و با آنان در رفت‌وآمد باشد. البته نکته مهم این است که به جای انزوا در فعالیت‌های اجتماعی مشارکت کند. بنابراین مهم‌ترین شیوه درمان وسواس فکری، توقف فکر و تسلط بر اندیشه است.

حواس‌پرتی وسواسی‌ها
وسواس عوارض زیادی برای فرد دارد. اتلاف وقت و از دست دادن سرمایه ارزشمند عمر، توانایی نداشتن در تمرکز حواس و حواس پرتی، بازماندن از کارهای اصلی مانند: تحصیل و بدنبال آن افت تحصیلی، خستگی و بی حوصله شدن فرد در رسیدگی به امور روزمره از جمله عوارض وسواس محسوب می‌شوند.

درمان بیماری‌های روانی را جدی بگیرید
باید به بیماری‌های روانی مانند مریضی‌های جسمی نگاه و برای درمان آن‌ها سریع اقدام کنیم زیرا هر چه درمان‌ها زودتر صورت گیرد، نتایج مطلوب‌تری را در پی دارد.
مرجع : حمایت
Share/Save/Bookmark
نظرات بينندگان:   ۲۷ نظر انتشار يافته    ۴ نظر در صف انتشار    ۳ نظر غيرقايل انتشار
محمد
۱۳۹۲-۰۲-۲۹ ۲۰:۰۶:۱۱
سلام :
من 10 سال است که قرص می خورم ولی بهبود پیدا نکردم یا اگه کردم مقطعی بوذه و الان هیچ ذارویی مصرف نمی کنم و آماده برای درمان هسنم.
ازتون تقاضا میکنم کمکم کنین یا بگین چطور می تونم با این مرکزی که نام بردین تماس بگیرم.
(12604)
پاسخ به اين اظهار نظر
۷۹۳۲
 
Romania
۱۳۹۷-۱۰-۲۱ ۱۷:۴۵:۵۱
Rtms کنید تو تهران داره. غیرتهاجمیه. ولی در کنارش حتما باید روان درمانی هم بکنید.
آر تی ام اس را باید منظم ادامه بدید. هر ماه مثلا. چند سال. در کنارش روان درمانی. خیلی کمک میکنه.
دستگاه جدید دیگه هست deep tms میگن. تو ایران نیومده. اسمش brainsway هست تاییدیه اف دی ای داره برا موفقیت در درمان وسواس. تو استانبول هست دو تا از این دستگاه.
ولی آر تی ام اس خیلی کمک میکنه اگه رو برنامه نگهدارنده مدام هر ماه تکرار کنید جلسات درمانش را (51012)
پاسخ به اين اظهار نظر
۴۴
 
امیدوار
United States
۱۳۹۲-۰۹-۱۸ ۲۳:۳۸:۵۸
سلام 42 سال است که دچار وسواس فکری و عملی هستم، البته اول فقط عملی بود و نسبت به حالا خیلی کمتر بود ولی بعدا افکار مزاحم هم بسراغم آمدند اوایل نمیفهمیدم که این وسواسه که درمونش کنم وقتی فهمیدم این یک بیماریه که چندین سال گذشته بود و بصورت مضمن دراومده بود. الان گاهی نیم ساعت فقط وضویم طول میکشه یا یک ساعت فقط یک نمازم طول میکشه خلاصه زندگیم فلج شده به هیچ کارم نمیرسم بارها خودم رو نصیحت کردم و تصمیم گرفتم مثل بقیه زندگی کنم اما بعد از یک مدت کوتاهی دوباره مثل اول شدم نمیدونم چه جوری از شر این رفتار و افکار خلاص بشم فکر میکنید بعد از اینهمه سال میتونم درمون بشم؟ (25431)
پاسخ به اين اظهار نظر
۵۶۳۹
 
معجزه
۱۳۹۲-۱۰-۱۲ ۲۱:۵۶:۳۳
منم مثل تو هستم و به امید یه معجزه ای از سوی خدا هستم/خوب ما هم بیماریم چرا شفا نمیدی مارو یا خدا/خدا یا تمام مریضا رو شفا بده/ ما رو هم بین اونا/همه بگین امین (28031)
پاسخ به اين اظهار نظر
۹۵۳۱
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۰:۲۴:۱۵
منم اینطوری بودم الان نماز نمی خونم راحت شدم خداروبیشترهم دوست دارم (49080)
پاسخ به اين اظهار نظر
۱۷۳۰
 
۱۳۹۹-۰۳-۲۰ ۱۰:۲۰:۰۰
سلام..شما خانوم هستین یا اقا???/اگ خانوم هستید و وسواس دارید البته وسواسی ک در زمینه دین و فقهی باشه یه سر به جامع الزهرا قم بزنید.یا شمارش بگیرید (51333)
پاسخ به اين اظهار نظر
۲۱
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۷ ۱۳:۱۶:۰۳
سلام به همه ی اونایی كه وسواس چه فكری وچه عملی دارند_من هم یه روزی وسواس داشتم البته نميدونستم وسواسه به خاطرهمين هم ديربه روان پزشك مراجعه كردم من الان 19سالمه ومیتونم بگم حدود سه الی چهارساله كه بهش مبتلاشدم به طوريکه زندگیم تو این دوره مختل شده بودمخصوصا ازنظر تحصيل واعتقاداتم؛هميشه يه دانش اموز زرنگی بودم برای بهترين ها تلاش ميكردم ولي تو اين دوره واقعا افت تحصيليه شديدی داشتم به گونه ايی که الان دارم واسه ی سومين بار توكنکورشرکت ميکنم هيچ وقت تو اين دوره تمركزنداشتم حواس پرتيم شديدبود وخیلی هم افسرده حتي فكرهای وحشتناكی به سرم ميومد واقعا دوره ی سختی بود عمرم تلف شد الان بايدسال دوم دانشگاه می بودم ولی حيف...اينو واستون گفتم که بدونيد باتموم این سختی هایی كه كشيدم و دکترم بهم گفته بود وسواس بي نهايت شديده ولی الان بعد حدودا 6ماه ازدوره ی درمانم به كمك خداودکتر خوبم تونستم به اين مشكل غلبه کنم وتمركزم خیلی خوب شده البته هنوز فكرهایی هست ولی دكترم بهم گفته كه چند روزديگه به كلی خوب ميشم وميتونم راحت درسمو بخونم وتورشته ی مورد علاقم پزشكی قبول بشم_هيچ وقت اميدتونو ازدست نديد به خداتوکل کنيد حتماكمكتون ميكنه وايشالاكه زودترخوب شيد (28229)
پاسخ به اين اظهار نظر
۹۸۴۴
 
ف
۱۳۹۲-۱۲-۲۲ ۱۳:۴۴:۲۵
سلام،من تا حالا چندین دکتر رفتم و چند سال دارو مصرف کردم،ولی خوب نشدم،داروها باعث خواب شدید و خستگی مفرطم میشد و به خاطر همین ترکشون کردمو دیگه به هیچ دکتر و دارویی اعتقاد ندارم،تو رو خدا آگه واقعا درمان شدین،آدرس دکترتونو برام بفرستین،زندگیم نابود شده و زندگی مشترکمم داره از دست میره (34577)
پاسخ به اين اظهار نظر
۶۳۲۸
 
مرضیه
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۲:۲۵:۳۹
خدا صدامو میشنوه به همه ما وسواس فکری ها کمک کنه (36213)
پاسخ به اين اظهار نظر
۷۳۲۱
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۹ ۱۳:۱۷:۱۰
سلام.من سی و هشت سالمه از وقتی که خودم رو می شناسم مبتلا به وسواس فکری هستم البته تا یک ماه پیش نمی دونستم. فکر می کردم اخلاق و شخصیتم اینطور هست .الان زیر نظر روانپزشک دارو مصرف میکنم خیلی بهتر شدم تمام عمر در گیر این بیماری بودم با وجود هوش و حافطه بالا افت تحصیلی داشتم همیشه برایم سوال بود چرا با همه فرق میکنم چرا مطلب رو دیر می گیرم اعتماد به نفسم پایین بود حالا انگار تازه متولد شدم می خواهم از اول شروع کنم (29416)
پاسخ به اين اظهار نظر
۵۸۲۲
 
سمیرا
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۸:۴۳:۲۷
سلام.میشه شماره و آدرس دکترتونو لطف کنین؟ من نفر 3 المپیاد و 2 کنکور کارشناسی ناپیوسته بودم اما حالا بخاطر وسواس زندگیم داره نابود میشه. هیچ کاریو نمیتونم درست انجام بدم. مرسی. (44258)
پاسخ به اين اظهار نظر
۶۰۱۷
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۱۱:۴۸
درمان وسواس پروسه زمانی میخواد.هم روانشناس و هم روانپزشک... (44908)
پاسخ به اين اظهار نظر
۳۶۱۲
 
Germany
۱۳۹۷-۱۰-۲۳ ۰۰:۰۶:۲۳
افرین ب شما با این اراده قوی (51013)
پاسخ به اين اظهار نظر
۲۲
 
رامبد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۱۱-۰۴ ۰۹:۴۲:۲۷
من یک وسواس فکری هستم ونمی توانم درس بخوانم و پیش دکتر مجد رفتم ودرمان داروئئ راشروع کردم امید وارم خوب بشم (29897)
پاسخ به اين اظهار نظر
۴۶۸
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۹ ۲۱:۲۱:۵۲
سلام من هم دچار وسواسم ولی به نظر من باید لز کناره گرفت و بهتر شد دارو تاثیر کمتری روی وسواس داره (32093)
پاسخ به اين اظهار نظر
۲۲۱۳
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۱۲-۰۶ ۱۵:۰۶:۱۶
منم یه کنکوری بدبختم که از بچگی از پدرم وسواس فکری به ارث بردم (32590)
پاسخ به اين اظهار نظر
۴۵۱۴
 
رضا
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۱:۳۵:۲۷
وسواس ( ها )

1 - همه اعمال و کردارهای آدمی یا از روی حکمت و علم است و یا از وسوسه های

شیطان! نوع دومش را وسواس گویند. آدمی یا تحت فرمان عقل و ایمان خویش است و

یا مرید القائات انس و جن!

5 - امروزه به ندرت می توان آدم غیر وسواسی پیدا کرد. امروزه عصر حساسیت های عجیب

و آلرژیهای غریب است. تعلقات یا نفرت هائی که هیچ کس معنایش را نمی فهمد. گوئی همه

به نوعی مافیائی و مرموز زندگی می کنند و دارای اسرار مگوئی هستند که خودشان هم بر

آن آگاهی ندارند. نوعی مسخ شدگی و تسخیر بواسطه نیروی نامرئی!

7- مثلاً کسی نسبت به قیافه خود حساسیت پیدا کرده و مستمراً به خودش ور می رود.

حساسیت و وسواس دماغ در عصر ما یکی از این وسوسه های مستقیم شیطانی است که

کار را به جراحی می کشاند. خودارضائی جنسی نیز ...

از کتاب " مبانی عرفان عملی " استاد علی اکبر خانجانی ص 161

لینک دانلود از سایت : بنیاد نشر استاد خانجانی :
دانلود کنید

http://khanjay.com/book/resaleieerfaneamali.zip

یا از وبلاگ عرفان زندگی :


دانلود (36212)
پاسخ به اين اظهار نظر
۳۶۱۹
 
میهن
۱۳۹۳-۰۱-۱۴ ۱۲:۲۲:۵۳
دوستان خواهش میکنم تنها سمت دارو نروید دارو جوابگوی درمان وسواس نیست
http://darmanevasvas.blogfa.com/ (39102)
پاسخ به اين اظهار نظر
۲۳۱۶
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۶:۰۹:۵۳
(( چنانچه بيمار در برابر عمل وسواسي مقاومت کند، اضطرابش بيشتر نيز مي‌شود))
بنده به تازگی وارد 23 شدم.تقریبا 3 ساله که وسواس فکری دارم.البته قبلشم نشونه هایی ازش بود ولی این 2 سال اخیر شدتش زیاد شده.به همه وسواس های فکری به طور جدی اخطار میدم که بدونن هر چقدر مقاومت کنن بیماریشون به مرور زمان شدیدتر میشه من هم 2سالیست که متوجه بیماریم شدم و اتفاقا مثل همه وسواسیها زمانی تصمیم به درمان گرفتم که آنقدر شدید شده و حالا زندگی روزمره ام رو دچار اختلال کرده شبا یا نمیخوابم یا دیروقت میخوابم و البته با خودم هم گاهی صحبت میکنم.اینجوری احساس بهتری پیدا میکنم.اما بعد از این همه سختی بالاخره فهمیدم که فقط خود فرد به تنهایی نمیتونه درمانش کنه و حتما باید به روانپزشک مراجعه کنه.داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی در کنار مشاوره مطمئنا کمک میکنه و زمانی بیماری بهبود پیدا میکنه که هم خود فرد و هم پزشک دست به دست هم بدن و در یک بازه زمانی بلند بیماری رو ریشه کن کنن.در ضمن لازمه بگم که علاوه بر رفتن نزد روانپزشک این کارها نیز صد در صد تاثیر داره.اینها تجربیات من تو این 2 ساله:
اولا: سعی کنید در طول روز ورزش کنید به خصوص ورزش هایی که بهتون آرامش میده و حتما تو محیط باز باشه و با خانواده یا دوستان انجام بشه.
دوما: بدونید که وسواس های فکری غالبا با وسواس های عملی همراهه سعی کنید اونها رو هم ریشه کن کنید چون مثل فکر آزار دهنده نیستن ور راحت تر میشه ازشون خلاص شد
تغذیه خوب-خواب اندازه-ورزش-محیط زندگی آرام -احساس شادی در زندگی-روابط اجتماعی خوب و در نهایت سعی در مثبت اندیشی و احساس رضایت از زندگی-اگر هم تا اینجا اشتباهاتی داشتیم به فال نیک بگیریم و ازشون تجربه و عبرت بگیریم. (44049)
پاسخ به اين اظهار نظر
۴۰۱۵
 
شهرام
۱۳۹۳-۰۲-۲۲ ۱۱:۳۴:۴۱
سلام دوستان من 39سال دارم واین مریضی زندگی من را بکلی سخت وبشدد عقب انداخته 20 سال است که دارم جون می کنم در حالی که اگر وسواس نداشته باشی با همه شرایط راحتی بنظر من عامل اصلی وسواس درگیری های ذهنی است که نمی گذارند درک درستی از وضعیتی که هست رو داشته باشی واین اضطراب باعث بهم ریختگی فکری میشود اگر همیشه هواسمان باشد و خوب بفهمیم کم کم درمان می شویم (44133)
پاسخ به اين اظهار نظر
۵۲۱۷
 
مریم
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۸:۰۷:۱۴
قرصی که برای وسواس تاثیر داره چیه،من در حدود شانزده سال به این بیماری مبتلا هستم. (44255)
پاسخ به اين اظهار نظر
۱۰۹۷۰
 
ا.آ
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۰۴:۱۰:۰۸
سلام من یک خانم 41 ساله هستم . از حدود 22سالگی و همزمان با ازدواجم دچار وسواس شدید شدم. خانواده همسرم متاسفانه خیلی شلخته و بی سلیقه هستن و از وقتی تو جمع خانواده شون وارد شدم زندگیم روال عادیشو از دست داد. احساس میکنم خیلی از زندگی خسته ام. بارها تصمیم به جدایی گرفته ام . فقط بخاطر فرزندم نشده. واقعا نا امیدم چون راههای مختلفی رو امتحان کرده ام و جواب نداده. من بدون شست و شو می میرم. اگه دکتر خوب و رواقع معجزه گر سراغ دارین لطفا معرفی کنید. (49124)
پاسخ به اين اظهار نظر
۳۰۱۰
 
۱۳۹۷-۱۰-۲۹ ۰۱:۴۳:۳۵
سلام دکتر دکتر فرید توفیق نیا بهتریت دکتر مغز واعصابه (51016)
پاسخ به اين اظهار نظر
۸۸
 
الف.سین
United States
۱۳۹۹-۰۳-۰۹ ۱۸:۲۶:۱۴
سلام.من هم وسواس فکری دارم.علتشم اعتماد بنفس پایینم و اذیت هایی بود کـ پدر بدبین و کنترل گر و قضاوت گرم داشت بود،...۲۴سالمه ، کنکور ک دادم دانشگاه فردوسی مشهد قبول شدم اما بخاطر بابای بدبینم نرفتم دانشگاه...از اونموقع بود که وسواس گرفتم..چها بار کنکور دادم اما بخاطر وسواس فکریم تمرکز نداشتم،،بایک پسر دوست بودم ک خیلی دوسش داشتم اما رابطه جنسی نداشتم باهاش،بعد از دوسال کات کردیم ،رفتن اون اعتماد بنفسمو پایین تر اورد و باعث شد اضطرابم بیشتر بشه و بیشتر بخودم گیر بدم....ضمن اینکه خانواده بشدت بدبینی دارم که اجازه نمیدن با دوستام برم بیرون و دائم تو اتاقم تنهایم،براهمین همیشه درگیر افکار وسواسیم،،،،،به جورایی احساس میکنم هیچ درکی از دنیای واقعی ندارم،،،خانواده اصرار دارن ازدواج کنم و این بشدت منو استرسی کرده چون با این وضعیت نمتونم ازدواج کنم...خسته م ،هیلی از زندگیم خسته م،یک لحظه اروم نیست ذهنم،دعا کنید ک بمیرم و راحت بشم از این زندگی،،نمیدونم چرا خدا کمکم نمیکنه،کاش نباشم تو این دنیا (51320)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
سادات
۱۳۹۹-۰۷-۰۶ ۰۴:۲۲:۳۴
عزیزم باید فکر کنی که راه حلت چیه،اول مشکلت رو بشناس بعد راهشو،باید تمام تمرکزش رو جمع کنی دانشگاه قبول بشی تا بتونی تو‌محیط خونه نباشی،بعد کم کم درست میشه،رفت و آمد و آینده و،،حتی شاید تونستی بعدها خوب ازدواج کنی یا مستقل بشی،الان خودتو بساز و آروم و سالم باش تا به هدف زودتر برسی،عمر این ناخوشیت زیاد نیست،تو می تونی (51399)
پاسخ به اين اظهار نظر
۱۰
 
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۰-۰۴-۰۲ ۱۰:۴۵:۴۱
سلام عزیزم به یه روانپزشک مراجعه کن و با یه روانشناس بالینی در ارتباط باش مطمئن باش به امید خدا همه چی درست میشه. راهش اینه
اول بهشون توجه نکنی و بعد خودتو مشغول کنی به کارهای مفیدی که دوست داری. کتاب 4 اثر فلورانس اسکاول شی خیلی خوبه .از این افکار فرار نکن و نترس ولی وقتی اومد پیگیرشم نباش.
مدتی شاید اذیت بشی ولی به مرور که تمرین کنی به امید خدا حال دلت خوب میشه. (51534)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
شراره
۱۳۹۹-۰۶-۲۷ ۲۰:۵۴:۳۵
سلام ۲۴سالمه منم نزدیک یکسال دچار وسواس فکری شدم تو دو دوره واقعا کم اوردم چون وسواس فکریم درباره عزیزترین کس زندگیمه عشقم ،نمیدانم چ راهی باید برم
تحت نظر روانپزشک روانشناسم هستم .ترروخدا دعام کنین لحظاتی درحد جنون گذراندم دیگه نمیتونم نمیدانم خدا چرا جوابمو نمیده دیگه (51396)
پاسخ به اين اظهار نظر
۳۰
 
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
معنی رنگ ها در دنیای ما
10 علت که ثروتمند نمي‌شويد!
معیار زنان برای انتخاب لباس چیست؟
20 سال عقب‌ماندگی در مُد
وسواس هم یک بیماری است؛ طول درمان، 6 ماه تا یک سال
زعفران و خاویار ایرانی ۱۵میلیون تومانی در ردیف گرانترین غذاهای دنیا
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“