مهدی تقوی: هدفمندسازی یارانهها رکود تورمی را تشدید میکند
در شرایط فعلی تصمیمگیری در مورد سیاستهای پولی و مالی پس از هدفمندی یارانهها کمی سخت است؛ چراکه در اقتصاد ایران، عوامل اثرگذار به شکلی روزانه تغییر میکنند
تاريخ انتشار: يکشنبه ۷ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۳۲
تيترآنلاين - مهدی تقوی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی بر این اظهارنظر تاکید میکند و میگوید: در شرایط فعلی تصمیمگیری در مورد سیاستهای پولی و مالی پس از هدفمندی یارانهها کمی سخت است؛ چراکه در اقتصاد ایران، عوامل اثرگذار به شکلی روزانه تغییر میکنند پس باید منتظر ماند و دید که پس هدفمندی یارانهها بنگاههای اقتصادی تا چه حد متضرر میشوند.
وی ادامه داد: در این دوره قدرت خرید مردم پایین میآید؛ قیمت کالاها افزایش پیدا میکند و نگرانیها تا حدی است که خود دولت هم اعلام کرده که دوره سختی برای مردم در پیش است.
این اقتصاددان میگوید: به هنگام هدفمندی یارانهها تورم تشدید میشود و در عین حال تقاضا برای خرید کالاها کاهش پیدا میکند، اینچنین است که رکود تورمی موجود در وضع فعلی، گسترش پیدا میکند.
وی ادامه میدهد: در این شرایط است که بانک مرکزی باید سیاستهای پولی و نیز سیاستهای مالی مشخصی را از پیش برای خود تعیین کند که در آن هنگام، آنها را به کار ببندد.
تقوی میگوید: به نظر میرسد در آن شرایط سیاستهای انبساطی راهگشاتر از سیاستهای انقباضی باشد چراکه در سیاستهای انبساطی میل مردم برای تقاضا افزایش پیدا میکند؛ گرچه تا حدودی بر میزان تورم هم افزوده میشود اما این میتواند موتورمحرکی برای بخش تولید باشد.
به گزارش جهان صنعت، این استاد دانشگاه علامه میافزاید: اتخاذ سیاستهای انقباضی در چنین شرایطی میتواند منحنی تولید را به سمت پایین بکشاند و شاید صلاح نباشد.مهدی تقوی ادامه میدهد: اکنون دولت باید به دو نکته بسیار مهم توجه کند؛ نخست آنکه نرخ ارز را همچنان در کنترل خود نگاه دارد و دست به آزادسازی آن نزند و نکته دوم هم آنکه دولت سیاستهایی را در پیش بگیرد که میزان بهرهوری در بخش صنعت را رشد دهد.وی گفت: در نهایت دولت باید به آموزش گسترده نیروی کار ماهر بپردازد تا از هدر رفتن سرمایهها جلوگیری شود.