هم اکنون اغلب خانوادههای ایرانی تاکید دارند که در ازدواج پسر حتما باید بزرگتر از دختر باشد این اندیشه وامانده و متحجرگرایانه است و برای زندگی در دنیای امروز نیست
یک روانشناس و استاد دانشگاه اظهار داشت: سن نباید ملاکی برای انتخاب همسر باشد. دکتر سیما فردوسی پور در گفت وگو با پانا اظهار داشت: مطالعات در کشور نشان میدهد،ازدواجهایی که در آن سن مهم نبوده و ملاک های اصلی دیگری در آنها مهم هستند، ازدواج های مستحکم تری بوده و کمتر به طلاق کشیده میشوند.
وی درخصوص نحوه انتخاب همسر توسط جوانان اظهار داشت: مولفههای انتخاب همسر باید به گونهای باشد که فرد را به آرامش برساند اما این روزها جوانان مولفههایی همچون زیبایی و ثروت را ملاک اصلی خود در انتخاب همسر قرار دادهاند.
به گفته این روانشناس ایمان، پاکی نفس و هم کف بودن اصول مهم در انتخاب همسر است که باید بازشناسی شود اگر دختر و پسر جوان قبل از ازدواج هیچ آلودگی جنسی نداشته و با یکدیگر ازدواج کنند بالاترین رضایتمندی را از زوجیت و زندگی خود دارند. همچنین باید جوانان را به سمتی هدایت کنیم که در ازدواج به دنبال اصول آرامشگری باشند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: هم اکنون اغلب خانوادههای ایرانی تاکید دارند که در ازدواج پسر حتما باید بزرگتر از دختر باشد این اندیشه وامانده و متحجرگرایانه است و برای زندگی در دنیای امروز نیست.بنابراین باید در اندیشه و ملاک های جوانان برای انتخاب همسر تجدید نظر شود و جوانان برای یافتن همسر به فکر ملاک های اصلی و مهم مانند ایمان و اخلاق در زندگی زناشویی خود باشند.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
س.محمودي
۱۳۹۱-۰۳-۲۵ ۱۲:۱۴:۲۷
اين كاملا درست است كه سن ملاك خوبي براي انتخاب همسر نيست چرا كه سن انسان ، مبين شعور انسان نبوده و صرفاً زمان زندگي انسان در دنيا را نمايان مي سازد اما بهتر بود خانم دكتر مي فرمودند اختلاف سني كم ، مهم نيست، زيرا اين نكته نيز حائز اهميت است كه افراد در سنين متقاوت با اختلاف فاحش ، از نظر انرژي معمولا با هم متفاوت بوده و اين عدم تناسب انرژي مي تواند اغلب مشكل زا باشد.
مسلماً هرگاه ملاكهاي انتخاب، بطور صحيح تري انتخاب شوند، ميزان تنش در زندگي كمتر بوده ، تفاهم بيشتري وجود داشته و آرامش بيشتري حاصل خواهد شد.
ملاك زيبايي در انتخاب هميشه بوده و منحصر به زمان خاصي نيست زيرا انسان بطور غريزي بدنبال زيبائيست. البته براي انتخاب همسر، زيبايي نسبي كافيست. اما ساير ملاكها مي بايست بطور منطقي انتخاب شده و نبايد ناشي از كمبودها ، بحرانها ، مشكلات خانوادگي و غيره باشد.
بهترين ملاكها از نظر اينجانب ضمن وجود زيبايي نسبي ، بترتيب مي تواند ملاكهاي ذيل باشد :
شعور اجتماعي/فرهنگي فرد منتخب، مورد اعتماد بودن (ميزان وفاداري) ، اخلاق ، ميزان سازگاري(وجود روحيات نزديك بهم) ، عشق(ميزان علاقه).
ضمناً وجود برخي تناسبها از جمله تناسب قد ، سطوح فرهنگي خانواده ها ، تناسب تقريبي اقتصادي و ... نيز مي تواند در اين راستا مورد بررسي قرار گيرد.
پيشنهاد مي گردد تا در اين راستا ، ملاكهاي انتخاب و همچنين چگونگي مديريت روابط بين افراد براي حصول نتايج بهتر و به منظور كاهش بحرانهاي اجتماعي و افزايش تفكر به ارزشهاي والاي انساني در جامعه و همچنين گرايش به ارتباط و ازدواجي سالم ، توسط روانشناسان محترم در دانشگاههاي سراسر كشور تدريس شود.
همچنين با توجه به عصر روشنفكري و مدرنيته ، درخواست و شروع بررسي براي انتخاب همسر نيز مي تواند از هر 2 طرف ، زن يا مرد باشد كه اين نيز در صورت تاييد روانشناسان مي تواند در جامعه تبيين گردد.
داشتن جامعه اي سالم و عاري از معضلات اجتماعي ، فرهنگي و ... ، مستلزم همكاري همه جانبه مي باشد كه اميدوارم در اين راستا همكاري لازم صورت پذيرد. متشكرم (6394)