تيترآنلاين - رييسجمهور در نشست خبري عصر دوشنبه با خبرنگاران داخلي و خارجي، ضمن پاسخ به پرسشهاي متفاوت خبرنگاران، مهمترين خبر اين نشست، يعني « شرايط جديد ايران براي گفتوگو با غرب» را در پاسخ به نخستين پرسش و پس از سخنان مقدماتي خود اعلام كرد. دكتر محمود احمدينژاد در بخشهايي از سخنانش و همچنين پاسخ به پرسش هاي خبرنگاران گفت :
رييسجمهور در پاسخ به پرسش كه از سوي خبرنگار شبكه خبر درباره شرايط جديد گفتوگو با گروه 1+5 مطرح شد، اظهار كرد: گفتوگوهاي ايران با گروه 1+5 پيرامون مهمترين مسائل جهان مدتها ادامه داشت تا به موضوع تبادل هستهيي رسيد. عليرغم اينكه ما توان توليد سوخت 20 درصد را داشتيم، براي اينكه فضاي جهاني را به سمت تعامل و همكاري بيشتر سوق دهيم تبادل را پذيرفتيم؛ اما در گفتوگوها و مذاكرات، كساني كه بايد طبق قانون، بدون هيچ شرطي سوخت 20 درصد مورد نياز رآكتورهاي تحقيقاتي را ـ كه دارو توليد ميكنند ـ به ما تحويل دهند، شرطهايي گذاشتند كه گستردهتر از يك تبادل هستهيي بود.
وي با بيان اينكه " آنها استقلال ما و حقوق قطعي ملت ايران را هدف قرار دادند" گفت: طبيعي بود كه اين مذاكرات به نتيجه نرسيد. بعدها آقاي اوباما از رييسجمهور برزيل و نخستوزير تركيه به طور رسمي درخواست كردند وارد شوند و زمينههاي ادامه گفتوگو را فراهم كنند؛ در حالي كه هم آمريكاييها و هم متحدانشان به طور مكرر به اين دو شخصيت محترم ميگفتند و اصرار داشتند القاء كنند طرف ايراني حاضر به گفتوگو در يك فضاي عادلانه و منطقي نيست؛ اما آمدند در ايران و با چيزي مواجه شدند كه كاملا عكس ادعاي آنها بود. فضاي ايران فضاي منطقي، تعامل و قانونمداري بود.
احمدينژاد افزود: بر همان اساس بيانيه تهران تنظيم شد؛ در واقع بيانيه تهران بر اساس درخواست آقاي اوباما از رييسجمهور برزيل و نخستوزير تركيه تنظيم شد و بخشي از مذاكرات بود؛ اما آنها كه در مقابل اين حركت منطقي حرفي براي گفتن نداشتند، به رسم گذشته و بر اساس بداخلاقيهاي جاري مستكبران، به جاي استقبال از بيانيه تهران، به سمت قطعنامه حركت كردند و بعد از قطعنامه هم بلافاصله بيانيه دادند كه ما ميخواهيم گفتوگو كنيم. ما هم پاسخ داديم گفتوگو ميكنيم.
رييسجمهور تصريح كرد: البته بحث بيانيه تهران موضوعي جداگانه است و مسير خود را طي خواهد كرد. ما با 1+5 گفتوگو ميكنيم اما شرايط عوض شده است. آنها خواستند يك چماق بلند كنند با اخلاق استكباري كه در مذاكرات به قول خودشان دست بالا را داشته باشند، ما داشتيم مذاكره ميكرديم، بيانيه تهران بخشي از مذاكرات بود و بسيار هم موفق. شما به هم زديد و به تصور اينكه منطق ايران و منطق بيانيه تهران منطقي قوي است و شما در برابر آن حرفي نداريد بزنيد، رفتيد پناه برديد به نقطه تبعيضآلود شوراي امنيت كه در آنجا اختيار مطلق داريد و يك قطعنامه صادر كرديد كه به قول خودتان دست بالاتر را داشته باشيد، اما ما اسم اين را ميگذاريم بياخلاقي.
وي ادامه داد: چون بياخلاقي كرديد اولا ما مذاكره را عقب مياندازيم. مذاكره پايان مردادماه و نيمه ماه مبارك رمضان به بعد است. اين جريمهاي است براي اينكه به نظر ميآيد بايد ادب شوند كه رسم گفتوگو با ملتها را ياد بگيرند.
رييسجمهور با بيان اينكه "بايد چند نكته را به وضوح براي ملتها بيان كنم" اظهار كرد: آنها ميخواهند با ما گفتوگو كنند. ميبايست نظرشان را درباره چند موضوع اعلام كنند. اول اينكه نظرشان را درباره بمب اتمي رژيم صهيونيستي اعلام كنند و بگويند موافقند يا مخالف؟ ما مذاكرات را بر مبناي اعلام نظر آنها تنظيم خواهيم كرد. بالاخره با كساني كه با بمبهاي اتمي رژيم صهيونيستي موافقند و حمايت ميكنند ما يك جور مذاكره ميكنيم، ولي با كساني كه مخالفند نوع ديگري.
احمدينژاد ادامه داد: دومين مطلب اين است كه بايد اعلام كنند آيا ميخواهند به ان.پي.تي بپيوندند يا نه؟ وي در اين راستا با اشاره به نشست ان. پي. تي گفت: پس از سالها زحمت نشستي برگزار و در نيويورك مقررات ان.پي.تي تكميل و اصلاح شد و به عنوان مقرراتي جهانشمول درآمد. كساني كه ميخواهند با ما گفتوگو كنند بايد به صراحت اعلام كنند آيا از اين مصوبه بينالمللي ميخواهند تبعيت كنند يا نه؟ با كساني كه بخواهند تبعيت كنند يك نوع گفتوگو ميكنيم و با كساني كه نخواهند، جور ديگري.
نكته سوم اين است كه كساني كه ميخواهند گفتوگو كنند ميخواهند دشمني كنند يا دوستي؟ با كساني كه ميخواهند دوستي كنند يك نوع مذاكره ميكنيم و با كساني كه بخواهند دشمني كنند نوع ديگري؛ در واقع آنها بايد به صراحت اعلام نظر كنند.
وي با تاكيد بر اينكه " ما از نيمه ماه مبارك رمضان بعد از اينكه آنها اعلام نظر كردند آمادهايم گفتوگو كنيم" گفت: تركيب مذاكرهكنندگان هم مقداري تغيير ميكند. از پنج كشوري كه صاحب امتياز ناعادلانه وتو هستند هيچكس نميتواند شكايت كند. آنها خودشان شكايت ميكنند، خودشان حكم صادر ميكنند و خودشان هم اجرا ميكنند؛ يك رابطه ظالمانه يكطرفه. چه كسي گفته فقط گروه 1+5 بايد گفتوگو كند. كسان ديگري هم هستند كه بايد در اين مذاكرات حضور داشته باشند، ضمن اينكه آنها بايد به صراحت اعلام كنند در گفتوگو ميخواهند تابع منطق باشند يا ميخواهند از منطق زور استفاده كنند. تجربه قبلي ميگويد هر بار كه با آنها گفتوگو كردهايم به محض اينكه در منطق كم آوردهاند، بلافاصله رفتهاند سراغ زورگويي. باز ما با كساني كه بخواهند با منطق زور صحبت كنند يك نوع گفتوگو ميكنيم و با كساني كه بخواهند با منطق و قانون صحبت كنند، نوع ديگري.
احمدينژاد تاكيد كرد: ادامه گفتوگوها
” بعضي جاها بايد قانون اجرا شود و كسي حق ندارد از طرف خود اقدامي كند و آن را به قانون و دين نسبت دهد كه اين اشتباه است. “
مستلزم اين است كه طرف گفتوگو با ما اولا به طور شفاف نظراتش را راجع به اين سوالات اعلام كند. اينها مانع از گفتوگو نيست. شكل گفتوگو را تنظيم خواهيم كرد. دوم، بدانند ديگر گفتوگو با گروه 1+5 با ايران نيست. عده ديگري هم در اين گفتوگوها شركت خواهند كرد و گفتوگوها در مورد موضوعات مبتلابه بشري و دغدغههاي مشترك خواهد بود و اصل كار، دغدغههاي مشترك است كه در نامه ايران و بسته پيشنهادياش به طور آشكار به آنها اشاره شده است.
رييسجمهور در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ايرنا درباره اظهارات اخير رييسجمهور فرانسه براي مذاكره با ايران در موضوع هستهيي اظهار كرد: اظهاراتي كه آقاي ساركوزي مطرح كردند، درباره ادامه گفتوگو و موضوع تبادل بوده است. ما هم آماده هستيم در بحث تبادل گفتوگوها را ادامه دهيم. احمدينژاد با بيان اينكه پايه گفتگوها، بيانيه تهران است، گفت: اين بيانيه بر اساس قانون، دوستي، عدالت و احترام تنظيم شده است.
وي خاطرنشان كرد: طبيعي است اگر از آن طرف روسيه، فرانسه و آمريكا بيايند، از اين طرف ايران، تركيه و برزيل خواهند آمد؛ البته ما هم براي تبادل آمادهايم و خودمان سوخت 20 درصد را توليد ميكنيم. وي افزود: تبادل راهي است براي تعامل و اين بهتر از تقابل است.
در ادامه خبرنگار الجزيره از احمدينژاد پرسيد «با توجه به تحريمهايي كه عليه ايران اعمال شده، شما همچنان مصمم هستيد غنيسازي را ادامه دهيد؟ آيا يك راه وسط در حل مساله هستهيي بين شما و غرب وجود دارد؟»
رييسجمهور در پاسخ با تاكيد بر اينكه «ما فكر ميكنيم مساله هستهيي ايران حل شده است» گفت: در ايران چيزي به نام موضوع هستهيي وجود ندارد؛ اما از طرف دشمنان ملت ما بهانهاي به نام بهانه هستهيي وجود دارد.
وي افزود: اگر موضوع هستهيي نبود، آنها چيز ديگري را بهانه ميكردند. حال اينها همان كساني هستند كه در جنگ، صدام را عليه ملت ما حمايت كردند. صدام چرا به ما حمله كرد؟ غير از اينكه علتش توسعهطلبي بود. سازمان ملل نيز او (صدام) را متجاوز شناخت و بعدها همينها مجبور شدند صدام را ساقط كنند. حمايت آنها به اين دليل بود كه دشمن ما هستند و نميخواهند ايران شكوفا شود. آنها ميدانند اگر ايران به شكوفايي برسد به سرعت مناسبات جهاني را تحت تاثير قرار خواهد داد. همچنين آنها از ديكتاتورترين ديكتاتورها در ايران حمايت كردند.
رييسجمهور خاطرنشان كرد: طي 57 ، 58 ساله اخير سياستهاي آمريكا و متحدانش در برابر ملت ايران ثابت بوده كه همان سياست دشمني است؛ اما صحنه نشان ميدهد چه كسي پيروز و چه كسي شكست خورده، ما فكر ميكنيم بهترين راه اين است كه آنها به قانون، عدالت و حقوق ملتها احترام بگذارند و به جاي تقابل، راه همكاري را در پيش بگيرند.
احمدينژاد با بيان اينكه ما چيزي بيش از قانون نميخواهيم، اظهار كرد: به نفع آنان است كه به قانون و عدالت تن دهند كه اگر اينطور شود مشكلي باقي نخواهد ماند.
رييسجمهور در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار واحد مركزي خبر كه فرمايشات مقام معظم رهبري را مبني بر ضرورت وحدت بين سه قوه مورد توجه قرار داد و از برخي اظهارنظرها كه ممكن است مردم را نگران كند و اين كه دولت به سهم خود در راستاي وحدت چه قدمي برداشته است، پرسيد، گفت: ما دائما به همكاري و برادري و قانونمداري دعوت ميكنيم و به طور مكرر در جلسات حضوري و عمومي و در رسانهها شعار وحدت، همكاري و قانونمداري براي خدمت را مورد توجه قرار ميدهيم و اين را ادامه خواهيم داد.
در ادامه خبرنگار روزنامه ايران از رييسجمهور پرسيد «با وجود افزايش 60 برابري اعتبارات حوزه علميه عدهاي تلاش دارند بگويند دولت به مسائل ديني كم توجه است. همچنين با توجه به صحبتهاي اخير شما در مورد برخي برخوردها با برخي ناهنجاريهاي اجتماعي، نظرتان در مورد صحبتهاي برخي در انتقاد به عملكرد دولت در حوزه فرهنگي چيست؟»
احمدينژاد پاسخ داد: بايد از آنها بپرسيد. چون خوشبختانه به مسائل اخير توجه كردهاند و تنها نكتهاي كه مورد ايراد نبوده، ايراداتي است كه من وارد كردهام.
احمدينژاد با بيان اينكه « اقدامات غيرقانوني را مورد سوال قرار دادم» توضيح داد: كساني كه اظهارنظر كردهاند به اين موضوع نپرداختند و بحثهاي ديگري را مطرح كردند كه البته جاي تامل دارد، اما ما اقدامات غيرقانوني را قبول نداريم.
وي با بيان اينكه « در حوزه فرهنگ ديدگاههاي دولت روشن است» افزود: دولت، دولتي فرهنگي است و سرمايهگذاريها و حمايتهاي گوناگوني در بخش فرهنگي داشته است، از جمله در باز كردن فضا و برداشتن موانع از سوي دولت، حمايتها بسيار گسترده است.
احمدينژاد با بيان اينكه «بايد اخلاقها را اصلاح كنيم» تصريح كرد: ما يك ملت ايماني هستيم و بايد با هم كار را جلو ببريم.
وي افزود: در حوزه زنان اظهارنظرها به طور معمول بسيار با افراط و تفريط انجام ميپذيرد. ما معتقديم زنان ايراني كرامت و شخصيت و آرمانهاي اسلامي را خود انتخاب كردهاند و داوطلبانه در عرصه انقلاب و دفاع مقدس پيشتاز بودهاند.
احمدينژاد با تاكيد بر اينكه «زنان عنصر اصلي تشويق و پشتيباني از دفاع مقدس بودند» گفت: به نظر من وقتي در رابطه با خانمها، آقايان و جوانان حرف ميزنيم بايد توجه داشته باشيم در مورد انسانها حرف ميزنيم؛ آن هم انسانهايي كه ايراني و داراي سابقه تمدني و فرهنگي كه امروز هم پيشگام عرصههاي انساني و اخلاقي هستند.
رييسجمهور با بيان اينكه ملت ايران جزو پاكترين ملتها و زنان ايران جزو پاكترين زنان هستند، اظهار كرد: بعضي جاها بايد قانون اجرا شود و كسي حق ندارد از طرف خود اقدامي كند و آن را به قانون و دين نسبت دهد كه اين اشتباه است.
در ادامه خبرنگار سي. ان. ان از رييسجمهور در مورد قطعنامه كنگره آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران و بازرسي كشتيهاي ايران در آبهاي بينالمللي و نيز واكنش ايران به اين مساله پرسيد كه احمدينژاد با تاكيد بر اينكه نزديك
” در نقد نقاط ضعف و قوت مطرح ميشود. اما وقتي عمل مجرمانهاي به كسي نسبت داده ميشود ديگر نقد نيست. “
به 30 سال است ايران و آمريكا رابطه گسترده اقتصادي نداشتهاند، در حالي كه قبل از انقلاب وضع به گونهاي ديگر بود، گفت: حال سوال اين است كه با اين تحريم چه كسي را تحريم ميكنند؛ شايد آنها از گسترش ارتباطات اقتصادي ما با ديگران ناراحتند، اما با اين كار در واقع ديگران را تحريم ميكنند.
وي با تاكيد بر پاسخ منتشرشده ايران و اينكه ايران هر اقدام مقابله به مثلي را براي خود محفوظ ميداند، اضافه كرد: تجربه نشان داده است ما قادريم از حقوق خود دفاع كنيم. ما علاقه نداريم كار به اينجا برسد؛ چرا كه آنها به شدت پشيمان ميشوند. حال اين اقدام از سوي هر كس و حتي آقاي اوباما باشد.
رييس شوراي عالي امنيت ملي، با بيان اين كه «روشهاي ديكتاتوري آقاي بوش شكست خورده است» ادامه داد: كساني كه بخواهند با بيصداقتي روشهاي ديكتاتوري را به صورت دموكراتمآبانه و با شعار تغيير ارائه دهند، شكستشان سنگينتر است. ما به آنها توصيه ميكنيم اين كار را نكنند كه در غير اين صورت به سرنوشتي كه گفتيم مبتلا ميشوند.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار وطن امروز در مورد عدم مرزبندي رسانهاي مناسب در مورد نقادي و تخريب، نقد را لازمه پويايي يك جامعه و بهخصوص براي كشورمان كه به سرعت در حال پيشرفت است، دانست و افزود: كار نقد وظيفهاي عمومي و به معناي كمك، پشتيباني و ياريرساني است. آنجايي كه نقد از موضع خود فاصله ميگيرد به اتهام تبديل ميشود؛ لذا نيازمند رعايت مرزهاي نقد و تخريب هستيم.
احمدينژاد نقد را داراي ويژگيهايي نظير وجود دلسوزي، محبت، علاقهمندي و دوست داشتن طرف مقابل ارزيابي كرد و با اشاره به اينكه براي مرز نقد و تخريب معيارهاي روشني ميتوانيم داشته باشيم، گفت: در نقد نقاط ضعف و قوت مطرح ميشود. اما وقتي عمل مجرمانهاي به كسي نسبت داده ميشود ديگر نقد نيست.
رييسجمهور مرز ميان رسانههاي حزبي و مستقل را در كشور ما مخدوش دانست و اضافه كرد: بسياري از رسانههاي ما به جريان و نه تفكر سياسي وابسته هستند. اگر اين رسانهها عنوان كنند متعلق به فلان جريان سياسي هستند تخريبشان قابل قبول است. البته اين به معناي خوب بودن تخريب نيست، اما بسياري از مردم و خوانندگانشان به اين مساله اشراف پيدا ميكنند.
وي اجراي عادلانه قانون در مورد همه را بطور عادلانه مورد يادآوري قرار داد و با بيان اينكه در قوانين ما توهين به امام (ره)، مقام معظم رهبري و رييسجمهور جرم عمومي محسوب ميشود، ادامه داد: اين امر به اين معناست كه مسوولان قضايي بدون شكايت نيازمند رسيدگي هستند و اين مساله براي سايرين بدينگونه نيست.
احمدينژاد اضافه كرد: بايد فضاي نقد دلسوزانه، دوستانه و احترامآميز بيشتر فراگير و قانون نيز عادلانه اجرا شود. تبعيض در اجراي قانون بزرگترين تبعيض است و هر سه قوه بايد تلاش كنند بيش از گذشته قانون براي همه عادلانه اجرا شود. به گفته رييسجمهور دولت به نوبه خود تلاش كرده با بهكاربردن حداكثر تحمل راه را براي گسترش نقد بازتر كند.
احمدينژاد در ادامه در پاسخ به خبرنگار العالم درباره مصوبه كنگره آمريكا مبني بر تحريم ايران به ويژه در زمينه بنزين و سوخت و تاثير تحريمها و تدابير ايران گفت: مطمئن باشيد تحريم در بخش انرژي تاثير مثبت بر اقتصاد ايران دارد، اما در گفتوگوها تاثير منفي. تا قبل از اين فكر ميكرديم آنها با تاريخ دنيا، ملت ايران و خاورميانه آشنا نيستند، اما الان به اين نتيجه رسيديم كه آنها جغرافيا هم نميدانند. ايران كشوري با يك ميليون و هفتصد هزار كيلومتر مربع مساحت و 75 ميليون نفر جمعيت است و به لحاظ ذخاير نفت و گاز مقام دوم را در دنيا دارد و در يك هفته ميتواند توليد بنزين خود را 20 ميليون ليتر افزايش دهد، مردمش هم ميتوانند همين امروز تصميم بگيرند تا مصرف بنيزين خود را به نصف كاهش دهند. اما گويا آنها سرشان را مثل كبك در برف كردهاند، ما دوست داريم روابطمان با دنيا با احترام، همكاري و صداقت باشد. ما به آنها ميگوييم اشتباه ميكنند، اما اگر اشتباه كردند اين طور كه به ما ضرر برسانند، به خودشان آسيب ميرسانند. شما ميتوانيد با كنار گذاشتن اشتباهات محبوب ملتها باشيد؛ چرا ميخواهيد مغفول باشيد؛ بنويسيد، آنقدر بنويسيد و منتشر كنيد، ما هم مينيشينيم و ميخنديم. شايد فكر ميكنند ايران جزيرهاي ميان اقيانوس است كه با ذرهبين بايد آن را پيدا كرد و يا چشم ما به دست آنهاست. هر جا تحريم كنيد به سرعت تبديل به فرصت عالي در اقتصاد ايران ميشود، اگر قبول نداريد خب اين كار را انجام دهيد و نتيجهاش را ببينيد.
احمدينژاد تاكيد كرد: اين رفتار شما بدبيني و بياعتمادي ما را بيشتر ميكند؛ البته يك مقدار از اين رفتارها از لاعلاجي است، به هر حال آنها به رژيم صهيونيستي تعهد دادهاند اقدامي را عليه ايران انجام دهد، اما چكار ميخواهند بكنند، آنها جز پذيرش ايران راهي ندارند. شما هم خيلي سخت نگيريد.
رييسجمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه توسعه مبني بر اينكه مفسدين اقتصادي را اعلام خواهيد كرد يا خير؟ اظهار كرد: نامهاي را تنظيم كردهايم كه به زودي براي رييس قوه قضاييه ارسال ميشود. در آنجا عنوان شده وضعيت تعدادي از كساني را كه به صورت حقيقي يا حقوقي سوءاستفاده كردهاند با سرعت بيشتري رسيدگي كنند و نتيجه را هم به اطلاع عموم برسانند.
وي همچنين در پاسخ به پرسش اين خبرنگار درباره آنچه برخي اظهارات درباره دخالت دولت در امور قوه مقننه و قوه قضاييه خواند گفت: طبق قانون اساسي قوا مستقل هستند. قوهاي حق دخالت در قوه ديگر را ندارد، اما قوه مجريه تنها نهادي است كه چندين نهاد بر آن نظارت دارند، اما چون كار قوه قضاييه مهم و ضامن عدالت است از بيرون كسي بر آن نظارت نميكند و خودش بايد بر خودش نظارت كند. رييس قوه مجريه هم تنها كسي است كه ميتواند در جايي كه انحرافي از قانون ايجاد شد به آن تذكراتي دهد و بنده هم تذكراتي را دادهام
” تا قبل از اين فكر ميكرديم آنها با تاريخ دنيا، ملت ايران و خاورميانه آشنا نيستند، اما الان به اين نتيجه رسيديم كه آنها جغرافيا هم نميدانند. شايد فكر ميكنند ايران جزيرهاي ميان اقيانوس است كه با ذرهبين بايد آن را پيدا كرد و يا چشم ما به دست آنهاست. “
و نامههايي را فرستادهام و تلاش ميكنيم هيچ اتفاقي خارج از قانون اساسي نيفتد.
وي همچنين در پاسخ به پرسش خبرنگار پرستيوي در مورد اينكه « آيا ايران پيشنهادي براي مذاكرات دارد؟ نظر شما در مورد راي چين و روسيه در قطعنامه اخير عليه ايران چيست و نحوه تعامل ايران با اين دو كشور چطور خواهد بود؟» گفت: ما با بسياري از كشورها تعامل داريم و ميتوان گفت با قريب به اتفاق كشورها جز آمريكا و رژيم صهيونيستي تعامل داريم، همانطور كه گفتم و در شانگهاي نيز اعلام كردم، ما نقطه مقابل خود را دولت آمريكا ميدانيم.
وي با بيان اينكه " دولت آمريكا را طراح همه دشمنيها با ملت ايران ميشناسيم" تصريح كرد: اميدوار بوديم با آمدن آقاي اوباما روش غلط گذشته تغيير كند، اما امروز ديگر تقريبا مايوس شدهايم. گرچه نميخواهيم اعلام كنيم مايوس شدهايم اما ديگر جايي براي اميدواري باقي نمانده است. وي افزود: اگر زمان گفتوگوها فراهم شود ما پيشنهادهاي موثري براي گفتوگو داريم.
رييسجمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاري آريا مبني بر اينكه آيا به بازنگري در مناسبات ايران با كشورهاي روسيه و چين با توجه به راي اخير آنها در قطعنامه نياز وجود دارد؟ گفت: هر اقدامي آثار خودش را دارد و بيتاثير نيست و آثارش را در نهايت نشان خواهد داد، اما همانطور كه قبلا گفتهام، نبايد اسمشان در كنار دشمنان ما درج شود، اما بايد توجه داشته باشيم ما كانون اصلي دشمني با خود را دولت آمريكا ميشناسيم و طبيعي است كه آنها در شوراي امنيت با يكديگر همكاري و بده بستانهايي دارند و يكديگر را تاييد ميكنند، اما آنكه عليه ملت ايران حركت و تلاش ميكند دولت آمريكا و انگليس هستند كه ما اين را فراموش نميكنيم و همه طراحيهايمان بر اين اساس انجام خواهد شد.
در ادامه خبرنگار آسوشيتدپرس از احمدينژاد پرسيد، «اخيرا رييس سازمان سيا گفته است ايران براي ساخت بمب اتمي، اورانيوم كافي در اختيار دارد، همچنين در ايران بحث بر اين است كه بمب اتم ساخته شود، آيا اينگونه است؟»
رييسجمهور در پاسخ گفت: به نظرم رييس سازمان سيا چيزهاي ديگري هم ميداند كه آنها را نگفته است. آن هم اين است كه ايرانيان بسيار عاقلند، عاقلتر از آن كه فكر كنند با دو تا بمب ميشود جلوي 20 هزار بمب ايستاد. همچنين آنها روش ايرانيان در برخورد با دشمنانشان را نميدانند.
وي افزود: تاريخ نشان داده است ايرانيان در برخورد با دشمنانشان همواره از انديشه، تدبير و روشهاي انساني استفاده كرده و در طول تاريخ دشمنانشان را به زانو درآوردهاند. امروز هم ميبينيد در مقابل 30 سال دشمني آنها از تنها وسيلهاي كه استفاده كردهايم فرهنگ، منطق و انسانيت است.
وي افزود: يعني آنها واقعا از دو تا بمب اينقدر ميترسند؟ حال چطور 20 هزار بمب انبار كردهاند، اين خود جزء عجايب است. ما كه به صراحت اعلام كرديم بمب اتمي متعلق به دولتهاي عقبافتاده سياسي و آنهايي است كه فاقد منطق هستند.
احمدينژاد با بيان اينكه «امروز احمقانهترين كار انباشت سلاحهاي اتمي است» گفت: آنها ميخواهند با اصرار شريك جرم پيدا كنند، ولي ايران شريك جرمشان نخواهد شد. ما ايستادهايم تا همه آنها را خلع سلاح كنيم؛ نه اينكه نگران خودمان باشيم، ما نگران ملتهاي اينها و ملتهايي هستيم كه اينها در پايگاههاي نظاميشان در كشورهاي آنها اين بمبها را انبار كردهاند.
وي گفت: دولتي كه نميتواند يك چاه نفت را مهار كند، چطور چند هزار بمب اتم را در خاك آمريكا و كشورهايي مثل بلژيك، آلمان، ايتاليا و ژاپن صيانت ميكند. الان بخش عظيمي از بشريت در خطر است و اين به خاطر ضعف مديريت آمريكاييها بر بمبهاي اتمي است.
رييسجمهور گفت: آنها نميتوانند از اين بمبها استفاده كنند و البته اين آرزو را با خود خواهند برد. هيچ كس ديگر نميتواند از بمب اتم استفاده كند، اين متعلق به گذشته است؛ اما در مورد مديريت و نگهداري اين بمبها روشن است كه آنها نميتوانند بر اين بمبها مديريت كنند؛ بنابراين ما نگران مردم آمريكا و ژاپن هستيم، حال جالب است آقاي اوباما از طرف ملتها صحبت ميكند. ما در خود مردم آمريكا رفراندوم برگزار ميكنيم و به آنها ميگوييم آيا موافقيد چندين هزار بمب در آمريكا ذخيره شود؟
احمدينژاد خاطرنشان كرد: ميخواهيم دنيا را مردمي اداره كنيم و نظام دموكراتيك حاكم باشد. ما حاضريم اداره كنيم تا رفراندوم بزرگي در دنيا برگزار شود، ببينيم آيا ملتها موافق هستند. وي گفت: اگرچه دولت آمريكا ميگويد پنج هزار و 600 بمب دارد؛ اما هيچ مرجعي اين موضوع را تائيد نكرده است، حال اين تعداد اگر نشتي كند و حادثهاي پيش بيايد چه فاجعهاي ايجاد ميشود.
احمدينژاد گفت: سازمان سيا به جاي اينكه ذهن مردم آمريكا را به سمت دشمنان فرضي منحرف كند، دشمنهاي واقعي را كه در خاك آمريكا عليه مردمشان كمين كردهاند پيدا كند، بنابراين اين روش به ايجاد دستاوردي براي دولت آمريكا منجر نخواهد شد.
رييسجمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار ان. اچ. كي ژاپن، در مورد چگونگي اعلام شرايط ايران براي گفتوگو با غرب نيز گفت: فكر ميكنم آنها از شرايط ما مطلع شدهاند؛ اگر اعلام كردند گوشهايشان حرفهاي ما را نشنيده از روشهاي ديگري استفاده ميكنيم.
خبرنگار الفرات عراق نيز در مورد آنچه مشكلات دولت در سه حوزه مبارزه با بيحجابي، لغو حركت كشتي اعزامي به غزه و مصوبه مجلس در مورد دانشگاه آزاد خواند پرسيد كه احمدينژاد با يادآوري اين نكته كه " ما اين مسائل را مهم نميدانيم؛ چراكه معمول يك جامعه پويا هستند» افزود:كمكهاي مردم ايران به غزه طي 31 سال گذشته ادامه داشته و دارد و انتقادات به دولت نيز لازمه جامعه آزاد است و اينگونه اظهارنظرها به معناي اختلاف نيست.
وي در مورد مصوبه مجلس درباره دانشگاه آزاد هم با بيان اينكه " اين مقوله مشكل بين دولت و مجلس نيست" ادامه داد: شوراي عالي انقلاب فرهنگي مرجعي عالي و قانوني است كه همه قوا در آن حضور دارند و اين مساله ارتباطي به دولت ندارد و (شورا) نهاد قانونگذاري است كه مديريت عرصه فرهنگي كشور را برعهده دارد.
وي افزود: قوه قضاييه تصميم يك قاضي را متوقف كرد و نمايندگان نيز مصوبه شورا را تاييد كردند؛ لذا در اين مساله
” به نظرم رييس سازمان سيا چيزهاي ديگري هم ميداند كه آنها را نگفته است. آن هم اين است كه ايرانيان بسيار عاقلند، عاقلتر از آن كه فكر كنند با دو تا بمب ميشود جلوي 20 هزار بمب ايستاد. “
كشمكشي وجود ندارد. اينگونه بحثها در ايران عادي است؛ چراكه ايران جاي تلاش و گفتوگو و آزادي واقعي در ايران است.
رييسجمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار جام جم در مورد كمك ايران براي حل بحران نفتي خليج مكزيك نيز با اشاره به اينكه " اين بحران از نظر فني پيچيده است؛ چرا كه در عمق 1500 متري دريا چاهي در حال نشت است و شركتهاي اروپايي و آمريكايي نتوانستهاند آن را حل كنند" گفت: اين مساله نيازمند تجميع توانمنديهاي بينالمللي است. اگر به جاي مسوولان آنها بودم از همه كشورها دعوت ميكردم تا در اين قضيه مشاركت كنند.
احمدينژاد توان متخصصان ايراني را در مديريت اين قبيل بحرانها عميق و ارزشمند توصيف كرد و با اشاره به آمادگي وزير نفت و شركتهاي ايراني براي كمك به حل اين مساله اظهار كرد: اگر آنها از ما كمك خواستند به آنها كمك ميكنيم، اگر نه ما وظيفه خودمان را انجام دادهايم.
رييس شوراي عالي امنيت ملي، در پاسخ به سوال خبرنگار المنار نيز كه در مورد بحث حركت ناوگان جنگي آمريكا به منطقه و استفاده از ماهواره تجسسي جديد عليه كشورمان پرسيد، گفت: آنها سالهاست عليه ما از چندين ماهواره استفاده ميكنند. در جنگ صدام عليه ايران چه كسي به صدام اطلاعات ميداد؟ وي ادامه داد: در مقاطعي در خليج فارس و درياي عمان اتفاق افتاده كه 140 كشتي و ناو جنگي حضور داشتهاند؛ خوب است آمادگيشان حفظ شود، ما مشكلي نداريم.
احمدينژاد در پاسخ به پرسشي درباره سخنان وزير نفت مبني بر اينكه با قيمت 65 دلار توليد نفت به صرفه نيست و در كنار آن اظهاراتي مبني بر اينكه با نفت پنج دلار ميتوان كشور را اداره كرد، با يادآوري اينكه " اين دو مساله در دو موضع مختلف گفته شده است" خاطرنشان كرد: بحث نفت 65 دلار ربطي به ايران ندارد و موضوعي بينالمللي است. همه جا اين بحث است كه اگر نفت از 65 – 70 دلار پايين بيايد توليد آن به صرفه نيست؛ لذا برنامهها بر اين مبناست و صحبت وزير به اين مساله اشاره داشت.
وي ادامه داد: در بحث مديريت كشور شرايطي اتفاق افتاده كه ما نفتي نفروختهايم. همين امروز همه فازهاي پارس جنوبي را به قرارداد گذاشتيم كه براي آن از منابع داخلي 21 ميليارد دلار قرارداد بستيم كه در مدت كمتري از زماني كه شركتهاي غربي ميخواستند با منت اجرا كنند، اجرا شود.
رييسجمهور افزود: 20 ميليارد دلار نيز براي حوزههاي مشترك نفتي در نظر گرفتهايم كه به زودي جلسههاي مناقصه آن برگزار ميشود. اينها در شرايطي است كه نيازي نبود نفت را بفروشيم و از پول آن صرف كنيم و همه از محل منابع داخليمان بوده است. وي گفت: اقتصاد و صادرات غيرنفتي كشور به سرعت در حال رشد است.
رييسجمهور در ادامه در پاسخ به خبرنگار ايراننيوز درباره راي مثبت كشورهايي چون بوسني به به قطعنامه ضدايراني اخير با وجود سابقه كمكهاي بيدريغ ايران به اين كشور در زمان بحران گفت: دولتي مثل بوسني چگونه ميتواند در برابر فشار آمريكا بايستد؟ ما انتظاري نداشتيم. البته توقع داريم همه در برابر زورگويي بايستند اما خب آنها در بوسني هنوز حاكمند و پايگاه نظامي دارند. مقررات و قوانيني نوشتهاند كه معلوم نيست چه كسي در آن كشور حاكم است. وي گفت: ما هنوز هم بايد به آنها كمك كنيم. ما دوست بوسني هستيم. برخي مظلومين در شوراي امنيتند و خودشان به صراحت ميگويند كه سخت تحت فشارند. در حال حاضر 15 كشور در شوراي امنيت راي دارند. پنج نفر كه از منافع خود دفاع ميكنند و ميخواهند انرژي و تكنولوژي هستهيي را در اختيار خود داشته باشند. سه كشور هم كه راي ندادند. چهار كشور ديگر كه اساسا در حوزه نفوذ دولت آمريكا هستند و آمريكا در آنها پايگاه نظامي دارد، آنها اگر زورشان برسد پايگاههاي نظامي را بردارند و سه كشور ديگر هستند كه صراحتا اعلام كردهاند حق را به شما (ايران) ميدهيم. بنابراين ميبينيد آمريكا زورگوي توسعهطلب است. دوستي ما با ملتها برقرار است. ما ريشه مشكلات را آمريكا ميدانيم و راه را گم نميكنيم. البته سيطره آنها بر دنيا سست شده است و به لطف الهي به طور كامل منهدم خواهد شد. احمدينژاد در پاسخ به اين پرسش كه آيا نحوه تعامل و ديپلماسي ايران با كشورهايي كه به قطعنامه در شوراي امنيت عليه ايران راي مثبت دادند تغيير خواهد كرد؟ نيز گفت: خير، ما دوست بوسني هستيم. ما با ملتها طرف هستيم. گرچه بسياري از افراد حكومت آنها دلشان با ماست. اساسا رايي كه اينطور داده ميشود غيرمعتبر است و ارزش قانوني ندارد. چه كسي ميخواهد آن را اجرا كند؟ آمريكا بايد يكتنه خودش تلاش كند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه مردمسالاري مبني بر اينكه «در آخرين گفتوگوي تلويزيوني نسبت به برخي برخوردها در جامعه و در مورد طرح عفاف و حجاب انتقادات صريحي را مطرح كرديد. اما نيروي انتظامي معتقد است به دستور رييسجمهور اين اقدامات انجام شده است و البته شاهد موضعگيريهاي مراجع نيز بودهايم. در حال حاضر موضع شفاف دولت در مورد برخوردهاي قهري چيست؟» گفت: من نشنيدم نيروي انتظامي گفته باشد به دستور رييسجمهور اين كار را كردهايم. از شما ميپرسم آيا نيروي انتظامي گفته است به دستور من اين كار را انجام داده، كجا گفتهاند؟. وي افزود: نظر صريح من همان است كه در گفتوگوي تلويزيوني اعلام كردم و الان هم همان است. مباحث فرهنگي كار فرهنگي دارد، در مورد گروههايي كه سازمانيافته اقدامات تخريبي ميكنند درست نيست و بايد كار قانوني انجام شود و هيچكس نبايد كار غيرقانوني انجام دهد.
وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري فرانسه درباره اينكه آيا ايران حاضر است بيشتر از 1200 كيلوگرم اورانيوم كه در بيانيه تهران آمده به طرف مقابل بدهد؟ و اگر اين كار انجام شود غنيسازي را متوقف خواهد كرد يا نه؟ گفت: غنيسازي 20 درصد به خودي خود مصرف زيادي ندارد. گرچه ما چند رآكتور جديد را در دست طراحي داريم، ولي باز هم مصرفمان محدود است. از ابتدا هم ما به راهاندازي توليد 20 درصد علاقهمند نبوديم؛ كمااينكه در دنيا كشورهاي معدودي سوخت 20 درصد توليد ميكنند، اما وقتي ديديم ديگراني با ادعاهاي خيلي بزرگ به حقوق اوليه انسانها احترام نميگذارند
” ما ايستادهايم تا همه آنها را خلع سلاح كنيم؛ نه اينكه نگران خودمان باشيم، ما نگران ملتهاي اينها و ملتهايي هستيم كه اينها در پايگاههاي نظاميشان در كشورهاي آنها اين بمبها را انبار كردهاند “
و حاضر نيستند در كار انساني توليد دارو براي مريضها مشاركت سازنده داشته باشند، مجبور شديم خودمان توليد را آغاز كنيم. احمدينژاد افزود: اين توليد 20 درصد نيز جز براي توليد دارو، به كار ديگري نميآيد و هزينه بالايي هم دارد. ما ترجيح ميداديم و الان هم ميدهيم كه سوخت 20 درصد مورد نياز خود را از بازار خريداري كنيم. اينكه چقدر بايد سوخت 5 / 3 درصد بدهيم و سوخت 20 درصد بگيريم بستگي به نيازهاي ما دارد. برآورد ما اين بود كه با 1200 كيلو تا 20 سال نياز ما تامين است، منتهي نميدانيم چرا اينقدر اصرار دارند بگويند شما هرچه پيدا كرديد به ما بدهيد. آنها ادعا ميكنند از بمب ميترسند. اگر از بمب ميترسيدند اول بايد بمبهاي خود را خنثي ميكردند زيرا بمبهاي خودشان هم در معرض خطر مثلا نشتي است. وي تاكيد كرد: ما بر پايه بيانيه تهران آماده تبادل هستيم. در بيانيه تهران همه اين مسائل ديده شده و فكر نميكنيم لازم باشد چيزي به آن اضافه كنيم.
در ادامه خبرنگار پانا از رييس جمهور در مورد اظهارات هاشمي رفسنجاني مبني بر آمادگياش براي كنارهگيري از قدرت پرسيد، كه احمدينژاد در پاسخ به لبخند و تشكر از اين خبرنگار بسنده كرد.
رييس شوراي عالي اقتصاد در پاسخ به سوال خبرنگار خراسان در مورد مصوبه كنگره آمريكا براي تحريم بنزين نيز با اشاره به كافي بودن اظهارات قبلي خود در اين خصوص، تصريح كرد: ما ميتوانيم ظرف يك هفته توليد بنزين را به خودكفايي برسانيم.
خبرنگار كيهان نيز از رييسجمهور در مورد مراحل توليد سوخت رآكتور تهران پرسيد . احمدينژاد با بيان اينكه " هماكنون سوخت 20 درصد را در اختيار داريم و صفحه سوخت مجازي را نيز ساختهايم" افزود: هماكنون در حال آمادهسازي مراحل براي ساخت صفحه سوخت هستيم؛ ساخت تجهيزات يك مدت زمان ميبرد اما از نظر دانش مشكلي نداريم.
در ادامه خبرنگار مهر از احمدينژاد پرسيد برخي رسانههاي آمريكا اخيرا از ارسال نامه خصوصي از سوي آقاي اوباما به شما دادهاند كه طي آن با ادامه روند غنيسازي در ايران موافقت شده است. آيا چنين مسالهاي صحت دارد كه رييسجمهور در پاسخ گفت: قبلا هم اين خبرها منتشر شده بود و اين چيز جديدي نيست. همين خبرنگار پرسيد با توجه به اينكه طرح حجاب و عفاف مثل طرح دانشگاه آزاد از مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي است چرا بعد از پنج سال هنوز اجرا نشده است؟ كه رييسجمهور پاسخ داد: تمام مصوبات شوراي انقلاب فرهنگي ابلاغ شده است و ما مصوبه ابلاغنشدهاي نداريم؛ حتي مصوبه هفته قبل هم ابلاغ شده است. اميدواريم ابعاد گوناگونش مورد توجه قرار گيرد و كار شود.
در ادامه خبرنگار روزنامه قدس از احمدينژاد پرسيد با توجه به اينكه بيانيه تهران كاركردهاي مختلفي دارد و طي آن مدل خاصي طراحي شد، آيا شما برنامهاي در جهت توسعه چنين مدلي داريد كه رييسجمهور پاسخ داد: برخي معتقدند و اعتقادشان هم درست است كه اصرار دولت آمريكا براي قطعنامه يك وجهش براي مقابله با حركت برزيل و تركيه بوده است، اما اشتباه كردند. اتفاقي كه در تهران افتاد آغاز حركت جديدي بود. اين حركت آغاز شده و با اين قطعنامهها و چنگ و دندان نشان دادن متوقف نميشود، چراكه اين خواستهاي بود كه در دل بسياري از دولتها و ملتها بود. رييسجمهور با بيان اينكه اين جبههبندي به سرعت در دنيا در حال شكلگيري است، گفت: كشورهاي مستقل و عدالتخواه كشورهايي هستند كه مناسباتشان بر اساس دوستي و احترام شكل ميگيرد و سالهاي آينده معادلات سياسي تحت تاثير اين جبههبندي خواهد بود.
وي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ابتكار كه گفت «دولت اخيرا بخشنامهاي صادر كرده كه طي آن سازمانها و شركتها اجازه ندارند به روزنامهاي غير از ايران آگهي دهند. آيا به نظر شما با اين روند در نشريات و مطبوعات ركودي شكل نخواهد گرفت» با طرح اين سوال كه آيا نشريات به آگهيهاي دولتي بند هستند؟ گفت: نبايد به نشريات و مطبوعات آسيبي وارد شود؛ چراكه به هر ترتيب ما به دنبال حمايت از آنها هستيم و اگر آسيبي به آنها وارد شده باشد بايد جبران شود.
رييسجمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار الكوثر درباره اظهارات پادشاه عربستان با بيان اينكه " پادشاه عربستان گفتند نيازي به وارد كردن ضربه نظامي به ايران وجود ندارد" افزود: شايد روابط ايران و عربستان دستخوش تحولاتي بوده است اما ارتباط دو كشور به نفع منطقه و كل عالم است. ما هيچ نقطه اصلي كدروتي با هم نداريم، اين دخالت بيگانگان است كه مشكلاتي را ايجاد ميكند؛ ما بايد با يكديگر كار كنيم و پشتيبان هم باشيم، ما در زمينههاي بسياري ميتوانيم با يكديگر كار كنيم. وي ادامه داد: ما فكر ميكنيم اگر روابط ايران و عربستان به سرعت بهبود يابد، غزه به سرعت آزاد ميشود و حتي فلسطين هم آزاد ميشود و اشغال افغانستان و عراق هم پايان مييابد. دشمن از فاصله بين ملتها استفاده و طرحهاي استعماري خود را پياده ميكند. ما فكر ميكنيم وقت تجديدنظر در روابط رسيده است تا راه همكاريهاي گسترده را پيش بگيريم و فكر نميكنم مانعي بر سر راه باشد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري از لبنان درباره راي ممتنع اين كشور به قطعنامه شوراي امنيت عليه ايران نيز گفت: اگرچه راي ممتنع به معناي راي منفي است، ما فشارهاي آمريكا را علت آن ميدانيم، راي ممتنع لبنان برايمان بسيار ارزشمند است. رييسجمهور درباره پيروزي گروه 14 مارس در لبنان نيز اظهار كرد: از وحدت و همدلي و امنيت در لبنان حمايت و فكر ميكنيم مردم لبنان به آن درجه از رشد سياسي رسيدهاند كه بتوانند سرنوشت خود را تعيين كنند. ما هرگونه دخالت در مسائل داخلي لبنان را محكوم ميكنيم.
رييسجمهور در پايان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري شبستان مبني بر ارزيابياش درباره وقف دانشگاه آزاد با وجود مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، با بيان اينكه " ما بر مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاكيد داريم" افزود: مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي گوياي همه مسائل است و سوالات را پاسخ داده است. ما فكر ميكنيم در نهايت همه از قانون تبعيت ميكنند و مشكلي در اينباره وجود نخواهد داشت. بحثهايي بين صاحبنظران و رسانهها وجود دارد؛ اما آنچه واقع ميشود قانون است كه قانون هم به درستي مسير خود را طي ميكند.
مرجع : ايسنا
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
۱۳۸۹-۰۴-۰۹ ۰۳:۰۹:۰۳
سلام
مطلب جالب درباره روند اتمی شدن ایران
http://www.ariananet.com/modules.php?name=Artikel&op=view&sid=11911 (564)