تيترآنلاين - عضو کميسيون اقتصادي با انتقاد از عملي نشدن مصوبات دولتي در سفرهاي استاني به ميزان بيکاران استان کردستان اشاره کرد و گفت: از آمارهاي غيرواقعي دولت انگشت به دهان ماندهايم.
به گزارش خبرگزاري موج، در جلسه علني سه شنبه ۲۲ آذر، فخرالدين حيدري در نطق ميان دستور خود با سپاسگذاري از فرمايشات مقام معظم در سفر به کردستان گفت: اگر مسوولان کشوري به فرموده هاي ايشان عمل ميکردند، قطعا وضعيت امروز کردستان بهتر بود زيرا ايشان به دو مشکل اشتغال و سرمايهگذاري اشاره و به شرکتهاي دولتي و دولت دستور گام برداشتن در راه اشتغال پايدار را صادر کردند.
نماينده مردم سقز و بانه با اشاره به کمکاري دولت در اين عرصه افزود: آيا شرکتهاي دولتي کردستان را آباد کردند؟ جوانان کردستاني مشغول به کار شدند؟ در حالي که در خبرها شاهد اخبار سفر رئيس جمهور به استانها براي افتتاح طرحهاي بزرگ اشتغالزايي هستيم اما سهم کردستانيها از اين برنامهها، افتتاح گازرساني روستاها و مرغداريهاي خصوصي است.
وي ادامه داد: جوانان تحصيلکرده کردستاني روز به روز بيکارتر ميشوند زيرا تا ديروز تنها ديپلمهها و ديپلم رديها بيکار بودند اما امروز جمعيت عظيمي از ليسانسها و فوقليسانسها بيکارند و دستيابي به شغل براي آنها به يک کابوس تبديل شده است.
حيدري با بيان اين که از شنيدن آمارهاي غيرواقعي دولت انگشت به دهان ماندهايم اضافه کرد: در تعجب ماندهايم که اين آمارها را باور کنيم يا اين ميزان فراوان جوانان تحصيلکرده بيکار جوياي شغل را ببينيم که البته قطعا واقعيت ارجحتر است.
وي خطاب به رئيس جمهور گفت: شما به عنوان مجري قانون اساسي موظف به اجراي آن بوده و هستيد؛ پس چرا اصل ۱۵ قانون اساسي را درباره زبان کردي اجراي نميکنيد؛ چرا که رهبر معظم انقلاب اين زبان را يک سرمايه ملي توصيف کردهاند.
عضو کميسيون اقتصادي تصريح کرد: نميدانم سخنرانيهايي پر از وعده و وعيد شما را باور کنيم يا وعدههاي عمل نشده است، زيرا در سفرهاي استاني با انرژي فراوان به مردم سقز و بانه وعده داديد در حالي که همچنان فرودگاه، کنارگذر، دانشکده کشاورزي اين دو شهر نيازمند توجه هستند و هيچ کدام از مصوبههاي دولت در اين رابطه به نتيجه نرسيدهاند.
وي به شرايط سخت مردم کردستان در دوران جنگ تحميلي اشاره و بيان کرد: قرار بود در سفر سوم دولت به استان کردستان مشکل فرهنگيان حل شود اما بعد از گذشت يک سال، هر کدام از مسوولان اين موضوع را به ديگري واگذار ميکند و بايد پرسيد اگر نميخواستيد به اين موارد عمل کنيد، پس چرا وعده داديد؟
حيدري همچنين با اشاره به وضعيت روحانيون اهل سنت استان کردستان گفت: اين افراد در روند رو به رشد استان شب و روز در تلاشند اما دولت هيچگونه تسهيلات و امکاناتي در اختيار آنها قرار نداد و طلبههاي اين قشر کمبود امکانات و نبود کمک هزينه مناسب براي تامين کتابهاي خود مواجه هستند.
وي ادامه داد: نيروهاي اهل سنت به دليل سني بودن در مراکز کار مورد رد صلاحيت واقع ميشوند، سربازان سني در مناطق سنينشين حق خدمت ندارند، آيا اينگونه برخورد ظلم به اهل سنت، مسلمانان و نظام نيست.
عضو کميسيون اقتصادي در پايان سخنان خود از وضعيت بيمارستانهاي دولتي انتقاد کرد و گفت: به جاي آنکه سالانه يکصد ميليارد تومان براي ساخت و ساز افغانستان هزينه کنيد به فکر افراد بيبضاعت کشور باشيد همچنان که قرار بود پول نفت را بر سر سفره مردم بياوريد اما با اجراي ناقص و نادرست هدفمند کردن يارانه، نه تنها اين اتفاق نيفتاد بلکه کمکم آب و نان با سفره فقرا خداحافظي خواهد کرد.