براي نظارت هم ميتوان ساز و كاري تعيين كرد كه از يك طرف اجرا نباشد و از طرف ديگر تبديل به نظارت بيخاصيت نيز نشود
تاريخ انتشار: شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۹:۱۷
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز در ديدار رئيس و اعضاي شورايعالي استانها و شهرداران مراكز استانها، شوراهاي اسلامي شهر و روستا را از افتخارات نظام جمهوري اسلامي ايران و نهادي برخاسته از آراء و ديدگاههاي مختلف و خواست مردم دانستند و با تأكيد بر لزوم هماهنگي و انسجام و رقابت مثبت براي خدمت، خاطرنشان كردند: هرگونه اقدامي كه موجب خوشحالي و جنجال دشمنان و ناراحتي دوستان شود، مذموم است و بايد از آن پرهيز شود.
ايشان افزودند: اگر نتيجه روند كارها، همكاري و همدلي و انسجام باشد، قطعاً تفضلات و عنايت خداوند متعال را روزافزون خواهد كرد.
رهبر انقلاب اسلامي نهاد شوراها را از موضوعات بسيار مهم، دقيق و حساس و داراي معناي عميق دانستند و تأكيد كردند: اصل ايجاد شوراهاي اسلامي شهر و روستا در قانون اساسي، نشان دهنده اهتمام نظام جمهوري اسلامي ايران به مجموعه متنوع فكرها، مشورتها و ديدگاهها در اداره امور كشور است و اين موضوع، نقطه مقابل نظامهاي ارتجاعي و استبدادي است.
حضرت آيت الله خامنهاي خاطرنشان كردند: افتخار جمهوري اسلامي ايران اين است كه از روز اول، آراء، افكار و خواست مردم، مورد توجه جدي قرار گرفته است.
ايشان با اشاره به ديدگاههايي كه درخصوص وظايف شوراهاي اسلامي شهر و روستا وجود دارد تأكيد كردند: ملاك اصلي در چگونگي وظايف شوراها، قانون اساسي است و تنها مرجع تفسير قانون اساسي نيز شوراي نگهبان است.
رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه نظر شوراي نگهبان همواره حجت است، افزودند: درخصوص شوراها نيز كه آيا وظايف آنها نظارت صرف است و يا نظارت همراه با اجرا، نظر شوراي نگهبان بايد ملاك قرار گيرد.
حضرت آيت الله خامنهاي تأكيد كردند: البته براي نظارت هم ميتوان ساز و كاري تعيين كرد كه از يك طرف اجرا نباشد و از طرف ديگر تبديل به نظارت بيخاصيت نيز نشود.
ايشان با تأكيد بر نقش آفرين بودن شوراها در كشور و لزوم حفظ و تقويت شوراها، افزودند: يكي از نكات مهم درباره شوراها، زمينه پاسخگويي به تنوع اقليم، وآداب كشور در اين نهاد مردمي است.
رهبر انقلاب اسلامي توجه جدي به مسائل فرهنگي در شهرها و روستاها را از مهمترين وظايف شوراها و شهرداريها برشمردند و خاطرنشان كردند: خدمات متنوع در شهرها و روستاها از جمله ساختمان سازيها، احداث خيابانها، نامگذاريها و زيباسازي ها بايد ضمن همخواني با پيشرفتهاي روز، با معماري ايراني، اعتقادات ديني، بافت اجتماعي و شرايط آب و هوايي هر منطقه نيز متناسب باشند.
حضرت آيت الله خامنهاي يكي از خصوصيات برجسته و بارز نظام جمهوري اسلامي ايران را استقلال و هويت دانستند و تأكيد كردند: ما به بركت اسلام توانستهايم هويت ايراني خود را حفظ كنيم و اين حقيقت، بايد در همه خدمات و امور شهري خود را نشان دهد.
ايشان افزودند: عامل اصلي براي پيشرفت كشور و حركت به سوي عزت واقعي، حفظ و تقويت فضاي تدين و دين داري در فضاي شهرها و روستاها است.
رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر لزوم هماهنگي و انسجام ميان شوراها و همه دستگاههاي كشور خاطرنشان كردند: هرگونه ناهماهنگي و رقابت منفي، براي كشور بسيار مضر است.
حضرت آيت الله خامنهاي با يادآوري يكي از ملاكهاي امام خميني (ره) مبني بر مذموم بودن هر اقدام و كاري كه موجب خوشحالي دشمن شود، افزودند: بايد از هر كار و اقدامي كه موجب پايكوبي و جنجال دشمنان مي شود و دوستان را نيز ناراحت مي كند، پرهيز شود.
در ابتداي اين ديدار آقاي چمران رئيس شورايعالي استانها، حضور يك صد و ده هزار نفر از سراسر كشور در شوراهاي اسلامي شهر و روستا و حضور هفتاد و پنج عضو شوراها از 31 استان در شورايعالي استانها را تبلور زيباي مردم سالاري ديني دانست و گفت: يكي از مشكلات كنوني شوراها، جايگاه و وظيفه آن است كه در حد نظارت تعيين شده است.
وي درآمدهاي پايدار را نيز يكي ديگر از مشكلات شوراها و شهرداريها برشمرد و خواستار توجه بيشتر رسانه ها بويژه صدا و سيما به شوراها و شورايعالي استانها و هماهنگي بيشتر محاكم قضايي و ديوان عدالت اداري و سازمان بازرسي كل كشور با شوراها شد.
آقاي قاليباف شهردار تهران به نمايندگي از شهرداران مراكز استانها نيز در سخناني با اشاره به تنوع و گستردگي وظايف شهرداريها كه فراتر از ارائه خدمات صرف است، گفت: جلوگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز، شفافيت مالي، طرح هاي تفصيلي، توجه به كارهاي ميداني، اهتمام به مناطق محروم و حاشيه اي، پاسخگويي مستقيم به مردم، استفاده از فناوري اطلاعات، توجه به محيط زيست و توجه به مسائل فرهنگي از اولويتهاي شهرداران كلان شهرها است.