ظاهرا برخي از مفسدان اقتصادي مصونيت قضايي پيدا كردهاند!
مثالهاي بارز آن نحوهي برخورد با مفاسد اقتصادي است كه بر اين اساس ظاهرا بعضي از افراد در برابر آن مصونيت قضايي پيدا كردهاند كه اين نيز منبعث از عدم استقلال قوا از يكديگر است.
تاريخ انتشار: دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۸:۴۱
تيترآنلاين - يك حقوقدان عضو كانون وكلاي دادگستري گفت: يكي از دلايل ضعف قوهي قضاييه، عدم توجه به اصل تفكيك قواست كه در حال حاضر به خوبي اجرا نميشود و اثر آن عدم استقلال قوا از يكديگر است.
به گزارش تيترآنلاين، فريده غيرت در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: طبق اصل 156 قانون اساسي، اين قوه موظف است تمام اقداماتي كه در جهت تحقق عدالت اجتماعي، اجراي حقوق عامه، كشف و پيشگيري جرايم و نظاير اين را به طور مطلوب اجرا كند كه بهحق در برخي از موارد نيز موفق بوده است. اما در سالهاي اخير برخي از محاكم دچار تندرويهايي شدهاند كه از آن ميتوان به عنوان يك آفت در دستگاه قضا نام برد.
وي ادامه داد: اين تندرويها از اصل عدالت كه يكي از اصول ذكر شده در اصل 156 قانون اساسي است به دور است. به عنوان مثال اصل برائت كه به موجب آن همهي افراد از جرم مبرا هستند، مگر آنكه خلاف آن ثابت شود و اثبات آن نيز بر عهدهي واردكنندهي اتهام است، دچار بيتوجهي شده است.
غيرت گفت: اگر اين اصول رعايت شود ترديدي نيست كه دستگاه قضا قدرتمند ميشود كه يك دستگاه قضايي قدرتمند ميتواند حافظ نظم و عدالت در جامعه باشد كه اين مهم تنها در پناه قانون امكانپذير است.
غيرت با بيان اينكه اصل تساوي همه در برابر قانون نيز مورد كمتوجهي قرار گرفته است، خاطرنشان كرد: در برخي از مجامع قضايي شاهد عدم توجه به اين اصل هستيم كه از مثالهاي بارز آن نحوهي برخورد با مفاسد اقتصادي است كه بر اين اساس ظاهرا بعضي از افراد در برابر آن مصونيت قضايي پيدا كردهاند كه اين نيز منبعث از عدم استقلال قوا از يكديگر است.
اين وكيل دادگستري در پايان با اشاره به تاكيدات اخير رييس قوه قضاييه مبني پذيرش نقدهاي سازنده و موثر براي پيشبر اهداف متعالي اين قوه، تصريح كرد: متاسفانه در قوهي قضاييه موضوع اعمال نظر رييس قوهي قضاييه بر آراء صادره نيز كمتر رعايت شده است. كاربرد اين مهم را هم در مواردي ميتوان يافت كه در دادگاه بدوي و تجديدنظر حكم به صورت عادلانه صادر نشده و رييس قوه اين اختيار را دارد كه در آن حكم دخالت كند اما به جهت كمتوجهي به اين موضوع، عدالت اجرا نميشود.