ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
19 May 2025, دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ , ۲۱ ذو القعدة ۱۴۴۶
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
دسترسي به قسمت‌هاي مثبت اينترنت حق همه مردم است
وال استريت: ايران با ایجاد اینترنت ملی قصد دارد ارتباط فضای مجازی ایران را با دنیای خارج قطع کند
داخلی     آرشيو مقاله     فناوري اطلاعات
کد مطلب : 3938
۰
توصيه مطلب 
آقای وزیر با اینترنت موافقید یا مخالف؟
سید مجبتی ثبوتی
با صحبت هایی که وزیر ارتباطات طی ماههای اخیر به طور مبهم در مورد اینترنت ملی انجام داده نگرانی از بابت بسته شدن اینترنت به دغدغه های پیشین کاربران اینترنت در ایران و از جمله آنها صاحبان صنایع و سازمانهای خصوصی و دولتی افزوده شده است
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۰ ساعت ۲۲:۲۶
۱
آقای وزیر با اینترنت موافقید یا مخالف؟
صحبت های ضد و نقیض وزیر ارتباطات در مورد اینترنت ملی نه تنها بازخوردهای داخلی منفی داشته بلکه اغلب خوراک بسیار خوبی برای شبکه‌های خارجی هم فراهم کرده است.
با صحبت هایی که وزیر ارتباطات طی ماههای اخیر به طور مبهم در مورد اینترنت ملی ( یا اینترانت ملی یا شبکه ملی اطلاعات و یا ... ) انجام داده نگرانی از بابت بسته شدن اینترنت به دغدغه های پیشین کاربران اینترنت در ایران و از جمله آنها صاحبان صنایع و سازمانهای خصوصی و دولتی افزوده شده است. با این حال گویی وزیر ارتباطات قصد شفاف کردن تفسیرهای مترتب برحرفهایش را ندارد. 

اما به راستی اینترنت دوست است یا دشمن؟
هم اکنون بسیاری از سازمان های دولتی و خصوصی در ایران در فقدان بستر مخابراتی مناسب و زیرساختی شبکه های داخلی خود را نیز روی اینترنت به هم مرتبط می‌کنند. در واقع مصرف کنندگان اصلی اینترنت بنگاه های اقتصادی، نهادهای حکومتی از جمله سازماهای دولتی و غیر دولتی و سپس مردم عادی هستند. در قانون توسعه چهارم و پنجم تاکید گسترده ای بر توسعه ارتباطی کشور صورت گرفته و حتی موضوع اینترنت پرسرعت و پورت های اینترنت پرسرعت به صراحت تاکید شده است.
چنین تاکیدات قانونی نشان دهنده این است که وزارت ارتباطات وظیفه اصلی توسعه اینترنت در کشور را دارد و مسوولیت اصلی در عدم توسعه یا فقدان بستر امن و مطمئن نیز برعهده آنهاست. 

با این حال به نظر می رسد که وزیر ارتباطات به جای حمایت از این شبکه و فعالان آن خود در مقابل آن ایستاده است و یا حداقل از این که وزیر ارتباطات کشور را ضد توسعه اینترنت معرفی کنند چندان ناخشنود نیست.
واقعیت این است کارشناسان معتقدند وزارت ارتباطات به جای توسعه متناسب اینترنت در طی این سال‌ها تلاش کرده که پشت شبکه ملی اطلاعات ضعف‌های عدم توسعه اینترنت در کشور را جبران کند.
در آمارهای مرکز آمار ایران که هفته گذشته منتشر شده مشخص شد که ضریب نفوذ اینترنت در ایران ۱۴.۷ درصد بیشتر نیست. این یعنی ۸۵ درصد مردم ایران به اینترنت متصل نیستند. آمارهای مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که طی سالهای مدیریت تقی پور بر وزارت ارتباطات رشد اینترنت در ایران بیش از ۳ درصد نبوده است و این تازه در حالی است که بیش از ۸۵ درصد مردم ایران همچنان از طریق دایال آپ به اینترنت متصل‌اند.
وزیر ارتباطات در تازه ترین مصاحبه خود با خبرگزاری فارس تلویحا اعلام کرده که برنامه پنجم توسعه صراحتی بر توسعه اینترنت ندارد و حالا با تلاش بر تفکیک اینترنت و شبکه ملی اطلاعات بر این موضوع اشاره دارد که وظیفه این وزارت خانه توسعه شبکه ملی اطلاعات است. 

تقی پور طی این سالها در حالی بر شبکه ملی اطلاعات و پیش از آن اینترنت ملی پای فشرده که هنوز طرح دقیقی از این شبکه در اختیار رسانه‌ها و مردم قرار نگرفته است. آقای تقی پور در طی مدت وزارت خود در مسند مهمترین شخصیت ارتباطی کشور حتی یک جلسه مطبوعاتی در حضور رسانه‌ها برگزار نکرده و عمدتا تلاش کرده که فقط با برخی خبرگزاری های دستچین شده ماننده خبرگزاری فارس ، ایرنا ،‌ایسنا و مهر نیازهای خبری خود را برطرف کند.
با این حال پرسشی که از وزیر ارتباطات مطرح است این است که هزینه‌ی عقب افتادگی شدید ایران در حوزه پهنای باند اینترنت را چه کسی باید بدهد؟ 

هزینه کندی شدید اینترنت و به هدر رفتن وقت میلیون ها نفر از مردم برعهده کیست؟
وضعیت اینترنتی که متولی آن شرکت زیرساخت (‌وابسته به وزارت ارتباطات)‌ است به گونه‌ای است که بسیاری از مردم عملا از دریافت خدمات اینترنتی مناسب ناامیدند. بااین حال انگار مسوولان وزارت ارتباطات گوش خود را به روی انتقادات کارشناسان و مردم و عدم پایداری شبکه داخلی بسته‌اند.
تلاش وزیر ارتباطات در مصاحبه‌های اخیر خود بر این بوده که کم کاری های حوزه اینترنت را با وعده شبکه ملی اطلاعات در آینده جبران کند این در حالی است که حتی برای شبکه ملی اطلاعات نیز اطلاعات و زمان بندیهای دقیقی در نظر گرفته نشده است.
مرجع : آي‌تي ايران
Share/Save/Bookmark
نظرات بينندگان:   ۱ نظر انتشار يافته    ۰ نظر در صف انتشار    ۱ نظر غيرقايل انتشار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۷ ۱۹:۵۷:۴۸
همين الان هم اينترنت نداريم خيالتان راحت (4787)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
گوشی‌ اندرویدی شما پس از چند سال ممکن است بی‌ارزش شود؟
نسل چهارم تلفن همراه در افغانستان ارائه مي شود
اينستاگرام فيلتر مي‌شود
فیلترینگ، برای کاربران هزینه اضافی به همراه دارد
اعلام اطلاعات دقیق Galaxy S5 و آیفون ۶
15وبسایت برتر 2013 در عرصه نرم افزار
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“