حتی اگر زنان شغل خود را به خانه نیاورند باز هم بیشتر از مردان دچار استرس و مشکلات روانی خواهند شد
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۴۸
تيترآنلاين - بر اساس تازه ترین یافته های علمی، زنان شاغل بیشتر از مردان دچار اختلالات روانی می شوند. به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از رویترز، محققان دانشگاه تورنتو یک هزار و 42 زن را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند اختلال شغل زنان با زندگی خانوادگی آنان بیشتر از مردان است.
زنان شاغل به واسطه دریافت ایمیل، متن ها و تلفن هایی کاری شان در خانه بیشتر از مردان دچار استرس و اختلالات روانی می شوند اما این تأثیر در مردان در کمترین حد قرار دارد.
در جایی دیگر از این گزارش آمده است، حتی اگر زنان شغل خود را به خانه نیاورند باز هم بیشتر از مردان دچار استرس و مشکلات روانی خواهند شد. نتایج این تحقیقات در جدیدترین شماره نشریه رفتار اجتماعی و بهداشت در نیویرک منتشر شد.
زنان با اينکه در موقعيتهاي مختلف توان ساماندهي و حلاجي مشکلات و مسايل مختلف را به طور همزمان دارند، اما قرار گرفتن روزانه در معرض تنشها و دغدغههاي ذهني و اجتماعي به ويژه در مشاغل پر استرس و تنشزا، به مرور به آرامش و سلامت رواني آنها لطمه وارد ميکند.
به گزارش تيترآنلاين ، زنان در مقایسه با مردان بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات روحی و روانی ناشی از بروز استرس و اضطراب قرار دارند که این میزان در زنان شاغل خارج از منزل که مسوولیت رسیدگی به فرزندان و کارهای منزل را نیز به عهده دارند بیشتر دیده می شود. زنان شاغل درمواجهه با شرایط بحرانی در وضعیت پراسترس زندگی می کنند. آنها نسبت به مردان شاغل یا زنان خانه دار از تظاهرات بدنی (کابوس های شبانه، اختلالات گوارشی، ناراحتی کمر و ستون فقرات) به مراتب بیشتری شکایت می کنند، ضمن اینکه بیشتر از آنان نیز در معرض ابتلا به ناراحتی های خلق و خوی، نظیر افسردگی قرار دارند. بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه بیل،زنان شاغل در مقایسه با زنان خانه دار از سلامت جسمی نامطلوبی برخوردارند. ریسک ابتلا به بیماری های قلبی در زنانی که در کارشان تحت فشار شدید قرار دارند بیشتر از افراد دیگر است. به نظر می رسد اگر زنان بتوانند به روش دلخواه و در مشاغل مناسب تا مراحل مدیریتی کار کنند، ریسک بیماری های قلبی در آنها پایین باقی می ماند. شاغل بودن زنان تنها به قرار گرفتن آنها در شرایط پر استرس محدود نمی شود. متاسفانه همراه شاغل شدن،مصرف غذاهای آماده که به نسبت از چربی و کالری بیشتری برخوردارند و در گروه غذاهای پر کلسترول نا سالم به شمار می روند بیشتر می شود که این خود نقش مهمی در به خطر افتادن سالمت جسمی و بروز بیماری های قلبی ایفا می کند. ضمن اینکه تاثیراستعمال سیگار که در زنان شاغل بیشتر می شود را نباید نادیده انگاشت که آن خود نیز عامل مهمی درپایین بودن سطح سلامت زنان به شمار می رود. زنان شاغل حتی بیشتر از مردان شاغل در معرض ابتلا به بمیاری های قلبی قرار دارند که البته آن هم به الگوی رفتاری آنها مربوط می شود، مثلا اینکه زنان در مقایسه با مردان زودتر دچار کمبود اعتماد به نفس می شوند و امین خود را از دست می دهند. با اینکه زنان در موقیعت های اجتماعی نرم خوتراز مردان هستند و در کنترل خشم نیز موفق تر از آنها عمل می کنند ولی در مواجهه با موقعیت های پرخطر خیلی زود ثبات روحی و روانی خود را از دست میهند و در بحران ها سریعا پریشان و گیج می شوند.
زنان در وضعیت های مشکل سریع تراز مردان به این تفکر می رسند که قدرت انجام کاری را ندارند و همین موضوع در طولانی مدت بر روند شکل گیری شخصیت آنها تاثیر گذاشته و به عدم ثبات درونی در آنها می انجامد.