آملي لاريجاني:هر ملتي که بخواهد مستقل باشد بايد هزينههايي را بپردازد
در بحريني که يک کشوري است کوچک و با تمام وجود مردم به صحنه آمدهاند و از حاکمانشان اعلام انزجار کردهاند، مردم را به گلوله ببندند و با ديکتاتوري بخواهند بر آنجا حکومت کنند؟
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۰ ساعت ۲۱:۲۹
آيتالله صادق آملي لاريجاني ضمن تبريك سال نو به همه مسئولان كشور و ملت عزيز، در بخش هاي از سخنان خود گفت: بيشک شادي انسانها، صله ارحام و دستگيري از مستمندان و امثال اينها که از سنتهاي خوب اين ايام است، همگي مطلوب و محبوب است ولي اينها ربطي به تقدس اين ايام ندارد و نبايد مثل نوروز را با اعياد واقعيهاي که در شريعت اسلام موجود بوده، مثل عيد ولايت در غدير يا عيد فطر خلط کنيم. اين ايام ذاتا داراي تقدس هستند. خصوصيت زماني و مکاني خاص که برخي زمانها و مکانها را مقدس ميکند، نبايد با يک سري امور جعلي و اعتباري خلط شوند. لحظه تحويل سال جز يک امر قراردادي چيزي نيست.
رييس دستگاه قضايي با انتقاد از تقدس بخشيدن به برخي از اوقات قراردادي توسط عدهاي اظهار كرد: من حتي شنيدهام که برخي ادعا کردهاند که در نوروز شيطان در غل و زنجير است، همان تعبيري که براي ليالي قدر آمده است. اينها سخنان منعندي و باطلي است که گاهي جريانهاي انحرافي به آنها دامن ميزنند. اين سخنان باطل برخلاف مذاق ديني است. هر چيزي بايد بر اساس صحيح خودش استوار باشد، نه اينکه ما خودمان را جاي وحي بنشانيم. هر وقت دلمان خواست شيطان را در غل و زنجير کنيم و هر وقت نخواست، آزاد! علي ايحال ما اميدواريم که همه لحظات ما چه ايامي که ذاتا مقدس هستند و چه ايامي که ما به اعتبار خودمان آنها را موقعيتهايي براي اعمال نيک قرار دادهايم، همه در اصلاح باطن ما و در تعالي ما انشاالله موثر و مفيد بيفتند.
آملي لاريجاني اعلام سال جديد به عنوان سال جهاد اقتصادي را از سوي مقام معظم رهبري بسيار مهم ارزيابي كرد و ادامه داد: هر ملتي که بخواهد مستقل و سرافراز باشد و در مسير تعالي گام بردارد، طبيعتا بايد هزينههايي را بپردازد. براي ملت ايران که سربلندي، استقامت و صلابتش در راه عقيدههاي صحيح بر همه آشکار شده و اکنون الگويي است براي تمام جوامع اسلامي در سرتاسر دنيا، خصوصا خاورميانه و شمال آفريقا، اين امر يعني جهاد اقتصادي يک ضرورت است.
رئيس قوه قضاييه با تشريح اوضاع کشورهاي اسلامي خاطرنشان كرد: در اين کشورها جريانات مهم، سريع و عجيبي رخ داده است. وي يادآور شد: از امور بسيار مهمي که همه مسلمانها بايد متوجه باشند، دخالت کشورهاي استعمارگر خصوصا آمريکا و اروپا در اين جريانات است که در مقابل مردم به خصوص ايستادهاند و در عين حال نداي توجه به نفوس و سرنوشت انسانها را هم ميدهند. در بحرين با آمدن نمايندگان آمريکا به اين کشور صفحه را عوض کردند و به جان مردم افتادند و مردم را به گلوله بستند و به خاک و خون کشيدند و عربستان هم به اين کشور لشکر کشيده است. در ليبي و يمن هم به همين طريق عمل ميکنند و عجيب است که در عين حال کشورهاي غربي ادعاي حقوق بشر هم سرميدهند.
وي اظهار كرد: انسان تعجب ميکند که اين کشورها با چه رويي در عالم سخن ميگويند. ايران را متهم کردهاند که برخلاف حقوق بشر عمل ميکند، درحالي که خودشان اعمالشان در همه دنيا مشهود و ملموس است و چه طور مي شود در بحريني که يک کشوري است کوچک و با تمام وجود مردم به صحنه آمدهاند و از حاکمانشان اعلام انزجار کردهاند، مردم را به گلوله ببندند و با ديکتاتوري بخواهند بر آنجا حکومت کنند؟ در همين حال مورد تأييد آمريکاست چون در آنجا پايگاه دارد و حاکمان آنجا را تشويق به برخورد ميکنند. در يمن هم همين حادثه رخ داده است.
آملي لاريجاني در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادي در دستگاه قضايي گفت: از جمله مطالبي که در سال قبل بر آن تاکيد کرديم، بحث برخورد با مفاسد اقتصادي بود. بحمدالله قوه قضاييه در اين مسئله با صلابت عمل کرد و هيچگاه از مسيري که شروع کرد عقب ننشسته است. البته ما دستگاه تبليغاتي نيستيم که هر روز اعلام کنيم که چه کردهايم. دستگاه قضايي بايد رسيدگي عادلانه داشته باشد. اينکه برخي توقع دارند هر روز گزارش کنيم که اين پرونده در چه مرحلهاي است، توقع نادرستي است. قوه قضاييه وظايفي دارد که در حد وسع به انجام اين وظايف پرداخته و انشاالله نتايجش در هر بخش در اولين فرصت به ملت عزيز اعلام خواهد شد.
رييس دستگاه قضايي برخورد با اشرار و برهمزنندگان امنيت اجتماعي را يکي از کارهاي اصولي قوهقضاييه در سال قبل دانست و خاطرنشان كرد: قاطعيت قوه قضاييه در اين زمينه هم بر مردم آشکار شد و بناي ما بر اين است که اين کار را ادامه بدهيم.