کودکان کمشنوای مادرزاد، سالمندان، کمشنوایان عصبی، کمشنوایان حسی - عصبی، کمشنوایان انتقالی، سختشنوایان و کمشنوایان شدید و عمیق کاندیدای استفاده از سمعک هستند
تاريخ انتشار: پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۵
نایبرئیس انجمن علمی شنواییشناسی ایران گفت: کودکان کمشنوای مادرزاد، سالمندان، کمشنوایان عصبی، کمشنوایان حسی - عصبی، کمشنوایان انتقالی، سختشنوایان و کمشنوایان شدید و عمیق کاندیدای استفاده از سمعک هستند.
سعید ملایری در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: افرادی که کاندیدای استفاده از سمعک هستند به 2 گروه عمده تقسیم میشوند؛ گروه اول کودکانی هستند که از بدو تولد دچار کم شنوایی هستند و آزمایشها نشان میدهد که باید از وسایل کمک شنوایی استفاده کنند که سمعک اولین انتخاب است.
نایب رئیس انجمن علمی شنواییشناسی ایران افزود: اگر در کودکان نیاز کمشنوایی به دلایل مختلف با سمعک برطرف نشود نیاز به کاشت حلزون است.
مدرس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: سالمندان دسته دوم هستند که به واسطه افزایش سن و ابتلا به پیرگوشی دچار کمشنوایی شده که اصطلاحاً به این نوع کم شنوایی، کم شنوایی اکتسابی میگویند.
متخصص شنواییشناسی افزود: این تقسیمبندی از نظر سن وقوع کمشنوایی است که در کودکان اصطلاحاً مادرزادی است و در سالمندان به واسطه زمان رخ میدهد.
ملایری گفت: از نظر محل آسیب شنوایی، کمشنوایی به چند دسته تقسیم میشود، دسته اول کم شنواییهایی هستند که در بخش گوش خارجی یا گوش میانی اتفاق افتاده و به کمشنوایی انتقالی مشهور است.
نایب رئیس انجمن علمی شنواییشناسی ایران ادامه داد: دسته دوم کم شنوایی ها از نظر محل آسیب شنوایی، آسیب و ضایعه در بخش گوش داخلی است که به کمشنوایی حسی - عصبی معروف است.
مدرس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: نوع سوم کمشنوایی از نظر محل وقوع آسیب، در محل عصب سیستم شنوایی است که کمشنوایی عصبی یا مرکزی گفته میشود.
متخصص شنواییشناسی تصریح کرد: در 3 گروه گفته شده بالا، گروه اول - کم شنوایی انتقالی - مناسبترین گزینه استفاده از سمعک هستند و گروه دوم و سوم نیز به ترتیب، سمعک برایشان مؤثر و مفید خواهد بود.
ملایری ادامه داد: البته شایعترین و رایجترین گروه استفاده کننده از سمعک مبتلایان کم شنوایی حسی - عصبی هستند.
نایب رئیس انجمن علمی شنواییشناسی ایران افزود: اگر کمشنوایی را از نظر میزان صدا و کمشنوایی تقسیم کنیم به طور کلی با دو گروه مواجهیم گروه اول که کمشنواییشان اصطلاحاً پایینتر از 70 دسیبل است و به این افراد، افراد سختشنوا اطلاق میشود.
ملایری ادامه داد: دسته دوم کمشنواهایی هستند که کمشنواییشان بیشتر از 70 دسیبل است و کمشنوایی شدید و عمیق نام دارد.
متخصص شنواییشناسی گفت: برای هر دو گروه ذکر شده بالا سمعک قابل استفاده است و بهترین استفادهکنندگان سمعک کسانی هستند که کمشنوایی در حد متوسط داشته باشند یعنی نه خیلی مختصر و نه خیلی شدید.
نایب رئیس انجمن علمی شنواییشناسی ایران افزود: سمعک در واقع رایجترین درمان غیر دارویی و غیر جراحی برای این افراد است.