در حال حاضر کارخانجات لبنی از طرفی با بالا رفتن قیمت شیر خام مواجهاند و از طرفی نیز در جبران هزینه های انرژی نظیر آب، برق، گاز وغیره مستأصل شده اند که دولت باید به این موضوع رسیدگی کند
تاريخ انتشار: سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۲۵
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از روند افزایش قیمت در کالاهای اساسی گفت: با دستور نمی شود بازار را کنترل کرد، بلکه دولت و در رأس آن وزارت صنعت، معدن و تجارت ابتدا زیر ساخت های کاهش قیمت ها را فراهم کرده و سپس بر طبل ارزانی بکوبد. محمد علی پور در گفت و گو با خانه ملت، افزود: در حال حاضر دولت با ایجاد جو روانی در بازار قصد دارد تا اوضاع را مناسب جلوه داده که همواره عنوان می کند قیمت محصولات لبنی کاهش داشته و در صدد اجرای طرح هایی به این منظور است در صورتیکه قیمت ها نه تنها کاهش نداشته، بلکه در برخی محصولات نیز افزایش یافته است.
نماینده مردم ماکو،چالدران،پلدشت و شوط در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت همواره بر ارزان شدن محصولات لبنی در بازار اصرار دارد، در صورتیکه از طرفی نیز ۵۰۰ کارخانه عنوان می کنند که کاهش قیمت برای آن ها صرفه اقتصادی نداشته و قیمت ها را پایین نیاورده اند.
وی تأکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید سیاست های حمایتی از کارخانه های محصولات لبنی را در پیش گرفته و با توجه به شرایط موجودبیش از گذشته زمینه تولید را برای آن ها فراهم کند.
علی پور اظهارداشت: در حال حاضر کارخانجات لبنی از طرفی با بالا رفتن قیمت شیر خام مواجهاند و از طرفی نیز در جبران هزینه های انرژی نظیر آب، برق، گاز وغیره مستأصل شده اند که دولت باید به این موضوع رسیدگی کند.
این نماینده مجلس نهم تصریح کرد: دولت باید از کارخانه های لبنی حمایت های لازم را داشته باشد تا در آینده شاهد افزایش بی رویه قیمت شیر و محصولات لبنی بیش از این نباشیم.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: مهمترین علت افزایش بی رویه قیمت شیر و محصولات لبنی نبود هماهنگی های بین وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی است، به طوریکه نا هماهنگی بین این دو وزارتخانه موجب شده تا واسطه ها نیز از این امر سوء استفاده کرده و به گرانی ها دامن بزنند.
نماینده مردم ماکو،چالدران،پلدشت و شوط در مجلس با انتقاد از سیاست گذاری نادرست دولت در عرصه مواد لبنی و خوراکی، افزود:زمانی که برنامه عرضه محصول و کالا و تقاضا برای کالا به هم می خورد با افزایش قیمت مواد لبنی ، اگر چه انتظار می رود که موجب رضایت تولید کننده شود، رضایت تولید کننده تامین نشده و مصرف کننده نیز متضرر می شود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان یادآور شد: وقتی تولید و در آمد ناخالص پایین و تورم و بیکاری بالا است از سوی دیگر هدفمندی یارانه ها افزایش قیمت را همراه می آورد، مدیریت منفعل هم به دامنه مشکلات می افزاید.